Friday, April 23, 2010

Masa aku Form 2 pada tahun 1998 dulu.

Salam,

1. Masa aku Form Two di KB dulu, keje aku ialah penjaga suis lampu dan kipas dlm kelas. Sebab suis tu betul2 ateh kepala aku. Jadi aku lah juga yg jadi tukang pulas speed kontrol utk kipas dlm kelas aku.

2. Kat sekolah aku di negeri serambi Mekah tersebut, budak lelaki dok sebelah kanan dan budak pompuan dok sebelah kiri di dlm kelas. Konon2nya sebab tak bagik org laki usha gewe la! Poodah! Toleh ke kiri je, tu dier awek. Sepatutnya gewe dok belakang la baru susah nak usha kan.

3. Lagi satu kalau awek nak pegi toilet utk kencing, berak ataupun biasanya kami budak2 laki bajet, "tukar pad", diaorg mesti kene lalu belah depan kami, sebab pintu sebelah kami. Maka terbeliak biji mata kami dok usha awek tersebut yg trus jalan terumbang-ambing mengontrol ayu sebab bajet kene usha ngan kami.

4. So tersebut lah kisah di sekolah aku ader sorang Cikgu Cina Hot yg berdada mantap dan suka berskirt kembang. Maka selalu lah kami budak2 lelaki From Two dok usha dier sambil meleleh air liur masa dia mengajar. Aku langsung tak inggat dia ajar sabjek apa. Sebab mata aku dan budak2 laki lain tak tgk papan itam. Kami tengok papan anjal. Boing...Boinggg!!


5. Kalau masa Cikgu tu ronda kelas dan stop utk betulkan/ajarkan salah sorang dari kami, mesti tetiba budak2 laki di meja persekitaran tu terjatuh pensel lah, rubber lah, ruller lah dan macam2. Bila dah turun ambik bende2 tuh, nak naik pulak tuh slow motion plak. Kekadang biler dah naik tuh, baru perasan barang tadik tak dapt pon. Kenalah turn sekend round plak. Mana tak nyer, mata dok tgk lain......putihhnyaaa!. Mcam lah graviti di sekitar cikgu tu terlebih power. Yang peliknya, zakar kami tak jatuh pulak!

6. Budak2 kelas seblah, kelas Form Two B (bangang) lagi daring. Diaorg ambik cermin kecik, pastuh boh kat kasut. Pastuh buat2 tanya Cikgu Hot tuh, pastuh hulur kaki kat celah kangkang dia masa dia dok seblah, nak usha spender! Hmm, sungguh bijak. Usaha tangga kejayaan.

7. Sepanjang setahun diaorg dok berprojek, hanya sekali jer diorang berjaya nampak kaler aper. "Kaler biru!" Diorg dok bising2 maser rehat. Siol! Buat aku stim jer!
Pelik gak aku dulu, naper setahun tu, sekali je berjaya usha spender cikgu tuh. Silap teknik ke budak2 nih. Tapi bila pikir2 skang nih, mungkin sebenarnya teknik tu dah perfect. Cuma cikgu tu jer yg memang tak pakai spender selama ini sebab tu lah nampak gelap jer.

8. Anyway, so, one day ada program kat sekolah. So divider between kelas taim aku dulu tuh, kau boleh lipat dan tolak ketepi. So classroom di transfrom jadi one big and long hall. Lepas program tu (Maal Hijrah klau tak silap aku), kitaorg susun balik meja dan tarik balik divider tuh. Tapi, skali divider tu sangkut dan tak boleh tarik tutup penuh. So kitaorang boleh nampak kelas depan (Kelas Form Two B) dari bawah papan itam kelas kami.

9. Sekali taim Cikgu Hawt tadi ngajar, tetiba kitaorg budak2 laki kelas kami nampak budak laki gangster besar Kelas B dok mengcangkung celah2 pintu tu, di bawah papan itam. Dia dok usha celah kangkang Cikgu Hot yg dok tulis kat papan itam tu! Pastu dok tersengih2 dan buat muka dan aksi lucah mcam bangang.

10. Budak2 pompuan kelas aku, langsung tak nampak sebab kelas aku kan divide kiri gewe, kanan balak. So, iblis tu position body di seblah kiri lah, so gewe2 tak nampak. Tapi kami budak2 laik, nampak terang tang-tang. Punya lah gila babi kitaorg dok tahan gelak taim tuh. Kami masing2 cakap dlm hati
"Babilah menate nih! Aku nok kelih jugok!"

11. Tapi Cikgu Hot tu agak sopan gak sebenarnya. Tetek dia mmg gedabak, itu mmg tak boleh sorok di sebalik Gunung Kinabalu pon, so tak kisahlah. Kira rezeki kamilah gitu. Tapi sebelah bawah, mmg dia pakai skirt labuh sampai ke betis. Itu pasal susah nak usha.

12. Tapi sebab panas kot (sebab tu tak pakai spender), dia selalu pakai skirt kembang yg nipis tuh. So bila di tiup angin sepoi2 bahasa, skirt tu akan bergerbangan. So one day, masa Setan kelas Form Two B dok skodeng di depan mata kami, tetiba dia dok isyarat kat aku, dok tunjuk2 ke suis lampu dan kipas atas kepala aku tuh. Aku dok pikir ape menatang dia nak, kan siang hari dan kipas pon dah on tuh?

13. Lama dia dok tunjuk isyarat2 tuh sampailah salah sorang dari kami pusing dan cakap kat aku,
"Boh kuak kipah depe nuh!" ataupun dlm bahasa ibunda aku "Put the front fan to the Max dude!"
Aikk? Pelik gak aku. Kipas depan yg betul2 atas papan itam tu ker? Cikgu tu panas ke? Kenape plak dia tak ckap pon kat aku. Ni budak gangster kelas seblah yg britau aku plak.
Whatevah! Daripada aku kene hempuk, baik aku aku buat jer. Kreekkkkkk! Aku pulas sampai nombor 5.


14. Amik kau! Kipas tu kasi angin tornado punya. Maka bermulalah detik hitam di dlam kehidupan kami. Free show bermula.
Biler Cikgu Hot tu dok menulis atas papan itam tuh, skirt dia turun naik wa cakap lu. Angin kipas tu kencang giler sampai bila dia hit the flor, energy dia masih power sampai dia melantun balik di bawah skirt kembang Cikgu Hot tu, dan boleh angkat kain dia lagi, lagi dan lagi.
Usaha tangga kejayaan.

15. Hadoila! Lepas tu tiap kali cikgu tu masuk, ataupun nak masuk, komfirm budak2 laki kelas aku akan cepat2 sound aku suruh kasi Up skit power kipas tuh. Cikgu tu skit pon tak pelik naperlah kipas atas kepala dia jer dlm kelas tu yg mcam puting beliung.
Cikgu tu pon langsung tak pelik naper budak2 pompuan mcam nak tertido dlm kelas dia. Tapi budak2 laki semuanya mata terbeliak tapi menundukkan pandangan. Mesti dia bajet, baik sungguh budak2 kelas Fom Two Pandai nih. Tak usha langsung papan anjal dia. Padahal !! Perghhh! Gebunya peha!

16. Itulah aktiviti sains kami budak2 laki Form Two taim tuh. Kalau boring2 kami main "game n watch", laga2 pen dan borak2 pasal seks. Walaupun kitaorg cakap pasal teknik melancap, berapa cepat, berapa kerap, fantasi ngan sapa, Wan Zaleha Radzi boleh buat modal ke tidak, citer seks kawan2 luar sekolah yg pegi Golok, pasal bdk pompuan kat KL lancap guna tabung uji pastuh abis pecah dlm veggie diaorg etc, TAPI gewe-gewe nih kita org tak main.

17. Tak de kapel langsung kat kelas aku dari Form One sampai la ke Form Three. In fact, kitaorang langsung tak cross the border masuk or even bercakap ngan "kaum sebelah kiri" tuh! Tok molek berkapel2 nih. Iman kami tebal! Kami layan hal kami. Dan tiap kali exam, kami lagi terrer. Kaum kiri hampes!

18. Bukan mcam budak2 form Two skang nih (baca sini). Dah lah merogol beramai2 sampai budak pompuan tu pregnant sebulan, tinggalkan pensil 4 sentimeter dlm vagina budak tuh plak. Babi betul lah budak2 skang nih. Buat projek dlm kelas ni bro. Taim rehat. Giler. Mane pegi cikgu? Maner pengawas? Mana Penolong Ketua Darjah?

19. Kenapelah budak2 Form Two zaman skang ni imannya tidak sekuat kami dahulu pada tahun 1998?
Kenapakah budak2 Form Two zaman sekarang sungguh lucah dan tidak sopan seperti kami pada tahun 1998 ?
Tidakah mak pak diaorg memupuk nilai murni pada jiwa raga budak2 laki Form Two skang ni, sepertimana mak pak kami pada tahun 1998?

20. Memang la kau boleh cakap, aku ber-Form Two dah lama dulu, kira2 12 tahun yg lepas, tapi......err jap klau gitu aku skang nih 26 tahun la. Errr, kesilapan teknikal di situ. Walaupun aku masih hensem dan muda macam masih 26 tahun, tapi aku tak sanggup menipu engkorang.

21. Aku sebenarnya ber-Form Two pada tahun 1988. 22 tahun yg lepas! So kang ni aku sudah berumur 28 tahun lebih kurang. Uhuk...uhuks
Baru aku teringgat. Cikgu Hot berpayudara anjal tu mungkin cikgu Matematik aku kot.

Sekian, Terima Kasih Cikgu!
Wassalam.

6 comments:

ihsan_huhu said...

tuh r psl. aku 1998 tuh form 1 pe.

Anonymous said...

agak2 skit.98 aku baru form 2 doh!

astro

mangkuk statik said...

huhu: Alaa...88 dan 98 tu beza satu jer.

astro: Eh..tak sangka kita sebaya. Aku ngat kau lagi tua doh!

Kie-yu said...

woh~ nakal betol dak2 skolah ni rupeye. hehe.

Othman Juliana said...

haa, tgk, tgk. pasai hang dok usha skirt cikgu matematik hang dalam klas la hang dok confuse kira umur hang bagai ;p

zaman sekolah aku dlu-bdk lelaki attack mana2 bdk perempuan (x kira yg hok pakai baju kurung ka, skirt ka) guna cermin letak kat kasut dok ngintai-kuang asem toi!

mangkuk statik said...

KU- nasibbaik aku bukan budka sekolah.
Othman Juliana: Sebab tu lah aku nak cadangkan kpd kementerian pendidikan utk mewajibkan bdk2 sekolah pakai kasut tumit tinggi. Jadi baru best nak pijak kaki budak2 laki yg boh cermin kat kasut tuh.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails