Friday, April 30, 2010

Jom Katok Mat Salleh !!!

Salam,

1. Besok dan lusa aku masuk Tasting Australia pekejadah. Food festival la beb. Lebih kurang cam pasar malam...cuma di buat waktu siang....dan banyak awek mat salleh....dan diaorang mabuk2!!

2. Last time aku join this event was 3 years ago in 2007. That was my first time masuk food festival. Before aku bukak kedai. Aku dah sain kontract kedai dah taim tuh. Cuma tak boleh niaga lagi sebab kene renovate dulu. Jadi bosan2 takde kerje aku join ler festival tuh.

3. Sekali silap bajet. Sometimes masa bulan Januari 2007, aku beromen ngan isteri aku. Tup tap tup tap, bini aku pregnant. Due date sometimes bulan October. Event tuh plak, masa tahun 2007 tu, 13-14 October. Aku dah saspen. Kalau bini aku terberanak taim event tu camner?

4. Sekali, Alhamdullilah, bini aku meletup 11 October 2007. Dapat lah Husna yg aku citer sebelum nih. Keluar2 je minah tuh, akau cakap goodbye kat bini aku, trus balik buat satay sakan. Bini aku terbiar sengsorang ngan baby kat sepital. Aku gi melawat kejap2 jer selama 3 hari dia dok situh. Padan muka bini aku. Sapa suruh ajak aku beromen sanggat taim tuh. Aku kan subur.

5. Sambutan masa tuh, giler bab sampai the event turn out very bad for me. First time lah katakan. Tak prepared. Kejap je satay aku abis. Macam nak terberak aku nak buat yg baru. Sampai terbelah2 tangan aku. Lunch time, sold out. Second day, sepatutnya event abis pukul 9. Pukul 7 aku dah tutup kedai. Gilos.

Sign yg kitaorang letak taim lunch tuh sebab dah licin. Kena tunggu aku bawak stock baru dari rumah. Aku rasa ni gambar ihsan huhu amik. Wa cilok bro!

Tengok jari aku.....Kelam kabut buat satay nyer pasal

6. Terimakasih di ucapkan kpd pekerja2 berdedikasi aku taim tuh. Muk, Zarip, Usu, Azman yg dok membakar. Saipol dan Farouk yg dok layan kastemer. Legend lah lu semua!
Aku taim tuh dok kat rumah, dok pulun buat satay. Bila siap, aku gi antar. Diaorang ni lah yg dok meniaga.

7. Baru aku teringgat. Hari tuh HARI RAYA POSA!!!!
Budak2 ni, korban kan raya diaorang untuk tolong aku meniaga satay!
Sape ntah bapak dia siap call dari Malaysai lagi tanya , pegi beraya kat maner?
"Tak pegi mana2 pon. Tengah niaga satay" dia kata.
Ciss......Nasib baik aku taff!
Kalau dak aku dah nangis dah nih!

Pekerje aku semua nyer lelaki. Yg pompuan tuh datang melawat jer. Baru lepas sambut raya kat Uni. Itu pasal melaram semacam.

7. So besok aku meniaga nih, harga dia mahal banyak! Sebab nak masuk event nih kene bayar fees yg agak brutal. Tak tau aku kenaper mahal sanggat event nih.
So aku nak tak nak kenelah up the price.
Bukan aku sengaja nak katok!
Aku terpaksa katok.
Akan ku katok dlm keterpaksaan.

8. So, engkorang budak2 Melayu, JANGAN LA DATANG BELI YERK!! Aku serious nih! Jangan datang!!. Kang korang nangis, aku pulak yg sedih dan terasa bersalah. Aku ni berjiwa sensitip U tau!
uwaaaaa~~
Korang datng amik bau sudah!
Balik Malaysia nanti, baru pulun satay puas2.

9. Aku dah nak pengsan.
Doakan aku berjaya katok mat salleh besok, tanpa di katoki oleh mat salleh2 tersebut.
AMINNN!

Sekian, mekasih, wassalam.

Thursday, April 29, 2010

Jaga Anak Pompuan Memang Lagi Leceh

First ever mandi!! Uwaaaaaaaaaaaaaaa...
Salam,

1. Kira2 dua tahun setengah yg dulu, kat Women & Children Hospital, Adelaide, sekend baby aku baru keluar.
Nurse tu kata, " Congratulation. Here's your baby"
Aku trus usha celah kangkang dier. Masa tuh penuh comot ngan darah dan amniotic fluid.
Tapi. Errr... maner peler?
Aku tgk kat bini aku, bini aku tgk kat aku.
Aku tanya" Is it a boy or a girl?"
Nurse tu jawap." Well. U can see it for yourself"
Standard procedure kat sepital di Ozz nih, bidan takkan cakap anak kau laki or pompuan biler keluar2. Dia nak kau discover sendiri. Dia tak nak spoil the moment.
Tapi aku inginkan kepastian.

Bini aku cakap balik, "But we can't tell."
Nurse tu pon akhirnya jawap, "Its a girl!"
Aku dah bini aku serentak jawap..
"Ohhhhhh....."

2. "Ohhhhhh....." kerana baru sedar, kami dok carik peler tapi memang baby kami takde peler. Patut la tak jumpa.
Macam kau mintak bapak kau belikan kreta, sekali dia belikan kapchai EX-5. Kau pon rempitlah, tapi masih ari2 dok tanya bapak kau,
"Boss, maner Skyline R-34 nyer?"
Itu hanyalah harapan palsu semata2.

R34

3. "Ohhhhhh....." kerana aku pikir, Alamak!! Boooring la gini. Aku tak tau camner nak main ngan dia. Adik beradik aku semua jantan. Anak sulung aku pon jantan. Toys kat rumah aku pon toys jantan. Silap aribulan anak aku jadi pengkid nanti! So aku kene beli toys pompuan plak dah. Baju pon kene beli gak yg kaler2 pink dan ader manik2 kelip2 tuh. Pulus..puluss.

"I am sooo excited papa!", Saat2 bahagia Muhammad dan Husna......sebelum berlaku perang saudara yg masih berlanjutan hingga sekarang.!

4. "Ohhhhhh....." kerana kami tahu jaga anak pompuan ni lagi susah. Bagi aku, menjaga anak pompuan ni ni macam menjaga harta orang. Allah amanahkan kepada engkau, seorang manusia yg bervagina ini, untuk kau jaga elok2 supaya one day nanti, dia berada di dlm keadaan yg terbaik sewaktu kau serahkan kepada tuan dia,..... iaitu husband dia, one day nanti insyaAllah.

5. Jadi aku ada lebih kurang duapuluh ke tigapuluh tahun untuk membesarkan dia.
20-30 tahun of headache, risau, bimbang, heart attack, gugur rambut, pecah kepala, etc.

6. 20-30 tahun aku kena menjaga PHYSICAL dia. Kasi menten kurus, ayu, tidak cacat, berparut, tak kene raba ngan boifren, tak kene rogol etc.
Sebab tu tiap kali dia jatuh aku, jantung aku stop sebab takut luka, abis lekat tanda parut nanti.
Kalau dia makan banyak, aku dah mula hangin.
Kalau dia dok tengah panas, aku plak yg berpeluh sebab takut dia itam. Dah lah sudah sedia kala hitam dah!

7. Seriously, sebab aku jarang jaga dia, aku nak basuh berak dia pon cuak2. Kau taulah, bila budak2 berak dalam pampers nih. Kekadang tuh bila berak cair, abis taik dia melepet2 kat buntut dan vagina. Kat buntut tu tak kisah lah. Tapi yg kat vagina tuh yg seram aku.
Biasanya aku gosok2 lebih kurang je sebab kalau aku korek2 taik tu dalam2 kang, tak pepasal terpecah selaput dara dia kang, tak ke naya! Itu pasal kalau dia pegi kat aku dan kata "Husna busuk!", maksudnya berak lah tuh, aku akan trus cakap kat dia, "Go to mama!".

8. Tapi physical anak aku ni, aku hanyaboleh jaga setakat yg aku boleh jaga lah kan. Sebab mesti ada limitnya lah kan. Macam contohnya aku tak leh kasi muka dia cun kalau Allah jadikan dia tak cun. Paling hebat aku boleh tolong ialah carikan emak yg cun dan kasi air mani aku yg hensem ni kepada mak dia.
Nahh! Go give me a cute baby now woman!
Takkan la aku nak tekan2 penyek2 muka dia sejak kecik, harap2 biler besar shape muka dia jadi cun.

8. Satu lagi yg aku tak leh jaga ialah sais tetek dia. Itu tak dapek den nak nolong nyo!
Takpe nanti papa kasi breast implant kay.
Ehh! Jap! Jap! Aku baru terpikir.
Sapa kata aku tak leh tolong kasi anak aku bertetek besar? Ermm.. kalaulah aku awal2 dah carikan bini yg bertetek besar, dah tentu genetically there is at least a 50% chances yg anak aku berpayudara gempaq!

9. Takpelah. Nanti bini2 muda aku, wajib kene bertetek besar.
Bukan ku tagih untuk meng-nyonyot tetek gebumu itu wahai bini2 mudaku,
Yang ku dambakan,

Hanyalah genetik mu semata-mata.


Udah2 lah merepek.
to be continued....jaga rohani etc

Sekian, mekasih, wassalam.

p/s: Aku letih giler skang nih. Ada event Tasting Oz this weekend. So tak tau biler boleh update balik. Sesabau je lau engkau!

Monday, April 26, 2010

The Tales of Shrinking Eggs in Hulu Selangor !!!

Salam,

1. Bila BN dah menang ni, diaorg akan pusing kot celah maner pon citer diaorg, asalkan bunyi sedap. Macam headline kata "Peralihan Besar" by Metro, "Kemenangan BN bukti peralihan sokongan rakyat" BullshitHarian, "Kemenangan penuh bererti" Utusan Merepek., "Kemenangan tanda pengiktirafan terhadap kepimpinan Najib" Penganalis Pembodek.

2. Tapi kalau taik, kau tukar nama jadi BigMac, dia kan still taik pada physical nyer. Kau still tak boleh makan "taik yg kini bernama BigMac" tersebut. Baunya tetap bau Taik dan bukannya berbau BigMac. Jadi klau setakat tukar nama je, pekejadah. Tapi berapa ramai antara kita yg selambe rocknyer memakan taik tu dah.

3. Tahniah BN kerana merampas kembali Parlimen Hulu Selangor semalam by majoriti 1, 725 undi. Last time PKR menang by 198 undi je. Inilah yg di maksudkan oleh jentera propaganda BN bahawa peralihan besar telah berlaku, pakatan rakyat telah di tolak, gagasan 1malaysia di terima rakyat etc. Banyak tu menang, PKR dulu 198 vs BN semalam 1725.
Giler babi gempaq gaban BN skang nih!

4. Tapi Najib kata ada "Peralihan Besar" dan "Bukti Sokongan Rakyat" kan. Tapi berapa banyakkah peralihan sokongan drp Pakatan rakyat kepada BN sebenarnya?
Banyak gile ke undi untuk Pakatan Rakyat/Zaid Ibrahim merosot kompare to previous undi yg di terima oleh his predecessor in 2008?

5. Merosot pekebende! Undi untuk Pakatan Rakyat kali ni bertambah cakap lu! In 2008 , Pakatan dapat 23, 177 vs 23, 272 semalam. Bertambah 95 undi lagi ngkau.
Dah lah tuh, di bawah Parlimen Hulu Selangor ada 3 DUN. Ketiga2 DUN sekarang ni di bawah BN. Tapi kali ni, undi dari DUN Kuala Kubu Baru (majoriti CIna), dapat kpd Pakatan.
Jadi kesimpulannya: Orang2 yg sokong Pakatan Rakyat in 2008, STILL SOKONG Pakatan today, malah bertambah penyokong mereka sebanyak 95 kerat. Dan orang2 Ciina, tak sokong BN.
So where is the faking peralihan besar yg Abang Ajib dok kecoh2 tuh?

6. So, BN menang by majoriti 1, 725 undi kan. Jadi, Undi2 ni datang celah maner? Dah sah bukan dari geng2 Pakatan.
A) First of all, in 2008, ader banyak giler, 1,466 undi rosak. Mangkuk2 ni saje je bagik rosak sebab tak suka calon India. So kali ni dia org undi elok2 sikit, but still 731 undi rosak. So BN mungkin dapat 735 undi dari sini.
B) Secondly, jumlah pengundi pon lagi ramai kali ni, meningkat sebanyak 1313 orang. Tolak 95 ekor yg uindi Pakatan, BN mungkin dapat 1218 undi dpr newbies nih.
So tak heran lah kalu BN menang by 1, 725 undi sebab geng undi rosak 735 campur geng noobs 1218, total = 1953.

7. Jadi "Peralihan Besar" yg Najib dok kecoh2 tu ialah
A) peralihan oleh "pengundi2 rosak" yg bengap di Hulu Selangor drp pangkah di luar kotak, kepada pangkah di dalam kotak!
B) peralihan oleh "pengundi2 baru" yg beralih buntut lebar mereka daripada dok parking di kedai2 kopi dan di anak2 kaki tangga, kepada parking buntut lebar mereka di polling booth.
WoW!! What a maderfaderr earth shattering humungous shift of votes!!!

8. Aku target BN menang by 5000 or more. Muhyidin target 6000. Tapi alih2 BN won by 3.5% of the votes only. Memang menang by 1 undi ke, menang by 1 billion undi ker, sama saje biasanya. Tapi oleh kerana ramai berpendapat kerusi Hulu Selangor ni seolah2 represent the general opinion of Malaysian sebab pecahan undi mengikut bangsanya yg sebijik mcm pecahan bangsa di Malaysia.
Maka BN should be worried!


9. They only got roughly 25% of Chinese votes and 60% of Indian. Undi Melayu yg saved them yesterday. Melayu2 yg masing telah di sogok, paling koman RM200, betul dak orang2 Hulu Selangor? Tiap rumah yg BN pegi, depa hulur! BN siap rasuah org2 Hulu Selangor dengan RM167 juta promises of development. Depa umum depa akan bagik rasuah tuh dalam TV dan besoknya masuk paper. Ape Najib kata? "Ni bukan vote-buying!" Kepala hotak engkau!
Tapi apa SPRM boleh buat pon?
"Err..kami tak larat angkat abang Ajib untuk baling dia kot tingkap dari tingkat 20 bro. Kami rasa2 pon dia tak muat telus kot tingkap tuh kot! Err..kami C4 je dia boleh dak?"

"Yes! Berbaloi aku jadi babi arituh! Kamilah babi2 yg berjaya di ternak".
Sapajadah mereka2 nih? Baca sini dan sini. Org tengah sibuk2 berkempen, diaorg tetiba senyap2 di bebaskan.

10. Some said that was the most expensive by-election ever. Najib pon turun kempen tak hingat dunia. TV, paper etc hentam bam bum dlm media. Dah lah tuh jentera kempen PKR plak lumpuh sebab ramai yg lompat. Harap jentera PAS dan DAP je. So menang by 3.5% ni macam pegik buat penis enlargement surgery, sekali doktor tambah kepanjangan peler anda dari 10cm kepada 10.35cm. Whatdefak doc!

11. So next month by-election kat Parlimen Sibu plak. Aduhai! Serawak ni kawasan BN, last time they won by 3, 235 undi over DAP. Hmmm.. Serawak mmg la kubu kuat BN. Agak sukar utk menang kali ni. Cuma yg bagik harapan ialah 67% drp pengundi ialah Cina. Melayu hanya 18%.

12. Adakah Najib akan kecut telur?
TIDAK! TIDAK SAMA SEKALIIII!!!!!!!
muahahhahah

sekian, mekasih, wassalam.

Saturday, April 24, 2010

DemoKerasSiyaLL !!!

Lagi merah pekat, lagi tidak demokerasss. Saudi paling hampeh.(wiki)

Salam.

Demo-crazy !!
Sorang satu undi.
Adil dan saksama.
Yeahhhhh !!!!!
__________________________________________

Tapikannnn.....................
- Sama ke undi orang tua dengan orang muda?
- Orang pandai dengan orang bodoh?

- Orang yg ada PhD dan orang yg tak pass SPM?

- Orang alim ulamak dengan orang penzina, pelacur, pengambil rasuah, ponteng semayang etc?

- Orang yg pakai hotak dengan org yg pakai duit?

- Orang pompuan yg datang PMS pada arituh dan orang pompuan yg tak PMS arituh?

- Orang yg baca segala2nya pasal berita politik dengan org yg langsung tak ambik pot pasal politik?

- Orang menilai polisi dan objektif sesebuah parti dengan orang yg hanya tengok poster sape yg di ikat pada pokok paling tinggi dikampung tuh ataupun poster sape yg rupa keta kebal/kapalterbangnya lagi gempaq?

- Orang yang mengundi mengikut pilihan otaknya sendiri dengan orang yg mengundi menurut membabi-hutan pilihan kepala hotak ayah, adik beradik, pak sedara, mertua, atuk, nenek moyang, nenda dia?

- Orang yg tahu kerajaan sepatunya dengar cakap rakyat dengan orang yg dengar cakap kerajaan buta2?

- Orang yg sedar kerajaan yg salah harus di sanggah dengan orang yg langsung tidak bertelur untuk mengubahnya?


ADAKAH SAMA?
Hell YESssS!
Kan setiap orang hanya kira satu undi je !
______________________________________________

Jadi macamanakah nak menang pilihanraya di dalam sistem democrazzy?

-Mana lagi mudah. Nak yakinkan orang2 rational, pandai, ikhlas dan peka utk undi kau ataupun orang2 emotional, bodoh, korupt dan lalok tak ingat dunia akhirat untuk mengundi kau?

-Mana lagi ramai group pertama ke group kedua?

-Jadi kalau kau adalah kerajaan mana lagi senang kau nak kontrol, group rational/pandai/ikhlas/peka ataupun emo/bodoh/korupt/lalok?

-Jadi bukankah lebih mudah kalau kau banyakkan group emo/bodoh/korupt/lalok dgn duniawi, hiburan etc?

- Dan mengurangkan group rational/pandai/ikhlas/peka dengan ISA, polis harassment, political embarassment, tak bagik permit berceramah, tak boleh masuk MassMedia, Media perdana yg bias, mengalakkan pandangan Islamic liberal macam SIS untuk mengoncang fahaman keislaman org awam etc?

______________________________________

Jadi DemoKeras?
Ambo dok keras2 pong.....

Sekian, mekasih, wassalam.

Friday, April 23, 2010

Masa aku Form 2 pada tahun 1998 dulu.

Salam,

1. Masa aku Form Two di KB dulu, keje aku ialah penjaga suis lampu dan kipas dlm kelas. Sebab suis tu betul2 ateh kepala aku. Jadi aku lah juga yg jadi tukang pulas speed kontrol utk kipas dlm kelas aku.

2. Kat sekolah aku di negeri serambi Mekah tersebut, budak lelaki dok sebelah kanan dan budak pompuan dok sebelah kiri di dlm kelas. Konon2nya sebab tak bagik org laki usha gewe la! Poodah! Toleh ke kiri je, tu dier awek. Sepatutnya gewe dok belakang la baru susah nak usha kan.

3. Lagi satu kalau awek nak pegi toilet utk kencing, berak ataupun biasanya kami budak2 laki bajet, "tukar pad", diaorg mesti kene lalu belah depan kami, sebab pintu sebelah kami. Maka terbeliak biji mata kami dok usha awek tersebut yg trus jalan terumbang-ambing mengontrol ayu sebab bajet kene usha ngan kami.

4. So tersebut lah kisah di sekolah aku ader sorang Cikgu Cina Hot yg berdada mantap dan suka berskirt kembang. Maka selalu lah kami budak2 lelaki From Two dok usha dier sambil meleleh air liur masa dia mengajar. Aku langsung tak inggat dia ajar sabjek apa. Sebab mata aku dan budak2 laki lain tak tgk papan itam. Kami tengok papan anjal. Boing...Boinggg!!


5. Kalau masa Cikgu tu ronda kelas dan stop utk betulkan/ajarkan salah sorang dari kami, mesti tetiba budak2 laki di meja persekitaran tu terjatuh pensel lah, rubber lah, ruller lah dan macam2. Bila dah turun ambik bende2 tuh, nak naik pulak tuh slow motion plak. Kekadang biler dah naik tuh, baru perasan barang tadik tak dapt pon. Kenalah turn sekend round plak. Mana tak nyer, mata dok tgk lain......putihhnyaaa!. Mcam lah graviti di sekitar cikgu tu terlebih power. Yang peliknya, zakar kami tak jatuh pulak!

6. Budak2 kelas seblah, kelas Form Two B (bangang) lagi daring. Diaorg ambik cermin kecik, pastuh boh kat kasut. Pastuh buat2 tanya Cikgu Hot tuh, pastuh hulur kaki kat celah kangkang dia masa dia dok seblah, nak usha spender! Hmm, sungguh bijak. Usaha tangga kejayaan.

7. Sepanjang setahun diaorg dok berprojek, hanya sekali jer diorang berjaya nampak kaler aper. "Kaler biru!" Diorg dok bising2 maser rehat. Siol! Buat aku stim jer!
Pelik gak aku dulu, naper setahun tu, sekali je berjaya usha spender cikgu tuh. Silap teknik ke budak2 nih. Tapi bila pikir2 skang nih, mungkin sebenarnya teknik tu dah perfect. Cuma cikgu tu jer yg memang tak pakai spender selama ini sebab tu lah nampak gelap jer.

8. Anyway, so, one day ada program kat sekolah. So divider between kelas taim aku dulu tuh, kau boleh lipat dan tolak ketepi. So classroom di transfrom jadi one big and long hall. Lepas program tu (Maal Hijrah klau tak silap aku), kitaorg susun balik meja dan tarik balik divider tuh. Tapi, skali divider tu sangkut dan tak boleh tarik tutup penuh. So kitaorang boleh nampak kelas depan (Kelas Form Two B) dari bawah papan itam kelas kami.

9. Sekali taim Cikgu Hawt tadi ngajar, tetiba kitaorg budak2 laki kelas kami nampak budak laki gangster besar Kelas B dok mengcangkung celah2 pintu tu, di bawah papan itam. Dia dok usha celah kangkang Cikgu Hot yg dok tulis kat papan itam tu! Pastu dok tersengih2 dan buat muka dan aksi lucah mcam bangang.

10. Budak2 pompuan kelas aku, langsung tak nampak sebab kelas aku kan divide kiri gewe, kanan balak. So, iblis tu position body di seblah kiri lah, so gewe2 tak nampak. Tapi kami budak2 laik, nampak terang tang-tang. Punya lah gila babi kitaorg dok tahan gelak taim tuh. Kami masing2 cakap dlm hati
"Babilah menate nih! Aku nok kelih jugok!"

11. Tapi Cikgu Hot tu agak sopan gak sebenarnya. Tetek dia mmg gedabak, itu mmg tak boleh sorok di sebalik Gunung Kinabalu pon, so tak kisahlah. Kira rezeki kamilah gitu. Tapi sebelah bawah, mmg dia pakai skirt labuh sampai ke betis. Itu pasal susah nak usha.

12. Tapi sebab panas kot (sebab tu tak pakai spender), dia selalu pakai skirt kembang yg nipis tuh. So bila di tiup angin sepoi2 bahasa, skirt tu akan bergerbangan. So one day, masa Setan kelas Form Two B dok skodeng di depan mata kami, tetiba dia dok isyarat kat aku, dok tunjuk2 ke suis lampu dan kipas atas kepala aku tuh. Aku dok pikir ape menatang dia nak, kan siang hari dan kipas pon dah on tuh?

13. Lama dia dok tunjuk isyarat2 tuh sampailah salah sorang dari kami pusing dan cakap kat aku,
"Boh kuak kipah depe nuh!" ataupun dlm bahasa ibunda aku "Put the front fan to the Max dude!"
Aikk? Pelik gak aku. Kipas depan yg betul2 atas papan itam tu ker? Cikgu tu panas ke? Kenape plak dia tak ckap pon kat aku. Ni budak gangster kelas seblah yg britau aku plak.
Whatevah! Daripada aku kene hempuk, baik aku aku buat jer. Kreekkkkkk! Aku pulas sampai nombor 5.


14. Amik kau! Kipas tu kasi angin tornado punya. Maka bermulalah detik hitam di dlam kehidupan kami. Free show bermula.
Biler Cikgu Hot tu dok menulis atas papan itam tuh, skirt dia turun naik wa cakap lu. Angin kipas tu kencang giler sampai bila dia hit the flor, energy dia masih power sampai dia melantun balik di bawah skirt kembang Cikgu Hot tu, dan boleh angkat kain dia lagi, lagi dan lagi.
Usaha tangga kejayaan.

15. Hadoila! Lepas tu tiap kali cikgu tu masuk, ataupun nak masuk, komfirm budak2 laki kelas aku akan cepat2 sound aku suruh kasi Up skit power kipas tuh. Cikgu tu skit pon tak pelik naperlah kipas atas kepala dia jer dlm kelas tu yg mcam puting beliung.
Cikgu tu pon langsung tak pelik naper budak2 pompuan mcam nak tertido dlm kelas dia. Tapi budak2 laki semuanya mata terbeliak tapi menundukkan pandangan. Mesti dia bajet, baik sungguh budak2 kelas Fom Two Pandai nih. Tak usha langsung papan anjal dia. Padahal !! Perghhh! Gebunya peha!

16. Itulah aktiviti sains kami budak2 laki Form Two taim tuh. Kalau boring2 kami main "game n watch", laga2 pen dan borak2 pasal seks. Walaupun kitaorg cakap pasal teknik melancap, berapa cepat, berapa kerap, fantasi ngan sapa, Wan Zaleha Radzi boleh buat modal ke tidak, citer seks kawan2 luar sekolah yg pegi Golok, pasal bdk pompuan kat KL lancap guna tabung uji pastuh abis pecah dlm veggie diaorg etc, TAPI gewe-gewe nih kita org tak main.

17. Tak de kapel langsung kat kelas aku dari Form One sampai la ke Form Three. In fact, kitaorang langsung tak cross the border masuk or even bercakap ngan "kaum sebelah kiri" tuh! Tok molek berkapel2 nih. Iman kami tebal! Kami layan hal kami. Dan tiap kali exam, kami lagi terrer. Kaum kiri hampes!

18. Bukan mcam budak2 form Two skang nih (baca sini). Dah lah merogol beramai2 sampai budak pompuan tu pregnant sebulan, tinggalkan pensil 4 sentimeter dlm vagina budak tuh plak. Babi betul lah budak2 skang nih. Buat projek dlm kelas ni bro. Taim rehat. Giler. Mane pegi cikgu? Maner pengawas? Mana Penolong Ketua Darjah?

19. Kenapelah budak2 Form Two zaman skang ni imannya tidak sekuat kami dahulu pada tahun 1998?
Kenapakah budak2 Form Two zaman sekarang sungguh lucah dan tidak sopan seperti kami pada tahun 1998 ?
Tidakah mak pak diaorg memupuk nilai murni pada jiwa raga budak2 laki Form Two skang ni, sepertimana mak pak kami pada tahun 1998?

20. Memang la kau boleh cakap, aku ber-Form Two dah lama dulu, kira2 12 tahun yg lepas, tapi......err jap klau gitu aku skang nih 26 tahun la. Errr, kesilapan teknikal di situ. Walaupun aku masih hensem dan muda macam masih 26 tahun, tapi aku tak sanggup menipu engkorang.

21. Aku sebenarnya ber-Form Two pada tahun 1988. 22 tahun yg lepas! So kang ni aku sudah berumur 28 tahun lebih kurang. Uhuk...uhuks
Baru aku teringgat. Cikgu Hot berpayudara anjal tu mungkin cikgu Matematik aku kot.

Sekian, Terima Kasih Cikgu!
Wassalam.

Tuesday, April 20, 2010

Kaming Soon.

Salam,

Banyak gile bende dlm kepala. Aku kene organize sikit.

Cadangnya pada mula aku nak tulis banyak2 pasal politik. Buat siri politik plak.
Tapi aku tau ramai yg rimas ngan politik. Ramai yg bohsan.
Nak wat camner. Tak semua kisah siapa yg perintah negara kita. Asalkan diaorg dapat hidup sudah. Lantakla!

So untuk bagi semua org puas hati, aku akan tulis bergilir2 thema la gitu. Aku tak nak org yg anti-politik jadi turn-off plak bila tgk aku dok tulis pasal politik ari2 plak.
Kalau aku tulis pasal romen ari2 takpe. Aku tau engkorang tak kisah nyer bab tu.

So sebagai rujukan KASAR bagik aku dan engkorang, aku akan rotate citer ikut tema berikut. Tajuk2 tu aku ubah la nanti bagik ade power skit nanti.

Siri Pol-Itik

1. Hulu Selangor Update: Kantoi gambar fake. Bodoh nyer Biro Porpaganda UMNO! (Sudah Post)
2. Why democracy is shit.
3. Org2 yg tak pass utk jadi org PAS
4. Bila org2 UMNO kata org PAS jahat gak
5. We are all brothers
6. The painful transition
7. Pandangan sopan aku terhadap fakking 1Malaysia.

Siri My Family

1. Amaran keras kepada semua awek2 Adelaide.
2. Menjaga anak perempuan adalah ibarat menjaga harta orang.
3. My Fear.

Siri My Valentine Suck Ass....sambungan.

1. Wai dating-dating then become romen-romen

Siri Aku Hensem

1. Rahsia Menten Hensem
2. Bila Hensem, Semua Orang Nak Klaim. Rimas Aku
3. My life as part time model !!!

Dan akhirnya siri paling gedik aku nak tulis.
Dah berbulan2 aku dok pikir, interview org, kumpul bukti2 dan bookmark references.
Dah berapa kali aku nak start, tapi asyik kantoi.
Siri yg very important untuk engkorang baca sebab one day kau akan alaminya sendiri.

Siri "Mengapa Orang2 Tua Yg Gatal Tak Pakai Ubat Gatal Ari-Ari Cam Aku Ni!"
1. Tua? Sapa tua?
2. Kenape org2 tua/dah kawin suka flirting ngan awek2 muda. Tiada kene mengena dgn empunya blog. Aku tak flirt. Aku tekel terus.
3. Kenape ramai awek2 muda sangkut kat org tua walaupun org tua tu tak sehot aku ni?
4. Mid life crisis adalh ibarat bersunat. Konfirm kau akan kene. Bersedialah.
5. Dok pikir lagi

So setiap no tuh adalh satu entry. Setiap satu tu aku dah ada idea apa aku nak sampaikan, punchline etc. Itu pasal otak aku dok serabut ni. Byk sanggat info merepek.

So harapnya aku dapat keep to the plan. Harapnya semua org happy. Harapnya semua org bca blog aku sampai lupa study, terus fail sem ni, jadi kene extend, so dok lama lagi kat sini, dan akan datang kedai aku one extra sem. Yess....Fulussssssssss!

Selamat membaca.

Sekian, mekasey, wassalam

Kau Ingat Kami Ni Bodoh Sangat?

Salam,

Berita2 bosan dari PRK Parlimen Hulu Selangor

ARAK

1. Engkorang dah tengok gambar fake Zaid Ibrahim (calon PKR di Hulu Selangor) minum arak?

2. Blogger Akubetul pernah tulis dlm blog dia. Ada 2 jenis manusia je yg sokong BN/UMNO
a. Orang2 yg Bodoh
b. Org2 Pandai yg nak tipu Org2 Bodoh=engkorang semua

3. Zaid Ibrahim dah ngaku dah dia minum! Tapi dia dah tobat.
So buat ape engkorang org2 BangangNegara (BN) susah2 nak carik bukti dia minum?

4. Bukan nye dia ngaku dia minat Mariah Carey. Dia ngaku dia minum. Mcam ngaku dia makan babi gitu. Berat tuh. Org tak main2.

5. Tapi itupun org2 BangangNegara/BN boleh FuckUp! Aku taktau la diaorg ni bodoh ke pemalas. Tapi, diaorg tak jumpa gambar, so diorg superimpose. Dah lah tu quality superimpose tu macam haram. Macam gambar bogel sitinurhaliza yg amik kepala dia pastu letak atas badan minah salleh maner ntah.

6. Nak tipu bapak aku ke org2 yg buta IT boleh ler brader. Tapi nak tipu kitaorang mintak maafla. Sebab tu majoriti org yg online sokong pembangkang. Sebab kat sini, kau takleh memandai kelengtong macam dlm TV or paper tu.

7. Kebangangan ini bukan level FuckUp biasa. Ni level super-FuckUp. Sebab dari semalam diaorg dah kecoh dlm TV dan paper nak bagik bukti yg Zaid ni minum.

"Cabaran ini GAP (Gerakan Anti-PKR) sambut. Barisan Nasional (BN) duduk diam-diam! Pastikan anda berada di depan laptop dan pc (komputer peribadi) pada hari Isnin 19 April tepat jam 12 tengah hari!" tulis pengendali GAP dalam blog http://gerakan-anti-pkr.blogspot.com.(reference-Utusan)

8. Dan gambar hampeh kat atas tu ler yg diorg bagik. For the actual post by GAP click here.

9. Jap! Jap! Mesti ada org kata "Ehh! GAP ni bukan BN. Ni independent." Dia pon tulis dlm info dia "Bukan UMNO...". Tapi kalau kau check previous post dier dan blog2 yg link kat situ, dah sah2 dia bermazhab fanatik UMNO. Nak nyamar konon. Ni geng2 siber war diaorg kot. Cam biasa. Diorg ni takde telur.

10. Pegilah baca blog GAP tuh. Semoga terhibur. Jgn terkejut sekiranya kau terasa amat pandai lepas baca blog tuh. Sebab post2 kat situ teramatlah terencat akal.

11. Apa reaksi org2 UMNO biler gambar ni kelaur? Pergh! Diaorg dah tak tau nak letak muka kat dlm lubang jamban mana dah. Habis dlm forum, blog, fesbuk diorg pon pakat maki2 GAP ni. Baca sini. Best.

-------------------------------------------------------------------

CALON2 BEBAS DAH TARIK DIRI

1. Syahrizat kata, I dont'know. Kami tak main camtuh. Kami tak bayar calon2 bebas ni utk tarik diri. (ref)

2. Kelmarin adalah hari last utk tarik diri. Pkul 12 mlm semalam tamat tempoh. Pkul 12 tgh, calon bebas yg India tu dah tarik diri dan declare sokong BN. Hmmm. Pelik!

3. Calon bebas melayu tu plak, Johan Md Diah, pukul 6 petang tu dia panggil press utk melancarkan bilik gerakan pilihanraya dia kat rumah dia. Tup tap tup tap, pukul 9:15 mlm, lagi 3 jam nak abis tempoh, dia tarik diri. Hmmm. Pelik!

4. Jom kita ke Johor sekejap. Negeri UMNO. Kalau Lee Kuan Yew, pakai baju bertulisan "Melayu adalah Pukimak" sepanjang berkempen, bertanding sebagai calon UMNO utk melawan calon PAS, Saidina Umar al-Khattab, kau agak2 org Johor akan undi sapa?

5. Di negeri Johor, kalau kau bukak sejarah pilihanraya dia, brapa kali "calon PAS" kat situ, tetiba tak datang pegi penamaan calon. So calon UMNO menang free, tanpa bertanding. Takcaya pegi tanya Abang Azalina Othman. Beberapa tahun yg lepas kan PAS Johor ada tangkap org2 yg nak bagik rasuah kat calon PAS suruh tarik diri. Ade video lagik.

6. So apa point aku? Bayar calon pembangkang utk tarik diri ni bukan satu rahsia lagi la. BN takut kpd bayang2 sendiri. Kat kawasan SAFE mcm kat Johor tu pon diaorg sanggup bayar, inikan pulak di kawasan kritikal cenggini.

7. Mungkin akan ada org kata,
"Buat aper la BN bayar. Calon2 bebas tu berapa kerat je penyokong diaorg"

8. Tapi engkorang lupa. Berapa banyak BN kalah last taim. Sebanyak 198 undi jer beb! So, silap aribulan, beberapa kerat tu ler yg mungkin akan menjadi penentu sapa yg sebat Hulu Selangor ni nanti.

9. So, kalau lu, berapa lu sanggup bayar untuk dapat beberapa kerat undi ni? Pikir!

Sekian, mekasey, wassalam

Monday, April 19, 2010

26 April 2010: BN telah memenangi kerusi Parlimen Hulu Selangor dengan majoriti melebihi 5000. Gagasan 1Malaysia di terima rakyat

Salam,

1. Apekes wakil rakyat Pakatan Rakyat ni asyik ninggal jer? Ni mesti BN pakai bomo ke, santau ke, voddo ke gitu. Mana aci woi! Pegi la santau angin Benjamin Netanyahu ke, ke sesape yg dok Israel tu ler kalau kau hebat sangat!

2. Sesape kenal Nuar Berahim, Lim ataupun Ustad Hadi, mintak tolong pesan kat diaorang buat compulsory medical test kat sesaper yg bajet nak jadi calon nanti. Sesape yg ade darah tinggi ke, kencing manis ke, heart problem ke gitu, tak payah le mengatal jadi calon yer. Kang kau kiok, abis susah semua org.

3. Ni macam org tua yg dah mati puck, tapi ada hati nak kawin lagi satu. Poket lebat tapi peler lembik buat ape pakcik. Kalau dah tau tak mampu, toksah lah dok merepek.

4. Samalah macam jadi YB. Kau inggat senang? Org jemput pegi kenduri, kene pegi. Bila pegi, dok meja paling best skali, trus makan mcam tak hinggat. Tu hancus blog sugar level, cholesterol etc. Mana tak kene penyakit? Bila dah pegi kenduri ni, kene lah hulur sikit. Org meninggal, hulur lagi. Anak org masuk U, hulur lagi. Bila dah banyak2 hulur ni, kita nak gak org hulur kat kita. Perghh! Jadi YB ni komprim tak sehat dunia akhirat.

5. Pilihanraya Kecil (PRK) Parlimen Hulu Selangor pada 25 April ni insyaAllah, kompirm akan di sebat oleh BN dgn majoriti gaban. Adalah tramat mangkuknya BN kalau kali ni pon kene KO ngan Pakatan Rakyat.

6. Hulu Selangor ni kawasan kubu kuat AMNOR sejak zaman sebelum Alleycat lagik. Masa last pilihanraya, ramai sanggat kot org bengang ngan Tuan Guru Dollah Al-Bedalwi kot, mereka telah selambe pangkah PKR untuk kusi Parlimen. Padahal ketiga2 kusi DUN di bawah kusi Parlimen Hulu Selangor ni, telah di cilok oleh BN.

7. Alah. PKR menang by 198 undi jer (0.3%). Awek aku pon lagi ramai dari 198 org kot! Undi rosak tu dia... 1466 hengkau! Bodoh betul lah org2 Hulu Selangor ni yer. Nak tulis pangkah pon boleh miss masuk kotak ke? Ni macam kencing termiss mangkuk jamban, padahal mangkuk jamban tu punya lah besar dan dok depan mata jer. Aku berharap, kpd pengundi2 rosak ni, lain kali sebelum gi ngundi, pegi kedai apek alat tulis, beli buku yg banyak2 kotak tu dan practise buat pangkah, DI DALAM KOTAK sampai dua-tiga belas muka surat!

8. Drp 3 DUN di Parlimen Hulu Selangor tu, dua kawasan Melayu dan satu kawasan Apek. Majoriti kemenangan BN di DUN2 tersebut ialah Hulu Bernam 3549, Batang Kali 2179 tapi di Kuala Kubu Baru (45% Cina, 21% India, 32% Melayu) hanya 448 undi jer. Fuhhh!

9. Jadi nampak seolah2nya last time (PRU-12 :2008), bukan setakat pegundi Melayu, pengundi2 Cina dan India pon pakat2 sokong pembangkang. Itu pasal majoriti BN berkurangan by approximately 50% compare to last PRU, di setiap kawasan DUN.

10. Satu lagi hang nampak dak? Orang yg ngundi BN/UMNO bagik DUN, selambe je tak sokong BN untuk Parlimen. Tengok balik point no 8 aku. Kalau kau kombain majoriti kemenangan BN di kerusi DUN Hulu Bernam dan Batang Kali (BK), BN dapat 5738 undi lebih daripada PKR. Jadi secara logiknya, kalau 5738 ekor ni undi BN gak utk parlimen, cewaahh...BN menang mutlak easily! Tapi awat boleh kalah by 198 undi?

11. Senang je jawapanya beb. Orang2 melayu di Hulu Bernam dan Batang Kali, tak pangkah calaon BN sebab dia orang India (G.Palanivel) ! Orang2 India di situ pon tak pangkah calon BN sebab dia org kuat Sammy Toll. Ayoyo!

12. Itu pasal ada kescoh2 aritu pasal sapakah yg akan jadi calon BN di kawasan ni. Orang Sammy ke orang bukan team Sammy. Ehh! Ade lagi ke org yg tak sokong Uncle Sam dlm MIC? Bukan semua yg bangkang Uncle dah kene tendang ke?

13. Kesian Sammy. Semua orang benci dia. Padahal banyak jasanya. Dan dia akan terus berjasa in the future. In fact jasanya yg terbesar, yg teragung, yang terulung akan kita saksikan bersama2 in the future. Iaitu jasanya apabila dia drop dead lantas membebaskan MIC dari belenggu politic dalaman yg hiruk-pikuk. Harap2nya, then, MIC can concentrate on championing the welfare/rights of Indian in the country, instead of personal wealth or vendetta. Or is it too late to save MIC? Yes. Baii MIC!

14. So secara logiknya BN akan menang besar di PRK Parlimen Hulu Selangor 25 April nih. Aku predict dengan majoriti 5000 keatas. Kenaper? Becoz
a. Undi protes dah takde. Tuan Guru Dollah Al-Bedalwi dah gantung serban.
b. Najib approval rating tinggi giler at the moment. Walaupun ntah pekejadah yg dia telah buat sejak jadi PM selain drpd 1malaysia tu. Gila kuat melepak mamat nih.
c. Jentera kempen BN akan hulurr.
d. Sebab aku cakap dan aku ni hebat. Kau nak kata aku salah? Pukul mau?

15. Jentera kempen BN tok sah lah jadi bahlul buat kempen2 bohsan macam bagik check besar gaban sebesar rambut Rosmah kepada sekolah/anak yatim/ibu tunggal/plis insert kumpulan2 tak bernasib baik. We know U actually don't give a shit. Baru sekarang nak tunjuk baik depan media? Fakoff la!

16. Jentera kempen BN pon toksah lah pegi merasuah ahli2 PKR untuk lompat parti. Prasan dak, setaip kali ada pilihanraya kecil, tetiba berlori2 org lompat parti masuk BN? Boring betul. Balik2 citer same. Mane datang pukimak2 ni? Takkan tetiba taim ni baru "sampai seru" untuk kembali kpd UMNO? Aku ada teori pasal puki melompat ni, tapi lain kali wa citer.

15. Jentera kempen BN pon toksah la citer pasal kegagalan kerajaan negeri Selangor di bawah Pakatan Rakyat. Sebab last taim aku check, org Selangor masih makan nasi, tak berbaju compang camping, yg perempuan masih mampu bercoli dan ade internet untuk download porn. Dulu kalau dgr citer dari BN ni mcam seolah2 konpirm akan pelingkup negeri tuh. Kecoh je lebih BN nih.

16. Jentera kempen BN hanya perlu konsentrate kepda satu jer. ZAID IBRAHIM. Calon PR dari PKR.

17. Org2 BN dah start dah character assassination of Zaid. Zaid dah lama dok BN. Zaid jadi kaya sebab UMNO banyak gunakan khidmat syarikat guaman dia. So orang2 BN kenal sangat2 sapa Zaid ni. Diaorang tau apekah flaw pada Zaid. Sebab diaorang pon sama jer. Kalau diaorang kata Zaid kakai minum, diaorang memang tau sebab diaorang pon dok lalok sama. Kalau diaorang kata Zaid kaki betina, peler org2 BN pon dok masuk betina sama.

Apa first reaction engkorang? Mesti "Hah! Zaid kaki botol rupanyer! Siol la. Tak nak undi!"
Cuba aku buat headline " Buktikan Najib Penghisap Kote Kambing!". Apakah first reaction engkorang? Bagi la bukti dulu kan?
Terre dak org2 mass media ni. Nak saman pon tak boleh.

Samalah macam kes Nuar Berahim. Media kata Nuar sodom, tapi mana buktinya? Kamonla. I WANT to believe, but maner the hot stuff?

18. Tapi jgn risau. Org kampung akan tenggok kat Zaid jer. Kat org BN diaorang kira burn. Walaupun agak pelik sebab masa Zaid dok merepek dulu, dia kan ahli BN. Ahli UMNO! Takde pulak org sound dia. Tuan Guru Dollah Al-Bedalwi siap amik dia jadi Menteri lagik. Hmm...brape org agak2nya kaki botol, kaki betina, kaki rasuah, kaki tak semayang dalam kabinet Kerajaan Islam Hadhari dulu yer. Dalam kerajaan Datin Seri Rosmah dan puppetnya Najib plak agak2 lagi ramai ke lagi sikit!!! Pikirrrrrr!!!!!

19. Tapi itu kisah dulu. Kita mana tau ntah2 Zaid dah tobat. Ntah2 Najib pon dah tobat. So hanya Allah yg boleh judge mereka.

20. So, camner jentera kempen BN sepatutnya attack Zaid?
Senang je! Dia kan orang Kelantan. Tak kisah lah dia dok Selangor 30 tahun ke 130 tahun. Kalau kau hulur budu, dia akan tetap sebat. Kalau org Kelantan clash ngan org Selangor di Dataran, Zaid konpirm akan gocoh ngan set2 Kelate pakak katok ore Selangor.
Jadi takkan la engkorang org2 Selangor bodoh nak lantik org Kelantan jadi YB engkorang?

21. Melantik Zaid jadi YB engkorang adalah umpama melantik Nik Aziz menjadi Presiden Kelab Penyokong Bolasepak Selangor!
Sudahkah kau lupa insiden Bukit Jalil?
Engkorang bagik orang Kelantan kerusi di stadium Bukit Jalil, kami bakarrrrr!!
Kalau engkorang bagik kerusi Parlimen? Perghhhh!!!!
Gomo Kelate Gomoooooooo!

Sekian, mekaseh, wassalam.

references
keputusan pilihanraya-12/2008 DUN, P95, N5/6/7
analisis pengundi Hulu Selangor
kisah lama zaid(boring)
umno kelantan akan dedahkan
tranungkita: sekilas analisis

Saturday, April 17, 2010

Aku Dah Letih Mempoyo.....

Salam,

1. Minggu ni rekod! Selama Empat hari berturut2, empat org yg berlainan, yang tak pernah baca blog aku, kata aku ni nampak masih muda, masih steady, nampak cam sebaya je ngan budak2 dlam gambar team bola yg tergantung kat dinding kedai tu. Ari jumaat aritu jer, aku maleh nak cukur janggut, baru takde org kata aku muda. Uwaaaa..!!

2. Mula2 tu, aku gelak jer. Poyo seharian. Tapi bila dah masuk ari ke tiga tu, ia dah jadi agak disturbing. Pergh! Bahaya nih. Boleh menimbulkan perassan riak dan ujub di hatiku.

3. Hensem ataupun muda, yg aku selalu dok bising2 kat blog ni, adalah anugerah Allah yg aku amat syukuri. Tapi anugerah ini, bukan ibarat anugerah Mr Universe ataupun Pencarian Kacak Bergaya Pancaindera/Vigor 2010 (usha1, usha2), yg kalau sekali dapat, title tu lekat selama2nya.


4. Sebaliknya, kehenseman, kekacakan, ke-taff-fan dan kemudaan pada diri aku ini.....opss..lupa plak satu lagi, kemachoan....,ini semua adalah ibarat anugerah Datuk ataupun Tan Sri. Bila2 masa je boleh kene tarik balik by Allah. Anytime je kuah kari boleh tumpah atas muka hensem aku ni, baju terbakar masa masak abis melecur muka aku jadi senget, kurap tumbuh atas batang idung ke, panau kat pipi ke, etc. Anytime je juga, aku boleh kene penyakit kronik macam kanser ke gitu dan terus accelerate my aging proces.

5. Jadi aku selaku seorang insan yg merendah diri, ingin keluar dari lembah kepoyoaanku.

6. Aku sedar kehenseman dan kemudaan aku ni merupakan satu "amanah". Ia di anugerahkan kepada aku untuk aku gunakan sebaiknya dan dlm masa yg sama tidak harus di persalahgunakan. Allah mengamanahkan aku untuk menjadi salah satu bukti kebesaran penciptaanNya yg indah. Jadi jangan la plak aku gunakan anugerah ini untuk simpan berlonggok2 awek-awek yg "indah-indah" plak. Aduss....terasa aku!

7. Allah juga barangkali mengamanahkan kemudaan kepada aku, supaya aku terus kuat bertenaga menunaikan fardhu kifayahnya di bumi Adeled ni, iaitu bukak kedai makan halal. Manyak sakit woo!! Tapi jangan la plak aku salah gunakan kemudaan aku ini dengan memperisterikan salah satu drpd berpuluh2 awek yg minat kat aku disini kerana diaorang ingat aku ni masih muda. Sepatutnya, selaku penjaga amanah, aku harus memperisterikan salah EMPAT drpd awek2 tersebut! Aminnnn!


8. Kehenseman dan kemudaan ini juga merupakan satu "ujian" bagiku. Bila hensem sepertiku, ramai awek2 yg datang bergolek2 di depan kakiku. Itu merupakan ujian yg berat dan kadang2 tu aku jadi macam ilang akal untuk melawannya. Maklumlah, syahwat ku mega, iman ku micro.

9. Ujian untuk umur yg muda ataupun physical yg bajet muda sepertiku ini pula adalah straight forward.
Sabda Rasullulah (usha sini) diriwayatkan oleh
Al-Hakim dan Al-Baihaqi daripada ibnu Abbas Radiallahu-Anhuma
Maksudnya: “Rebutlah lima perkara sebelum tiba lima perkara, masa engkau hidup sebelum mati, masa engkau sihat sebelum sakit, masa engkau lapang sebelum sibuk, masa engkau muda belia sebelum tua dan masa engkau kaya sebelum miskin.


Jadi masa yg di pinjamkan Allah kepada aku ini, aku kene mengmanafaatkan sepenuhnya untuk ke syurga. Aku kene cuba berusaha keras ke arahnya. Kaya di dunia, bila mati hampeh. Kaya di akhirat, kekalnya everlasting. Cikaroz di dunia bukannya boleh bawak beromen. Cikaroz di mahligai2 syurga, perghh......satu istana tu beb! Apa stail lu mau? Brapa org skali lu larat layan?

10. Imam Ghazali pernah bernah berteka-teki ngan anak2 murid dia.(usha source)

Apakah yang paling dekat dengan kita di dunia ini?

MATI
Apakah yg paling jauh dari kita di dunia ini?
MASA YG BERLALU
Apakah yg paling besar di dunia ini?
HAWA NAFSU
Apakah yg paling berat di dunia ini?
MENJAGA AMANAH
Apakah yg paling ringan di dunia ini?
MENINGGALKAN SOLAT
Apakah yg paling tajam di dunia ni?
LIDAH MANUSIA

11. Jadi untuk menjaga amanah kehenseman dan kemudaan ini adalah BERAT kerana nafsu ku adalah BESAR. Apabila manusia2 memuji2 aku, ia makan dalam kerana ia adalah TAJAM. Hinggakan aku lupakan kematian yg semakin DEKAT dan masa terbazir yg telah pergi JAUH.

12. So, udah2 lah kata aku ni muda ataupun hensem. Saja je engkorang nak bagik aku poyo, riak dan ujub. Iblis! Aku sepak kang! Macam la aku tak tau aku ni memang hensem dan nampak muda.
Tapi kalau dah terlampau gatal mulut tu boleh je cakap. Tapi bukan kat aku ler. Cakap ler kat kawan2 engkorang yg muda2, chomey2, gojes2, hawt2 tuh. Aku halalkan engkorang ngumpat aku dalam bab itu.
Takdehal!

Sekian, mekasey, wassalam.

Monday, April 12, 2010

Semakin Hari Semakin Muda

Salam,
"Jika ia fakta, ia bukan Poyo!" mangkuk 2010

1. Aku memang dah sedar aku ni dah tua. Aku tak pernah malu ngaku aku ni dah tua. Tiap2 ari bila aku tgk muka aku kat cermin, aku mesti kata pada diriku..
"Hmm...dah tua aku ni. Alhamdullilah aku insaf. Dan Alhamdullilah ........ masih ensem lagi aku rupa2nya."

2. Sebab tu aku tak pernah tanya bini aku,
"Yang! Aku ni dah tua ke?". Sebab aku memang dah tau yg aku ni dah tua.
Sebaliknya aku tanya bini aku
"Yang! Aku ni hensem lagi dak?".

3. Latest jawapan, Setelah pikir 2-3 saat.
"Hmm...sedap gak la mata memandang!"
Maksudnya tu , aku ni hensem le. Dia dok pikir 2-3 saat tu, utk carik ayat caber skit la. Kalau dia trus kata "HENSEM GILERRRR!". Dah tentu besok gak aku gi ngorat awek2 gojes yg berkeliaran di alam sekitar aku.

4. Tapi dalam aku pasrah menerima hakikat bahawasanya aku ni dah tua, banyak sungguh dugaan yg melanda. Silih berganti, saban hari, ade saje org yg cuba meruntuhkan keimanan aku terhadap status ke-tua-an aku.

5. Aku dah tak larat bilang dah, berapa kali org kata aku ni muda.
Ada org kata aku ni 25, ada kata 26.
Ada makcik panggil aku budak2.." Ala..makcik dtg ke adeled ni nak tgk camner budak2 meniaga.." . Makcik tu baru 40!

6. Dialog paling standard yg aku dah dengar berpuluh2 kali dah kat kedai ialah
Kastemer: Sapa bos ni dik?
Macha/Minachi: Tu la Bos saya.....Yg hensem, kacak, macho dan tuff dan hensem tu.....
Kastemer: Ehh ! MUDA nyeeeeeerrrr....

7. Arini pon dialog yg sama berlaku antara kastemer Makcik dengan pekerje gojes tapi bajet hawt aku. Kastemer tu siap tambah lagik.
Kastemer Makcik: Dia dah kawin ke belum?
Perghhh!
Kan aku dah kata! Makcik-makcik memang tak boleh menahan gelojak gelora nafsu bila tengok aku. Bila la anak2 makcik plak yg teruja nafsunya entah.

8. Lepas tu, pekerje tinggi bajet model aku plak kata kat aku
"Ramai kawan2 saya tak caya langsung bila saya cakap Abang Mangkuk ni dah tua".
Perghh!
Memang benarlah tanggapan aku selama ini. Bahawa namaku bermain2 di bibir2 mulus gadis2 muda remaja seantaro Adeled. Ngumpat pon ngumpat la....

9. Tapi aku sikit pon tak heran bila gadis2 dan makcik2 ni semuanya nampak aku ni muda. Sebab aku paham sangat orang pompuan ni.
Orang pompuan ni mudah je!
Bila dia minat kat seseorang tu, apa2 cacat-cela yg ada pada laki tu, dia langsung tak nampak.
Pandangan mereka seolah2 tertutup, terhijab or terpesong.

10. Tak caya? Cuba tgk berapa banyak gadis2 gojes dan hawt yg kawin/kapel ngan laki biasa, botak, gemuk, pendek, etc, yang tak kaya pon.
Bila orang pompuan dah minat tu, laki yg gemuk dia kata cuddly, yang tembam dia kata cute, yang botak dia kata macho, yang hitam dia kata manis, yang kuat jeles dia kata "bcoz he loves meh", yang jahat dia kata hawt, yang berbulu dia kata subur, yang kuat meraba dia kata mesra.

11. Jadi kepada adik2, kakak2, makcik2 dan nenek2 yang kata aku ni nampak muda, aku tau engkorang ni sebenarnya "MINAT" kat aku.
Sebab tu engkorang tak nampak pon aku ni dah tua!

12. Tapi engkorang tentunya tak minat kat aku sebab aku ni "muda". Sebab berapa banyak org muda kat atas dunia ni, engkorang tak plak cakap kat org2 muda ni, "Ehh! Kau nampak muda la"
Jadi minat engkorang kepadaku sudah semestinya kerana aku ni hensem.

Jadi terima kasih lah kerana mengatakan aku ni hensem secara tak langsungnya bila kau kata aku ni muda.

Tak pe beb! Wa paham!

Sekian, mekaseh, wassalam

Sunday, April 11, 2010

Ni Semua K-Mart Punya Pasal !!!

Salam,..after 24 hrs, back at the same computer in melben airport. What a stuffap day it was.

Aku tengah bayar kat kaunter K-Mart, di Melben. Tetiba......

.KRInGGGGG!!!!!
Aku: Ello
Arn (Budak Sabah): KAU DI MANAK NI BAH?
Aku: Kay-Mat la bro.
Arn: KITAK MAU START SINGKARANG SUDAH!!
Aku: Sekarang? Bukan lagik 2 game ker?
Arn : BUKAN!! ....Kitak SUDAH SILAP bacah timetable.
Aku: Alamakz! ....Okay. Aku datang sekarang.!

1. Aku dah tanya dah sebelum pegi.

Bila next game?

Semua org kata lagik 2 game. So aku pegi la KayMart!

2. Aku dah tanya dah.

"Ehh! Naper semua team group sebelah pindah pegi dok padang kita plak?"

Rupa2nya, selepas main 2 game, semua team swap padang. So semua team merasa kedua2 pitch.

3. First game ngan "Kaki Bangku". Seri 1-1. Both goals penalties. Main gabrak giler.

Sekend game ngan "Drop-Out". Seri 0-0. Takde luck.

4. Sekarang ni tinggal 2 game lagik in the group. Brisbane leading with 2 wins kalau tak silap. Lain2 semua same point sebab banyak giler seri. So, utk proceed to semi, WAJIB MENANG salah satu game dan WAJIB TAK BOLEH KALAH kedua2 match.

5. Aku sampai je ke padang, aku tengok. Aikk..maner semua org pegi? Diaorang dah pindah ke padang satu lagik rupanya. Bila sampai ke padang satu lagik tuh, game dah On. Org lain dah ganti tempat aku, as Centre Back. Kelam kabut aku carik kasut.

6. Bila dah siap. Kita score satu goal. Amri. Pastu kita kontrol game. Team Clayzio tu kene ayam jer ngan team aku. Tetiber camner ntah, selepas bola melantun2 cam ping-pong dlm kotak penalti team aku, BANG...kene volley. Diaorg score. 1-1. Pergh...takpe...takpe. Game still kita kontrol.

7. Sekend half, aku tak masuk lagi sebab aku tgk defender main baik jer. Aku maleh nak kaco chemistry defender yg dah main baik in the first half tadi. Sekali tetiba mamat no 6 team Clayzio mat nyah maner ntah dive kat penalti box kitaorg. PENALTI! Damn. Memang ader contact. Tapi very soft. Diaorg score. 1-2.

8. Alamak! Team Clayzio pon apalaga. Main defensive. Tekel pemain2 Adeled macam dok menekel gadis2 kilang baru abis shift. Arn, Fiker dan Miu, masa gelecek bola bunyi macam kompang...kelepek..kelepek..kelepek...kelepek..shin pad kene tibai ngan pemain2 Clayzio.

9. Tapi, to be fair, kalau aku in that situation, aku pon akan buat bende yg sama. Kalau leading dan masa sikit je tinggal, standard tactics is to tackle hard as hell. Kalau opponent injured lagi bagus, sebab masa akan terbuang masa player opponent to bergolek di padang.

Apa yang Penting?....KERJASAMAAA!!
Budak Adeled berkerjasama mengerjakan kaki Q, star Drop-out.

10. Standard Referee dia mcam biasa. Atas dari mangkuk jamban, bawah dari jubur. Ada 2 Ref. Ref kat padang first, kau "jamah" sikit je pemain lawan, trus kene free-kick or yellow. Tak boleh body contact keras2. Tetiba Ref di pdg kedua, nak bagik Yellow Card macam nak serahkan Dara.

11. Bila Ref tak keluarkan yellow card or bagik freekick, pemain naik tocang ler. Biler diaorg perasan tekel macam haram pon boleh lepas, jadi diaorg tekel macam setan la plak. Ref sepatutnya guna otak. Dia kene jaga the good player yg kene tibai. Bukan biar lantak player kene sodom kat tgh2 padang.

12. Kalau aku ada kat tgh2 padang tu, aku dah menyontot dah sekor dua player Clayzio tu.

teknik yg ni dalam kamasutra pon tak de.

13. Lagi 3-4 minit game tinggal, baru aku masuk. Aku main atas...ehm..ehems. Dah ketinggalan kan? So kenalah carik gol kan. Tapi masa tu aku tak tepikir. Sepatutnya aku main defense dan suruh defender aku yg lagi mantap gelecek yg naik atas, macam Naim or Anas. Tapi nak wat camner. Tgh kalut2 tu, maner bole pikir.

14. Preeeeetttt !!! Masa tamat. Uwaaaaaaaaaaaaaa....Kami kalah 1-2.

15. Last game, lawan Brisbane, seri 0-0. So kami dapat tempat sekend last dlm grp. So kami, the defending champion was eliminated. Brisbane and Clayzio proceed.

16. Adoi la. Itulah nasib bola. In general, team2 dlm grp tu sepatutnya boleh makan. Brisbane je liat sikit kot. Tapi, defendlah power camner pon, kalau tak score goal, komfirm out of the tournament.
So, main 4 games, 3 points, bolos 3 (2 penalties, 1 field goal), score 2 (1 penalti, 1 field goal). 3 yellows (Kapitan Donk, Azrul dan macam biasa ....Imran Jahat!!).
Hanya SATU gol je kami score during normal play!

17. Itu la pasal aku selalu dok "berceramah bebas" tentang kewajipan main di padang besar yg bergoal besar. So, baru reti camner nak score goal! Ni asyik dok main goal kecik kat EsQ or Robe jer. So biler main goal besar je, engkorang tak reti camner nak score.

18. Ari-ari main bola pakai gol kecik ni macam ari2 kau dok melancap. Bajet power la konon. Tapi biler ader pompuanb berbogel atas katil di depan mata engkau, kau tak reti pon camner nak beromen.
Ehh..ni nak start lagu maner nih?

Udah2 lah tu. Biarkan lelaki2 yg berzakar kecil je bermain di gol2 kecik di EsQ dan Robe tuh!

18. Petang tu jugak, di tepi padang tu kami bermuhasabah diri, di manakah kesilapan2 yg telah berlaku. Aku pon, selaku abang hensem yg dah season, dok berpot-pet la pasal point2 aku kat atas tu.

19. Sekali, sape ntah mencelah.
"Hek Elleh! Ni sebab ada org tu pegi K-Mart ler nih! Game dah start, kau dok mengatal pegi KMart per criter!"
Sialan nyer budak2!
Muahahhahhahaha...

20. So, ape kes aku pegi Kmart tadi? Aku kalut2 pekap spender secukup rasa utk ke Melben, tapi aku lupa bawak baju sejuk/sweater/jacket! On the game day/saturday temperature was 25C. Tapi aku tau besoknya, kalau masuk semifinals, temperature lagi sejuk. So aku bajet, aku nak cilok taim pegi beli baju sejuk murah di KayMat untuk pakai waktu semifinal dan final besoknya! Tapi aku tersilap bajet!
Peringkat group pon tak lopeh!

21. Tapi aku terima jelah, tohmahan2 bahawasanya aku pegi KMart la punca kekalahan game ngan Clayzio tu. Walaupun aku dah tanya berjuta2 kali, bila next game, boleh dak aku pegi KayMat skang ni....Walaupun mcam la engkorang tau, kalau aku main, entah2 aku yg bagik penalti tuh or buat kesilapan lagi besar sampai kene dua tiga bijik lagi !

22. Tapi keluh resah rintihan kalbu pemain2 bola Adelde ttg pemergian aku ke KayMat itu sebenarnya agak memBANGGAkan aku. Itulah buktinya bahawasanya aku ni SANGAT-SANGAT PENTING utk team Adeled.

23. Sungguh tak ku sangka, di sebalik gaya, mutu dan keunggulan kehenseman aku ni, rupa2nya aku ni bapak power mainbola. Hanya 40 minit ketiadaan aku, sudah bisa merubah segala-galanya.
Selama ini, aku ingatkan hanya cikaroz Adeled jer yg AMAT memerlukan daku.
Rupa2nya balakaroz Adelde pon bernaung menumpang kasih di bawah kehebatan aku main bola.

24. Terima kasih KayMat kerana telah menyedarkan mereka..........

Sekian, mekasey, wassalam

p/s
i) Clayzio menang UMNO cup! Biar benar! Mmg standard taun ni drop skit. Sekend thights, third carlton dan my favourite Brisbane fourth.
Aper citer Brisby? Apa sudah jadi?
ii) Acknowledgement kpd Aqmal Anis. Timo kacih atas kebenaran utk gunakan gamba2 UMNO Cup dari fesbuk dia. Gamba lu cun. Kepap da gud work!

Friday, April 9, 2010

Salah Sapa ?

Manusia Kejam

Salam,
...skang 12jam be4 kickof Melben cup. Kat Melben erpot tunggu Fahmi Van Der Sar.


1. Kejam ke aku, yg selambe tinggalkan bukan setakat anak bini, mak dan mak sedara aku gak, di Adeled, semata2 utk mainbola di Melben?


2. Bini aku bising2 kata.

"Sanggup kau tinggalkan anakbini yg baru dtg slepas tak jumpa 3 bulan?"

Dia dok psycho aku, tak nak bagik aku pegi.
Tapi dia lupa, aku kan saiko!

"Elleh! 3 bulan aku tinggalkan kau, aku takdehal, ni plak 3 ari! Lagipon kau dtg haid kan? Bukannya aku boleh pakai kau pon". opsss.....


3. Mak dan aunty aku plak, lagi 2 hari akan balik Msia. Aku takkan antar, sebab aku masih di Melben. Next time aku jumpa Mak aku, mungkin lagi setahun. Next time aku jumpa aunty aku, ....pergh...entah. Mungkin 5-6 tahun macam last time. Anak2 dia/cousin aku, ada yg aku tak jumpa-jumpa 15 tahun dah!


4. Tapi nakbuat camner. Bola nyer pasal! Muahahhahah......bengong!


5. Bini aku pon paham. Bola ialah bini pertama aku. Dia bini kedua...bini muda!


6. Opss..sebelum lupa, let me clarify. Aku minat MAIN bola. Aku minat tengok bola kat stadium LIVE. Tapi aku TAK MINAT TENGOK BOLA DLM TV. Org yg kaki tengok bola dlm TV tu BODOH! Tgk penat2 malam2 buta, sokong bagai nak rak, kalau team kau menang pon, next year, all over again. And the next year, and next year..bla..bla...bla. Bosan siol.


7. Mamat yg main bola dlm TV dapat duit, dapat medal dan semakin fit. Engkorang, letih free, takde medal dan perut makin boroi. Org yg main bola, sihat jantungnya. Kau penonton bahlul, kene sakit jantung bila team kalah.


8. Kamon fat asses, flabby tummy and semput dudes. Turun padang ler brader.


9. Itu apsal bila bini aku bising2 pasal aktiviti berbola-an aku, aku buat pekak jer. Sebab aku tahu, biasalah perempuan kan berfikiran singkat (amik kau...muahahhah). Sebab, aku pergi main, bukan pergi tengok. Aku jadi fit, berbodi seksi, berjantung sihat insyaAllah. Maka bila badan sihat, insyaAllah zakar ku pon turut sihat. Bila zakar aku sihat, sapa gak yg syokk?? Sapa?..Sapa?


10. Tapi org pompuan maner paham. Tak boleh paham nyer. Dia cuba saiko aku cara lain plak.

"Kalau di katakan main tetiba kaki patah ke, tangan sakit ke, camner? Sapa nak jaga kedai?"

Ni kalau nak main cakap "ber-kalau2" ni, memang pantang aku.

"Kalau aku main bola, tetiba kene tekel, trus jatuh di tengah2 tetek kanan dan kiri Megan Fox, kau jeles dak?"

Jadi sapa lah yg boleh predik apa akan jadi. Sapa?...Sapa?


11. Sebenarnya bini aku masih lagi terpegun dgn kehenseman aku sebab tak jumpa 3 bulan. Aku punyalah cun, dia tak sanggup berenggang ngan aku. Itu pasal dia jelous-kemarahan sebab dia bajet aku pegi Melben utk main bola sambil berpoya2 ngan awek2 Puteri UMNO. Walaupun dia takkata aku hensem, tapi dia tahu aku ni boleh laku di Melben!


12. Itu pasal aku janji kt bini aku, aku insyaAllah takkan mengorat awek2 Melben sebab aku kan suami mithali.
Tapi, kalau awek2 Melben nak ngorat aku, aku tak lah menolak.
Org kata, "rezeki jgn di tolak, bala jgn di cari".
Dah jadi rezeki awek2 Melben boleh "mengkenduri akekah-kan" aku minggu ni, nak wat camner kan?


13. Bini aku tak boleh marah kat aku gak sebenarnya. Sebab bila jika kita kaji selidik punca2 confict aku laki-bini ni, kita tidak akan menjumpai mana2 kesimpulan kecualilah SATU ...

Sapa suruh dia kawin ngan laki Hensem giler cam Aku ni?

SAPA?
SAAPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA........????????

Sekian, mekasih, wassalam.

Thursday, April 8, 2010

Kelam kabut apdet pasal Bola

Salam,

1. Masa kecik2 abang aku paksa aku main bola. Sorang sepak, sorang keeper. Saper score gol, turn dia plak jadi keeper. Aku kecik lagi. Sepak lembik. Tak score2. Abang aku plak terrer gaban jadi keeper. Jadi berejam-jam aku sepak, dia keeper.

2.Masuk sekolah menengah, abang aku jadi keeper sekolah. Keeper bola dan bola baling. Main sampai peringkat state.
Aku? Hampehh.
Why?

3. Sejak kecik2 aku tak pernah ada "bola betul". Paling best, main bola plastik keras budak2 kecik, yg jual kat kedai2 runcit tu la. Biasanya, aku dan abang aku main aper2 je yg kami boleh sepak. Botol plastik, tudung botol etc. Tapi biasanya aku gumpal2 kertas suratkhabar dan boh dalam plastik bag dan ikat banyak2 ngan rubber band. Pakai 2-3 hari , hancur. Buat lain. Main plak kaki ayam.

4. Jadi, "bola2 tiruan" ni, walaupun syok jer main, ia tidak mempunyai natural characteristic of proper ball. Pikirla. Same ke bola bergolek ngan botol pastik bergolek. Camner aku nak juggle tudung botol? Ziadane pon serrender.

5. So, bila pegi sekolah dan main pakai bola betul, aku jadi bengong. Keje aku asyik hambat bola, bila dah dapat aku bawak sikit,trus ilang, sebab tak reti bajet. Haram jadah! Camner nak wakil sekolah gitu.

6. Abang aku jadi keeper senang le. Prinsip tangkap bola ni same je samade kau baling bola ke, bom tangan ke, bra ke, kondom terpakai ke.....no differences. Tapi teknik sepak bola ni lain bila kau sepak bola, lain bila kau sepak bom tangan, lain bila kau sepak bra dan lain bila kau sepak kondom terpakai.

7. Sampai la aku ke sini, Adeled, berbelas2 tahun yg dulu. Masa aku second year, baru aku start main bola betul. First boot bola aku beli masa aku umur 22 tahun.
Slow2 aku belajar ngan star2 bola Melayu taim tu, Boyan, C.O dan Topek. Diaorang ajar aku the teknik= camner nak sepak tinggi, sepak leret, chip, volley, tackle etc. Diaorang pastu ajar aku basic taktik bola = camner nak main as a team, defending etc.

8. Entah camner, mungkin sebab aku hensem, fit dan paling laju taim tuh, dalam 3-4 bulan pastu, aku tetiba masuk team A Melayu untuk tornament pekebende entah. 7-sebelah beb! Padang Besar! Jadi defender la, sebab aku still bodoh. Aku main punyalah gabra, tapi bersemangat la. Sampai terover semangat. Aku tekel maut sampai kene 2 penalti in 2 separate matches. Both matches, ....kami kalah 1-0....salah aku! Siol. Senior2 jeling macam nak menyodom aku je taim tu!

9. Lepas tu aku main ngan team budak2 coursemate aku je. Masuk macam2 tournaments. Setahun 3-4 tournaments. Banyak kalah peringkat group. Banyak gak yg menang. Aku rasa2, aku eventually during the years, win every single tournaments at least once, except for MSA Cup (malaysian student asso). Futsal tebalik plak. Team aku asyik menang je, kekadang je kalah sampai la sekarang ni.

10. Masa aku third year, aku start main dalam league Uni ngan Mat Salleh dan bangsa2 lain. Ade la aku main dalam 4-5 tahun kot gitu ngan 3 different teams. Aku main sampai aku injured. Pastu aku pencen. Tapi tahun ni aku nak start main balik.

11. Walaupun aku dah menang banyak, tapi aku sedar yg aku ni tak sehebat mane. Aku still ada the same flaws sejak dari kecik. Aku tak reti bajet bola betul.
Aku still tak reti juggle.
Aku tak reti gelecek.
Sepakan aku still cacatz.

12. Tapi aku gerenti, aku akan hambat engkau sampai mampus. Kalau tak boleh aku akan tibai kaki kau. Kalau kau main cam sial dan tibai kaki teamates aku, aku tunggu je kau masuk area aku, pastu aku bagik salam....... kat keting kau! Aku tak peduli kau besar maner. Aku mmg suka carik pasal. Korea ke, Jepun ke, Mat Salleh ke, semua "sayang" kat aku. Mulut aku plak, pergh......petah cam pelacur Haadtyai.

13. Yes. Aku emo. Aku suka main emo. Emo bagik adrenaline rush.

14. Dalam banyak2 tornament yg aku dah masuk so far, tournament yang paling mencabar physical, psikologi dan minda ialah UMNO/Melbourne Cup. Dah lah kene travel, pastuh semua player dalam tournament tu terrer plak tuh. Team mantap2. Best.

15. Dan bila team Adeled menang last year, ....pergh! Sebulan kot players dok tersenyum manjang. Jalan macam terbang. Rasa macam menang Champions League. Macam menang World Cup sial!
video

16. In less than 48 hours, kitaorang akan insyaAllah berada di Melben untuk defend the title. Lets be realistic. To win was hard. To retain the title, fulameekkk. ...Perit! Everybody hates us. Everybody will try their best to demolish us.

17. Dah lah grouping skali ngan Clasio, Kaki Bangku dan Brisbane. Kalau lepas group stage, mungkin kene jumpa Thights or jeng...jeng...jeng Carlton Blues in semis. Bapak best. Bestnyerr....Stim aku siol!

18. Tournament gini, bila semua team lebih kurang sama terrer, luck plays an important role. Takdir ilahi

19. Prediction? My aim is to masuk semi. Lepas tu ape nak jadi, jadilah.
One game at time fellas.
Nak kene chow dah....

See u after Melben cup iA with the Cup!

Sekian, mekasih, wassalam.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails