Saturday, May 29, 2010

Diari Bola Aku Yg Tidak Poyo Sedikit Habuk

Salam,

This season has been gempaq. Banyak game legend. Aku pon main best macam Messi. Konfirm first eleven from the 12 members squad, UniBlack C in Div3, Collegiate League........hampeh!

So sebagai memoir, utk aku baca maser aku berumur 85 tahun sambil memeluk manja bini ke-empat aku yg berumur 21 tahun, selepas kami beromen, akan aku diari kan season 2010 di sini.

Aku akan update tiap minggu lepas game, in this entry. The latest game paling atas.

________________________________________________
Week 7: vs Mercedes College. Away
Result: kalah 2-3
Weather: cun macam erra fazira tahun 2001.
Injury: liver pain (sakit ati)
Card: 0, free kick aku bagik=tak terbilang
Mangsa aku: 4, keting
Hot Chicks: 0...hampeh
Ulasan:
-Game 50-50. Team diaorg nyer striker senang je nak jaga. Gol pertama dan kedua Mercedes gol nasib. MAsa secend half, taim tu 2-2, ref bagik penalti sebab ntah pekejadah! Cam haram. Diorg score. Diaorg menang! Dam!
-Aku main cam sial. Aku lapar, tak makan sejak malam. Sebab bajet nak gi kenduri. Sekali tak sempat. So firsthalf boleh lagi. Masuk seken half, aku dah low battery.
-Kasut plak berat sebab baru basuh pagi tadi. Abis larik timing sepak.
- Nasib baik masa aku buat mistakes diaorg tak score.
Lesson: 1. makan
2. kasut kering

Week 6: vs Grads Blue. Away.
Result: 3-3
Weather: 13 C, rain, windy, beku telur.
Injury aku: sakit hati
Card: 0
Mangsa aku: 1, ankle, trus out. Yess!
Hot Chicks: 1, blonde, bini org
Ulasan: Team ni bodoh. Seken last. Tapi padang becak dan kecik. Tak leh passing or gelecek lebey2. Tiga kali leading, 3 kali diaorg equalized. Ref buta. Banyak giler handball. Game bohsan.
3-3. Nasib baik bini takde kat rumah. Klau dah dah kene leter sebab masuk rumah kaki berselut2. Syyyhh! Jgn bitau dier!
________________________________________

Game lepas2. Malas nak review dah.


Week 1: vs Unley. Away. 6-0 menang
Tak main. Pegi melben cup!!

Week 2: vs Pembroke D. Home. 2-8 kalah
Kene sayur. Laju giler. CB aku bangang! Tak caver aku.

Cup Round 1: vs Uni white B: 3-1 menang

Week 3: vs Immanuel. 3-2 menang
Tak main. Gi Tasting Oz.

Week 4: vs Rostrevor. Home 4-3 menang
Dah tulis dah.

Cup Round 2: vs Mercedes D. 4-2 menang
Full time, 2-2. Extra time 4-2. Yeaaaa!

Week 5: vs Winsor Garden. Away. 1-8 kene belasah
Aku tak main. Demam.

Sekian, mekasey, wassalam.

Wednesday, May 26, 2010

Apsal Semua Orang Lari Bila Aku Nak Cium Pipi Diorang Niiiii..

.....ni adalh sambungan kepada Siri Kuk Janggut: part One:The Janggut Experimen

Salam,

1. Aku adalah penyondol pipi tegar!

2. Yes aku cakap pipi, bukan tetek.
Yes aku cakap sondol bukan cium.

3. Apa beza sondol ngan cium?
Bagik aku, cium ni kau pakai bibir je.
Tapi sondol ni bukan setakat bibir je. Hidung, dagu, kening, mata, dagu, gusi, anak tekak... kira mana2 komponen kat muka, semua kita sembam kat target macam pipi atau tetek sebagai contohnya.

4. Sondol ni best giler. Bagik aku cium tu kira mcam superficial je. Tapi menyondol ni, lagi feeling. Maner ader orang menyondol cukup syarat jer. Setiap org yg menyondol, mesti akan menyondol dgn sepenuh perasaan.
Sebab penyondolan berlaku bukan sebab sayang semata2, mcam cium-cium tuh (bosan~)
Penyodolan di lakukan atas sebab GERAMMM!

5. Macam biler kau tengok baby cute chubby giler, adakah kau rasa nak cium2 pipi dier saje? Bullshit!
TIDAK! Kau akan rasa GERAM giler nak menyondol-yondol pipi dia selama-lamanya betul dak?

6. Sejak kecik lagi aku dah mula rakus menyondol. Mangsa aku taim tuh ialah adik bongsu aku. Mak aku sampai sound aku sebab dia kata adik aku (baby lagik) sampai macam tak boleh bernafas bila pipi dia kene sondolan aku. Sungguh sadis.

7. Bile dah kawin, apalaga, wife abuse lah kan. Bini aku pon komplen pipi dia mcam nak roboh taim tuh. Nasib baik belum sempat runtuh, kuar anak first aku, Muhammad The SteamCutter. Pergh! Baru syok aku bermaharajalela. Anak aku baby lagik, so dia tak leh komplen. Pasrah je pipi dia kene sondol ngan aku.

8. Penyondolisasian mutlak ke atas Muhammd berlaku selama 5 tahun. Pastuh kuar Husna The LesboHair. Dialah mangsa terbaru keserakahan aku skang nih. Tapi wa cakap lu, Muhammad dah besar gajah 8 yo skng ni pon , masih mintak aku cium dia taim tuck-in tido malam2! Dia rindu aku sondol mcam dulu2 kot. Wheiuuwww! Gay lah lu bro!

9. Tapi skang, sejak aku dah jadi taliban, sekor pon tak merelakan pipi mereka di sondol oleh ku. Aku tau misai dan jangut ni agak tajam 2-3 hari lepas shave, tapi skang ni dah lebih seminggu dah woi! Kamon la people! Sapot la sikit papa nak jadi wakil rakyat PAS nih!

Oooo..Adik Una blocking yer! Adik jual mahal cam Mama yer. Takpe la. Terpaksa Papa cium Abg Muhammad gituh!

Come here. Gimme some love boy!

10. Uwaaaa...sedih aku di pinggirkan sebegini. Bini aku pon boikot aku.
"Hishh tajam la....Pi main jauh2!".

Aku cakap kat bini aku,
"Hek Eleh! Aku tengok Siti selambe je kene cium ngan Datuk K. Takdehal pon. Ni, misai aku baru 0.5 cm kau dah jual mahal."

My Hewooo...I wannabe U Datuk K!

Tetiba aku terfikir....


11. Siti mungkin tak kisah kene sondol ngan Datuk K sebab Datuk K mmg bermisai hero tamil sejak azali lagi. So dia tak tau yg cium/sondol pipi ni sebenarnya boleh je tak sakit/geli pon klau hasben dia shave!

12. Tapi bini aku dah biasa aku shave, so dia rasa macam Osama yg dok menyondol pipi dier, bukan laki dier yg hensem ,kacak, macho, taff dan hensem tuh.

13. Jadi, kesimpulan yg telah aku capai, yg terbit dari hati yg tulus ikhlas, untuk aku menten istiqamah dalam menjaga sunnah janggut ini, aku rasa aku perlu mencari bini muda yg dara. Janda tak jalan. Sebab anak2 dara ni, pipi mereka (harap2nya) belum di sondol oleh sesape lagik mcam Siti la

14. Jadi bile aku sondol pipi diaorang nanti, komfirm diaorang tak kan protes nyer! Kalau bini-bini muda aku tanya kenape geli sanggat biler kene cium. Pepandailah aku kelengtong,
"Eh! Memang gitu ler rasa kene cium. Percayalah cakapku. Aku kan dah berbini!"

15. Pergh! Alangkah syok nyer kalau boleh kawin ngan anak dara ni! Bukan setakat cium/sondol jer aku boleh kelengtong, pasal bende2 lain pon aku boleh masuk selori.

"Hah! Lepas makan ni, orang2 yg dah kawin semua urut belakang laki dier selama sejam setengah! Kau jgn lupa belikan minyak mastika tu yer".

"Orang2 laki yg dah kawin tak leh basuh jamban ataupun bilik air. Nanti mati pucuk. Kau pernah tengok bapak kau basuh jamban/bilik air? Kan aku dah kata..."

"Ye Sayang, sebelum buat seks memang kene striptease dulu selama 3 jam. Baru ada mood. Eh! Kau boleh buat goyang gerudi Inul tak? Tak tau? Kau pegi tgk kat utube duluh! Hishh! Mak kau tak ajar ke bende2 ginih.."


16. Percayalah cakap aku. Aku kan dah berbiniiii....

Sekian, mekasey, Wassalam.

Monday, May 24, 2010

The Janggut Experiment

.....Siri Kuk Janggut Part 1

Salam,

1. Tak pe la kekadang tu aku tak ensem. Takkan la aku nak ensem 24 jam kan. Bukannya aku dok carik awek pon skang nih. So lantak la. Jadi sekarang, aku nak pelihara misai dan janggut!

2. Baru nampak tua sikit. Ni asyik2 org konpius ingatkan aku aku ni 35 tahun. Padahal aku dah 36. Malulah aku, bila org kata aku muda setahun drp usia sebenar. Tersipu-sipu I tau. Mungkin kerana kehenseman ku masih terserlah, ubanku masih tersorok, perutku masih 8 pek, maka manusia2 ini semuanya terpedaya.

3. Aku pernah beberapa kali simpan misai dan janggut, tapi tak lama. Ader je yg terjadi, menyebabkan aku kene tebang. Ader interview lah, nak balik Malaysia so nak ngorat pramugari lah, dan lain2 sebab yg penting2 belaka.

4. Lagipon misai dan jangggut aku tumbuh tak cun. Dia tumbuh jarang2. Ade plak tuh space yg ronggak sebab aku eksiden dulu. Dulu sebelum eksiden, misai aku tumbuh congruent dan symmetric. Ensem. Sebijik cam Rajnikand...eh silap....Arshad.

5. Eksiden tersebut berlaku in 1994, baru sampai kat sini sebulan. Aku tgh syok2 kayuh beskal kat ANZAC highway, tetiba aku nampak penuh satu padang cikaros Ozzy dok pkai skirt pendek main netball. Tgh syok2 usha, sekali bila aku padang ke depan, lampu merah der. Aku pon tekan brek sekuat ati, trus aku terlambung dan jatuh atas jln tar kepala dulu, pastuh muka aku plak, terseret dekat semeter dua. Baeeekk! Itu lah pasal. Orang baik2 kalau buat dosa, Allah biasanya balas terus.
1994. Baru balik sepital. Besok baru lebam. Banyak beza dak ngan skang? Scary dak? Aku sebenarnya vampire. Aku lah yg gigit Edward Cullen.

6. Adelah berbelas2 jahit aku kene. Tapi kesannya, kat kulit parut tuh, dah tak berbulu dah. Alah. Mcam kat parut sunat la kan. Mana tumbuh bulu kan kan kan?

7. So biler misai dan janggut aku tumbuh compang camping, aku tak simpan panjang2 dah. Paling lama, seminggu aku dah tebang. Itu pasal, aku notis, bila aku simpan misai/janggt skang nih, bulu2 aku jadi konpius. Dier tak tau nak tumbuh ke maner. Ader yg ke atas, ader yg ke bawah. Jadi comot. Serabai.

8. Tapi aku berharap, supaya aku boleh istiqamah dlm usaha aku menyimpan misai dan janggut kali ni, sebab aku nak tenggok aper dah jadi klau dia panjang sikit. Teori aku, biler misai/janggut aku dah panjang, it will be heavier. So the bebulu will be pull down by the gravity. Therefore, eventually, it will grow in downward direction.

9. However, if u notice, my hair is pacak tu bai!! Rambut ni aku pcak pagi2 pukul 8 am. Gambar ni di ambil pukul 9 pm. After 13 hours. Aku dah kerje sakan, dah berpeluh2, dah tidur sejam atas lantai kat kedai, dah aku letak tisu berlapis2 atas dia masa aku berak siang tadi sebab sunnah utk tutup kapla masa berak, dan dah redah hujan lebat sejauh 15 metres utk sampai ke pintu rumah.
Lihatlah!
Saksikanlah!
Selepas 13 hours...
Kepacakannya tetap UNGGUL!

10. So, if the bulu of my janggut dan misai got the same characteristic as my hair, most likely, it will pacak to. Hence, my projection in 2 weeks time, I will look like this.

11. Ai yoo!! Kang tak pepasal landak plak ajak aku mengawan sebab inggatkan aku ni spesis dia. Landak pon landak la. Asalkan landak cikaroz. Gua dah tua. Tak leh lah memilih sangat!

Sekain. Mekasey,Wassalam.

Sunday, May 23, 2010

Merapu Taim Demam


Demam,
Salam,

1. Yeaaaaaaaaaaaa!!!! Aku rasa mcam nak demam2 ni. Bestnyer....Bestnyerrr....Cayalah!

2. Punyalah dah lama aku tak demam, aku dah lupa rasa dia camner. Aku kene mengimbau kembali nostalgia silam aku utk recall what is demam. What is selsema?

3. Ni kisah pelik tapi benar. Dah dekat 2 tahun aku tak kene "betul-betul" nyer demam/selsema. Sejak aku bukak kedai ni, aku memang tak pernah tutup kedai sebab aku demam or sakit. Aku tak pernah MC.

4. Sebelum ni aku konfirm akan kene demam selsema paling cikai dua kali setahun. Mula2 dia akan start ngan demam, pastuh selsema jernih/putih (viral) 4-5 hari, pastuh jadi selsema kuning/hijau (bacteria) seminggu gituh dan lastly batuk2 selama sebulan paling koman. Aku akan batuk2 sampai takleh tido. Sampai ilang2 suara. That was common for me.

5. Tapi sekarang nih, aku pon jadi konpius. Dah berapa kali satu famili aku KO kene selsema, tapi aku demam sehari gituh je, pastu trus orait. Selsema pon sehari dua je. Pastuh dah kering. Adakah immune sistem aku menjadi semakin taff gagah perkasa semakin aku meningkat dewasa ini?

6. Padahal kerja aku memdedahkan aku kepada segala pesen manusia dari seluruh bandar Adelaide. Sepatutnya, akulah yg paling kerap kene selsema sebab banyak human contact.

7. Selaku seorang yg mempunyai scientific education, aku sedar walaupun biceps ku besar dan taff, ia tidak bermaksud T-Cell or B-Cell aku (lymphocytes) besar dan taff jugak.
Walaupun aku berwajah hensem sekalipun di mamah usia, kehenseman tidak mampu menyekat cleavage of the "selsema viral" haemoglutinin oleh proteases di badan kita, therefore initiate the infection (ref). Tidak . Tidak sekali-kali. Cleavage tetek lain lah kan.

8. Adakah aku dah immune kpd flu? Not possible. Everybody knows the antigenic shift and drift of the orthomyxoviridae family is a bitch. Nobody is immune.

9. So mesti ada sebabnya kenape Allah takdirkan aku dah lama tak kene selsema nih.

10. Aku pernah cakap pasal hal ni kat geng2 doktor yg aku kenal, tapi diaorag kata aku mungkin tak kene demam selsema sebab aku kerje kuat, berpeluh2 gitu. Tapi secara logiknya klau gituh, askar, pemain bolasepak professional, buruh kontrak indon etc pon takkan kene selsema lah kalau gituh. Diaorang lagi teruk kerje berpeluh tiap2 ari.
Lagipun aku sejak pakai Lynx-Dry 24 hr anti-perspirant ni, aku dah kureng berpeluh dah.

11. I have my own personal theory. Aku suspect, this has something to do ngan memasak! Pergh! Biar betul kan?

12. Well firstly aku awal2 nak clarify yg I am a sceptic. Which means, kau JANGAN nak kencing aku ngan bende2 merepek tentang medic ni KALAU KAU TAKDE BUKTI SCIENTIFIC YG KUKUH. Kukuh bermaksud statistical figure from INDEPENDENT STUDIES (note plural) that were published in respectable journals mcm Lancets, NEJM ke gituh. Bukannya kat The New Iraqi Journal of Medicine ke, ataupun Revista Peruana de Medicina Experimental y Salud PĂșblica.

13. So biler ada org dok promote bende2 merapu kat aku (filter air boleh ubat segala jenis penyakit termasuklah kanser. Magnet. Kertas serap toksik badan bila letak kat tapak kaki, etc), polisi aku simple je. Fact Me or Fuck You. Gimme the hard facts man. Kalau main cakap jer, kau ulang2 ayat yg di pakai oleh "supervisor/fascilitator" kau masa seminar "Camner nak jual this shit to stupid assholes", you can kiss my ass.

14. However, I have a soft spot for aromatheraphy. (But not everything yg mangkuk aromatheraphy MLM dok claim di Malaysia tuh. Itu banyak KENCING). Based on my own experience, certain smells can invoke powerful emotional memories, hence can influence the mood. Macam bau kereta baru or cat rumah, makes me excited. Bau rumput selepas baru di potong, bau jalan tar yg panas selepas turun hujan sekejap, minyak cap kapak, kulit limau masa di koyakan, etc, masing2 mempunyai emotional memories triggered to it.

15. But only to that emotional aspcect. But, can aromatheraphy be healing as well? Hmm. Last I checked, scientifically it is horseshit. Although there were some links, it were not persuasive enough to be accepted as a proper medical treatment.

16. But from my personal observation, dlm kes aku nih, aku notice dah berkali2 aku bangun pagi tuh rasa mcam nak demam2 gituh, badan lemah2, tapi aku paksa diri gi kerje/memasak gak. Suddenly sejam dua during the cooking aku rasa best balik! Masa aku kene selsema last time, sesepas kerje 2 hari, selsema aku trus gone.

17. Dan, aku notice gak, masa aku kene jangkitan demam ataupun selsema tu ialah masa aku tak kerja ie masa aku cuti balik Malaysia, long weekend or weekend biasa cam arinih! The one and only jangkitan selsema aku sepanjang 2 tahun ni, ialah bila aku balik Malaysia seminggu last year. On the way balik, aku dah mula start terasa tak best.

18. My hypothesis is somehow the smell from my cooking/spices, reduces the severity of the infection, or maybe even reduces the risk of the flu infection. It couldn't be the act of cooking, because ape lah ada sangat? Tak logik. Must be the smell.

19. But the questions are what smell? Which smell? Tumis ke? Kari ke? Bau bwang di hiris ke? Teh tarik nyer asap ker? I dont know, but it must be something from my kedai.

20. Why kedai? Sebab, makcik2 dok masak gak ari2 kat rumah, tapi diaorg kene demam gak. Tapi makcik2 masak pesen lain drpd aku. Diaorang masak bende lain tiap ari. Kekadang tumis, kekadang rebus/stim/bakar etc. Kekadang tuh langsung tak masak. Satu lagik diaorang masak in SMALL quantities. In comparison, aku masak the same thing everyday, in bulk.

21. So I propose someone to do a pilot study on this kalau berminat. Mungkin try to start with questionnaires among the cook/chef kat kedai/hotel di Malaysia, tengok how often and how severe diaorang nyer selsema compare to general population. Classify them according to what they cook. Indian food, Western, Melayu, etc.

22. Kalau significant, baru kita gerak ke lab. Test kat tikus bau pekebende yg sebenarnya yg effective. Katakan contohnya bau kari lah katakan. Kita gerak to next stage, to identify which component dlm aroma curry to yg sebenarnya memainkan peranan. And lastly, bila kita dah identified the component, kita boleh start Drug Testing phase plak.

23. Finally, 30-40 years from today, we have a new drugs, "Swinging Bowl anti-flu aerosol". And after 20 years from the product launch, AKU dapat Nobel Prize because mencetuskan idea yang berjaya once-and-for-all get rid of flu from this world. Aku sememangnya genius.

24. Adoi letihnya badan. Jom main bola?

Sekian, Mekasey, Wassalam

Saturday, May 15, 2010

Katok si Katok Lompat di Tasting Oz

Salam,

-Kira2 2 minggu lepas aku masuk Tasting Australia Food & Wine Festival ataupun namer poyo-nya BankSA Feast for the Senses. Inilah cerita tentang apa yg berlaku.

- PERHATIAN: Note To Self tu adalh utk aku sorang je. Personal reminder. Engkorang TAK BOLEH baca. Private. Kalau dak mestilah aku dah tulis "Note to Everbodi"kan? Kamon ye people. Sapa baca aku pukul sampai lumat.

1. Perghh! Ramai giler yg tanye pasal event Tasting Australia nih. Amacam? Berjaya katok mat salleh dak? Bila nak apdet?
Tak abis2 seminggu dua nih. Jenuh aku nak menjawapnya. Apa2hal pon, terimaksih lah sebab concern. Yes, semuanya good. Alhamdullilah.

(Note to Self: Ramai giler stalker aku rupanyer. Bahaya nih. Kena jaga2 ngan apa yg aku tulis kat dlm blog. Kambing betul la diaorg nih. Nyusahkan aku jer. Perghh! Nasib baik aku cakp diorg kambing dlm note to self. Kalu dioarg baca ni, tak pepasal aku kene tibai.)

2. Hari pertama, Sabtu 1/5/10 was gilo. Kelam kabut nak masak lagik, nak punggah barang lagik, nak pasang api BBQ lagi, etc. Dah lah tuh sesampai je kat site, tetiba notice letrik tak pasang lagik. Adoi! Kelam kabut aku mintak electrician sambungkan. Tup tap tup tap, aku rasa last2 kami start jual pukul 12 gituh kot. Sepatutnya pukul 11 start. Rugi beb!

(Note to Self: Lain kali wahai bahlul....
1) Lu tulis siap2 dan print kat komputer checklist pekejadah yg perlu buat dan yg perlu di bawak ke site! Next event nanti2 pon boleh pakai lagi.
2) Ni lu mau pkai otak seasen lu nak pikir semuanye pagi tu, apekes?
3)Lain kali datang ke site sehari awal. Survey sikit. Niaga ni kan mcam ngorat awek. Mula2 kene check line clear ke idak. Kalau idak, silap aribulan, lebam bijik mata.

4) Satu lagik, sape suruh tido pkul 3 pagi apdet blog malam tuh? Kau tu dah tua. Kalau tak cukup tidur nanti besok pagi muka sembab nampak kedut-kedut. Pergh! Seterika muka pon tak ilang kedut tuh!
)

3. Sales hari pertama agak kurang memberangsangkan. Modal pon tak balik. Satay je yg jalan. Nasi langsung haprak. Ader la 3-4 org yg beli nasi kot. Bila time tutup kedai petang tuh, kitaorang bagik kat orang free2 je ataupun buang je satu periuk besar nasi, satu periuk besar kari ayam dan 2-3 tupperware ayam masak merah.

(Note to Self: Aku misjudged. The crowd was almost totally mat salleh.
1. Nasi2 ni org Asian jer yg beli. Tapi ader 2-3 kerat jer Asian yg datang, so ape nak buat. Aku silap bajet.
2. Lagipon, hari tu panas. Mat salleh slow sikit ngan spicy food biler panas2 ginih.
3. Satu lagi mungkin tak berkat arituh sebab aku terusha cleavage awek minah salleh pagi tuh. "Ter" je pon! Dah free show! Aku terpaku. Tak sempat nak tutup mata dowh!
)


4. Sales lepas lunch hours/after 2 pm, mandom giler. Diaorang usha2 pastu chow. Apakah puncanya? Sebab satay pada first day nih, mcam hampeh. Overcooked sampai daging ayam/daging tu kecut. Kecut bermaksud air dia dah kering. So lepas masak tuh, kejap je dia dah jadi keras sebab dah tak berair. So satay biler taim petang tuh nampak tak sempoi dan rasa pon mcam kayu. Malu aku!

(Note to Self: Satay ni bukan macam zakar. Lepas pancut air mani, zakar akan "kecut tapi lembik". Satay lepas takde air akan "kecut tapi keras" .Oleh sebab itu, jangan premature ejaculation)
APA!!! Kau kata satay aku keras cam kayu? Pernah rasa satay penumbuk dak? Sedaaaap ....walaupun keras cam kayu. (Perhatian: Bukan tujuan aku utk letak gambar ni semata2 nak menunjukan masel aku. Jadi jangan klick pada gambar ni sebab kang kalau keluar gambar yg lagi besar, aku mungkin riak.)

Pekerja bosan biler takde kastemer. Gaji tetap jalan per hour! Siol!

5. Sales pada hari kedua, Ahad 2/5/2010, baru lah kaw! Alhamdullilah. Faktor2 yg mengimprovekan sales pada hari kedua ni ialah
Pertama- Takdir Ilahi
Kedua- Tidak mengusha cleav...opss ... err tak der apa2. Abaikan.
Ketiga- Proses pembakaran satay yg lebih teliti. Bagik masak ngam2 je. Kasi basah2 gituh. So satay gojes babeng sampai ke petang.
Keempat- Crowd lagi ramai. Lagi ramai budak2. Budak2 kecik suka satay.
Kelima- Gerai kelihatan lebih gojes selepas di mekap oleh Yanie. Aku memang tak de sentuhan wanita ni. Menyentuh wanita pon aku tak buat....dengan sengaja. Haraamm!

Keenam- Kegeniusan Topek dan Bukh meng-sajes-kan package. Satay satu $2.50, tiga $7.00. Nasi $8.50 plus air tin $10.00.
So ramai mintak satay tiga trus instead of satu. Nasi pon licin sampai kene masak 2 kali lagi. Lauk selamat.

(Note to Self: Kenape lah aku letak harga satay satu AUD 2.50/RM7.50? Waiii? Kesiyannn kastemer aku. Kejam betul aku nih! Cerewet nak simpan baki duit limaposen tau dak? Kalau kitaorg bagik limaposen sebijik takpegak. Tapi kalau 20sen, 20sen,10 sen. Kan berat poket.
Lain kali aku charge secucuk AUD 5.00. Duit kertas ringan sikit kan. Kene jaga hati kastemer tu bro. Kastemer is always right!
)
Orang lain pon katok tak hinggat! Kedai mamak!

Kedai mat salleh katok lagi sakan.
6. Alhamdulillah kpd Yang memberikan rezeki.

-Ribuan terima kasih kpd mat salleh yg sudi di katok. Sorri people. Nak idup!
-Tima kasih kepada mat salleh kedai seblah yg bagik cekodok Greek sampai muntah2 makan. Gilos. Jual cekodok pon boleh dapat ribu2!

-Timo kasih kpd Awang dan bini pertamanya buat masa ini Aishah sebab jaga Husna MaiLesboGirl dan Muhammad Da Steam Cutter.

-Tenkius kepada abang2 dan makcik2 pasar malam yg berusaha sama dlm mengatok mat salleh ini dan juga usaha gigih mereka untuk menghabiskan satay2 yg kene RejekShop.
Crew Saturday
, Topek, Arshad, Bukh, Arip, Yanie, Waida, Chika. Crew Sunday Asilah. Cucuk Crew semua tadi plus Penk, Fatin, Nani dan Amid.

Tenkiu all.
Kru Ahad, May 2010

-Lastly, terimalah kasihku wahai isteriku kerana sudi menjadi hamba seks..opocot..tesilap..dan juga hamba sahaya di kedai, yg berkerja tanpa sebarang bayaran. Skill engkau dalam memantau proses pembakaran satay dan memantau kesejahteraan pekerja2 aku amat aku hargai. Memang sejahtera pekerja2 aku ari tuh. Sebab tu lah kaulah yg paling aku sayangi.

(Note to Self: "...paling sayangi.... sehinggalah aku berbini baru apabila aku kaya tahun depan lepas jual satay secucuk 5 dollah or 15 linggit! Muahahhaha pakcik kayoooo! Boleh upgred bini!!
Inggat bro! Taun depan jgn bagik bini datang dah. Disturbing the leave la. Abis minah salleh cun lari! Demmit! Cannot find food(carik makan) la ginih
)

Sekian, mekasey, wassalam.

Wednesday, May 12, 2010

Ngapa Aku Pakai Bra Kat Tangan Skang Ni.....

Salam
.......berikut adalah kisah2 yg benar...

________________________________
HENSEM

1. Aku memang hensem

________________________________

AKU MEMANGLAH SUPERMAN

1. Ari2 kerje dari pagi sampai malam, mane boleh dahan dowh! 2 tahun beb!

2. Err..tipu la ni. Mane la keje ari2. Aku maner bukak Sabtu & Ahad.....dan Public Holidays...dan hari aku pegi Melben Cup, balik Mesia.... But still beb! Sakit I ni tau dak. Uwaaaa..

3. Walaupun gua tak fragile, tapi gua bukan Ultraman. Ultraman gaduh2 maner penah luka ke patah bahu ke gitu. Ultraman pon gay takder UltraBabe. Maner sama ngan wa.

4. Gua ni kira cam satu batch ngan Superman je gituh. Superman pon boleh sakit kalau kene kryptonite. Superman pon minat cikaroz. SuperWoman dia ada, kalau nak yg muda SuperGirl pon ada. Awek cun blonde tu biasak la bro. Sama la kita bro!

5. Tapi gua takde ler sampai pergi terbang malam2 skodeng rumah awekz dan gunakan pandangan X-Ray nak usha bende2 yg tak patut di usha. Belum sampai level tu lagi ler. Kalau boleh buat, dah lama dah buat kot. Wa stakat stalking fesbuk tu ler kira paling ganas.

6. So 2 tahun lepas sebelum aku bukak kedai ni, aku risau old injury aku yg kasi spoil. Disc Slip/Spinal aku dan kedua2 L &R ankle aku. Ni semua bola nyer pasal. Tapi setakat ni, Alhamdullilah, orait jer lagik. Infact ankle aku jadi kuat balik sebab berdiri ari2 kot.

7. Tapi after 2 years skang ni aku ader 3 injuries yg degil2 nak nak pergi2 macam awek yg tak paham bahasa. Wa cakap wa tanak kat lu. Belah ler!
_______________________________________
BAHU ROBOH BANYAK SANGGAT AWEK BERGAYUT

8. Injury yg pertama ialah right shoulder aku. Bursitis. Aku dah merepek psl tu dlm blog ni dah seblum nih (part one, part two). Its still there. But not as bad. Don't worry. It will be back, worse. Aku cuba man-man la buat kerje bila pkai tgn kanan skang nih. Kalau aku rasa macam nak tercabut bahu, aku trus tukar tgn.
_______________________________________
JARI YG BANYAK DOSA

9. Injury kedua aku ni plak tak lah teruk sangat. Tapi tak semboh2 dekat 2 bulan dah, naik serabut aku. Asalnya aku main rugby dan maser aku slide, ntah camner jari "Fak-U" kiri aku boleh terpeleot. Mula aku ingat biasa la. Skali sampai la ni sakit lagik kalau aku silap gerak. Aku tau PIP (proximal interphalangeal joint ...cewaah!) aku yg injured, tapi how bad entahlah.

10. Nak kene jumpa doktor ni. Nak mintak aweks urutkan tak bleh! Haram. Kalu bini urutkan, konpim lagi tambah penyakit. Sakit telinga kene leter....
" Tu la sapa suruh main ragby! Kau tu dah tua. Ni mesti jatuh sebab usha awek2 frisbee. Ni bila sakit bini maner gak yg urutkan? Bini tua kan...pot pet.pot pet. noritake..pot pet correll. pot pet garage sales.pot pet... warghhhhhhhh!!!".

Potong jari trus lagi best!
______________________________________
PADAH BILA LENGAN TAFF SANGAT.

11. Injury ketiga aku, the latest one, ialah right wrist aku. Aku banyak sangat pakai wrist movement sampai dia jadik loose. Dah lama dah aku perasan. Dah berbulan kot. Tapi aku buat donno jer. Aku kan macho. Kenalah kontrol. Tapi lepas Tasting Oz events arituh, sakit dia dah over-over plak.

12. Tu aku pakai wrist braces ke pekejadah dia panggil tuh. Aku pakai taim kerje pagi2 dan petang2 jer. Bende tu kira cam kasi sapport la kat wrist joint aku. Jadi kurang sikit strain pada joint tuh. Kira function brace tu sebjik mcam bra ler. Bra kan mengurangkan strain berat beban tetek tu kat dada. So in long term, tua2 nanti, tetek tak labuh, tak lanjut.

13. So aku harap2 tangan aku tu tua2 nanti tak labuh. Kalau labuh pon, harap2 tangan aku berlabuh atas tetek bini-bini muda aku jer dan selanjutnya pas tuh kira bonus lah! Amin.

Sekian, mekasey, wassalam.

Sunday, May 9, 2010

Hello people.......

Salam,
...sorri people...

CUTI

1. Dekat seminggu aku jam. Tak boleh tulis.

2. Puncanya, anak dara aku yg berambut lesbos, sibuk nak main ngan aku tiap kali aku balik keje. Lepas gomol2 dan gusti2, konfim dia mintak bacakan buku citer sampai dia tetido.

Main gunting2 rambut. Anak aku buar re-enactment camner amoi saloon kat KB belasah rambut dia yg panjang sampai jadi rambut pesen Lesbo skang nih.

3. Masalahnya, kekadang tuh dah abis baca 3-4 buku, di tak tido2 lagik. Dia plak yg bacakan buku tu kat aku ikut version dia dalam bahasa german plak. Aku plak yg hanyut.

4. Kalau aku berjaya tidorkan dia, kekadang tuh dah lewat, dekat pkul doblas gituh. Aku on comp, bukak news skit, fesbuk skit(tipu la ni!) dan bukak blog jer aku dah pancit. Otak krem. Tak bley tulis.

5. Kalu gituh, aku trus masuk bilik tidor. Usha anak2 aku yg tengah tido. How peaceful they look to me you cannot imagine.
Tidurlah wahai lesbo ku.......

6. Pastu aku mandi dlm pkul 12-1 pagi gituh. Smayang. Tido. Blog boleh belah!

____________________________________
MATCH PALING GILA


1. Weeken arituh ada collegiate league match between team aku, Uni black C ngan Team Rostrevor C. Sepanjang idup aku, tak pernah lagi aku kalahkan team tu. Siol terrer.

2. First time aku lwn team Rostrevor, mungkin tahun 97/98 gituh. Kene belasah 6-0 kot. Tapi game tuh la first time aku dapat man-of-the-match. Dapat hadiah beer. Chanteek!

3. Puncanya, team tu ader sekor mat salleh italian pendek tapi taff yg pecut cam pondan kene rush ngan JAIS kat Bukit Bintang. Bapak laju. Jadi kerje aku ialah mark man-2-man ngan iblis pendek nih. Asyik lawan sprinting jer the whole 90 min of the game. Entah berapa belas kali dah aku dah "makan" dia, tapi biler aku miss tuh.....itu yg jadi 6 tuh. So kalau aku takde, kene rogol bergilir2 lah team aku arituh.

4. Sekend taim aku lawan rostrevor, aku dapat lagi skali m.o.t.match. Kalah lagik. 2-0. Iblis Pendek score sebijik. Haram!!

5. So petang Sabtu arituh, sewaktu aku melangkah masuk padang as kapten (Dah turn aku. Kitaorg take turn), sekali, tuu diaa. Iblis menjelma kembali, setelah doblas taun tak jumpa. Kecut telur aku by 1 mm perimeter-nya. Diameter tak sempat ukur plak.

6. First half, team aku kontrol the game. 1-0. Start je sekend half, baru main 3 minit kot, diaorg dah score 2 bijik, jadi 1-2. Damn. Agak2 sapa punca dua2 goal tuh? First goal si iblis tuh dan sekend goal iblis pendek ni score pakai header, dia beat aku! Dia katting depan aku, aku ter-mandom plak. Babi la luh!

7. Pastu kitaorg equalize ngan penalti, 2-2. Selang 5 minit gituh, kitaorg score sebijik lagi, so leading 3-2. Then all hell broke loose.

8. Masa tengah celebrate our third goal tuh, tetiba winger tua aku terdengar centre-back aku britau coach aku utk sub-kan winger tua tuh. Bagik mantap defend. Pakcik tu trus hangin
"You want me out hah? Then I am getting the fuck out from here now". Terus belah.
Pastuh anak winger tua tu, our only striker pon jadi emo gak.
"Srew this guys. I am out to!". Campak jersey dia atas padang dan belah gitu jer.

9. Aku tau orang2 Italian ni agak emo skit. So, aku selaku kapten, cakap la elok2 kat member2 aku tuh in Italian sikit2.
"Bongiorno! Kamong la. Tok molek balloh ginih cappucino. Buke setakak tok ghuru, Allah lagikan marroh latte. Tok comey ore dok kellih tuh mocha. Muh nok pizzah machachiatto? Perisa lagu mano mu nok AC Milano?".

10. Hampeh btul. Dua ekor tu chow, tapi sub ader sekor je! Jadi tak pepasal kitaorg main ngan 10 org. 5 minit pastuh, midfielder aku plak yg kene usung keluar sebab injured. So kitaorg main the last 20 minit ngan sembilan org vs seblas. Perghhhhh!

11. Sekali, kitaorg score sebijik lagi, score jadi 4-2. Muahahaha. Pastuh diorg dapat penalti la plak. Diaorg score. Jadi 4-3. Uwaaaa...

12. Selepas berdefending cam mabuk, preeettt. Menang! Bapak sewel game ni.
Yeaaa...first time menang lwan Rostrevor. Main 9 org plka tuh! Giler hebat!

13. Man o t Match dapt kat org lain. Aku dapat satu lebam kat keting kanan aku dan sengal2 lutut kiri aku. Sakit. Tapi best. Puas ati.

14. Aku tau engkorang bosan giler bca citer bola aku. Tapi bila aku nak citer kat bini aku, dia buat muka uninterested plak. Jadi aku luahkan ke-gedikan hatiku padamu sekelian di blog ini kerana tak syok lah poyo sorang2 nih.
Poyo berjemaah jauh lagi afdal!

Sekian mekasih wassalam.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails