Saturday, December 24, 2011

Mana Pegi Taste Aku kat Amoi?

Salam,

1. Aku rasa konfem semua budak2 melayu ada fantasi untuk menyetubuhi amoi sejak dari kecik2 lagi. Mana taknya. Amoi2 kan seksi. Dengan seluar pendeknya, baju low cutnya. Tayang kaki2 bululess dan flatchess diaorang.

2. Tapi aku notice sejak 10 tahun kebelakangan ini, aku dah kurang nafsu dah kat amoi. Aku dah bosan. Ada gak aku terfikir. Adakah aku ni sudah tua lantas di landa kematian pucuk? Ataupun di senja usia ku ini, aku sudah insaf, maka iman yg tebal di hati ini, menhijabkan aku drp nafsu ingin mengomoli amoi sampai merah2 kulitnya?

3. Semalam aku balik Malaysia naik SIA. Serius dowh. Stewardess2 amoi dia semua pakai kebaya nyonya ketat seksi terbelah sampai ke pangkal spender. Tapi tiada sebarang pergerakan berlaku di benua down under aku.

4. Kedinginan nafsu aku, saban hari semakin melampau kerana kini ia mencangkupi amoi2 Korea dan Jepun. Tobat. Aku tak steam tengok awek Korea dan Jepun.

5. Telah puas aku mengmuhasabah diri aku ini, mengapakah fenomena ini terjadi. Akan tetapi jawapan yang konkrit belum aku temui.

6. What can I say is, bila aku tengok mana2 amoi yg muka cute, aku akan straight usha buntut dia. Sebab bagi aku, antomy paling slack di bodi amoi adalh bumper diaorang. Buntut leper tak best dowh. Tulang jer, ape yang bestnyer!

7. Yes I now! Sepatutnya ke-flatchestan mereka menganggui emosi aku. Akan tetapi, suprisingly, aku tak kisah pulak. Pelik. Adakah aku ini bukan a "breastman" and more of an "ass-man".

8. Secondly, bila aku tengok amoi2 cina, jepun dan korea ni, aku akan automatik buat projection rupa diaorang ni bila dah tua. Haiyo. The thought of one day, I have to romen my wife nyonya muka ketat dengan rambut krinting keras macam sarang tebuan, straight away divert the blood that is supposed to go to my dick, to go to other extremities.

9. And thirdly, bila aku tengok mana2 amoi yang cun melecun macam princess pon, aku akan automatik terbayang diaorang ni, bila bogel, satu badan takde bulu. Tetapi pubic hair, mak oi ai. Kutu pon sesat nak balik rumah. Bulu tu punya la panjang, kutu bernama Samy Vellu pon terpikir nak letak toll sebijik dua kat setiap helaian.

10. The obbsession of orang2 cina terhadap their pubic hair ni seriusly is disturbing for me. I guess, diaorangni takde banyak bulu, so diaorang menganggap setiap bulu di badan itu lebih berharga daripada emas. Jantan pon sama. Struggle je nak simpan misai dan janggut yang ada dua tiga helai tu. Adeh.

11. So moralnya yang kita boleh dapat daripada blogpost aku pada hari ini adalah
a. Aku ada kat Malaysia. So taleh nak update selalu. Dah lah roaming data. Bangkrup gua.
b. Aku tak sentuh amoi. Tapi kalau Amoi nak sentuh aku, ..... aku takkan komplen.
c. Selama ini aku ingatkan aku ni adalah an asshole. Rupanya2 aku ni an "ass-man". Buntut yang pehh, akan mengcengkam jiwa raga aku.
d. Jangan tengok porn. Ia boleh merosakkan minda. Mujur aku tak tengok .......... sejak kebelakangan ini.

Sekian mekasey wassalam.

Sunday, December 18, 2011

Kad Birthday Zaman Jiwang2 Dulu.

Salam.

Aku tengah pindah skang ni. Sekali tengah kemas2, aku terjumpa dalm barang2 bini aku birthday kad yg pernah aku hantar kat dia dulu.

Apa yang aku tulis yer..

(tq husna tolong pegangkan kad masa papa amik gambar)

Assalamualaikum

Happy Besday Yang
Letih nih- Baru lepas exam
Jangan lah risau kau tu tua
Lagi risau lagi cepat tua
Lagi cepat tua lagi cepat aku kawin dua
Lagi aku kawin dua, lagilah kau tua
Lagi kau tua, lagi aku kawin tiga
Lagi aku kawin tiga, lagi lagilah kau tua
Lamer2 cukuplah empat.

Risau tak!!!
Kalau cam tu, janganlah risau2 okay
Aku cayang kau sorang jer (sambil aku sayang yang tiga lagi tu lah)
Bye
A'kum

errr....kantoi dah terlajak date nih..

Hahaha....macam bangang. Aku tulis 12 tahun yg lepas masa aku 25 yo. Giler legend.
Aku tau yang ni sebenarnya biasa2 jer. Banyak lagi yang aku tulis yang lagi gila babi bengong dan lucah.
Alhamdulliah, kini di senja hayatku ini, aku sudah insaf.

Sekian, mekasey, wassalam.

Friday, December 16, 2011

Lelaki-Lelaki Melayu Yang Gay Di Adelaide.

Salam,

1. Budak Melayu jadi Gay di Dublin? Cehhh! I have seen it banyak kali dah kat Adelaide ni. Budak2 ni bukannya "menjadi" gay di oversea. Diaorang ni memang dah gay dari Malaysia. Mungkin dah pernah "maen". Cuma diaorang tak explore alam buntut membuntuti secara open jer. Tapi bila dah dok obersea ni , terbukalah salah satu pintu ke pintu2 dubur kan.

2. Bila aku tengok gambar sekolah Ariff Alfian tu pon aku dah nampak kepodanan beliau.
Itu la JPA. Hantar lah lagi budak2 lembut gi oversea. Budak2 ni biasanya okay je. Bole je tahan nafsu gay diaorang. Tapi mat2 salleh gay tu yg tak okay. Menitik2 air liur tengok soft asian man untuk di gagahi.

Adoyai. Memang muka ada bakat!!!

3. Rakyat Malaysia kene paham. Kalau kau gay, kau kira macam automatik boleh mintak PR/citizen kat negara2 mat salleh ni tau tak. Kau just claim "religious prosecution" kalau kau homoseksual kat Malaysia je, trus mat salleh yg penuh dg "human rights" shit tu kesian dan bagi PR/citizenship status bersama2 dgn zakar mereka sekali sebagai bonus.

4. Jadi sebagai pengajaran, marilah kita bersama2 mengumpat tentang kisah benar budak2 gay di Adelaide, South Australia pulak.
____________________
Kes 1: Abang Dr Gigi

1. Dia ni super senior aku. Masa aku first year, dia dah nak abis buat dentistry kot. Aku tak pernah berborak ngan dia sebab lain course. Aku just usha2 dan berbalas2 renungan manja je ngan dia setiap kali berselisih kat Frome Rd tu.

2. Dia ni gay jenis control. Nampak macam normal apabila sengsorang, walaupun ada hint2 kelembutan. Tetapi, apabila berjumpa dgn kaum sejenis dia, terus tetiba dia lenggang Cik Kiah.

3. Dia tau budak2 dok cerita pasal dia kot. So awal2 lagi dia dah tak dok /mixed ngan Melayu pon. Kita orang pon malas nak kacau sebab takut kene AIDS. Memanglah on hindsight ini adlah satu langkah yang kurang bijak bagi pihak kami sebab lagilah bebas dia nak meng-gay. Tapi iman kami tak kuat dowh. Kang tak pepasal kami pulak yg tunduk kepada bicep dia yg tersembul di sebalik bajunya yg ketat itu.

4. Aku dah lama tak dengar citer pasal mamat nih. Last aku dengar, dia still kat Adelaide practice dentistry. Dia bayar lah tu kot kontrak dia dgn JPA. Dah sah dapat PR status. Dia live with his "partner". Orang Melayu jugak! Tapi kiraorang tak kenal sapa "isteri/suami/dua2 boleh" itu. Aku suspect itu adalh kekasih hatinya pondan Malaysia. Dia bawak dtg sini letew!

5. Oh how sweet! Last2 nak "awek Melayu" gak. Ingatkan dah sedap makan sosej, mestilah minat sosej. Tapi rupanya2 bagi dia, ice-cream Malaysia lagi lazat berkrim.
__________________
Kes 2: Abang Usrah aku

1. Bro ni adalh senior medik aku dalam 3-4 tahun gitu. Dia adalah sebijik macam typical abang2 usrah. Baik, alim, sembahyang tak tinggal, have a nice Anuar Ibrahim style spek and goatie. Dia adalah "timbalan naqib" usrah aku masa aku first year. Sama2 bentangkan "bahan". Sama2 betulkan tajwid masa bertadarus. Sama2 gi baca Yasin di rumah brader2 Fiji.

2. Memang terang2 kot dia adalh lembut hokay. Tapi dia tak pernah plak meng-gay dengan kitaorang pon. Biasa je. Dia memanglah seorang yang baik lah senang citer.

3. Sekali masa dia fourth year, semua housemate dia kahwin/pindah. So sebab dia ni dah repeat sekali masa third year, dia decide untuk duduk sekali dengan sorang lagi abang senior yang senasib dengan dia.

4. This is when everything when wrong. Housemate dia yang baru tu adalh seorang yang pendiam gila babi yang jarang campur melayu. Dia tanak geng ngan kitaorang sebab dia nak sorok dia ada skandel dengan amoi Hong Kong budak medik gak. So dia buat hal sendiri.

5. So abang usrah aku ni, dengan stress study lagi, dengan takde kawan lagi kot, tetiba hook-up dengan mat salleh mana ntah. Siap bawak balik rumah malam2. Sampailah housemate dia terkantoi kondom sepah2 kat bilik mamat tu selepas mendengar org beromen dah beberapa malam.

6. Tapi by the time housemate haram jadah dia tuh beritau kita orang, its too late. Dia dok sebok tanak kantoi awek Hong Kong dia yang satu dunia dah tahu tu, sampaikan dia simpan citer pasal abang usrah tu berbulan2.

7. Bila kitaorang carik abang usrah tu, dia dah lesap under the radar. Tinggalkan studi. Kantoi fourth year. Tup tap tup tap kitaorang dengar2 rumours dia kerje sebagai health officer untuk Adelaide Gay community. Pastu that rumours was confirmed bila dia masuk paper Messenger! Terang2 ada muka dia. Like I said, senang2 dapat PR.

8. Sekarang ni aku still terserempak dengan dia every year kat Rundle Mall masa World Aids Day. Dia dok kasi phmaplet, kasi nasihat camner nak membuntut dgn selamat sambil hang-out dgn rakan taulan dia. Aku tak pernah dah nampak dia kat mana2 masjid. Harap2 dia still Islam. Amin.
__________________
Kes 3: Pondan Batch Aku

1. Budak ni satu batch ngan aku. Dia datang sini buat dentistry. Dia ni adalh gay tegar. Dia di zaman aku dulu adalah borderline "transvestite/cross-dresser/mat nyah". Dia cubalah untuk sorok tendencies dia. Tapi lipstick, eyeshadow, blush, celak dan alat2 solek dia tu tak tinggal pegi mana2. Sumpah dia ada dua pencil case. Satu untuk stationery dan satu lagi utk alat2 solek. Bulu mata dia 24/7 lentik macam Rozita Che Wan.

2. Dia memang nampak jelas lembut, cakap lembut mengada slang-Ozi macam pondan haram, minat lelaki jambu, mood swing permanently stuck at PMS dan selalu buat lawak lucah pondan, "Suck your dick" etc lah. Macam Chef Wan la.

3. As a nyah, she is one superbly ugly bitch. She's opss..... He's fat, buntut lebar, kulit pink macam babi dan rambut keras macam maggi. Sebab dia chubby, dia ada breast with very pink nipple. Aku tahu sebab aku satu dorm ngan dia masa MRSM Kulim dulu! Hahaha. Kitaorang selalu tendang pintu bilik air or panjat dinding masa dia dok mandi sebab dia mandi lama gaban kot. Orang lain nak pakai gak.

4. Bila kat sini, awal2 dia dah kantoi studi. Eventually failed second year gitu kot. Dia mula2 tu dok ngan rumah geng2 awww. Bila sorang2 Cik Kiah ni kantoi dan balik malaysia, kawan aku ni gi dok mana ntah. Lesap under the radar macam cerita biasa.

5. Last aku terserempak dengan dia adlah masa aku jalan pegi Medik Skool kat Frome Rd tu masa aku third year gitu. Tobat sumpah mula2 aku tak perasan pon. Aku nampak lah datang from the opposite direction ni this one seksi boleh terbeliak biji testis but ugly Chinese woman di kepit kiri kanan oleh dua org balak.

6. Tapi aku perasan dari jauh lagi, nyonya ni macam tetiba jadi self-concious. Dok betul2 rambut, adjust2 bra etc. Pastu jalan pon macam control ayu. Well, utk korang memanglah pelik kan. Tapi utk lelaki hensem seperti aku, ini adalh perkara harian! Hahaha. Dah lah aku smart pakai kemeja, tie dan seluar slack hari tu. Memang awek tak menahan lah kan!

7. Sekali bila dekat2 tu, aku usha lah sapalah amoi tua buruk nih. Bila aku tengok je mata dia, aku boleh nampak drp mata dia yang dia ni kenal aku. Aku pon rasa macam cham, tapi sapa ya. Kira-kira 20 langkah lepas tu tetiba it came to my mind.

8. What de duck! Dia dah pakai totally macam perempuan. Kopek pon dah besar gaban. Ambik hormone aku rasa. Adoyai!

9. Last aku heard, dia still kat Ozi, but maybe not Adelaide. Kawan aku kata dia dah buat transgender operation lah macam2. Aku tak boleh citer banyak. Aku tak tau. Nanti next time kalau aku jumpa dia, aku akan raba dia untuk konfirmkan.
___________________
What When Wrong

1. Entah. Aku malas nak pikir. Korang pikir lah sendiri.

2. Aku memanglah concern pasal homoseksual activity dioarng ni. Tapi aku lagilah concern pasal aqidah diaorang ni. Adakah diaorang ni still Islam?

3. Diaorang ni dok Malaysia ke, dok oversea ke, kalau nak jadi gay tu mana2 pon boleh.

3. Generally, bagi aku, lembut ni takpe. Kau was born like that dan kau tak boleh ubah pon. Kau boleh function macam lelaki lain, beromen ngan awek, dapat anak, jadi bapa dan sebagainya. But once kau cross the line, pehhhh...amatlah sukar untuk reverse.

4. Jadi kepada lelaki2 lembut, don't cross the line hoccay. May Allah helps you. Jadikanlah lelaki2 di bawah ini sebagai idola2 anda kerana mereka ini bersemangat kental berjihad menentang nafsu serakah gay mereka.......


Sekian. Mekasey, Wassalam.

Thursday, December 15, 2011

Kenapa Muka Hensem Tu Tak Penting Utk Mengorat Awek Sebenarnya....

Salam,
...salah satu entry di dlm siri Panduan Cinta XXX

Daripada entry "Ciri2 Lelaki Idaman Wanita: No Bullshit Version", ada sorang mamat ni komen,

" Anonymous said... bro, ada awek pernah reply kat aku camni:

"MOTHERFUCKER LEAVE ME ALONE LA BODOH. TAK FAHAM BAHASA KE? KAU HODOH. AKU SUKA LELAKI HANDSOME SAHAJA. YES, I AM THAT SHALLOW."

apa pandangan ko terhadap awek camni? :("

Ololololo....keciannyer dierr.. Sabar bro. Hakikat sebenarnya ginih...

___________________________
Betul Ke Awek Pilih Lelaki Hensem Jer

1. Ingat tak apa yang aku tulis dlm entry tu. Bawah "Important Lesson"....

"PERTAMA: Apa yang perempuan "cakap" dan apa yang dia "buat" di dalam mencari jodoh adalah two different matter. So listen, but jgn ambik pot sangat"

2. Sebenarnya kalau kau tengok keliling kita, kau akan perasan sangat2 yang kebanyakan awek2 yg hot akan last2 end-up dengan lelaki yang langsung tak hensem.

3. Kau tengok lah artis2. Kalau tak caya lagi, kau tengoklah amoi2. Banyak awek2 cina ni rupa macam model tanak kalah, tapi balak dia, masyaAllah! Ngan babi pon boleh kalah!

4. Jadi, benar semua awek memang akan cakap diaorang "SUKA" lelaki hensem. Tapi kenapa last2 diaorang "PILIH" lelaki yang tak hensem jugak.?
_______________
Pengalaman Pahit Aku

1. Aku adalah seorang lelaki yang hensem. Jadi awek2 minat kat aku ni adlah perkara biasa je, macam ManU menang EPL.

2. Tapi aku notice, sejak dari sekolah menengah lagi, di kalangan awek2 yang suka aku ni (termasuklah bini aku), aku boleh sense yang ada hari diorang suka giler sampai nak terjun atas aku dan meraba2. Tapi ada hari yg diorang tak ambik pot pon walaupun aku dok sapu2 minyak kat bicep-bicep ku depan mata diaorang. Why?

3. Dan memang ada awek yang betul2 tak cair ngan aku. Muka aku langsung tak berharga dimata mereka umpama duit rupiah. Weird.

4. Jadi ini adlah satu keganjilan bagi aku. Kenapakah awek2 ini semua tidak beristiqamah di dalm meminati aku di setiap hari sekiranya kenyataan "Perempuan Hanya Minat Lelaki Hensem?" itu benar?

5. Jadi emosi aku tergangu. Mengapakah fenomena ini terjadi? Adakah aku benar2 hensem ataupun aku perasan sahaja? Adakah aku salah seorang drpd lelaki yang rupa cam babi tapi berawek hot membara cam Neelofa?

6. Maka bermulah satu research yg sewajarnya melayakan aku mendapat PhD.
____________
Kehandsome-man Lelaki Di Mata Wanita Bergantung Kepada Kitaran Haid Mereka

1. In 2006, Daniel Kruger drp University Of Michigan telah mengpublish satu landmark article yang sampai sekarang orang dok refer.
"Male facial masculinity infulences atrribitions of personality adn reproductive strategy"
Personal Relationships, 13 (2006), 451–463.


2. Apakah itu handsome? Simple. Handsome adalah lelaki yang awek minat. His research found out that women perceived handsomeness differently during their menstrual cycle.

3. Daniel telah ambil muka lelaki pastu manipulate digitally untuk menjadikan muka tu lebih masculine dan juga lebih jambu. Pastu dia tunjuk kat awek2, pastu suruh pilih mana satu yang lebih "menarik" di mata mereka.

Pilih! Pilih! Pilih! Murah! Murah! Beli satu dapat lima!

3. He found that masa diaorang subur (follicular stage/ovulation), awek2 akan kata wajah macho itu lah yg paling hensem. Tapi di waktu2 diaorang tak subur, awek2 akan pilih wajah yang lebih jambu.feminin.

4. So the theory is, masa diorang subur, awek2 sungguh berselera untuk di ratahi oleh lelaki yg lebih berwajah macho kerana ia somehow signalling lelaki tersebut tinggi testoteronenya, maka lebih jantan. Jadi awek2 akan dapat sperm jantan dan mendapat anak2 jantan/perempuan yg perkasa juga.

5. Akan tetapi apabila awek2 yang sama ini juga, di stage tak subur, diaorang akan prefer lelaki yang jambu pula. Kerana evolusi telah mengajar wanita2 ini bahawa lelaki yang macho adalh haprak di dalm menolong mereka menjaga anak, kemas rumah, dsb. Jadi selepas menerima "spem jantan" drp lelaki yg macho, awek2 kini mencari lelaki yg lebih feminin untuk menolong mereka menjaga anak, rumah, awek itu dsb, untuk long-term relationship.

6. Jadi, wanita hanyalah minat untuk romen lelaki2 macho seperti aku, tetapi tak minat untuk kahwin pon. Orang2 macho seperti aku di layan seperti lembu susu. Di perah spermnya, kemudian di buang sepah2 gitu. Errrr...... I have no problem. Perahlah aku selalu.
_____________________
Implikasi dan Applikasi

1. Oleh itu menjawap soalan Anonymous yg di label MOTHERFUCKER di atas tadi. Bro! Mula2 kau kene tanya awek tu dia berdarah sebulan berapa hari? Taim dia bersih boleh sembahyang plak berapa hari? Pastu kau tilik muka engkau. Adakah muka engkau macho ke jambu?

Link
Dulu masa aku belajr dulu, aku puas dok pikir "Buat menatang apa lah aku belajar bendalah ni. Bukannya aku nak pakai pad". Sekarang baru aku tahu betapa berharganya ilmu ini.

2. Pastu Bro, kau kene pandai2 bajet lah. On average awek ovulasi/bertelur 14 hari selepas first day of period, in a 28 day cycle. Jadi sekiranya kau macho macam aku, taim dalam 7 hari slepas dia start haid sampailah hari ke 14 adalh taim paling ngam untuk kau ayat dia. Masuk hari ke 15, kau kene stop! No! No! No!

3. Tapi sekiranya kau berwajah jambu, kau line clear panjang skit. Dari hari 15 sampai 28 dan kemudian 1 sampai 7.

4. Itulah puncanya kenapa orang2 yang macho seperti aku susah nak tekel awek. Kami dapat seminggu je. Tapi orang2 yg muka jambu dapat 3 minggu. Babi la mat2 jambu ni!

5. So jadi bro, kau buat2lah tanya awek tu, "Ehh, U boleh sembahyang tak arini? I ada Al-Quran nak bagik U ni?". Kalau dia kata tekleh, kau tanyalah secara selamba, "berapa hari dah?". Pastu kau bilanglah dia sedang hari keberapa tu. Pastu bila sampai taim, kau cakap lah I love you. Konfem melekat bro. Wa gerenti.

6. WARNING: Awas! Sesetengah awek mempunyai PMS (pre-menstrual syndrome). Jiwa mereka kacau beberapa hari sebelum datang haid. Haaaa!! Untuk awek2 yang mempunyai PMS, kau janganlah mengatal kacau masa tu. Kalau kau kacau, alamat di panggil MOTHERFUCKER lah engkau.

7. Pada pendapat aku, itulah yang terjadi kat engkau wahai anonymous yang malang. Kau jolok betina yang tengah tak stabil. Padan muka engkau!

8. Jadi selamat mencuba kepada semua dan marilah kita bersama2 merahsiakan ilmu ini rpd mana2 awek sebab kalau diorang tahu, pasni dioarang tanak beritahu kita dah taim period diaorang! Kang kita juga yg susah.

Sekian, mekasey, wassalam.
P/s: intro lemah. Sori! Nanti aku edit supaya kemas skit!

Monday, December 12, 2011

"Ciri2 Lelaki Idaman Wanita": No Bullshit Version!

Salam,
salah satu drp siri Panduan Cinta XXX

Daripada entry lucah aku yang lepas, iaitu "Apakah yang di maksudkan dengan I Love You?", ada orang komen.....

Anonymous ke Empat: Ciri2 Lelaki Idaman Wanita

" oittttt ............. wanita idamkan lelaki yang memiliki cita-cita dan wawasan hidup. Lelaki yang ada kedudukan, pintar, lelaki panas (jejaka panas), berbakat besar dan berkeyakinan tinggi. Wanita tidak suka dengan lelaki yang tidak ada wawasan, malas, kerjaya yang biasa-biasa dan tidak ada semangat memajukan diri. Inilah kajian yang dilakukan di Barat mengenai apakah ciri-ciri "the most desirable man" (lelaki yang paling diidami)."


1. Betul! Betul! Betul! Aku percaya kau cakap tu betul. Kalau kau tanya mana2 awek, memang itulah ciri2 lelaki idaman wanita.

2. Tapi, tanya sikit. Berapa ramai kah lelaki yang fit kriteria tersebut yang kau telah jumpa?

3. Apa yang kau describe itu adalh konfem2 laki orang! Tak de lelaki bujang yang mempunyai "kedudukan" yang belum di rembat. Takde lelaki "panas", berbakat besar, berkeyakinan tinggi, etc, yang belum di tekel oleh awek lain. Adakah kau ni cerita yang kau nak berpoligami?

4. Tanya sikit lagi. Cuba kau tengok keliling ngkau. Berapa ramai kah di antara manusia2 yang kau kenal, kahwin dengan "lelaki idaman wanita" tu?

5. Takde beb! Takde! Jangan nipu! Ada yang hensem tapi kerja cam hampeh. Ada yang kerja cun tapi muka cam jamban or biasa2 cukup2 makan je. Ada yang muka dan kerja cun tapi perangai cam setan. NO WOMAN is 100% ever happy with their husband. NO WOMEN. NONE. EVER!!!! ...........except yang telah kene kangkang!
___________________
Important Lessons

PERTAMA: Apa yang perempuan "cakap" dan apa yang dia "buat" di dalam mencari jodoh adalah two different matter. So listen, but jgn ambik pot sangat sebab.....

KEDUA: Women can't describe what they want. Pernah gi shopping ngan awek tak? Haaa...tau pon.
____________________
Masalah Dengan Wanita

1. Don't get me wrong. On my opinion, orang perempuan ni bila dia tengok jantan, dia akan automatik tahu siapa yang dia mahu. Cuma dia sebenarnya tak boleh describe jer. Sebab bila dioarang cuba describe Mr Right tu, diaorang pakai otak. Padahal masa diaorang membuat pilihan, diorang pakai HATI.

2. Otak perempuan ni short-sighted. They see all the small little things that they failed to see the big picture.

3. Kalau kau bukak blog2 awek yang bersepah2 macam sampah sarap di dalam internet ni dan baca list2 lelaki idaman diaorang, kau boleh kecut telur. Kau rasa macam hampeh! Macam ni konfem la tak kawin aku. Hahahaha.

4. Diaorang ni nak pilih lelaki SEBIJIK macam nak pilih baju. Nak kaler gitu, fesyen gitu, kain gitu etc. Diaorang pilih pakai apa yang diaorang rasa cun dan apa yang diorang rasa "perempuan lain" akan kata cun. Nak nunjuk! Padahal yang penting adalah tutup aurat jer.

5. So di sebab kan awek2 ni semuanya hampeh, meh sini aku tolong citer skit apakah sebenarnya yg diaorang mahu.
_____________________
Jadi Apakah Ciri2 Lelaki Idaman Wanita

PERTAMA: Lelaki yang mempunyai genetik dan keperibadian yang akan menyebabkan wanita tersebut mendapat anak yang lebih tinggi survival/success rate dia di dalam dunia ini. Its only a matter of getting the "best sperm", untuk mendapat the best children, to ensure her gene is passed along.

KEDUA: Lelaki yang boleh provide physical and financial protection kepada wanita tersebut dan anak2 dia sewaktu anak2 dia sedang membesar.

1. Itu je.

2. Perempuan ni sama je macam lelaki. Sellfish. Semua orang always think that they are the best manusia ever dan want to pass along their gene to the next generation.

3. So what women did masa memilih jodoh adalah either
A. Memilih daripda lelaki2 yang memang telah success (berkerjaya, berkedududkan, kaya etc) dan samada rampas drpd wanita lain ataupun share (buat affair or poligami) dengan lelaki tersebut. Or.
B. Membuat "projection/prediction" kat lelaki2 yang cuba tekel diaorang. Mana satu yang ada potensi untuk maju itulah yg diaorang pilih.

4. This is the basic mechanism and criteria. Ciri2 yang lain2 tu hanyalah garam, gula dan ajinomoto jer.

5. Selamat memasak.

Sekian , mekasey, wassalam.

Jebat Mahu Pulang

Salam.

Sumpah aku tak perasan. Aku ingatkan baru setahun. Selepas check passport ni, baru perasan. Rupa2nya dah dekat dua tahun setengah aku tak balik. 9 August 2009. Patutla aku rasa macam tak sabar2 nak balik Malaysia.

Aku tak sabar2 nak jumpa adik beradik aku. Last bercakap 2 tahun setengah dulu. Kitaorang mana main talipon2 or skype ni. Talipon dan skype hanyalah untuk gay.

Bila aku merantau, aku merantau betul-betul! No looking back! No place to retreat!

Ohh. Aku baru ingat. Aku ada call abang aku entah bila aritu sebelum dia gi haji cakap good luck. Adalah 3 minit kot cakap. Itu pon aku call selepas dapat dua text. Satu dari mak aku dan satu lagi drp unknown no, mintak aku call abang aku sebelum dia gi haji. Unknown no tu aku suspect no ayah aku. Ya. Aku takde no ayah aku. Hahaha....

Aku pon tak sabar2 nak jumpa parents aku. Last aku call diaorang ialah kira2 seminggu selepas raya aritu......... Raya Posa. Brapa lama dah tu ekk?? Mak aku pon dah merajuk kot. Text aku je skang ni! Tanak fon dah. Hahahha. Aku rasa silap2 dia baca post ni. Mama rileks ye mama! I am coming back insyaAllah. Tayah call lah! Call call ni gay.

Last aku call mak mertua aku? Never. No dia pon aku takde. Kalau jadi apa2, mampus aku nak carik no nak call pon tak boleh! Hahahha.

Aku tak de apa2 conflict pon dengan mana2 ahli famili aku or bini aku. Semuanya okay je. Cuma aku je yang asshole malas nak call. Buat apa call famili kan. Call awek lain cerite lah kan.

Bini aku pernah berleter kat aku
"Pot pet pot pet pot pet......Kau ni kenapa hati keras sangat? Nak kata lahir kat Palestine, tidak!!! Pot pet pot pet pot pet......"

Entah lah. Aku lahir kat JB kot! Itu bukan kawasan peperangan! Hahaha. Adakah sebab genetik? Adakah sebab bapak aku Polis? Adakah sebab dia garang? Adakah sebab adik beradik aku semuanya lelaki? Adakah sebab sepupu2 sebaya aku semuanya lelaki? Adakah sebab banyak sangat bergocoh sesama adik beradik dulu, sampai aku dapat brain damage kat bahagian emosi?

Tapi aku bersyukur aku berhati keras. Kerana kalau hati aku tak keras, aku rasa aku takkan boleh function kot. Segala apa yg aku telah lalui, sedang lalui dan akan lalui.

Dan aku sure hati adik beradik aku semuanya keras juga. Diaorang pon mana pernah call aku langsung selama 18 tahun aku dok sini. Bangsat! Hahaha. Menyesal aku tak pukul sampai mati kecik2 dulu! Sekarang dah lagi besar dari aku. Haram! Ape korang makan!

Ada orang bajet adik2 diaorang adalah adik beradik Hang Tuah. Pftttt!. Boleh belah. Kami sekor2 belajar martial arts kot. Kami bertumbuk setiap hari. Berdarah, lebam, menangis, patah gigi, berjahit, terseliuh, berparut.

Aku tak boleh imagine jadi parents kitaorang. Hahaha.

Ohh... lupa nak riak. Last aku balik dua tahun lepas tu kan. Aku balik malaysia sehari setengah je. 36 hours. Lawatan kilat! Aku balik sebab Kasturi kawin.

Tapi, walaupun aku balik kejap je, dan tiket aku bayar mahal giler, it was worth every cents and every seconds. Because I have never seen my parents so happy like that. Of course they happy, when we are all together again. When Jebat akhirnya pulang!

Boy Band: Dari kiri, DYMM Sultan, Hang Lekir, Hang Jebat, Bendahara (Uncle aku la), Hang Lekiu, Hang Kasturi dan Hang Tuah. ...Alaa...Nyesal dok seblah Sheikh Muzaffar. Aku nampak pendek plak. Ciss.

Sapa kata kita orang muka ketat? Of course we can smile.

Sekian Mekasey, Wassalam.

Iklan: Teruna untuk di jual. Hang Lekiu belum ada bini. Sila apply. Hang Jebat pon belum ada bini kedua. Boleh apply gak.

Sunday, December 11, 2011

Menjawap Soalan "Why Men Want Sex And Women Want Love"?

Menjawap Soalan "Why men want sex dan women want love?"
...salah satu entry di dlm siri Panduan Cinta XXX

Following drpd previous entry, ada dua soalan yang aku nak elaborate. Aku citer pasal yg ni dulu
___________________________
Drpd komen anonymous ke Tiga: "Why men want sex and women need love?"

1. Of course, for the sake of simplity,aku telah generalised pasal men in that post. Tapi memang aku bercakap benar apabila mengatakan semua lelaki pikir pasal s eks all the time. BUT, tak semua lelaki akan mempunyai obsessi tentang seks melampau sampai meraba2, cium2 dan romen2.

2. Ramai je di antara kami yang boleh control nafsu sekstu. Meletakkan akal di atas nafsu. Iman di atas segalanya. Ataupun sebab kami tahu bapak awek tu taiko besar Petaling Street yang akan mengerat peler anda dan kasi makan buaya.

3. Basically, obsesi lelaki terhadap seks ni ada dua punca. Pertama hormonal dan keduanya pyschological.

4. Research found that testosterone menyebabkan kau horny. Sesiapa yang have very low testosterone level akan tak de mood nak buat seks. In facts, they also found out that, men yang mula2 fall in love akan have reduced testosterone level. Mereka menjadi mandom. Jadi baik. Mula2 je lah tu. Pastu lama2 testosterone akan naik balik dan tanduk tumbuh kembali...

5. Research juga found that wanita pula hanya horny beberapa hari sebelum ovulation. And guesss what? Level testosterone awek2 taim tu tetiba naik.

6. Jadi lojik lah beb kenapa lelaki asyik pikir pasal seks je. Level testosterone lelaki constant je setiap hari. Jadi tiap2 hari kami pikir pasal seks. Kau lain! Dalam sebulan ada lah 3-4 hari yang kau gedik nak beromen. Hari lain2, kau dingin.....

7. Oleh kerana itulah Allah s.wt. telah membenarkan supaya lelaki boleh berpoligami. Untuk mengisi tempoh2 dingin kaum wanita. Kalau kau kahwin dua, kau dapat extra 3-4 hari lagi utk romen so 6-7 hari tempoh "best". Kahwin tiga, 9-10 hari. Kahwin empat 12-13 hari. Pehhh!

8. Islam itu indah.......!!!!!!!!!!

8. Punca kedua obsesi lelaki terhadap seks ialah psychological. Semua lelaki tak kira bangsa apa di dalm dunia ini meng-associate kan kesihatan mereka dengan keupayaan peler mereka untuk keras.

9. "Kalau peler aku keras, itu bermaksud aku SIHAT walafiat!". To some extend, it is true. But not necessarily.

10. Jadi semua lelaki obses dengan ubat2, minyak2, urutan2, amalan2 dan gadjet2 yang boleh mengeraskan zakar mereka. Generally, diaorang nak erection jer. Sebab bila dapat erection ni rasa memang best. Macam high! Memanglah high sebab otak kurang oksigen sebab darah semua gi ke kepala bawah.

11. Tapi bila peler keras ni, "side-effect" dia adalh dia nak romen untuk mencapai klimaks, pastu nak erection lagi , klimaks lagi dan so on. Macam drug addict! Jadi, berpunca daripada obsesi terhadap pengerasan zakar, ia menghasilkan obsessi kepada seks.

12. Sebab itulah kalau kau tengok, pakcik2 wargamas yang dah kerepot tu lah yang obses dengan kopi jantan ni. Kerana secara lojiknya testosterone mereka rendah lah kan sebab telur diaorang dah kecut macam asam-masin (testosterone is produced in testis/telur). Tapi kenapa pakcik2 tu still horny as hell? .......Sebab peler mereka keras after minum kopi jantan ler tu....

Source:
1. Testosterone
2. Libido in women
3. Use of testosterone to cure lack of libido in women
___________________________________
Sekian, mekasey, wassalam

Saturday, December 10, 2011

Apakah Yang Di Maksudkan Dengan "I Love You"

Salam,
...salah satu entry dalam siri Panduan Cinta XXX

Pernahkah korang terpikir, kenapa lah banyak sangat mat/minah bunga kat faceboook ni yang tak abis2 post pasal cinta sampai muntah2 kau baca? Jiwang sorang-sorang sudahlah kan?

Kepada orang yang berkapel, pernahkah korang perasan, lagi lama kau berkapel, lagi hilang "spark" nya? Cinta terasa hambar. Perasaan menjadi kosong. Hinggakan kau meragui, adakah benar inikah orang yg ingin kau kahwini?

Jawapannya adalah ....
__________________
Apakah itu Cinta

1. Macamana kau nak cerita tentang cinta kalau kau nak sebut perkataan zakar dan vagina pon malu2?

2. Ketahuilah, cinta itu datangnya daripada zakar atau vagina. ATAUPUN cinta itu akan akhirnya membawa kepada zakar or vagina.

3. Abang2, Akak2, Ustad2 dan Ustazah2 yang cuba mengsterile kan cinta daripada seks telah memberikan tanggapan yg salah kepada engkorang. Meraka telah menipu anda. Mereka zalim. Zalim kerana menfitnah cinta.

4. Allah menjadikan manusia itu berpasang-pasangan supaya kita berkahwin dan beranak pinak di atas muka bumi ini. Untuk menjadikan manusia ini mempunyai drive untuk berpasang-pasangan, Allah telah mengadakan proses2 yang kompleks supaya kita tertarik antara satu sama lain.

5. Proses mencari pasangan ini ada TIGA
A. Lust - Rasa nak romen. Nafsu seks la senang cerita.
B. Attraction - Rasa romantik. Minat, Sayang, Kasih, Cinta
C. Attachment- Rasa nak romen untuk dapat anak. Kahwin untuk bersama2 membesarkan anak.

6. Proses ni boleh start kat mana2 level. Ada manusia yang romen dulu, pastu baru datangnya cinta dan akhirnya berkahwin macam dalam cerita Ombak Rindu. Ada manusia yang kahwin tanpa cinta, pastu romen dan akhirnya bercinta, juga macam dalam cerita Ombak Rindu. Ada juga orang yang selepas tengok cerita Ombak Rindu menjadi gay.
__________________
Evolusi Cinta

1. Jadi, as you can see, cinta akan evolve dari stage kepada stage. In fact cinta perlukan evolusi ini. Cinta yang tak evolve akan menjadi stagnant. Menjadi basi. Dan cinta yang basi akan create doubt dan this will lead to conflict.

2. Cinta ini ibarat sumbu. Romen itu ibarat mercun. Dan sparkle warna-warni yang keluar itu adalh ibarat anak2. Sumbu yang terbakar akan meletupkan mercun yang menghasilkan cahaya warna warni yang menghias angkasa. Everybody go home happy.

3. Kalau sumbu terbakar buta-buta tanpa mercun, sumbu pon akan terpikir berapa lama aku kene menyala ni? In fact buat apa aku terus menyala ni? Tak de kesudahannya pon. OR kalau mercun meletup banyak2 kali tapi takde mengeluarkan apa2 cahaya warna warni pon, memanglah bosan kan? Bunyi je lebih. Tapi hampeh tak nampak hasilnya. Mercun brand apa ni? Tanak beli dah la!

4. Kan dah gaduh!
_____________
Bilakah kau tahu kau sedang fall in love ....

1. Manusia paling otai di dlam bidang sains cinta di dalam dunia ini adalah makcik Helen Fisher. Dia kata kau tahu kau sedang jatuh hati apabila kau develop "obsessive thinking". Apabila kau rasa macam "Someone is camping in your head". Segalanya dan semuanya kau rasa dan buat untuk that individu.

2. Makan tak kenyang. Mandi tak basah. Tidur tak lena. Senyum sorang2. Kau baca dan baca SMS dia. Kau permanently bukak facebook or twitter page dia dan kau click refresh setiap setengah jam. Kalau takde update, kau stalk setiap "recent activity" dia. Kalau bosan jugak kau bukak foto2 lama dan sengeh sorang2.

3. Ketahuilah. Stage no dua, iaitu "attraction/romantic feeling/cinta" ini, is the strongest one. Stronger than sex. Stronger than the desire untuk mendapat anak. By farrr..

4. Fisher said, takada orang yang jadi depressed dan bunuh diri kalau dia ajak mana2 orang untuk romen tapi kene tolak. Or kalau orang tu kawin lama2 tapi tak dapat anak.

5. Tapi orang2 yang putus cinta ataupun cinta tak kesampaian? Berjuta2 manusia telah mati dan aku pasti akan mati in the future. Kering air di lautan oleh tinta2 cinta yang telah di suratkan. Telah habis melodi di skala muzika digunakan untuk bait2 lagu cinta. Telah abis bandwidth internet oleh blogger-blogger jiwang yg post nukilan-nukilan jiwang bersama2 lagu2 jiwang ataupun nasyid2 pseudojiwang di latarbelakang. Dem!
____________
Cinta Itu Merbahaya

1. As I have pointed out, cinta itu akan evolve or will evolve kepada "lust" or nafsu seks at some stage.

2. Tidak ada orang yang akan "minat" kat seseorang yang dia langsung takde perasaaan untuk gomol hoccay! Just don't exist.

3. SUMPAH DENGAN NAMA ALLAH SWT, tiada lelaki dari apa2 bangsa dan agama sekalipun yang berkawan dengan mana2 perempuan yang tidak terlintas di dalam hati dia untuk meromen awek tersebut. Tak kira cun ataupun tidak!


I rest my case......

4. Of course orang perempuan tak fikir begitu sebab chemistry perempuan ni lain. Diaorang naturally innocent. Diaorang baik. Perempuan ni sebenarnya .......jinak.

5. Ketahuilah, in a relationship, male always control the tempo. Natural sifat wanita adlah mengikut. Pasrah. Jadi bahayanya di sini ialah apabila stage pada lelaki itu telah berubah kepada stage lust/nafsu. Dia akan buat apa saja taktik untuk melempiaskan nafsu tersebut. Dan perempuan akan mudah2 saje tertipu ataupun pasrah mengikut.
6. Bermula dengan usha2 bodi dia. Kepada duduk sebelah2. Lembutnya peha dan bahu dia bila terbelaga-laga. Hangatnya dia. Harumnya bau dia. Kepada halusnya kulitnya bila berpegangan tangan. Kepada cantiknya rambut dia pada gambar freehair yg dia MMS kat kau. Kepada tali bra yang kau mintak dia tunjukkan kat kau masa Skype. Kepada bra dia yang kau dok main2 through her clothes masa berpeluk-pelukan dengan kau waktu dating. Kepada tidur sebumbung beramai2. Kepada tidur sebilik. Sekatil. Setubuh...........habes.

7. Semua lelaki tahu pasal ini. Cuma awek2 je yang innocent. Ataupun pretend innocent sebab percayakan cinta itu suci. Pikir mana logik cinta di cemari oleh seks yg kotor itu.

8. Kalau awek2 tak percaya, cuba usha betul2. Konfem kau akan kantoikan balak kau betul2kan parking zakar dia. Ataupun perasan tak selepas sessi dating bergurau sende dengan bertepuk-tampar dan cubut-cubitan, kalau kau ajak balak kau tukar spot, dia tanak bergerak. Dia kata "Kita stay sini sudahlah sayang".

9. Itu maksudnya zakar dia tengah keras gila dan bila zakar keras gila dan menekan seluar, itu adalh impossible untuk orang lelaki untuk berjalan. Kalau jalan mengenkang pon,kau rasa macam nak putus zakar ataupun senak giler perut sebab pedang tumpul kau berada di angle yang sangat-sangat kritikal.

10. Sebab itulah cinta ini merbahaya. Cinta itu halal. Tetapi dating itu haram. Oleh itu janganlah main-main.
________________________
Jadi Apakah Yang Di Maksudkan Apabila Ada Orang Kata "I Love You"?

1. Itu bermaksud, "aku minat kat engkau, aku nak kahwin ngan engkau dan akhirnya aku nak romen engkau".............. Tapi kalau kau nak kasi aku romen kau awal2pon takpe gak.

2. Oleh itu jawapan kepada kata2 tersebut bukannya,"I love you too". Sebaliknya kau sepatutnya sebut,
"OhMyGod! You pervert! You imply that you want to romen me? I am telling my dad!"

3. Jadi mat/minah bunga yang tak abis2 post pasal cinta kat facebook or twitter tu dan kapel2 yang telah hilang spark dalam cinta mereka itu sebenarnya adalah manusia2 yang sangap nak beromen.

4. Mat/minat jiwang itu adalah ibarat kucing yang nak mengawan. Dok memekak je. Somebody sepatutnya comment, "Aku pon sangap seks, tapi aku takdelah post untuk satu dunia tengok betapa kemaruknya aku". Pegilah ambik air semayang, solat tahajud ke ,posa di malam hari ke, berjihad di Palestin ke gitu.

5. Kepada kapel2 yang telah hilang spark, sebelum syaitan bagi jalan untuk buat pelik2, baik korang kahwin cepat2. Takkan korang tanak beromen. Romen tu best gilerrr wa cakap lu!

6. Kepada awek2, kalau balak kau kasi taktik lama, cakap "I nak kerje dulu, kumpul duit, beli rumah, bawak Mak pegi haji etc". Kau hanya perlu cakap ayat di bawah ni sahaja,
" U tanak ke tengok I bogel? I isap zakar you? U isap tetek I? U main I?".
Sumpah! Besok pagi stret dia meminang kau, petang tu trus kahwin dan malam besok kau dah beromen.
Tak caya? Pegilah acu cuba try test cakap kat balak kau! You can thank me later!

Sekian, Mekasey, Wassalam.

Sources:
- Idea2 ni ada yang original drpd otak/pengalaman aku dan ada yang aku ambik daripada multiple sources yang aku cuba compresskan kpd point-point yang lebih mudah utk di sampaikan.
- Of course The Stages of Relationship ini telah di bahaskan dengan sakan-nya oleh pakar2 psaikologi, biology, falsafah etc. Kalau baca tak abis2. Aku cuma ambik model Fisher sebab dia simple.

-Further reading, bole check wikipedia on Love, Biology of love and endless related links dari situ.

Friday, December 9, 2011

Inilah Punca-Punca Kenapa UMNO Tak Akan Menang Di Kelantan

Salam,

1. Bertengkar dengan orang2 yang totok UMNO adalh ibarat kau ajak orang kudung kaki berlumba lari. Kau konfem-konfem akan menang tapi kau tak bolehlah nak eksyen bajet power sebab dioarang tu kategori OKU.

2. Orang2 totok UMNO adalh golongan OKU. Diaorang ada otak, tetapi otak diaorang "kurang berupaya" untuk berfikir.

3. Contoh karya orang2 yang kurang upaya untuk berfikir adalah video propaganda di bawah ni. Tunggu sampai ayat last sekali. Ayat best.



______________________
Sapa yang nyanyi lagu lama?

1. Kami orang2 Kelantan dah bosan dengan taktik lama UMNO ni. Woi Bro! Ni tektik zaman Ramlah Ram la. Dah lapok! Tukar la skit! Pakai la taktik Shila Amzah plak!

2. Bila kau start baca2 dan dengar2 tentang air Kelantan kotor, PAS baru buat "sebijik je" masjid selama X tahun memerintah, Kelantan mempunyai statistik AIDS/ibu tunggal/penjenayah/penganggur/penagih/pondan/pontianak/gadis bertetek sumbing/ *insert anything bad*, kau tahulah apa maknanya tu.

3. Pilihanraya dah dekat. Its Kelantan bashing time, to show how bad kerajaan PAS ni.

4. Tapi bodoh tak bodoh orang2 UMNO ni ialah diaorang nak bantai PAS tapi di dalam keghairahan RACIST mereka terhadap orang2 Kelantan, mereka bantai seluruh orang Kelantan secara pukal.

5. Lesson No 1: The only orang yang boleh kutuk Kelantan ialah orang Kelantan sendiri.

6. Lesson No 2: Kau tak buat video bodoh cam babi seperti di atas, di mana Keling Paria, Cina dan Benggali di bantu oleh Melayu untuk menghina Islam dan menghina Kelantan!
_________________
Adakah benar Kelantan teruk?

1. Yes, aku percaya statistik2 itu mungkin benar. Tetapi bagi aku masalah gejala sosial di Kelantan adalah berpunca daripada geopolitical situation of Kelantan.

2. Kelantan is located on the border of Thailand. So the flow of shits from Siam causing problem di Kelantan. Contohnya dadah, pelacuran dan paling besar "perniagaan2 haram " seperti seludup beras, jersi siam, barang2 tiruan, etc semuanya secara "lojik akalnya" adalah haram kerana ia melanggar hak entiti/company mana2 atas dunia ni. Kalau kau boleh mencilok dalam mencari rezeki, macamana kau nak jujur dalm kehidupan seharian? Mana nak berkat!

3. Berbalik kpda dadah. Dadah di Kelantan secara logiknya adalah lebih murah dan "pure" daripada apa yg kau boleh dapat di pantai barat sebab ni port dia masuk kot. Bila sampai KL, kau kene masukkan kost pengangkutan dan lepas tu org akan "cut" dadah tu tu get more, so less pure. So dadah di Kelantan lebih easliy available, kaw and cheap. Mana tak addicted nya.

4. Pelacuran yang berleluasa di Siam tu plak, in addition to HIV infection caused by shared needles among the drug addicts, menyebabkan the number of HIV positife individual di Kelantan lebih tinggi daripada di state lain.

5. Okay. Dua tiga kerat orang UMNO yang pandai sikit mungkin akan kata. Sudahlah! Perlis , Kedah dan Perak pon share border ngan Siam. Orait je.

6. Okay. Cuba kau compare Rantau Panjang dengan border town yang lain. Padang Besar, Bukit Kayu Hitam etc semuanya tu mcam jamban je compare tu Rantau Panjang. Look me in the eyes and don't lie. Kalau di berikan pilihan untuk buat rombongan Wanita UMNO utk pergi mana2 bandar kat border siam, bandar mana yang Makcik2 akan pilih? Negeri mana yang Macik2 akan datang? Bas chater dari manakah yang dok serabut penuh jam bandar KB tiap kali weekend?

7. Kemudian kau compare psyche orang2 Kelantan dengan orang2 dari negeri lain. Kami independent, confident, business minded people. Orang2 state Perlis, Kedah,Perak dan semua state lain di Malaysia lah senang cerita, I am soo sorry to say this, but you all "have been mind-fucked by Chinese peceived superiority". More sadly, the mind-fuck was done by Malay themselves. "Cina lagi hebat","Cina lagi pandai", "Cina lagi terer" . What the fuck!

8. So, when oppurtunity datang untuk buat kerja/busines haram, org2 Kelantan akan cepat2 rembat sewaktu orang2 state lain dok gentel2 telur tunggu Apek datang.

9. Tapi siapakah orang2 Kelantan yang buat kerja2 tak senonoh yang memburukkan nama Kelantan ini? Korang tak boleh pikir sendiri ke?
_______________
Membuka Pekung Di Dada

1. Di dalam keghairahan racist2 sesama Melayu UMNO mengutuk orang Kelantan mereka lupa bahawa, bukan semua orang Kelantan adalah pengundi PAS. Undi untuk BN/UMNO aku rasa2 senang2 je 40% daripada jumlah pengundi2 Kelantan. Berapa ratus ribu orang tu? Ke juta?

2. Cuba la kau fikir sendiri. Apakah kebarangkalian untuk orang2 yang pakai kopiah, pakai serban, berjanggut, berjubah putih, mat masjid, selalu pergi ceramah untuk menghisap dadah, romen pelacur, meragut, merogol, merompak etc? Aku sure MEMANG LAH ADA yang buat, tapi jumlah mereka adalah sangat-sangat-sangat-sangat lah kecil berbanding dengan orang2 UMNO yang lebih "seronok hidup mereka".

3. Jadi apabila orang2 UMNO kasi statistik ini dan itu utk menunjukan betapa teruknya orang Kelantan ni, sebenarnya mereka telah membuka bra di dada sendiri. Ia menunjukkan kepada kami orang2 Kelantan betapa jahatnya orang UMNO Kelantan. Jadi kalaulah diaorang dapat memerintah, pehh....hancus!
__________________
Setan Kami Setan Hebat

1. Aku selalu kasi analogi ni utk kasi org paham masalah ngan orang Kelantan ni. Ginilah, korang perasan tak kenapa jahatnya budak2 sekolah agama lebih teruk dari jahatnya budak2 sekolah biasa? Kau perasa tak orang2 Islam dalam dunia ni jahat gile babi berbanding dengan Mat Salleh ke Korea or Jepun? Negara mereka aman, damai, selamat dan bersih. Negara orang2 Islam kucar kacir, miskin, jenayah berleluasa, pemimpin korupt, tidak selamat dan kotor.

2. So, teori aku, apabila sesuatu tempat tu ramai orang jahat, maka setan hantar setan2 pangkat prebet je cukup. Manusia2 kat situ mmg dah jahat. Tapi kalau sesuatu tempat tu ramai orang baik2, maka panglima2 setan pangkat General sahaja yang pergi, sebab nak goda diaorang ni bukan calang2.

3. Jadi korang yang dok kat KL, Selangor, Penang etc sebenarnya senang untuk beribadat. Setan2 prebet je yg layan korang. Tapi kami yg dok kat Kelantan Serambi Mekah ni, di landa godaan General2 syaitan wa cakap lu. Jadi mana2 kami orang2 Kelantan yang beriman pangkat prebet boleh challange. Konfemlah akan tumbang!

4. Itulah sebabnya ramai orang2 Kelantan yg beriman pangkat prebet pindah pegi KL ataupun Australia cam aku. Hahaha....

Sekian Mekasey, Wassalam.

p/s: Walaupun aku sokong PAS, tapi aku admit ada banyak hal dalam PAS yang perlu di setelkan. Orang2 UMNO cuma kene pandai sikit dalam mencari dan mengkritik isu tersebut. Janganlah kritik macam bodoh. Takkan lah aku nak ajar UMNO plak camana nak kutuk PAS kannn!

Hubungan Sulit Aku Dengan Wanita

Salam,

1. Aku tak tau kenapa, tetapi setiap bende pasal wanita fascinate me from my first erection pada umur 5 tahun hinggalah sekarang.

2. Ketika itu aku masuk Hospital Besar Kota Bharu. Somehow aku notice aku suka tengok sorang nurse ni yang selalu datang dan terbongkok-bongkok check beg air kencing patient sebelah aku. Tetiba aku notice eh, ape dia bende hitam2 berbalam2 bawah baju nurse putih dia yg tranparent itu?

3. Tetiba zappp...keras! What de? Cuba kau bayangkan. Aku baru 5 tahun. Betapa panik nya aku bila tetiba organ itu membengkak! Alamak! Aku nak mati ke nih? Apsal jadi gini? Bra hitam je pon? Nampak bayang2 bra je pon? So kenapa dia keras? Buat apa dia keras? Macamana aku nak kasi turun? Adakah dia akan turun? Kalau tak turun2 macamana? Kenapa dia memanjang? Adakah dia akan terus panjang dan panjang sehingga mencapai daerah Pasir Mas?

4. Aku ingat nak mintak tolong nurse tu. Tapi bila aku tengok dia balik, zaappppp.... keadaaan semakin kronik!

5. Pernah kan korang dengar, sesiapa yang mengalami a near-death situation, satu psychological transformation akan berlaku pada diri mereka. People will start to reflect on their life and what they have achieved. Regrets, gladness, guilt, satisfaction etc.

6. Well, something click-on pada diri aku on that day. Aku tahu aku tidak boleh berdiam diri. Aku kene analisa kejadian ini. Apakah kaum wanita ini? Mengapakah kita tertarik dengan mereka? Macamana kita nak ngorat mereka? Adakah bra kaler lain akan menghasilkan effect yang sama? Dan lain2 persoalan2 hidup dan mati.

7. Jadi pada umur 5 tahun aku telah menjadi a sex maniac. Ehhh silap..!!!. Jadi pada umur 5 tahun, aku telah menjadi dewasa. Aku menjadi serius dalam hal wanita. Sebab tu aku bermuka ketat bila eye-to-eye dengan awek. Wa bukan tak minat lu. Wa tengah menbogelkan keperibadian wanita lu.

8. Kini, di umur muda remaja 37 tahun, research aku sudah matang. Ilmu selama 32 tahun ini sudah penuh di dada aku sampai tersembul-sembul terkeluar menjadi muscle kopek lelaki di dada aku yg taff ini. Aku dah tak boleh tahan. Aku tanak berkopek lanjut. Jadi aku perlu download sikit kat engkorang.

9. So, di sini aku mengumumkan pelancaran siri baru, "Panduan Cinta XXX". Benar. Aku mmg dah ada "Siri Menyelak Rahsia Wanita". Tapi tu ialah siri untuk aku "kutuk" awek! Sebaliknya siri Panduan Cinta XXX ini pulak, ialah siri macamana kita nak "tekel" awek dengan ilmu2 yang berteraskan seks.

10. Ayuh. Marilah marilah kita bersama2 mempornokan cinta.


Sekian Mekasey, Wassalam.

Tuesday, December 6, 2011

Panduan Untuk Menjadi Seorang Flat-Chester

Salam,

1. Apsal semua orang sibuk nak kereta besar, rumah besar, gaji besar, pangkat besar, zakar besar dan tetek besar? Takde ke orang yang nak bende2 kecik dan comel jer? Semua orang sibuk dengan proses pembesaran. Takde pulak orang yang sibuk dengan proses pengecilan.

2. Antara manusia2 yang kemahuan mereka terabai selama ini adalah gadis2 yang berpayudara melebihi had asasi manusia yang kini ingin menjadi seorang flat-chester.

3. Sudah lama mereka mendabik dada. Cukuplah. Kini yang mereka inginkan hanyalah untuk berpijak di bumi yg nyata dengan kaki mereka sendiri ........yang boleh di saksikan mereka sendiri apabila menoleh ke bawah, tanpa perlu membongkok lagi kerana pandangan mereka selama ini terhalang oleh organ2 mereka yang telah membesar dengan terlampu seronoknya.

4. Sekiranya dahulunya proses pengecilan ini memerlukan diet, exercise ataupun paling effective, pembedahan. Kini proses meng-flat-chestan diri anda adalah lebih mudah dan murah.

5. Apa yang anda perlu lakukan adalah join group ni......


Video ni very2 HOT!!! Ramai akan melenting. Tak lama konfem kene delete drp utube ni.

5. Ya...seperti mereka, iaitu errr...... flash-mob pengikut fanatik seorang artis yang bernama Husen! Siap ada choreograph dan baju matching lagi. Ape barang join flash-mob Beiber. Itu hanyalah boleh di layan oleh budak2 pompuan yang belum mengalami pendarahan dalaman dan budak2 lelaki yang bakal popular di MCKK.

6. Kalau buat gini tiap2 hari, usahkan Rozita Che Wan, Rosmah Mansur pon akan mampu memakai bra mereka sewaktu tingkatan satu dahulu. Tapi...errr... Rosmah aku rasa masa form one pon dah packaged. Kira bra darjah lima lah...darjah lima utk Rosmah hokay!

7. Selamat mencuba dan Selamat Hari Ashura...

Sekian, mekasey, wassalam.

Sunday, November 27, 2011

Surat Terbuka Kepada Khairul Fahmi Che Mat.

Assalamualaikum Apex

1. Ganno boh? Sehak?

2. Aku adalah seseorang hok ore sokmo royak muko srupo mu walaupung aku serro aku jauh lagi semak. Serupo dengan mu, aku jugok maing bola (center bek), body katam, rambuk pachok, hensem dan mempunyai rama gewe2 hok berkene' kak aku bersusung berjujuk (bajek!!)

3. Jadi hok aku nok royak nyo arinih, apabilo aku terbaca skandel2 pasa mu, samada beto ataupun tidok, sedikit sebanyak ia menyebakkan aku pong traso sedih dan tok puah hati.

4. Mulo2nyo, aku nok royak jugok walaupung aku pasti ramai ore royak doh, mu kene sedar mu adalah idola masyarakat untuk Malaysia dan paling penting lagi Kelate! Jadi setiap gerok langkoh mu semua ore dok perati.

5. Jadi ore2 glamer srupo mu ngan aku ni , ake dengan pastinya menarik ramai ore hok nok jumpo, salle dan paling best bergewe dengan kito. Gewe-gewes ni srupo manusia laing. Ado hok molek. Ado hok srupo nate.

6. Tapi ambo mitok maaf tapi nok keno royak, malangnya gewe2 mu selama ni, samada muko or perangai dio srupo menate!

7. Bakponyo mu pilih hok huduh? Bakponyo mu pilih hok seksi? Bakpo nyo mu pilih hok kopek besar? Bakponyo mu pilih hok sosial? Semaye ko dok gewe-gewe mu nih? Mu gilo?

8. Mu sedar dog, berapo ramai doh hok kelih kopek gewe mu? Kelih peho dio? Jamoh burik dio? Ore lagu ni muk nok bbini? Mu nok ore gini jadi mok anok mu? Jago mu bilo mu tok leh maing lagi satu hari. Yes. The time will come my friend.

9. Mu kene ingak. Kalu mu suko hok seksi dan body comey, tak dog gewe hok buleh menten gitu pah bebilo. Bilo tuo sakni, abih doh lah body dio. Tapi kalu mu pilih hok berugama, hok baik hati, insyaAllah dia akan menten gitu sapa mu mati.

10. Mu jange bodo. Mu tahu dog brapo ramai gewe2 hok comey lagi tapi berugama, pakai tudung dan baik hok minak ke mung? Haa? Tahu dog? Gewe2 bertudung labuh ni, kalau pakai miniskirt pong seksi jugok! Cumo dio tok tunjok kak semuo ore! Tunjuk kak bakal tok laki dio jah. Ni lah betul2 yg di namakan "dara". Tak dog ore kelih satu cm pong kulit dio.

11. Aku pahe, sebab mu mudo lagi dan tengoh kuak bersukan, hormone mu tok stabil menyebabkan nafsu seks mu bergelora. Peler kerah sokmo. Jadi bilo ado ore offer, berak benarlah lah mu nok tolok.

12. Tapi mu keno ingak, setiap gewe hok mu tubik dating, hok mu pege tange dan hok mu jamoh, semakin jauhlah mu dari Allah dan semakin jauh dari gewe2 hok baik tadih. Allah menjanjikan pasangan baik utk lelaki yg baik. Jadi bilo mu sendiri hok jahak, meme dgn pastinya bini mu nati jahak.

13. Sedarlah wahai Apex tentang fitnah wanita.
Kalu mu kelih dio, ore kato mu nok ko dio.
Kalu mu mari dok dekak dio, ore kato mu nok ngorak la tu.
Kalu mu ngorak dio, ore kato mu gelenya.
Kalu mu dok sebeloh dio, ore kato mu dok gewe.
Kalu mu pegang tangan dio, ore ake pikir gappo lagi hok mu doh pege.
Kalu mu jamoh kopek dio, ore kato mu romen dio.
Kalu mu romen dia, ore ake pikir brapo rama lagi hok mu doh romen.

14. Aku tahu mu bersemangak tinggi. Jadi lawe lah nafsu dan syaitan itu sebagaimana mu lawe bola. Mu jagolah perangai mu molek. Mu jagolah hati mu molek. Mu jagolah iman mu molek. Sebagaimana mu jago gol Malaysia sokmo2 dengan moleknya. Jange kasi go sebutir habuk pong. You can do it. Good luck!

Seian mekasih wassalam.

Saturday, November 26, 2011

Adakah Kopi Mengecilkan Payudara?

Salam,

Ingat tak from last post ada orang search "nescafe mengecilkan payudara" pastu tetibe tersesat ke blog aku?
Jadi selaku seorang pencinta wanita generally, dan pencinta payudara specifically, aku pon melakukan sedikit research tentang hal tersebut.
Setelah tersasar beberapa jam (ok tipu. Dua hari sebenarnya) ke website2 yang err..... informative, maka akhirnya aku kembali ke landasan benar.
Maka adakah ia benar? Adakah nescafe boleh mengecilkan payudara?
____________
Terbukti Sahih...!!!

1. Alamak! Ni adalh betul lah. Bukan main2. Bukan email berantai. Bukan urban legend.

2. A group of scientist from Sweden, land of blondes and big boobies, yang sedang mengkaji relationship between coffee and breast cancer telah mendapati sekiranya awek itu adalh peminum kopi tegar, "3 cawan sehari ataupun lebih", risk awek itu untuk develop kanser payudara adalah jauh lebih rendah berbanding dengan awek yg tak minum coffee.

3. TETAPI, mereka juga menjumpai secara tidak sengaja, apabila mereka menyukat size tetek awek2 Sweden ni, mereka mendapati awek2 yang minum coffee mempunyai tetek yang jauh lebih kecil berbanding dengan awek2 yang tak minum coffee.

4. Haaaa??? Kau tak caya? Mau tengok dengan lebih detail? Jom!
__________________
Detail Skit Untuk Orang2 Yang Pandai Cam Aku...

1. The article was "Coffee intake and CYP1A2*1F genotype predict breast volume in young women: implications for breast cancer", published in British Journal of Cancer (Br J Cancer. 2008 November 4; 99(9): 1534–1538)

2. Helena Jernstroem from Lund University telah mengkaji 269 aweks Sweden untuk melihat relationship between CYP1A2*1F gene dan coffee intake.

3. CYP1A2*1F adalah gene yang menghasilkan enzyme CYP1A2 yang terlibat di dalam metabolism of estrogen. Mereka mendapati coffee mengandungi phytoestrogen yang bind to and even block the estrogen receptor pada enzyme ini. Somehow (unclear), apabila enzyme ni kene guna/block by coffee, they are at less risk to develop breast cancer.


4. Tetapi, the effect was observed only in awek2 yang mempunyai CYP1A2*1F with any C-allele. NOT for awek2 yang mempunyai homozygous CYP1A2*1F A/A genotype. (Ada dua allele/gene utk buat CYP1A2 ni. Allele A or C). So kalau kau mempunyai A/A allele for menatang enzyme tu, firstly coffee will NOT protect you from breast cancer and secondly coffee will also NOT make your breast smaller.

5. In other words, tak semua orang akan mendapat benefit/disadvantages(tetek kecik) from drinking coffee. Kau kenelah mempunyai gene type yg betul gak.

6. Dan this study was done only on lean women = AWEK2 YANG SLIM SAHAJA! Purata awek2 yg di study ialan 29 years old, 168cm and 64 kg. (I am soooo moving to Sweden!). So kalau kau gemuk, minum coffee tidak akan menyelamatkan anda drp breast cancer dan tidak akan mengurangkan sais tetek anda!
_____________
Soalan PAAAALING Penting Di Sini.....

1. Soalan yang bermain2 di kepala hotak korang hanyalah satu kan? "Macamanakah diaorang ni sukat sais2 tetek2 269 awek Sweden ni?"
Harem skit! Macam best je. Boleh apply keje tu tak?

2. Well, kau tak boleh ambik short-cut tengok sais cup bra awek2 ni je. Sebab tahukan anda, sais cup-bra ni tak standard. Coli kau beli kat Rantau Panjang takkan sama saisnya dengan coli yg kau beli kat Kamdar walaupun dua2nya label 34-DD. Ingat ye rakan2. Kalau kau nak beli bra kat bini, kene bawak tetek bini sekali. If in doubt, beli yang lebih kecik ;))...

3. Kaedah paling tepat untuk menyukat sais tetek sebenarnya ialah mengunakan "water displacement technique". Mula2 kau boh air penuh2 kat aquarium, pastu kau celup tetek2 awek tu dalm air. Isipadu tetek awek itu adalh isipadu air yang tumpah daripada aquarium tersebut.

4. Okeh. Kau boleh bangun drp gelak guling2 atas lantai tu yer. Tak elok org lain nampak!

5. Sebab tu kot diaorang panggil "Cup-size". Kiranya tetek2 awek ni kau boleh kira satu cup (secawan air), dua cup (dua cawan), etc. Sebab tu lah jugak, awek2 yang bertetek besar, mat salleh panggil "big jugs". Sebab air yang tumpah drpd aquarium tu boleh memenuhi "jug yang besar" kot!


6. Okeh. Boleh bangun..

7. Tetapi di dalm research di atas, mereka tak guna teknik tersebut sebab tobat leceh nak suruh sorang2 awek Sweden tu toples dan celup tetek masing2 dalam aquarium. Abis basah seluar nanti kan? Apenye punya bodoh researcher Sweden ni kan? Suruh awek2 tu bogel trus je lah kan kalau tanak seluarr basah. Bukan kita nak tengok ponnn....Kita nak sukat isipadu air yg tumpah tu je pon!

8. So instead mereke suruh awek2 tu dok on their hand and knees, pastu mereka kira isipadu tetek tu secara penghampiran kepada isipadu pyramid. Dalam kata mudah, awek2 Sweeden tu kene dok doggy style, pastu researcher tu sukat tetek yang dok bergayut tu mengunakan formula isipadu pyramid = (base area × height/3)!!!
____________________
Jadi Sekarang Kita Tahu Bahawa......


1. Kita tahu bahawa kita boleh membajet minuman kegemaran mana2 awek berdasarkan sais tetek mereka semata2. Sekiranya mereka berpayudara kecik, konfem awek tu kaki kopi. Sekiranya mereka berpayudara besar, dah konfem dia benci kopi.

2. Kita juga tahu bahawa, awek2 semua selepas ini tak boleh marah2 kita lagi sekiranya mereka mengkantoikan kita tengah mengusha package mereka. Mereka sepatutnya tanyalah kita dahulu,
"You baca Blog Swinging Bowl ke?"
Kerana pembaca2 blog Swinging Bowl bukanlah pervert. Kami hanyalah ingin mengelakkan "terbelanja" anda minum cappucino. Kang membazirr.....

3. Kita juga tahu bahawa awek2 yang kaki Starbucks, Hudson, Gloria Janes dan Cibo itu akan lama kelamaan menjadi flatchester. Oleh itu sekiranya anda adalah pencinta payudara ataupun memikirkan masa depan anak2 anda nanti akan kehausan susu dada, maka janganlah mengorat awek2 di kedai2 kopi tersebut.

4. Kita juga tahu bahawa, awek2 yang suka lepak di cafe2 chocolate seperti Chocholatree, Cocolat, Bracegirdles dan Chocholate Bean yang "the best" dan "banyak flavour" tu, adalh awek2 yang ingin menten asset mereka ataupun sedar bahawa asset mereka hanyalah cukup2 makan. Jadi they must preserve what they got left.

5. Kita tahu bahawa isteri2 yang minum coffee tu sebenarnya adalah isteri2 yang tidak cintakan suami mereka. Kamonlah! Kalau aku ni pompuan komfem aku akan stop minum kopi harini jugak, sebab kang tetek kecik, suami lari dengan janda tetek labuh sapa gak yang nangis!

6. Kita juga tahu bahawa, tobat sumpah takkan ada sorang lelaki pon di dalam dunia ini akan makan ataupun minum sebarang bende sekiranya mereka tahu bende itu boleh mengecilkan sais zakar kami hoccay! Kami sapu minyak lintah dan Gambir Serawak kat zakar kami lagi untuk kasi panjang hoccay! Minum pon kopi Tongkat Ali dan herba segala macam mak nenek untuk menten keras hoccay! Semuanya untuk anda hoccay! Jadi tolonglah. Berhentilah minum kopi demi kebahagian kami hoccay! Tapi kalau kopi Kacip Fatimah itu takpe. Atas jadi kecik, tapi bawah pon ... .. errrr...... kecik. Itu hoccay. Tersangat-sangat lah hoccay!!!!

Sekian mekasey wassalam.

Thursday, November 24, 2011

Apakah Website Sopan Paling Popular Selepas Google, Facebook danTwitter?

Salam,

1. Aritu aku gedik2 check Alexa rank aku. Ni adalah salah satu ranking popularity website kat internet la konon. Ranking aku adalah no: 7,459,808.


2. Hek eleh! Aku tak heran pon. Aku tak payah check pon dah tahu. No satu Google, No 2 Fesbuk. Pastu Twitter. Pastu semua bawah2 tu konfem semuannya porn sampailah ke site no 7,459,807.

3. Jadi kira2nya, blog aku adalah website sopan paling popular selepas Gugel, Fesbuk dan Twitter. Syabas!l Syabas! Clap! Clap! Clap! Slap!

4. Jadi siapakah pencinta2 ilmiah yang selalu singgah blog aku ini untuk menghirup ilmu aku barang secangkir dua? Mari kita tengok Top Queries...

5. 1-per-lima drpd anda adalh orang yang carik tarikh raya? Ape kau ingat aku ni penyimpan mohor besar raja2 ker? Tapi bila tengok no dua tu "lelaki terkacak di dunia" tu , sejuk trus hati aku. Aku memanglah lelaki terkacak di dunia, kata 14.20% daripada search engine di dunia ini, bukan aku yg kata hoccay!

6. Tapi sapa "Ahmad" yang perkasa? Dan sejak bila plak aku jual pill Vimax/pill jantan? Aku mana main pill2 ni. Aku adalah jantan sejati yg tidak memerlukan sebarang pertolongan kot (ehems).......biasanya.


7. Jadi terima kasih kpd anda semua yg sudi singgah ataupun yang "tertipu" langsung "tersinggah" blog ini selepas searching "nescafe mengecilkan payudara", "skandal bini" dan "bra". Di harapkan isi2 blog ini dapat memenuhi citarasa2 normal dan citarasa2 horny anda secukupnya.

Sekian, mekasey, wassalam.

Tuesday, November 22, 2011

Ong Kim Swee Yang Buat Taik, Fakri Saarani Plak Yang Dapat Busuk

Gambar di cilox drp fesbuk "Kami peminat setia - Ahmad Fakri Saarani" (sumber)

Salam,

1. Bilakah kau tahu kau kene stop dah kutuk seseorang itu. Apabila semakin ramai orang kata "Udah2lah kacau budak tu! Kesian kat dia". Umpama kau kutuk budak2 OKU masa kat sekolah dulu. Mula2 tu kau rasa kelakar gila. Tapi lama2 timbul rasa kesihan kan?

2. Bro. Aku pon adalh salah sorang daripad 27 juta rakyat Malaysia yang maki hamun pemain OKU kita, Fuckri Saarani sejak dua tiga hari ni.

3. Fakri Saarani mmg ......
a. emo,
b. poyo.
c. kerek
d. gabrak di depan gol,
e. bolot tanak passing member
f. kaki pengkang skor tak reti,
g. positioning entah hapa2, kau striker dok depan lah, jgn pegi pasar!
h. kepala empat segi nak heading pon tak boleh
i. mata buta abis semua team mates pon dia nak sapu!

4. Tapi kita kena acknowledge yang dia mmg kuat, rajin berlari satu padang, stamina kuda, bersemangat dan tak reti mengalah. Sebab itulah dia terpilih main untuk Malaysia kot.

5. Dan kalau aku nak carik geng nak langgar area Petaling Street pon, dia akan termasuk di dlam kesebelasan utama aku jugak. Mamat ni kerje dia asyik sapu orang jer. Berapa orang dia dah "cium" semalam.

6. Korang semua kene paham. Dia di lahirkan di Kelantan, tapi di besarkan di Perak dan main untuk Perak, Perlis, pastu untuk Negeri Sembilan (sumber). Jadi segala kebaikan yg ada pada dia, datangnya drpd Kelantan. Tapi yang lain2 ciri2 yg taleh pakai tu dia pikap dari negeri2 lain rasa2nya. Hahahha (Gomo Kelate Gomo!!! Just joking......but seriously think about it....haha)

7. Anyway, kita kene ingat, di dalam mana2 team, tak kira camne terer or in this case camne bangangnyer player itu, yang menentukan dia main ataupun tidak hanyalah coach. Kalau coach kata NO, player tak boleh buat apa2 pon ........... kecualilah kalau dia kenal Sultan Pahang!

8. Jadi sebenarnya Ong Kim Swee lah yang buat taik kalau nak kira! Dah tau Fakri main cam palat, yang dia pegi pilih jugak tu ape cer? Siap main full time! Tak kene sub! Siap kasi ambik penalti lagi! Lu gila ka Ong? Berapa bookie sudah bayar lu? Nasib baik la cina sorang lagi dlm team kita ada Ong. Khairul Fahmi Apeks!

9. Tapi kalau kau tanya Ong Kim Swee, aku gerenti dia akan cakap
"Wa tau Fakri tidak besalah. Ini semua wa punya taik. Tapi ini taik wa boleh bikin hari2 takdehal punya lah. Wa langsung tidak menyesal. Wa bangga dengan taik wa. Satu Malaysia kene tahu, Inilah taik yang terbaik wa boleh bikin bedasarkan the......errr...circumstances"

10. Apakah circumstances itu?

11. Sebenarnya ramai di antara rakyat Malaysia yang tak paham. Kita sejak dari semifinal lagi main tak cukup orang. Ramai key player yang injured. Tu yang agak hampeh taim game semi lawan Myanmar aritu.

12. Taim final plak kita takde, Syahrul Azwari Ibrahim, Izzaq Faris Ramlan and midfielder Wan Zaharulnisam Wan Zakaria. Wan Zack Haikal dah lama gone. Jadi sapa lagi striker kita yang tinggal? Sapa? Sapa? Sapaaaa??

13. Jadi nak tanak Ong Kim Swee kene pakai Fakri! He got no choice. Dah takde orang lain.

14. Kau tengok camne Fakri berkerje kuat semalam. Dia lari tak henti2. Kau tengok camner Thamil Arasu dan Guru pon pancit! So walaupun Fakri mmg terang2 main macam bengong, tapi sebab dah takde orang, dia tidak di-sub-kan. During second half, bila Ong Kim Swee nampak Fakri macam lost confidence dan mid pon dah pancit, dia ubah posisi Fakri main mid plak.

15. That is the best yang Ong Kim Swee can do. Aku rasa fakri pon tahu dia main macam shit dan kalau boleh nak org lain ganti dia. But he got no choice. Aku agree dengan decision Ong Kim Swee sepenuhnya di sini.

16. Tapi aku tak sokong Ong Kim Swee pick Fakri Shaarani untuk ambik penalti kick. Mamat tu tengah down kot, kau janganlah kasi dia ambik penalti! Gila ke? Dia langsung takde konfiden semalam!

17. Anywho, everybody have done well during this tournamnet. Gameplay masa final tu was excellent cuma finishing je takde. Kalau semua first eleven kita main, sayur lah Indon malam tu. Kita menang 3-1, 4-1 gitu kot. Berbaloi korang gi Slovakia.

18. Congratulasi kpd semua. Tq Ong Kim Swee. Tq Apex. Tq Badrul Bakhtiar. Dan Tq Fakri, you have done your best. Semoga improve in the future.

19. Now the headache lawan Syria plak besok. Sapa yang boleh main? Fakri konfem dah. Kepada Ong Kim Swee, nah ambik no ni 0402 342 684. Ehh, jangan lupa boh extension no Australia. Lu boleh call wa 24/7. Striker boleh, Defend pon boleh. Haa apa? Ada had umur? Alaa....muka wa nampak muda takde hal.
____________________
Menonton Bola Berjemaah di rumah Farrant St, Adelaide

Sambil tgk bola, bakar2 satay. Aku rasa satay tak berenti2 bakar sampai extra time kot malam tu. Kpd pembakar, Tq.

Hiburan half-time. Gelak kat Lipas terjun jetty Pt Noarlunga!

Nampak tak jag air tu. Besar tu kongsi dua puluh org. Cawan ada dua. Bujang abes.


Reaksi kami, masa the final penalti kick by Badrul Bakhtiar yang terkene kaki keeper Indon pastu masuk bergolek dgn ayu. Mamat yang bersujud syukur di awal itu adlah kawan kami drpd Indonesia. Nama dia Dong! Jangan begitu dong!

Go Harimau Malaya ....meow....meow...meow
Sekian, Mekasey, Wassalam.

Friday, November 18, 2011

Jom Kita Jadi Kristian ....

"Ustad! Sah tak sekiranya saya ambik wuduk dengan air holy water? Kalu saya basuh berak, adakah ianya menyucikan?"

1. Biasa tak korang dengar orang cakap,
" Jaga2 jangan terminum air holy water, kang tak boleh mengucap, hati jadi gelap dan trus jadi Kristian. Ni bekas paderi Kristian Sabah yg cakap ni bro!"
Kalau gitu marilah kita bersama2 menjadi Kristian sebab agama dia power. Minum air je trus mendapat "hidayah". Tak payah cakap pom pam berdakwah pakai mulut. Tak payah tiap2 minggu kene gi kelas agama. Oleh itu agama dia mesti benar. Jom Kita Jadi Kristian.

2. Biasa tak korang dengar orang cakap,
" Kau jangan baca Bible. Kang terpengaruh"
Aku dok baca Al-Quran hari2 tak terpengaruh pon untuk menjadi sangat baik, sembahyang di masjid, Qiamullail, berhenti mencarut, mengusha cleavage dan buntut anak dara orang? So, kalau aku baca Bibble, tetiba terus terpengaruh, mesti konfem agama Kristian itu benar. Jom Kita Jadi Kristian.

3. Biasa tak korang dengar orang cakap,
" Kau jangan masuk gereja. Banyak syaitan dok situ, kau konfem kene sihir dan terus gelap hati"
Aku pegi masjid paling koman seminggu sekali sembahyang jumaat. Hati menten gelap jer. Mana barokah masjidnya? Mana sinar rahmatNya? Apsal lalu depan church je hati dah dub dab dub dab? Konfem agama Kristian ni lagi power. Jom Kita Jadi Kristian.
_________________
Apsal lah korang jadi orang Islam?

1. Orang2 Islam yang cakap beginilah, "KALAU boleh", aku tekan kan lagi sekali "KALAU boleh", aku nak kau berambus dari jadi orang Islam. Buat malu agama aku jer.

2. Tapi aku tahu tak boleh mintak gitu, so marilah kita bersama2 berfikir sejenak.

3. Bangang ke kau ni? Kampung sangat mentaliti engkorang. Tadika sangat iman korang. Jamban sangat ilmu agama korang. Kau mengangkat power agama lain ke level yang tidak sepatutnya. Taraf yang melebihi agama Islam!

4. Bukankah tiada yang lebih benar daripada Islam. Tuhan kita adalah Allah dan tiada yang lebih power drpNya. Sekiranya kita di sihir dgn mantera2 paderi Kristian dan air jampi holy waternya, kita kene yakin dengan sepenuh hatinya bahawa Allah lagi maha berkuasa. Aku cabar to all Christians in this world, give me your Holy Water, I want to drink it!

5. Dan sekiranya kita tumpas, kita kene ingat, itu TAKPE! Kita under influence kan. Macam orang kasi air mabuk/drugs kat kita secara khianat. Apa yg berlaku bukan kita sengajakan. Jadi kita tidak berdosa. Kalau mati taim tu pon, insyaAllah, kita tetap Muslim.

6. Aku setuju isu murtad ini adalh satu isu yang sangat besar. Akan tetapi janganlah kita menjadi terlalu emosi hinggakan kita menge-pause otak kita drp berfungsi.

7. Tangkap orang Kristian dok berdakwah , merampas bible, serbu gereja etc, menampakkan ke-gabrakan kita sebagai orang Islam. Kita nampak seolah2 menjadi penzalim.

8. Apatah lagi berkumpul sejuta orang di dalam stadium, semata2 untuk menyeru di adakan Akta Murtad. Minta maaf, itu bagi aku adalh satu tindakan oleh orang2 yang dangkal pemikirannya dan buta di dalam percaturan politiknya.

9. Sekiranya kau berjaya kumpul satu billion orang pon dan satu billion orang itu semuanya sain petisyen dan terjerit sampai bergegar bulan di angkasa pon, it will not change shit! Ahli2 politik/kerajaan hanya tengok sambil gelak2 jer.

10. Tetapi sekiranya kau berjaya kumpul setengah juta orang je, dan kemudian semua setengah juta orang itu menjunjung AL-Quran dan menjerit
"Wallahi. Kami bersumpah sekiranya kerajaan tidak mengadakan Akta Murtad secepat mungkin, kami akan menyokong Pakatan Rakyat di dalm pilihanraya yang akan datang. Semoga Allah melaknat kami sekiranya kami melanggar sumpah ini."
Itu baru kerajaan gabrak. They don't listen to your voice and read your stupid petition. They listen to votes. No votes for them, means no tender, leading to no money, causing inability to play golf. Sapa tak cuak?

11. But even then, if the government decides untuk membuat Akta Murtad, itu bukan penyelesaiannya pon. Merubah undang2 supaya orang Islam di haramkan murtad, tidak kan merubah status dia di akhirat nanti di depan Allah. Murtad tetap murtad, walaupun undang2 "negara Islam" Malaysia mengatakan individu itu tidak murtad.
______________
Pendekatan Yang Lebih Bijak

1. It is very obvious. Kita kene memastikan semua umat Islam faham apakah itu agama Islam, kenapa mereka Muslim dan kenapa agama lain itu salah. In short, Aqidah. Basic je cukup, tak payah peringat dewa2.

2. Kita juga kene memberikan pendidikan asas Agama Kristian kpd orang2 Islam supaya kita faham dan tidak menjadi takut2. My advice is concentrate on the history of Christianity, then you understand how fucked-up Christianity is. Agama Buddha dan Hindu tak payah lah kot sebab dah terang2 bodoh sembah batu.

3. Then sekiranya kau bebal gak nak murtad, itu adalah ketentuan Ilahi. Hanya Allah lah yg memberikan hidayahNya.

4. Ingatlah. Ilmu Aqidah adalh ilmu kebal. Kebal daripada serangan2 mental dan psychology agama2 lain. Dan paling penting, kebal daripada api neraka kelak. Semoga Allah helps us All. Amin.

Wallahualam........

Sekian. Mekasey. Wassalam.
______________
Behind the scene.....
1. This blogpost adalh response aku terhadap "Hasan Ali: Muslims being converted by solar-powered talking bible" in Malaysian Insider.
2. Aku menyokong penuh Dr Asri dalam blognya "Kenyataan Hasan Ali boleh menghina umat Islam"

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails