Monday, June 11, 2012

Babi la blogger!!

Salam,

1. Sejak blogspot or blogger.com (bila babi ni tukar nama?) ni tukar format layout, aku jadi jammed!

2. Aku jadi macam saiko dapat mental block bila nak menulis. Dah berapa banyak draft yang aku tulis or re-write and re-write and re-write.

3. The new layout ni nampak cam modern, tapi serius shit aku tak berselera nak menulis. Macam dapat bini baru, dia dah bogel siap ready utk dimesrai, tapi aku takleh naik. Dem! Aku nak bini tua aku balik!!!

Kalau format dulu, kita start tulis di tengah2 screen paras buah dada monitor. Tapi format baru ni, kita start tulis dari atas paras jendol monitor. Korang pikir sendiri lah kan. Buah dada vs Jendol. Mana lagi best?
4. Daripada 14 drafts dan 2 je yg berjaya post. Itu pon satu tu pasal bini aku pregnant tu pendek gilababs
kantoi apa yang aku akan tulis next...

5. Haram jadah!

6. Aku ni jenis suka bila dah tulis, sikit2 tengok preview dan baca balik apa yg aku dah tulis kat preview utk tengok flow dia okay ke tidak, mana kene edit, betulkan spelling etc. Preview in the new format mmg lah lagi realistik drp yg dulu. Dia kasi exactly apa yang akan publish kat blog nanti. Kalau format yg dulu, kalau tekan preview dia kasi intermediate layout je.
okay dah siap. boleh tidor.

7. So bile aku tengok preview tu dah macam published work, aku rasa macam kerje tu dah setel. Macam tadi rasa nak terberak, tapi sekarang ni dah terkincit. Its done. So aku jadi malas giler nak sambung tulis.

8. So sebagai seorang lelaki yang hensem, aku cuba menyelesaikan perasaan babi aku terhadap blogger.com ini dengan menulis dulu kat words pastu copy paste ke sini. Pon tak jalan. Dia punya feels tu lain dowh.

9. Dah lah font sais tak boleh tukar. Persetubuhan Awak lah blogger.com! Arghhh!

Sekian, mekasey, wassalam

4 comments:

Gina said...

Salam Bang, boleh aje tukar ke format lama balik, just tukar kat setting aje

Sudin Shaari said...

Klik kt ikon kt atas sebelah kanan. Pilih Old Blogger interface..kalau tak silap saya la

mangkuk statik said...

Laa...picit kat roda tu ker. Dem. TQ people. Puas aku tekan2 semua button, tatau plak boleh click roda besi tu.
Tapi dia kata, in a few months dia org akan delete trus old blogger interface tuh. Down.
Maka aku suggest kita buat demo kat dataran merdeka Ahad ni untuk memperjuangkan Old Blogger interface. Ayuh!! Reformasi....reformasi...

ihsan_huhu said...

as long as it's free, no komplen. unless die letak rosmah ganti simbol B tuh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails