Monday, November 17, 2014

Hadiah Yang Terindah Untuk Sang Isteri




Salam,

Tiada hadiah yang terindah yang dapat di berikan oleh seorang suami melainkan terlupa harijadi ke 40 seorang isteri dua hari lepas, kerana pada minda suami tersebut, isteri beliau masih berumur 24 yold, jika di pejam kedua belah mata ataupun ditutup lampu di malam hari.

Tidak kesampaian di hati beliau utk mengucapkan welcome to the fourties and now you officially are a makcik.

Oleh sebab itu keterlupaan beliau merupakan hadiah yang lebih berharga drp wang permata.

Ucapkanlah terima kasih kepadanya, kerana dialah sang suami yg terbaik di dunia.

Sekian mekasey wassalam.


Petang tadi

Thursday, November 13, 2014

Kenapa Kita Kene Ajar Anak Kita Pasal Seks.

My Baby Boy!
Salam,

1. Semua mak bapak kalau boleh nak anak2 kita maintain kecik dan comey forever. Maintain their innocence. But lumrah alam, diaorang akan one day become adults and leave us to live their own lives.

2. So sejak kecik2 lagi, semua parents are racing against time, to prepare their kids for the future, primarily by giving them the proper education.

3. Malangnya, salah satu ilmu yg ramai mak bapak ngelat tanak ajar anak2 adalah ilmu seks. Malu konon. Taboo. Kotor. "Kau belum cukup umur". "Ni cerita org tua2". "Besar2 nanti tau la".

4. So they leave it to the kids to discover apakah itu seks by themselves. Apakah kebodohan ini? Kau ingat belajar pasal seks ni macam belajar naik basikal jatuh bangun sendiri ke? Belajar masak2 main download resepi drp internet dan blasah try sendiri?

5. Kalau belajar subjek2 lain kau boleh antar tuisyen, ngaji pulak kau boleh cari ustad, tapi SEKS kau biar dia belajar sorang2? Komonla. Basuh berak pon kau sendiri ajar kan?

6. Jadi, as Muhammad turn 12 yo this year, aku berazam utk ajar dia pasal seks bila next time aku jumpa dia kat Malaysia nanti iAllah.
_____________________________________________
Ajar Apa?

1. Ramai org salah anggap bila aku ckap aku nak ajar anak aku seks, diaorang dok bayang aku nak ajar sexual teknik, foreplay, position bagai. Hoi. Kau lebam?

2. Apa yang kita perlu ajar adalh basic je bro. Mula2 kita cakap apakah perubahan2 yg berlaku pada badan diaorang bila diaorang baligh. Sentuh skit pasal bila dah baligh ni, buku catatan akan di buka, so kene jaga dosa pahala dah start drp time tu.
Dah ada dlm buku teks darjah 6 anak aku pon. Tak payah susah2.

Punggung melebar! Haha

3. Pastu baru citer apakah itu seks, kenapa kita buat seks dan cemana seks boleh menghasilkan baby. Thats it.

4. Teknik2 kuak dada, kuak kupu2, kuak lentang, side parking, backhand smash, jurus 1Malaysia, Rosmah Lemah, itu semua tu, pepandai dia lah belajar nanti. Takan aku nak ajar plak. Kang terbayang dok menteknik kan bakal bini dia plak, tak ke awkward.
_________________________________________________
Kenapa Kena Ajar?

1. First and foremost, kita kene ajar anak2 kta pasal seks supaya dia dapat identify sex crimes, if somebody want to or nauzubillah had perpetrated it to them. Who knows somebody telah pedo or molest anak2 kita. So bila dia dah tahu, boleh lah dia ngadu kat kita if anything happens,
"Eh Papa, aritu somebody telah buat camni kat kita punya". Time to beli pistol.

2. Secondly, kita kene ajar sebab kalau kau sendiri tak ajar, dia eventually akan dengar drp sumber2 yg lain. Kalau sumber itu elok macam drp buku teks ke, drp ustad ke gitu tak pe lah. Tapi biasanya sumber2 yang anak2 kita akan belajar adalh drp sumber yg tak boleh pakai macam drp kawan2 dan internet.

3. Teringat lagi kat jiran aku, masa tu dia form 2 gitu, tetiba citer kat aku yg masa tu baru 8-9 tahun,
"Mu nok tau rogol tu gappo? Rogol tu bilo hok jatey masuk ko hok tino pahtu jatey kencing dalm hok tino dan tino kencing dalm hok jatey". Euww. Apa main kencing2 ni. Tanak lah jadi perogol cenggitu.

4. Aku malas nak mencarut sbb dah janji aritu (sumber), tapi this misinformation telah mindfucked aku sampailah aku form 1 dan akhirnya belajar pasal seks yg sebenar dlm subjek sains. Jadi sorry lah bro. Aku tanak anak aku jadi cam aku. Mindfucked by some idiot!
__________________________________________________
Bila Kene Ajar?

1. This is actually very hard to judge. Aku rasa bila dia dah mula dapat "sexual awareness" boleh start kot pelan2. But my first ever hard-on was masa aku 4 y.o kot, waktu terusha bra hitam sorang nurse ni masa aku kene hospitalised. Tetiba, "Kelas Berdiri!". Tapi takan lah nak belajar pasal seks masa 4 yo kot!

2. Or kau boleh tunggu sampai anak2 kau dah mula "sexually curious". As they grow up, they will eventually heard or read istilah2 taboo macam "rogol/rape", "cabul/molest", "liwat", "homo", "gay" etc, kan? So bila dia dah start tanya kita pasal terms2 tersebut, kau boleh lah explain time tu. (aku pernah blog pasal istilah2 ni. Baca sini)

3. Tapi aku sendiri tak buat, sebab waktu Muhammad start tanya aku tu, dia baru 10 yo kot. Tak sampai hati aku.  Haha. Akibatnya, dia telah buat apa yang aku risau kan selama ni. Dia carik info sendiri.

4. So, oneday, dia telah bukak buku ensaiklopedia mana ntah, pastu dia confronted bini aku,
" Now I know, where does the baby come from! Its when the sperm from the boys meet the eggs from the girls. But I still don't understand how the sperms get to met the eggs?"
Fuhhh! Lega bini aku. Haha.
Baca pasal sperm mmg laju. Acu try ngajii....

5. But you can delay the inevitable only for so much. Few days ago, my wife telah terkantoikan dia search for something, on her phone. Nampak kat history. But I don't blame him at all. He is just curious. The blame lies entirely on me. Arghhhh! Wish I am in Malaysia now, and explaining everything to him. Sorry bro.
_________________________________________________
The End Of Innocence

1. Of course, selepas kita cakap pasal bende ni dgn diaorang, it will change everything between us and them. Konfem pastu anak2 kita akan pandang slack je kat kita bila kita dok dekat2 mak dia. Nak buat camne.  Knowledge will open their eyes.

2. Then Muhammad will know the answers to all his taboo questions. For example, what I was actually doing waktu aku "mengemas katil" dgn Rozita or soalan klakar dia, "Why I need to sleep by my own in my own room, but Papa can sleep with Mama? Papa pon dah big boy, he should sleep by himself tooo!". Haha."..Err. Mama is afraid to sleep by herself la. Papa teman jee..."

3. Or the answer to his favourite subject, the "pubic hair", that had bothered him ever since he was 8 yo bila ada mat salleh cilakak mana ntah pergi bogel depan2 kita org kat changing room di swimming pool. After that, masuk2 kereta je, letih aku menjawap soalan2, "Papa. Do you have hair on your weewee?", "Am I gonna get hair on my weewee to?", "When I am gonna get hair on my weewee?".

4. Tengah aku bersilat sakan, nak try jawap soalan Muhammad tu sesopan mungkin, tetiba terdengar suara kecik tapi kuat dariapda seat belakang,
"I DON"T HAVE HAIR ON MY WEE WEE!!!".
Demm. Tengah seronok cerita pasal pubic hair, terlupa kat blakang ada.....4 yold Husna. Alamakkkk!

Sekian Mekasih Wassalam




Tuesday, November 11, 2014

Kenapa Muscle Yg Paling Sia-Sia Adalah 6-packs

Salam,

1. Petang tadi lepas game bola, seperti biasa aku tanggallah baju sebab dah basah lencun peluh kot. Dah lah arini panas. Baru halfway stripping, tetiba ada mat salleh team opposition dtang kat aku dan tuding kat perut aku pastu cakap,
"Hey dude. U got almost 6-packs".
What de! Gay mana plak ni dok usha 5.999-packs aku ni.

2. Tapi ini adlah cerita biasa pasal 6-pack bro. Ia adalh muscle yang semua lelaki berangan nak dapt. Muscle yang kalau satu body besar bapak, tapi kalau takde 6-pek, satu body akan nampak lemau. Muscle yang apabila adanya memana lelaki topless, konfirm semua lelaki akan curi2 usha ada 6-pek ke tak, samada dgn perasaan homo ataupun bebas-homo.
Astaga! Ni laki ke pompuan hah?

3. Sebab tu lah nama saintifik dia adalah Rectus Abdominis. Rectus as in Rectum = dubur. Gay magnet kot. Inilah antara puncanya aku ini adlah bapuk-magnet. Side effect sbb ada 6-pek la ni. Dem.

4. Masalahnya 6-pek ni susah nak dapat. Aku bernasib baik di anugerah kan Allah, dengan genetik bodytype mesomorphic. So aku yg jenis makan tak jaga, junk food ari2, gym tak pernah pergi, situp tak buat, tapi tup tap ada natural 6-pek. Aku hanya main bola, swimming dan kerja. Itu je.
Breakfast aku aritu.

5. Tapi orang2 lain kene struggle. Diet dan workout bagai kot, semata2 nak perut ketul2. Kesihan pon ada, nak tergelak pon ada kat diaorang.

6. Yang harems nye, bila kau ada six-pek ni, sebenarnya kau pon tak perasan. Kalau kau ada 6-peks, pastu kau tengok drp atas, mmg tak nampak habuk hapa pon. Kau kene tengok dari depan kat cermin, kene lighting kasi angle baek skit, kaler kulit kenelah tanned macam aku, pastu kene berminyak2 skit, sambil kasi keras2 skit, baru nampak.

7. Pastu bila kau dah ada, its a constant struggle utk maintain. Salah makan skit, malas bersukan skit, itu lah yg jadinya "almost 6-packs tu". Maximum jumlah pack yg aku pernah ada, adalh 8-packs. Itu aku achieved dua tahun lepas masa NCG/MASA games kat Melbourne. Siap tak ambik gambar taim tu. Kalau tak dah belanja selfie satu kat sini. Haha.

8. Satu lagi bila ada 6-pack ni, kau bukan boleh tunjuk pon kat orang. Biceps ke, kepak ke, lengan ke, kau senang2 je boleh belanja aweks. Pakai T-shirt ketat ke, singlet ke, setel. Tapi 6-pack mana nampak ketul2 tembus baju. Hampeh. Sia2 je kau simpan dlm baju.

9. Oleh sebab itu, satu2 caranya utk belanja 6-pack adalah kau kene topless. Acu cuba cerita kat aku, apakah situasi2 normal di dalam kehidupan manusia yang kita boleh topless? Waktu swimming satu dan masa salin baju no dua, macam kes aku kat atas tadi. Itu jer kot. What a rare moment. Kau tau tak brapa kali aku wish yg kita lelaki boleh pakai sari.

10. Pastu bila in somehow kita berjaya tayang kat aweks, tup tap, skali diaorang tak usha pon. Sebab apakah muscle yg awek usha first? Bontot (sumber). Even gay pon usha bontot kot. 6-packs ni balak2 lain je yg usha.

11. Kau perasan sorang2 je yg awek2 konfem akan beratur datang. Sekali yg usha dan datang gedik2 puji kau adalh balaks. Aku pernah kene skali, "You have a beautiful body?". Sepak kang! Trauma stret. Haha. Sapa sini tak pernah tgk abs Christiano Ronaldo pastu mengetap2 gigi keghairahan. Kamon la bro. We all know kita semua buat. Haha.

12. Jadi kalau korang tak mampu nak achieved 6-packs, korang tak payah risau sangatlah bro. Ini semua tak penting bro. Yang penting adalah ketulan2 iman di hati. Itu sahaja yg matter di akhirat nanti di depan Allah.

13. Sesungguhya jodoh itu di tanganNya. Berapa ramai lelaki2 boroi/gemuks tapau awek2 hot selamba je. Apakah kunci kejayaan mereka? Mereka rajin kemas bilik. Kerana di mata wanita, apalah guna 6-packs kalau pemalas kemas bilik......potong selera katanya....

Nampak gayanya RCW takan dapat lah anak no 2 gini

Sekian, mekasey, wassalam.

Tuesday, November 4, 2014

Aku Tanak Mencarut Dah Pasni



Salam,

1. Antara perangai yang aku paling benci pada diri aku, adalah baran aku. Tengah elok2 aman damai, tetiba bila tersentap, straight aku tukar perangai cam b***. Nak wat cemana. Aku ada darah Melaka. Senang tersentap.

2. Aku tahu marah ni permainan syaitan bla2, sebab tu lah aku seboleh2nya nak kawal. Sebab kalau tak terkawal, abis segala2nya kaki, tangan, mulut aku pehh.

3. Aku pernah blasah kawan baik aku sebab dia lambat bukak pintu. Aku pernah terajang pintu rumah sampai pecah. Aku pernah mengamuk kat Vatan, sebab lambat siap order aku. Aku terajang kotak sampai bersepah dlm Vatan. Siang tadi aku mengamuk kat kedai Afghan kat Henley Beach plak. Aku tumbuk pintu kaca kedai dia, sebab lupa order aku. Nasib tak pecah.

4. Sambil2 tu mulut berzikir F this, MF that, haiwan itu dan ini. I hate that. I hate that bila aku pergi kedai Afghan lepas tu, semua org cuak ngan aku, diaorang bisik2 "Azam is here. Azam is here". Pastu cepat2 setelkan order aku. Aku tak suka org takut ngan aku dowh. Aku bukannya gangster.

5. Tapi aku tak boleh deny, ada ketikanya aku suka baran aku. Me loike! Contohnya bila ada "difficult" customer kat kedai. Mmg dapat treatment "A" lah drp aku. A stand for Asshole. Aritu ada makcik mana lah berleter2 pukul 6 petang apsal kedai kotor, nak makan tak selera lah etc. Kami dah nak tutup lah makcik. Baru nak start cleaning. Next time dia datang sengaja aku cakap kuat2 kat pekerja aku, "Ni makcik tua manajadah ni nak order. Cepat ambik order dia". Sentap dia. Straight tak datang pastu. Good.

6. Prinsip aku kat kedai is simple. We treat asshole customers like asshole so they don't come back again. Buat pening aku je. I don't want your money okay. Go away please!

7. But off course, bila baran aku go unchecked, brapa kali aku tersilap treat my good customers badly. Banyak kali ada diaorang complained pasal something2, tapi aku tak layan sebab aku sure aku tak buat silap. Tapi bila aku double checked slepas aku perambat diaorang, baru aku akui, memang complain diaorang betul. Haduhh!

8. For example ayam tak cukup masak, masakan masin, hangit dan paling aku teringat-ingat sampai sekarang, makcik yg komplen kambing liat, dia tak boleh kunyah. Kau tau apa aku cakap kat makcik tu?
"I think you are too old. Thats why you cannot chew".
Fuhhh...insan berhemah sungguh aku ni. *hantuk kepala kat keyboard*. Pastu bila aku sendiri makan, mak aih mmg betol2 liat. Abisla konfem kes ni akan naik kat Padang Mahsyar nanti. Uwaaa....Nauzubillah. Maafkan saya makcik.

9. Baran ni macam api. Cepat terbakar, dan cepat padam. Bila padam tu, baru trasa menyesal.

10. Brapa kali aku marah2 pekerja aku sebab lambat ke buat silap ke, tapi bila lepas tu aku pikir2, aku telah berlaku tak adil di situ. Aku dah kerja situ 6-7 tahun. Budak2 ni baru kerja few days kot, mmg tak sama lah level ngan aku. Sorry guys.

11. Dari segi mencarut tu, itu semua pengaruh matsalleh2 team mates bola aku. Aku dulu bukan mulut celupar. Tapi lepas main bola selama 18 tahun dengan diaorang, mencarut tu dah jadi macam zikir mathurat amalan harian. Sikit2 F. Setiap ayat wajib ada satu F. Kalau takde F, trasa cam tersalah grammar pulak.
Bersama sifu2 mencarut aku.

12. Jadi bila aku main ngan budak2 melayu, aku terbawak-bawak perangai buruk ni. Lebih kurang 10 tahun lepas, aku pernah main bola untuk satu "pertubuhan NGO Islam Adelaide". Diaorang siap soh abang long besar usrah sound aku utk stop mencarut. Haha. sorry akhi, itu semua automatik.

13. Memang bila dah terbiasa mencarut, perkataan yg kau akan automatik first sebut bila anything happened is perkataan2 carut. What I am scared off the most is, bila life threatening things happen oneday, I don't my last word to be F, MF, Shit or Babi or perkataan2 yg sewaktu denganya! Fuhh. Aku nak mengucap! Aku nak bertakbir! Allah. Tolong aku.

14. Plus aku tanak anak2 aku pikap swearing words ni drp aku. Buruknya contoh sebagai ayah. Anyway, I am under no illusion that they will learn it from someone else. In fact, Muhammad dah tanya dah kat aku apakah maksud F? Well, at least dia tak pikap drp aku, that time.

15. Jadi please please please Ya Allah, help me to stop swearing from now on and to control my anger. Dan korang pon tolonglah jgn provoke aku plak. Kalau korang nampak muka aku mcm stress kat kedai tu, hati2 lah. Korang mengucap dan baca ayat Kursi dulu lah seblum tegur aku.

16. Sebab, bila muka aku masam, ianya mungkin, betul2 aku tengah stress, tengah concentrate buat kerja. Or secondly, itu mungkin hanyalah default setting muka aku. Nak buat cemana bro. Dah genetik. Muka serious ......tapi hensem.

Sekian, mekasih,wassalam.

Oh Tak, kami tak marah. Ni muka normal kami. Haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails