Friday, April 9, 2010

Salah Sapa ?

Manusia Kejam

Salam,
...skang 12jam be4 kickof Melben cup. Kat Melben erpot tunggu Fahmi Van Der Sar.


1. Kejam ke aku, yg selambe tinggalkan bukan setakat anak bini, mak dan mak sedara aku gak, di Adeled, semata2 utk mainbola di Melben?


2. Bini aku bising2 kata.

"Sanggup kau tinggalkan anakbini yg baru dtg slepas tak jumpa 3 bulan?"

Dia dok psycho aku, tak nak bagik aku pegi.
Tapi dia lupa, aku kan saiko!

"Elleh! 3 bulan aku tinggalkan kau, aku takdehal, ni plak 3 ari! Lagipon kau dtg haid kan? Bukannya aku boleh pakai kau pon". opsss.....


3. Mak dan aunty aku plak, lagi 2 hari akan balik Msia. Aku takkan antar, sebab aku masih di Melben. Next time aku jumpa Mak aku, mungkin lagi setahun. Next time aku jumpa aunty aku, ....pergh...entah. Mungkin 5-6 tahun macam last time. Anak2 dia/cousin aku, ada yg aku tak jumpa-jumpa 15 tahun dah!


4. Tapi nakbuat camner. Bola nyer pasal! Muahahhahah......bengong!


5. Bini aku pon paham. Bola ialah bini pertama aku. Dia bini kedua...bini muda!


6. Opss..sebelum lupa, let me clarify. Aku minat MAIN bola. Aku minat tengok bola kat stadium LIVE. Tapi aku TAK MINAT TENGOK BOLA DLM TV. Org yg kaki tengok bola dlm TV tu BODOH! Tgk penat2 malam2 buta, sokong bagai nak rak, kalau team kau menang pon, next year, all over again. And the next year, and next year..bla..bla...bla. Bosan siol.


7. Mamat yg main bola dlm TV dapat duit, dapat medal dan semakin fit. Engkorang, letih free, takde medal dan perut makin boroi. Org yg main bola, sihat jantungnya. Kau penonton bahlul, kene sakit jantung bila team kalah.


8. Kamon fat asses, flabby tummy and semput dudes. Turun padang ler brader.


9. Itu apsal bila bini aku bising2 pasal aktiviti berbola-an aku, aku buat pekak jer. Sebab aku tahu, biasalah perempuan kan berfikiran singkat (amik kau...muahahhah). Sebab, aku pergi main, bukan pergi tengok. Aku jadi fit, berbodi seksi, berjantung sihat insyaAllah. Maka bila badan sihat, insyaAllah zakar ku pon turut sihat. Bila zakar aku sihat, sapa gak yg syokk?? Sapa?..Sapa?


10. Tapi org pompuan maner paham. Tak boleh paham nyer. Dia cuba saiko aku cara lain plak.

"Kalau di katakan main tetiba kaki patah ke, tangan sakit ke, camner? Sapa nak jaga kedai?"

Ni kalau nak main cakap "ber-kalau2" ni, memang pantang aku.

"Kalau aku main bola, tetiba kene tekel, trus jatuh di tengah2 tetek kanan dan kiri Megan Fox, kau jeles dak?"

Jadi sapa lah yg boleh predik apa akan jadi. Sapa?...Sapa?


11. Sebenarnya bini aku masih lagi terpegun dgn kehenseman aku sebab tak jumpa 3 bulan. Aku punyalah cun, dia tak sanggup berenggang ngan aku. Itu pasal dia jelous-kemarahan sebab dia bajet aku pegi Melben utk main bola sambil berpoya2 ngan awek2 Puteri UMNO. Walaupun dia takkata aku hensem, tapi dia tahu aku ni boleh laku di Melben!


12. Itu pasal aku janji kt bini aku, aku insyaAllah takkan mengorat awek2 Melben sebab aku kan suami mithali.
Tapi, kalau awek2 Melben nak ngorat aku, aku tak lah menolak.
Org kata, "rezeki jgn di tolak, bala jgn di cari".
Dah jadi rezeki awek2 Melben boleh "mengkenduri akekah-kan" aku minggu ni, nak wat camner kan?


13. Bini aku tak boleh marah kat aku gak sebenarnya. Sebab bila jika kita kaji selidik punca2 confict aku laki-bini ni, kita tidak akan menjumpai mana2 kesimpulan kecualilah SATU ...

Sapa suruh dia kawin ngan laki Hensem giler cam Aku ni?

SAPA?
SAAPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA........????????

Sekian, mekasih, wassalam.

5 comments:

ihsan_huhu said...

kl tgk bola tp boleh main bola.. xdek hal

nih baju sume team EPL ade tp perut mcm tong n kasik bola nk sepak pon xreti... tuh yg aku panas tuh

Md Yuzeiry said...

hahaha..entry yang best dari encik mangkuk..hidup encik mangkuk!

mangkuk statik said...

huhu: Sebab tu kot diaorg tgk bola. Nak blaja camner cara nak main bola.......jadi bole pkai masa main FIFA 10.

Mak Yie: Timo kasih bro. Sorry tok leh gi farewell mu arituh sebak aku gi Melben bawok anakbini dan mok. Gud lak in yr life bro. Bilo aku nok nikkoh lagi satu, aku roger mu iA.
Tapi kalu mu hok nok nikkoh so laggi, mu JANGHE roger aku pulok. Nanti aku denkki! nate muh!

Md Yuzeiry said...

no hal bro mangkuk..aku memahami yang amat naluri nafsu ganas orang baru jumpa bini nih..slow2 doh la deh..jange jak kuat2..

kalu mu nikoh bini no.2 awek oz blonde aku gih..kalu hok2 bese2 stended stok kilang aku tamboh gi..Nate nggoh bro mangkuk..nge aku2 jadi gilo kecek supo mung..muauhaauha..

aaaa tima kasih lah belanja aku teh tarik kat swingingbowl!diulangi swingingbowl!..sila jgn jeles wahai menusia di adelaide..bro mangkuk belanja aku teh tarik woii!!..

麻辣鴨血Maggie said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails