Thursday, October 23, 2014

TAWARAN GEGAR ALAM.

*Tawaran Kedua Paling Gempak Di Dalam Sejarah Pasar Online Adelaide*

Salam, Bros sekelian.

Adakah anda mempunyai masalah utk memandu? Masalah dengan kereta anda? Gagal membawa isteri anda ke destinasi kerana kereta anda tak boleh start atu selalu rosak on the way? Kereta anda kereta baru tetapi minyak cepat abis? Ataupun kereta anda kereta lama, so pikap dah slow?

Kereta anda mungkin bermasalah bro.

Mungkin kereta anda perlu di servis?

Jangan menafikannya. Kajian menunjukkan 1 drpd 10 kereta akan mempunyai masalah engine. Lagi tua kereta anda, lagi meningkat masalahnya. By the time kereta anda berusia 40 tahun, macam saya, 1 drp 5 kereta akan rosak. Tapi kereta saya still okay. Rasa2nya. Lama tak bawak.

Jadi bagaimana untuk anda tahu samada servis boleh membantu kereta anda?

Di sini saya ingin menawarkan PERCUMA, ya PERCUMA beberapa engine turbo untuk anda pasangkan kepada engine kereta anda. Tetapi ini hanyalah sample okay.

Pakcik kayo. Kayo turbo! Muahaha
Sekiranya anda mendapati bahawa sample ni membantu, saya cadangkan anda pergi jumpa doktor ...eh silap...pomen, dan kasi dia check dan buat overhaul baek punya. Mungkin anda memerlukan bekalan2 turbo yang berterusan, mana tau kan.

Tawaran ini saya berikan kepada brader2 semua kerana saya tak pakai pon sejak dapat 2 tahun lepas. Test power sekali dua pastu simpan. Skang ni terkebil2 tengok memalam, sebab kereta takde. Road tax mati. Jadi seblum turbo2 ni expired, baiklah saya sedekah je. Saya mmg berhati murni gitu.

Beberapa syarat di kenakan.
1. Ini utk kereta org2 kawin sahaja.
2. Kereta mestilah berumur 30 ke atas. Kalau kereta anda belum cukup umur, pergi keluar jogging ke main bola ke exercise sikit la. Baru kereta sehat.
3. Tidak pernah kene stroke ke heart attack bagai.
4. Engine anda tiada NOS. Anda tidak mengambil nitrite medication utk angina/chest pain.

Disclaimers
1. Turbo ini tidak akan menyebab kan kereta anda menjadi bertambah besar ataupun tetiba upgrade jadi Lambo kay. Ia hanyalah membantu kereta anda supaya tak mati sewaktu di dalm perjalanan.
2. Sesetengah orang mengalami masalah kereta tu bila dah start dia tanak mati2. Cabut kunci pon still jalan. Sudah! Sila pergi ke hospital ehh...bengkel sekiranya ianya berlaku. Err...dan jgn sebut nama aku kpd mereka kay. Aku belah dua kereta kau nanti!

Jadi kepada sesiapa yang berminat, sila comment di bawah ehh...PM inbox fb saya ataupun sms saya, Tabib Batin 0402342684. SMS sahaja kay.

Rahsia anda, rahsia saya......

Sekian, Mekasey, Wassalam.

Tabib dah power, tak perlu pill bagai. Hambeklah kat ngkorang


Info berguna

Tuesday, October 21, 2014

Salah Faham Budak Lelaki Terhadap Ciri2 Lelaki Idaman Wanita

Salam,

1. Semua balaks mempunyai konsep yang salah tentang ciri2 lelaki idaman aweks. Kau pergi tanya mana2 lelaki, semua lelaki bajet kalau kau gempaq bersukan, terer main gitar dan muscle besar, awek2 konfem cair beb. Sebab tu lah budak2 lelaki semuanya sebok post2 gambar diaorang bersukan, workout kat gym dan main gitar.

Contoh gambar bajet. Click to enlarge pastu right click to save. Buat wallpaper ye aweks2 sekelian
2. Sebenarnya ajaran sesat ini datangnya daripada aweks2 jugak. Adalah menjadi kesilapan terbesar untuk kita pergi tanya aweks2 apakah ciri2 lelaki idaman mereka, sebab the fact is......they themselves can't describe it.

3. Memanglah awek2 akan cakap lelaki yang baik, beriman, romantik, bla bla, sukan, gitar dan muscle. Tapi, bila aku tengok keliling aku sepanjang hayat aku kat adelaide ni, awek2 last pilih ntah sesapa gak jadi balak diaorang. Dan budak2 kaki sukan, gym dan gitar, ketiga2 sekali pon, last2 takde awek pon. Why?

4. Sebenarnya awek2 semua tahu apakah yang diaorang nak, tapi they just can't describe it. Tapi bila balak tu dah terpacak depan mata, zasss, diaorang stret tahu.

5. Aku tanak list "10 sifat lelaki idaman wanita" or some stuff like that, because its a total bull. Its biased. Bila dah suka kat sorang tu, semua attributes yg best diaorang nampak cam ada kat balak tersebut. Tapi kalau dah benci tu, pergh, bukan 10 je, 10 billion disgusting attributes pon diaorang boleh tempek kat kau.

6. Generally awek2 sebenarnya suka your personality. Physical stuffs tu semuanya bonus semata. Sebab tu orang yg muka pecah, gemuk, botak, miskin, tua etc, pon boleh tekel awek hot, kalau personality diaorang superb.

7. Sayangnya, ramai balaks bajet personality diaorang dah best, so diaorang tekankan usaha2 utk mengubah physical diaorang jer. Lets face it, mana senang nak ubah. Stop mencarut vs membesarkan biceps. Berhenti merokok vs besarkan kepak. Romantik vs buat six-pek.

8. Sometimes boys tend to concentrate on the physical improvements that they actually fell in love with themselves. With their skill main bola, their gitar prowess or their bodies. They forgot that the actual aim off all these efforts was to let women fall in love with you. And that my friends is one of the trait yg women tak suka.

9. So boys, as you develop your physical attributes, don't neglect your personality as well. Included in the personality, is rajin study. So study hard, score, kerja kuat and makes tons of money. Because oneday, bila kau dah takde hapa2 physically, gemuk, botak dan tua, money will be your strongest asset.

10. When you got money, suddenly semua positive2 attributes awek2 akan nampak pada kau. Magic solution.

11. So pusing2 sebenarnya, korang tak payah lah main bola, pergi gym, main gitar bagai. Study sudep. Biar aku sorang yg main gitar, bela six-pek dan goreng gitar. Aku janji kalau ada aweks-aweks nangis guling2 depan aku sebab nak jadi awek aku, demi persahabatan kita, aku akan kata,

"Bawak bersabar ye sayang. Janganlah jatuh cinta dgn abang. Kau tunggulah budak2 baya kau ni abis study kay. Pastu kerja. Pastu kau kawinlah dgn diaorang. Kalau lah nak jugak dgn abang, tunggulah di pintu syurga. Borak2 lah dulu dgn aweks-aweks abang yg lain kat pintu tu. Ramai kot. Korang nak dok satu istana pon nanti. InsyaAllah".

Sekian, mekasey, wassalam

Monday, October 20, 2014

Korang Marah CheTa, Aku Yang Terasa!

Pregnant pon lawa. Nyesal plak clash.
Salam,

1. Ni apahal korang ramai2 emo kat ex aku ni. Kesian dia. Cukup2 lah tu. Orang dah nak beranak dah tu wey. Aku paham Che Ta. Hati dia lembut dan suci murni. Aritu masa aku mintak clash, 3 bulan dia nangis hari2 kot. Aku buat slamba bodoh je.

2. So bila korang dok kutuk2 Che Ta sebab dia dapt sponsor bagai drpd KPJ Ampang Putri dan Astro utk proses beranak ni, konfem nangis balik ex aku tu ari2. Hish! Jahat sungguh korang. Korang telah menoreh parut lama di hati Che Ta.....yg telah aku tinggalkan.

3. Lantaklah kalau KPJ nak sponsor Che Ta beranak. Itu marketing strategy dia kot wahai joyah2 sekelian. KPJ tau dia retis, jadi bila TV dok tunjuk apa yg best sangat kat KPJ Ampang Putri tu, nanti adalh bini2 org kaya memana akan cakap, "Seghonoknyaaaa! I nak beranak situ gak lah gini. Cepat darling! Kasi you punya sperma". BOOM! Balik segala modal KPJ yg ntah brapa sen je spend utk CheTa tu.

4. Yang korang kecoh2 pasal Astro pulak nak buat reality show follow CheTa kehulu kehilir sampai meletup tu, korang jugak yang last2 tengok. BETUL TAK? Korang jeles cakaplah jeles. Olololo cian dia. Astro yang dah hidup ntah berapa juta tahun kat malaysia tak bodoh akak2 wey. Kalau takde org yg bizi body cam korang yg suka tengok aib org lain dalam TV, maka dia takan buat program gitu. Bila ramai org2 yg bodoh tengok, maka makin bertambahlah subscribers Astro dan duit iklan pon masyukkk. Kachinngg!

5. Pastu ada plak orang2 yang banyak bunyi dok bising2, apsal tak sponsor orang2 yg tak mampu utk pergi beranak kat KPJ? CheTa mampu kot. Apsal tak sponsor org2 yang mempunyai complications during pregnancy eg baby jantung berlubang, pre-eclampsia etc, yg memakan kos yg tinggi? Yang life and death? CheTa punya pregnancy simple present tense je kot.

6. The reality is, nobody want to look at nobody. Apa barang sponsor org kampung pergi KPJ? Adakah slepas ni semua org2 kampung akan berbondong2 pergi beranak kat KPJ? Tak de nyer. Tak mampu pon. Pastu kalau ambik kes2 yg risky, silap2 baby atau mak tu yang mati, tak ke bodoh namanya. Langsung takde org datang KPJ Ampang Putri dah pasni.

7. In short, its a good investment lah utk sponsor CheTa. Org2 yang tak mampu atau ada kes bahaya tu, pergilah beranak di hospital kerajaan sudep. Tajaan CheTa adalh utk attract org2 yg mampu sahaja. Kita2 semua yg miskin ni, kalau pandai dan berotak sikit, jangan lah tengok. Tapi kalau korang bodoh, dok senyap2 tengok dan telan air liur sudah. Jgn banyak bunyi.

8. Kepada ex aku, Che Ta, abang Aazam mengharapkan segalanya berjalan dgn baik insyaAllah. Dan ketika awak tengah tahan kesakitan beranak yg teramat sangat tu, ingatlah. Penderitaan awak, sewaktu saya dump awak dahulu, adalah jauh lagi perit. InsyaAllah akan terasa kurang kesakitan awak.

Sekian, mekasey, wassalam.

Gambar lama. Badan tak tanned sebab pakai baju aritu tepi pantai.

Sunday, October 19, 2014

Kenapa Kita Jangan Kawin Dengan Orang2 Yg Mata Rabun

Salam,
Warning: Jangan kawin dgn bro ini walaupun dia hensem

1. Sepatutnya, penyakit rabun ni sudah lama extinct dalam dunia ni. Dah takde org rabun dah skang ni langsung. Kerana kalau kita ikut eveolution theory, by survival-for-the fittest rule, orang2 rabun ni dah lama meninggal atau jadi andartu/bujang lapuk.

2. Cuba kau pikir. Orang2 lelaki zaman batu dulu2 yang rabun ni, konfem dah lama kebulur sebab they are poor hunter-gatherer, sebab mata tak nampak binatang kat mana, buah kat mana, buah masak ke tidak, kene makan binatang buas, jatuh tebing bukit, kene lembing dengan musuh etc. Jadi they makes poor husband, take sapa nak kawin. If diaorang kawin pon, they cannot provide for their family well. Therefore their offsprings will be weak and succeptible to diseases and eventually die, along with ther genetic for rabun.

3. Tetapi, awek2 rabun pada zaman batu pulak, walaupun diaorang mungkin kerap sesat, silap masuk gua, jatuh perigi, tak jumpa cari anak sendiri, hilang kain/bulu beruang jemuran etc, tapi diaorang dan anak2 diaorang mungkin boleh survive takde hal punya. Kerana walaupun pak mertua kau dah warning diaorang makes bad wives, kalau lah awek tu hot, apa org lelaki kesah?

4. Jadi awek2 rabun pada zaman batu, boleh survive kerana laki diaorang yg mata normal tu yang jaga diaorang. Awek2 rabun yg hot je lah kan. But silently, diaorang sebenarnya telah passed along the genetik for rabun tu to next generation. Tapi it will be diluted among the biodiversty of humane genome, sebab satu parents je yg mungkin jadi carrier.

5. Sampailah kepda zaman early rennaisance, apabila tetiba sapa tah yg terlebih pandai pergi cipta spek mata plak pada tahun 1286. Maka bermula daripada seorang manusia, hinggalah kepada estimated 2.5 billion by the year 2020, akan kene pakai spek.

6. With the invention of glasses, sudddenly lelaki2 yg mata rabun, slowly becomes equal and eventually the better husband material over the non-rabun males. Countless researches had pointed out that people with glasses have better IQ, performs better academically and eventually get better jobs than their non-glasses wearing counterpart.

7. Why is it so? Well, maybe orang2 lelaki yg mata elok tend to spend more time outdoors kot, so mana ada masa nak study bagai ni. Bosan kot. Banyak bende2 best boleh buat kat luar drp study macam nerd. Plus glasses wearing people does have better focus during study and can retained info better than non-glasses wearing people. Macam org2 buta lah. They developed better memmory eg hapal Quran, hapal jalan.

8. So sekarang ni, tetiba plak lelaki cavemen yang macho macam aku, ni pulak yang di anggap sebagai poor providers kpd familiy. Aweks2 secara naturally can sense this changes in social heirachy, and subconsiously ignored the the physical defects of the geng mata rabun, and choose them as mates instead.

9. Suddenly the genetics for myopia/rabun jauh, becomes more abundant in our genetic pool. Hence what we are seeing nowadays, the explosion of myopia/rabun epidemics.

10. So in shorts, ini semua salah perempuan. Diaorang yg nak kawin sangat dgn nerd pakai spek apsal? Kepada awek2 yang "tak pakai spek", lepas ni jangan dah kawin dengan org2 pakai spek ni. Kita kene jaga integrity genetik mata elok kita ni yang semakin pupus.

11. Kepada awek2 "hot" yang pakai spek pula, semuanya masih belum terlewat. Anda masih boleh menyelamatkan dunia. Kahwinilah aku. Kahwinilah lelaki yang tak pakai spek. Demi anak2 kita. Demi genetik. Demi dunia.

Sekian, mekasey, wassalam.

p/s
1. Adakah mata rabun itu genetic sebenarnya masih debatable. Sila google.
2. Blogpost ini adlah gabungan drp apa yg aku baca dan theory sendiri. Ketahuilah, theory aku benar belaka.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails