Friday, December 31, 2010

Objek-Objek Berkaler Putih Yang Patut Kita Boh Kaler Lain

Salam,
___________________________
Kaler Blind.

Tadi aku berak. Pastu tengah aku calit taik pakai tisu masa cuci berak tadi, aku terpikir. Nasib baik tisu ni kaler putih kan! Jadi kita boleh nampak istinjak kita dah setel ke belum.

But wait a sex. Otak lucah aku terpikir. Perlu ke tisu itu berkaler putih? Kaler2 lain tak jalan ker?

Sedangkan aku rasa kalau tisu toilet tu berkaler lain2 pon jalan jer. Asalkan jangan kaler coklat sudeh. Kalu dak, lepas kau calit sekali je, bila kau usha, nampak cam dah clear.
Fuhhh...ilusi optikus yg boleh jadi kes naya tuh!


Seriously. Kalu taik tu atas tisu kaler itam lah katakan, kan kau boleh nampak jelas jugak kan? Cuba korang bayangkan taik yg berkaler coklat itu atas tisu pink? Coklat atas hijau. Coklat atas kelabu taik hanjing? Coklat atas biru? Coklat atas kuning? Contrast dia sama je kan macam coklat atas putih kan!

Err....ada ke orang yang berak kaler taik dia selain drp coklat or kekuningan? Kalau taik kau berkaler lain, itu petanda kau berpenyakit lah tuh. Sila check ngan doktor berdekatan.

Aku tahu. Orang2 Malaysia mesti dok ngata aku. "Euwww...main calit2 mcam cina plak. Pakai la air!".
Well people, kat Ostolia kat dlm toilet takde air. So bantai calit je lah. Lagipon kan suci dan menyucikan dalam Islam. Bersih sama je. Kalu tak caya, meh cium buntut aku ni!

So anyway, aku terpikir. Banyak gila sebenarnya objek2 dalam dunia ini yang secara tradisinya berkaler or dikalerkan putih. Sedangkan kalau kita boh kaler lain pon orait jer sebenarnya.
____________________________

Objek2 Yang Tak Patut Kaler Putih Sahaja !!!

1. ORANG PUTIH
Padahal omputih2 yaNg datang Malaysia aku tengok kaler diaorang samada pink ataupun merah. Kita sepatutnya panggil diorang ompink ataupun ommerah lah kan?
Lagi satu diaorang ni putih sangat sampai nampak kotor berdaki. Baik kita panggil diaorang "Orang Daki". Lagi best!

2. LOTION DAN BEDAK
Seingat aku, ada la 0.001% drp lotion2 yg aku jumpa berkaler selain drpd putih. Bedak 100% kale putih kot. Aku rasa ingredient2 dia brapa kerat je yg putih kan? Dioarng ni ngelat boh tepung gandum banyak2 ke hapa? Aku nak pakai lotion kaler biru, hijau dan magenta, tak bole ke?
Kebanyakan penguna lotion ni kaum wanita. Dia orang bajet bole jadi putih kalau pakai lotion/bedak putih kot. Kalau nak putih sangat baik pakai kapur kasut trus la woi! Konfirm putih.

3. KASUT SEKOLAH
Sebelas tahun aku pergi sekolah pakai kasut putih tau dak. SEBELASSS!!
Sebelas tahun dok basuh kasut dan kapur kasut tiap2 minggu.
Bertahun2 aku dok pikir. Sapakah pukimak haram jadah punya idea untuk suruh budak2 sekolah pakai kasut putih ni? BODOH!
Nama pon "budak" sekolah. Memanglah akan kotor kasut putih tuh. Mak Bapak budak pon kalau pakai kasut putih TIAP2 ARI, akan meluat sebab leceh kene jaga all the time. Askar dan Polis yg berdisiplin tinggi tu pon tak pakai kasut putih.
Bangang Bodoh Bahlul!
Camner nak main bola kat sekolah kalau sekali tendang bola trus kotor kasut! Kalau dak, aku dah jadi cam Norsyahrul Idlan Talaha dah skang ni tau dak!
Aku sampai sanggup pergi interbiu jadi pengawas masa di Jasin dulu semata2 sebab LDP/pengawas boleh pakai kasut itam! Interbiu aku kantoi. Haram! Niat tak betul la tu.....muahhahaha

4. BAJU PAGODA
Haiya! Apa kat negara China tempat diaorang buat baju tu takde supplier pewarna tekstile ker? Takan mahal sangat nak boh kaler sikit je pon tak nak. Paling komen boh lah nila.
Ni la punca kejatuhan level stailo apek2 cina di mata dunia. Krete Mers, tapi pakai baju pagoda beli 3 tahun lepas.

5. KERTAS A4
Sebelum kertas A4 menjadi glamer, kertas paling popular seantaro dunia ialah kertas kajang. Kertas kajang ni ader line2 kaler biru, jadi senang nak tulis. Takdelah ayat2 kita pergi ke atas, ke bawah mcm kalau kau tulis atas kertas A4.
Satu lagi kertas kajang, biasanya bukan kaler putih melepak can A4. Dia ader lah unsur2 kuning skit. Baru ade "feel' bila buat karangan masa SRP dan SPM.
Bagi aku, kertas A4 ni kertas yang poyo. Bajet cun dan hanya boleh di tulis pakai printer jer. Macam artis cun yg layan orang2 kaya jer! Bleh belah.

6. KAIN TELEKUNG
Sumpah sejak kecik lagi aku dah terpikir pasal nih. Tak sah ke smayang kalau kau pakai telekung warna warni? Tak teringat plak aku masa belajar Pengajian Agama Islam form 1 dulu, salah satu syarat sah semayang utk aweks adalh bertelekung putih.
Kalau kau kata kaler2 ni satu distraction, kitaorang budak2 laki pakai baju melayu warna-warni, seluar, T-shirt etc, takde distraction pon. Kau nak pakai baju gambar setan ke, David Hasselhoff ke, "Breast Inspector" ke, takdehal. Kami orang2 laki mmg semayang dengan penuh khusyuk dan tawaduk sentiasa.
Asalkan jangan ader awek dok saff depan sudeh!
Freshness!! Jgn terkejut. Tetek pon ada tetek lemau dan tetek basi sebenarnya.

7. KAIN KAPAN

Mungkin orang akan kata, kain kapan (white cotton) tu di gunakan kerana sebab tu lah yang paling murah kan? Tapi aku gerenti, kain kapas tu bukan kain yang paling murah kau boleh beli di kedai. Cuba kau pergi Kamdar ke, Globe Silk Stroe taim sale. Mcam2 kaler kau boleh hangkut.
Drpd source seluar dalaman aku (ehems), cost kain kapan tu ciput jer. Tapi, tokey2 kedai yg jual kain tuh, mark-up harga dia sebab dia tau , org gerenti belinya!

8. UBAT GIGI
Ubat gigi ni ada 2 kaler je yg aku pernah jumpa. Putih dan biru. Best seller, masih kaler putih by far far away.
Aku nak ubat gigi kaler merah darah haid, coklat taik, hitam air longkang, tak bole ke?

9. SUSU TETEK
Boh lah sirap sikit. Kasi lah baby youall rasa bandung sekali skala.

10. SANITARY PAD/TUALA WANITA
Why must kaler white only? Nak senang nampak ader lagi darah haid ke tidak? Okay, okay. Tapi buat putih kat dalam sudeh. Kat luar tu, tak perlu pon berkaler putih kan?
Aku bukannya hapa. Aku kesian kat kaum wanita sebenarnya. Cukuplah dengan PMS dan sengugut mereka. Pastuh diaorang kene pakai pad 24 jam macam budak2 kecik pakai pampers lah plak.
Jadi apalah salahnya kalau kita menceriakan mereka sikit.
Cuba ambil pengajaran drp pembalut kote lelaki, yang juga di kenali sebagai kondom. Bukan setakat bermacam2 kaler. Bermacam2 rupa, bau, perisa dan siap glow in the dark pon ada. Tak kreatif lah kaum wanita ni. Bosan sial!


Maka dengan ini, aku dengan bangganya mengumumkan, kini, Kotex, No 1 best-selling femine care brand, telah melancarkan sanitary pad bercorak warna-warni.(source)

White pads is sooooo 2010 girls!
Lets welcome the new year with a treat to your vagina.
You deserve it girls....!!!!!

For something this genius, I am sure,the designer, must be a MAN!

Sekian, Happy 2011, mekasey, wassalam.

Wednesday, December 29, 2010

Rajagopal vs Rajamangkuk.

Salam

Ehem. Meh kita baca balik sikit apa aku tulis in previous entry SEBELUM final game second leg Suzuki Cup 2010 semalam.

"What they should do tonight for the second leg.

1. Defend flat four, tapi tambah sorang lagi DM so
kaco diaorang nyer midfield dan main counter attack, preferably through pass kepada Safee Salee or Idlan Talaha. Kenapa aku cakap through pass? Sebab bek Indon akan defend "high"/kat tengah2 padang malam ni, to increase their numbers on Malaysian half. So, kalau kau through pass, pergh....kelam kabut bek Indon kene lari balik untuk hambat bola tu kan?

2. Apa2 hal, kita kene
target score SEBIJIK je! Kalau kita score sebijik, No penalti2 dah.
Indon wajib kene menang by 5-1 at least.
Kau agak2, kembar aku, Khairul Fahmi Che Mat boleh bolos sampai 5 gol ker? InsyaAllah tak kan?"

Daripada blogpost aku " Fair Play Takde. Batang Play Ada La"
________________________________

1. Alhamdulillah kita score sebijik.

2. Dan untuk sesape yg tak tau bola, inilah namanya "through pass".


Iaitu bila bola di passing kan through/in between the defenders. Bapak susah nak defend, especially kalau striker tu laju. Tenkiu Safee.

3. Khairul Fahmi Che Mat........... Enough said.


Dan player Indon yg sepak penalti ni, aka Firman Utina, kapten Indon, dapat MVP of the tournament. What the funk???????? (AFF Suzuki Cup 2010 web)

4. The timing was crucial. Kalaulah Indon score penalti tadi, (so early in the game), perghh...pressure giler doh team Malaysia pastuh. Tapi bila penalti di savekan dengan sempoinya, down abes kapten diaorang yang merupakan play maker penting team tu. Second half trus kene sub! Kesian dia....

5. Kedua2 gol Indon tu pulak, Khairul Fahmi boleh save insyaAllah (kelik link). First gol tu sebab bek kanan Malaysia dah drop masuk ke tengah, tapi wing kanan malas turun utk cover position tu. Gol kedua Indon pulak adah sebab CB Malaysia/Mohd Muslim tanduk secara refleks trus masuk gol sendiri, sedangkan angle bola tu dah di bajet baek oleh Khairul Fahmi.

6. Belum kira lagi berapa banyak save dia buat sepanjang kempen Suzuki Cup 2010 ni lagi. Legend abis.

7. Jadi aku rasa Rajagopal mesti baca blog aku tadi ni sebelum game dan mencilok strategi aku untuk mencipta kejayaan pada malam tadi.

Boooooooo!!!


Sekian, mekasey, wassalam.

Fair Play Takde. Batang Play Banyak La...

Salam,

"Bola bukan hanya main kat kaki. Kepala hotak kau pon kene turut tendang menendang sama"
Aku yg Hensem 2010


1. Leading up to France 98 FIFA World Cup, team Brazil pergi Sweden nak wat friendly. Apparently, kat hotel di Sweden di mana diorg lepak tu, dioarang dapat tengok channel porn 24 hours. So on the morning pada hari match diorg tu, coach diorang, Mario Zagallo buat meeting.

2. Zagallo tanya semua orang, "Sapa yang TAK tengok porn semalam sila berdiri."
Sekor pon tak bangun.
So Zagallo pon cakap, "Korang tengok Aku. Aku pon tak berdiri. Tapi petang ni kang, aku tak main. Engkorang yang akan main!".
Pada petang tu, team Brazil, hot-favourite untuk menang France 98, kene makan ngan Sweden 4-2.

3. In 1997, Australia was in a play-off vs Iran for a spot in France 98 World Cup. Ozzy seri 1-1 ngan Iran masa 1st leg away match. Masa home match di MCG, Ozzy control game gila babi babeng dan leading 2-0. Iran main hancus. Commentator Ozzy dah eksyen habes, bajet konfrim menang dah.

4. Sekali pada minit ke 70, ada streaker (penonton bogel) menceroboh padang dan lompat ke dalam jaring gol. Abes koyak jaring tu. Game kene stop dekat 20 minit untuk ganti netting. Sekali bila game re-start, Iran score 2 quick gol, dan the game ended 2-2. So Iran qualify by away goal! Semua orang nangis. Drp player hinggalah ke commentator SBS. Aku nangis gak sebab gelak gila babeng! Bodoh! Padan muka! (wiki)

5. In 2001, Australia kene lawan Uruguay pulak in a play-off for a spot in Korea/Japan 2002 World Cup. Masa first leg di Australia, Ozzy menang 1-0. So Ozzy gi Uruguay utk second leg. Sesampai je kat airport Montevideo, penyokong2 Uruguay dah siap2 tunggu dah ramai2. Diorang maki hamun dan ludah dengan pemain Ozzy. Pastu diorang follow ke mana2 team Ozzy gi dan buat kecoh-kecoh. Kat hotel pon diaorng buat kecoh bising2 24 jam di luar dan di dalm hotel. So team Ozzy tak boleh rest dgn aman langsung. Result game tu. Ozzy kalah 3-0. Babai.... (TVNZ)
_______________________

Bola ni banyak faktor Saiko

1. Bila keeper botak Indon, Markus Harison Rihihina emo aritu lepas di laser masa first half, aku dah happy dah. Aku tau konsentrasi dia dah ilang. Masa second half plak, masa dia suruh semua pemain Indon turut sama merajuk keluar padang, aku terus orgasm!
Uwaaaa....I want my mummyyyy..

2. Kepada brader2 yang pancar laser tu kat si botak tu, WA TENKIU! Koranglah HERO NEGARA!
Tenkiu Ultraman!
Naseb baik kau botak bro. Jadi 99% drpd kekuatan laser itu terpantul ke angkasa. Kalau dak, dah bersepai kepala kau bro mcam dinosor2 yang telah Ultraman pulangkan ke Rahmatullah tiap2 petang.


3. Bila kita main bola ni, konsentrasi kena 100% di padang sahaja. Tak kiralah penonton tu buat hapa. Diaorang nak tembak laser ke, nak baling mercun ke, nak bakar kerusi ke ataupun diaorng panggil Rozita Che Wan berbogel ke, mata kau wajib hanyalah pada objek bulat yang di panggil tetek .....eh silap...bola.

4. Kalau kau dok asyik sebok dok usha penonton cari sapa yang tembak laser kat kau sebab kau nak repot kat referee, mampos lah kau. Kalau kau sanggup stop the game sebab laser tu plak, team kau pon mampos sekali. Bila kau stop game, kau stop the flow, the momentum, the rhytm. Bila start balik, nak dapat balik the "stuff" tu, susah la sikit bro.

5. Akibatnya, kau bolos Markus Harison

GOL PERTAMA

Tengok pada masa 1:16. Safee Salee sepak hampeh sebenarnya. Dia tap dekat sangat kpd keeper Indon. Kan gol terbuka luas di sebelah kiri tuh. Tapi Markus dok sibuk dengan laser, so bola ni pon dia tak dapek save.

GOL KEDUA

Tengok 1:20. Sekali lagi pemain Malaysia tu rembat dekat kepada Markus. Dia sempat tepis bola tu kan? Bola tu mmg laju, tapi sangat2 boleh di save tu bro! Kau bukan keeper pasukan kilang tempe. Kau keeper Negara bai!

GOL KETIGA

Ni mmg bukan salah Markus. Cun sangat passing tu. Ni salah defender yang tidor!

6. Jadi terima kasih Pak Markus. Malan ini bikin sekali lagi ya Pak. Kalu buat dua tiga kali lagi bagus!
________________________
Game Malaysia Di Bukit Jalil arituh

1. Aku tak tau apsal semua orang cakap lain drpd aku. Semua orang kata Msia main bagus, layak menang etc. Sebab bagi aku, Malaysia main hampes dan hanya bernasib baik score gole tu sebab Markus terbahlul di malam itu.

2. Ada dua positive things yang aku respek pada game Malaysia. Pertama, diaorang hambat/pressure semua bola. Kedua, mereka sangat2 fit, sebab tu larat hambat bola2 tu.

3. Tapi gameplay, perghhh. Sakit hati dan sakit mata aku. Defender Malaysia, cam biasa , gelabah gila bila passing dan turn. Tunggu masa je nak kena intercept dengan striker Indon. (tengok video kat bawah).

4. Midfield plak, main macam defender (Safiq Rahim). Diaorang tekel bola kat tengah(bagus), pastu passing ke wing, everytime. So predictable. Diaorang sepatutnya create oppoutunity. Create havoc, keep them guessing, run at the defender, through pass skit, wall pass skit. Ni balik2 bagi kat Kuna or Amirulhadi!. Dah lah Kunalan tu hanya ada kaki kanan je. So predictable dan bajet-abel la.

5. Nasib baik budak Besut, Norsyahrul Idlan Talaha buat magic skit malam tuh. Tengok camner defender Indon tak lah sepower mana pon kan? Diaorang pon main gelabah.
_____________________________
What they should do tonight for the second leg.

1. Defend flat four, tapi tambah sorang lagi DM so kaco diaorang nyer midfield dan main counter attack, preferably through pass kepada Safee Salee or Idlan Talaha. Kenapa aku cakap through pass? Sebab bek Indon akan defend "high"/kat tengah2 padang malam ni, to increase their numbers on Malaysian half. So, kalau kau through pass, pergh....kelam kabut bek Indon kene lari balik untuk hambat bola tu kan?

2. Apa2 hal, kita kene target score SEBIJIK je! Kalau kita score sebijik, No penalti2 dah.
Indon wajib kene menang by 5-1 at least. Kau agak2, kembar aku, Khairul Fahmi Che Mat boleh bolos sampai 5 gol ker? InsyaAllah tak kan?

3. Dan whatever happen tonight, pemain kita kene keep the focus on the game. Penyokong Indon mmg saiko. So buat bodoh je bro. Lantak mereka lah.

4. Err.....dan jangan lupa pakai spek mata itam!

________________________
They start the war. But We are gonna finish it.

1. Diaorang kata kita main bomoh (BHarian). Dioarang kata kita main laser (Kompas)

2. Tapi diaorang main dulu.

Ni masa group stage di Indonesia few weeks ago. Tengok muka keeper Malaysia pada time 4:06. Nampak dak cahaya2 hijau tu? Sapa buat?
(Tengok gol kedua Indon 1:58. Ni yang aku hangin nih! Defender/DM main cam haram)


Masa Semifinal Indo vs Filipina. Both legs played in Indonesia.

3. Sekarang perang di Indonesia telah bermula. The security threat. The harassment masa training etc. Penyokong2 Vietnam dulu masa semi pon fanatik gila gak. Tapi bila org2 Vietnam dok maki2 kita, kita tak paham pekebende pon kan? Tapi bila org2 Indon maki2 kita, kita paham!

Pemain Malaysia kene train kat hotel je.

4. Of course tak semua org2 Indon gini. Tapi nak wat camner, manusia ni macam2 perangai.

5. Tapi itulah bolasepak. Nowadays bolasepak is a psedo-war . A nation pride is at stake in every single match.

6. So the incentive to play fair is not there. Because at the end of the match, it doesn't matter how many fouls, diving, cursing, head-butting, crotch grabbing, ass pinching, lazering etc were committed. People will only remember who won the game!

7. So in bolasepak, Fair Play takde. Batang Play banyak la......kecuali in women soccer.......itu pon sebenarnya aku rasa ada 2-3 batang gak yg dok main tu....terer cam haram je aku tengok diaorang main! Aku tak caya!

Sekian, mekasey, wassalam.

Lain2 references:
1. Oh tidak
2. Ezanu Kun
3. Banjarmasin Post. Diaorang pon ngaku Indon main pakai laser. Tengok date dia Before game kat bukit Jalil kan?

Saturday, December 18, 2010

Kena "Tulah" Kot ? Hahahahhahahaha...

Sekiranya korang datang sini sebab dok carik "video itu", Sori Bro. Dah remove. Baca previous post aku (kelik sini)
______________________________

Salam,

1. Dekat seminggu aku dok pelik, apasal lah tetiba aku nampak tua gila. Apsal kulit aku macam dah season. Rambut aku pulak jadi keras dan kering semacam. Degil nak mampos. Pacak tak leh, parking tepi dia takleh. Rambut aku jadi sebijik macam masa aku isap rokok dulu.

2. Pergh....nasib baik ni taim cuti skolah. Kurang influx awek2 gojes datang kedai sebab semua dah balik malaya or diorg dah tak lepak uni dah. Kalau dak, jatuh indeks komposite aku ke paras terendah pada dekad ini.

3. Jadi aku pon pasrah. Mungkin kini sudah tibalah masanya. Akhirnya, age has catch-up with me. Aku kan 36. Takkan nak nampak hensem selama2nya kan? Mana logik. Mana ada manusia sebegitu. Bukan semua org di lahirkan mempunyai genetik mantap seperti Rozita Che Wan.....hmmm....mantappps!

4. Sampailah hari Selasa 2-3 hari lepas. Aku tengah kerja taim tu. Dah lah aku memang down sebab muka nampak tua, kulit muka aku pulak terasa sakit giler babi ahri tu. Rasa macam muka aku nak pecah! Pergh...ni baru betul org kata "muka pecah".

5. Trasa panas dan perit. Dan bila aku usha kat cermin, merah2. Demmm. So aku cepat2 buat trouble shooting. What the heck has happened? Aku went through apakah yang telah berlaku kat aku for the last 2 weeks.

6. Aku stress ke? Ada contact ngan bende2 yg aku allergik ke? Aku silap makan ke? Aku kene santau ke? Dan tetiba aku terpikir.........mungkinkah? Hmmm....betul gak kan....
____________________
The Culprit

1. The only new thing yg aku buat for the last 2 weeks adalah aku pegi swiming pool. So terlintas di otak lucah tapi genius aku, mungkinkah perubahan kpd kehenseman paras rupa aku ini adalah angkara swimming pool or more specifically chlorine dalm swimming pool tu?

2. Apalaga, aku pon trus google. "Aging and chlorine". Jeng! Jeng! Jeng!....Eureka! Tu dia hengkau! Berribu2 hits dok cite rpasal kebangsatan chlorine.

3. So, basically, chlorine dicampurkan ke dalam air swimming pool sebab ia boleh membunuh kuman. Ia bukanlah the safest chemical, but because it is the cheapest, maka org guna menatang ni.

4. Chlorine adalah an anti-oxidant yg target organic material. So sebab kulit kita ni pon organic material, maka apabila exposed to chlorine maka kulit kita pon kene bantai sama! So bila kita swimming, kulit kita akan jadi rosak, kering dan kurang elasticity, hence nampak tua.

5. Sebab tu lah lepas swimming kita baik mandi/shower. Walaupun secara logiknya masa shower tu kita pakai air berchlorine gak kan, tapi air paip nyer chlorine tu jauh lebih rendah drp concentration kat dalam swimming pool. So bila showering, chlorine drpd swimming pool tu hopefully washed away.

6. Pastu lepas shower tu diorg suruh cepat2 letak MOISTURIZER kat badan dan rambut, so kulit dan rambut kita tak kering.

_______________________
Sekarang baru aku paham

1. PERTAMANYA, baru aku paham di mana kesilapan aku sebenarnya. Aku terlalu rakus nak belajar berenang. Aku pegi swimming pool 2 kali seminggu, Sabtu dan Ahad. Sabtu, swimming lesson, sejam je. Tapi setiap Ahad, akau akan pegi pool 3 kali. Mula2 aku pegi dari 10am-1130pm sorang2. Pastu aku balik ambik anak2 mandi dari 12pm-3pm,. Pastu aku pegi balik sorang2 dari 530-730pm. gile dak? Aku tidak letih sangat pon. Aku kan bernafsu dan berstamina kuda.

2. So, sebab aku malas, aku tak shower lepas setiap sesion. Buat hape? Kan pass tu aku akan pergi balik. Bila balik malam tu pon aku tak shower. Tidur dengan rambut yg keras dan badan bau clorine. Patut la kulit aku jadi tua.

3. KEDUANYA baru aku paham naper awek-awek athlete swimmers semuanya flat-chest or tetek sejemput jer. Chorine lah angkaranya. Chlorine telah mengeringkan dan mengecutkan payudara2 mereka. Cuba kau tengok orang2 yg berenang di laut. Tetek diorg mantap jer sebab di laut takde chlorine. Takcaya tengoklah Baywatch. Hmmmm..... beralun-alun getarannya.

Mak datin! Mana dia?? Aerodynamic sangat nih!

Usaha tangga kejayaan! Yang berat sama di pikul!

4. KETIGANYA, baru aku paham camner balak2 swimmers boleh pakai spender kecik/Speedos. Zakar dan telur dioarng telah kering dan kecut angkara chlorine rupanya2. Jadi peler diaorang tak ler trasa sempit bila di jerut speedos tersebut. Kalau takcaya, cuba usha swimmers nyer peler next time kau tengok acara swimming hokay!

Parking atas nampak brader! Singapore water polo team swimming trunk scandal. Bulan sabit kat zakar! Abis kecoh satu negara (kelik sini)

________________________
Soalan cepumas

1. So, aku pon apalaga. Trus kelam kabut cari moisturizer taim tu gak! Lepas boh dekat 2-3 kilo kat muka dan rambut aku, sedikit demi sedikit kehenseman aku kembali. Fuhhh.... Lega aku. Alhamdullilah.

2. Jadi soalan cepumas sekarang BUKANNYA ......
"Wajarkah aku trus swimming or risk muka nampak tua?"

Ataupun
"Wajarkah aku pergi swimming di laut dan bukannya di swimming pool sebab kat laut awek lagi mantap?"


3. Sebaliknya, soalan yang bermain2 di kepala hotak aku sekarang ini HANYALAH SATU,
"Nak kene boh moisturizer kat Abang Zakaria gak ker?"

Sekian, mekasey, wassalam

References
1. Apakah itu "tulah"?
2. How chlorine affects aging?
3. Does chlorine cause your skin to age faster?

Lawatan Sambil Belajar

Salam,

1. I think I have made my point. Tak guna biarkan bende ni melarat2 sampai meletup.

2. Aku yakin kesemua pihak iaitu aku, mereka dan engkorang semuanya telah belajar daripada episode ini.

3. Inilah betul2 namanya, "Lawatan Sambil Belajar"

Welcome to Adelaide! Please come again!

Sekian, mekasey, wassalam.

Thursday, December 9, 2010

Besok Hari Bersejarah ....

Salam,

1. Ada beberapa bende bila kau dah menjadi warga gangsa (30-40 thn) cam aku ni, kalau tak tau buat, ..pehhhhh.....malu siol!

2. Antaranya, ngaji Quran, bawak keta, naik basikal, naik motor pkai clutch, beli rumah, kopek durian, takbir raya, jadi imam, main bola, ikat kain pelikat sambil berjalan, menembak dan bukak bra bini pakai dua jari.

3. Jadi besok pagi, aku dengan hati yang berat, terpaksa menyembunyikan kemaluan aku yg amat besar itu, untuk akhirnya, pada umur 36 tahun, pegi belajar swimming.

4. Besok katanya dia nak tengok kebolehan aku dulu camner, pastu dia akan set the lesson lah, tengok banyak mana lesson aku kene ambik.

5. Bagi aku, yang set the number of lesson yg aku kene ambik, bukannya bergantung kpd kebolehan aku. Sebaliknya, the number of lesson itu di tentukan oleh instructor itu sendiri.

6. Kalau instructor tu jantan or makcik2 perut mengelebeh, aku rasa besok pagi aku dah boleh berenang ibarat dolphin dah.

7. Tapi kalau instructor tu hot chick or hot makchick, ada kemungkinan besar, sukar sikit utk aku berenang besok kerana darah telah terkumpul di organ tertentu yang mengakibatkan lari keseimbangn badan di dalam air apabila berenang. Tambahan lagi, rintangan air juga akan bertambah akibat perubahan mendadak terhadap aerodynamic flow pada badan aku, angkara pertambahan isipadu pada organ tersebut.

8. Itu belum kira lagi kalau instuctor2 tu saje je ajar aku lambat2. Biasalah tu. Jarang2 diaorang dapat student yg hensem lagi taff cam aku kan. Aku paham. Aku rela di cabuli.

Sekian, mekasey, wassalam.

Wednesday, December 8, 2010

Rekoder Is Soooo Gay!


Salam,
....aku burn-out. Aku blank. So aku tulis pasal bende2 santai dulu sementara tunggu aku recover.

Ini adalh artikel pertama dalam siri Muzika

Aku ada gak cita2 nak belajar main alat muzik. Tapi malangnya takde kesempatan sebelum ini. Masa aku sekolah rendah, semua budak kene blaja recorder. Seriously bro. What the fak?

Pertamanya: Sakit gile telinga aku bila dengar bunyi recorder. Payah gile nak main kot. Kene tiup ayu2. Tapi kita kan budak2 sekolah rendah. Mana ada control2nya. Nak control aiming kecing masuk lubang jamban pon fail. Wajib ada bunyi2 sumbang nyer lah. Bodoh nyer kementerian pelajaran!

Keduanya: Cuba kau pikir2 seingat2 kau, lagu apa yang pernah dengar merdu dengan bunyi recorder? Twinkle2 little star? Jingle Bell? Ptuihhhhh! Cuba kau compare ngan lagu2 best yg kau bole main ngan gitar, piano, violin, saxaphone, trumpet, drum, cello, even the bloody ukulele. Sapa musician yg glamer sebab main recorder? Ginilah senang citer. Kalau kau terer gaban main recorder pon, kau takkan boleh carik makan.

Ketiganya: Tujuan orang main muzik ni dua jer. Nak jiwang. Dan nak tekel awek. Cuba kau bagi aku satu nama awek yang cair kat kau sebab kau main rekorder untuk dia. Aku aksi chan sampi kau mati kay. Kalau kau jumpe, aku belanja kau cendol.

Keempatnyer: Recorder ni instrument tiup. So kau tau la budak2 sekolah rendah kalau tiup sampai nak putus usus tu takpe lagi. Yang tak bley tahan tu yg tiup sampai kuar isi usus ....... kot atas dan kot bawah. Cuba kau imagine, ape spesis bakteria ader kat dalm rekoder tu lepas kau tiup setahun dua. Perghh!! Entah2 tersumbat ngan lapisan demi lapisan demi lapisan demi lapisan air liur basi. Euwww......budak2 rekoder mmg pengotor! Sapa sanggup cemolot pemain rekoder?

Kelima: Rekorder ni instrument gay.
Firstly.Bunyi dia mcam nak nyah. Kau kene control tiup elok2 kalau dak terkeluar bunyi "garau".
Secondly. Cuba kau tengok shape die. Kan kepala recorder tu besar sikit drpd batangnya. Sebijik cam kepala zakar.
Ketiga. Cuba kau tengok orang yg dok tiup rekoder. Posture dan tangan diaorang sebijik mcam orang dok isap peler kan. Kau agak2 mana datangnya istilah Blow-Job?

I rest my case your honour.

Sekian, mekasey, wassalam.


Perghh! Bukan setakat awek pon boleh cair. Taik telinga aku pon cair. Gila klaka! MUST SEE.


Okay la to be fair. To all Beiberer!!!

Monday, December 6, 2010

Balik-Balik Arshad....

Salam,

Aku tau! Aku tau!
Semua orang dah bosan giler bila baca citer Arshad dlm blog.
Kali ni dia belah betul2 ......kot!
......melainkan kalau dia sambung buat PhD!

Tahun ni aku tak jumpa sangat ngan The "Shad". Dia bizi buat honours. Dapat 1st class wa cakap lu. Bosan siyal!

Dia kerja 2 kali je kot ngan aku,.
1st, Malaysian carnival
First time aku tengok Arshad pancit! Biar betik!

2nd, Moon Lantern
Sentiasa bergaya. Cilok spek makmal utk bakar satay!

So last year,2009, aku dah tulis dah cakap goodbye.(Baca sini)
Setahun yg lalu. Last day kerja 13 Dec 2009.

Tahun ni, 2010 aku dah bosan. Cukuplah sekadar aku memberitahu korang semua, persahabatan kami berdua tidak boleh di nilai dengn wang ringgit. Ia hanya boleh di nilai dengan Australian Dollar sahaja.
Semalam, 5 Dec 2010, pukul 1130 malam. Beberapa jam sebelum flight Arshad. Bayar gaji!

Ya. Aku nampak semakin tua compare to last year. Dem! Nak wat camner? Pukul 1130mlm bai. Letih dah aku menten hensem sejak dari pagi!

Ya. Arshad mmg tetap tidak berubah langsung sejak dari aku kenal dia 3 tahun lepas. Masa dia sampai first year dulu, dia berumur 45 tahun. 4 tahun pastu, dia masih berwajah 45 tahun. Sungguh ajaib!

Ya. Arshad memang pakai baju kemeja dan seluar slack umpama model Ed Harry masa dok saja2 kat rumah pada pukul 1130 malam. Dia tidur pakai kemeja, mandi pakai kemeja, bersukan pakai kemeja, kawin pon nanti pakai kemeja dan bersetubuh pon nanti, insyaAllah sambil berkemeja.

All the best shad. Jumpa lagi bila2 insyaAllah. Jangan lupa bila mandi junub nanti tanggal baju kemeja tu. Kang air tak sampai! Kutu bulu dada kau pon terpaksa pakai GPS skang ni tau dak.

Sekian, mekasey, wassalm.

Saturday, December 4, 2010

Kita Semua Adalah Orang-Orang Yang Berniat Baik.

Salam,
...sebahagian daripada Siri Usrah/Agama...

1. Sebagaimana aku benar2 yakin bahawa aku ni kacak, begitulah juga aku benar2 yakin bahawa kebanyakan manusia di atas muka bumi ini adalh orang yang baik-baik. Buktinya yg paling simple, lebih ramai org dok luar jel drp yg dok kat dalam kan?

2. Begitulah kita di Adelaide ini. Aku benar2 yakin bahwa Dr Zaki Ibrahim dan ISMA(Australia) adalh benar2 berniat baik dan ikhlas di dalm usaha dakwah mereka. Mereka cintakan Islam. Mereka cintakan Malaysia. Dan mereka nampak masalah ummah di dunia umumnya dan di Malaysia spesifiknya, dan mereka enggan berpeluk tubuh.

3. Apakah yang Dr Zaki boleh dapat drpd pergerakan ISMA (Australia)? Glamer? Duit? Kereta? Kolam renang? Bini muda? Rambut? Undi politik? Dia boleh sahaja untuk dok diam2 macam doktor2 lain yang bermastautin di sini. Tetapi dia telah sengaja memilih jalan yang beronak duri kerana dia merasakan itu adalah benar.

4. On the other hand, geng2 Dr Kamarul Ariffin dan MyPSA (SA) juga bagi aku benar2 berniat baik dan ikhlas dalam menjalankan aktiviti pertubuhan mereka. Segala aktiviti2 mereka, pertolongan yg di berikan kepada student post-grad baru, nasihat2 yang seringkali di berikan kepada student bodies di sini dan lain2 amal jariah mereka, semuanya itu di buat tanpa mengharapkan sebarang balasan pon.

5. Perselisihan dengan ISMA pon bagi aku berlaku dengan niat yang baik daripada pihak MyPSA. Geng2 Dr Kamarul benar2 yakin bahawa Dr Zaki dan lain2 individu di dalm ISMA (Australia), tidak layak untuk menyampaikan message Islam kerana mereka tiada sebarang tauliah agama. The fact yang message yg di bawakan oleh Dr Zaki dan ISMApula adalh agak panas untuk di dengari oleh penyokong2 kerajaan, menghangatkan lagi perhubungan mereka.

6. Let me set the record straight here. Dr Zaki bukan ahli PAS. Bukan penyokong PAS. Maybe ada sikit2 dia setuju ngan PAS. Tapi lebih banyak yang dia bangkang PAS daripada sokong, seperti dari aspect polisi, political strategy, pentarbiyahan etc. Jadi jangan salah anggap Dr Zaki ataupun ISMA sebagai proxy-PAS di sini. TIDAK! Jauh sama sekali, ibarat kehenseman aku dari A.R Tompel.

7. Begitulah juga dengan geng2 Bukhari Ramli, "Godfather" MASCA dan UMNO South Australia. Golongan ini benar2 berniat baik dan ikhlas di dalam mempersoalkan tindak-tanduk ISMA seperti aktiviti2 ISMA yang di jalankan yg tidak mesra student (for selected few je), clash dengan aktiviti2 MASCA/UMNO, duit MISSA yg di passing ke ISMA dan yang paling kontroversi iaitu penyingkiran ramai individu2 daripada ISMA tanpa sebarang sebab di berikan secara jelas.

8. Kebanyakan daripada individu2 yg di sisihkan oleh ISMA (SA) itu masih sayangkan dakwah. Masih dahagakan tarbiyyah. Mereka tidak quit. Mereka di pencenkan. Dan tiada sebarang dakwah alternatif di berikan ataupun jalan taubat utk kembali ke pangkuan ISMA di tunjukan kepada mereka. Mana mereka tak bengang? So, kritikan2 mereka terhadap ISMA selepas itu, adalh wajar dan aku percaya di lakukan dengan niat yg ikhlas dan baik.

9. Kelompok yang ke-empat pula di Adelaide ini adalah Aliph Al-Turkistani. Beliau ada ilmu, suka berhujjah dan orang lama di dlam dakwah JI/JIM/Al Qaeda kot. Jadi aku benar2 yakin beliau berniat baik dan ikhlas bila seringkali menegur pihak ISMA secara berdepan mahupun di alam internet. Teguran beliau admittedly agak panas kerana beliau sindir straight to the point dan sarat dengan hujjah2 agama. Beliau mungkin adakalanya nampak agak kasar, tapi nak wat camner. Dia bukan melayu lembik. Dia kan org Turkistan ....... celup!

10. Golongan yang kelima dan juga golongan yang majoriti pula ialah geng2 neutral. Mereka ni pon berniat baik gak. Mereka benar2 jujur dan ikhlas apabila dont give a shit about all this mess. Sapa jemput makan, diorang pergi. Kau nak cakap ke berceramah ke, lantakla.

11. Begitulah juga dengan aku. Aku tulis siri Usrah ni pon dengan niat yg baik dan ikhlas. Aku mahukan peace antara pihak2 yg bertelagah ini. Awek usrah ke tak usrah ke, dua2 aku bedal.
_________________________
Kisah Barsisa

1. Pada zaman Bani Israel, ada seorang yang bernama Barsisa. Dia adalh seorang yg menumpukan sepenuh masanya beribadat. Dia adalh Mat-Church (Mat Surau-dia beragama Nabi Isa a.s). Suatu hari datang 3 orang brothers kpd Barsisa minta tolong kepadanya utk jaga adik perempuan mereka kerana diaorang nak pergi bermusafir. Mereka percayakan Barsisa kerana dia terkenal sebagai seorang yang sangat alim.

2. Mula2 Barsisa menolak mentah2 kerana dia tahu bahaya wanita ni. Lagipon dia pon belum kawin lagi. Lantas syaitan membisikkan kepadanya, kalau awek tu di amanahkan kepada orang lain yg tidak bertanggungjawap dan berlaku sesuatu, kamulah yg bertanggungjawap nanti. Kau letak je dia kat rumah, pastu kau lepak kat church pon kan, so kau tak payah jumpa/bersemuka dgn awek tu pon. Pehh!

3. Jadi Barsisa pon termakan dengan bisikan syaitan tersebut lalu bersetuju utk menjaga cikaro tersebut dengan niat yg baik dan tulus ikhlas.

4. So tiap ari Barsisa letak makanan kat depan church, so awek tu boleh datang ambik sendiri. Pastu datang syaitan lagi dan berbisik kepadanya tentang bahayanya awek tu kene jalan dari rumah ke church ari2. Kalau jadi apa2 on the way camner? So Barsia pon termakan. Dia letak makanan depan pintu rumah pulak.

5. Syaitan dtg lagi dan berkata, bahaya tiap2 hari awek tu kene bukak pintu rumah, kalau org jahat nampak dia camner? So Barsisa letak dalm rumah pulak. Pastu syaitan pujuk Barsisa untuk bercakap ngan awek tu pulak. Tanya kabar, tanya ada apa2 masalah ke, siling bocor ke, jamban block ke, Stayfree cukup ke gitu.

6. Dari mula2 bercakap di balik tabir je, kepada berbual bersemuka, kepada masuk ke bilik dan last2 mereka beromen. Sekali awek tu pregnant. Lantas syaitan berbisik kpd Barsisa supaya bunuh perempuan itu dan baby dia sebab kalau orang tahu, abislah status Barsisa. So dia pon bunuh awek tu dan baby dia dan tanam dalam rumah dia sebab takut orang luar nampak.

7. One day, abang2 awek tu datang nak collect adik diaorang. Barsisa cakap kat diorang bahawa awek tu jatuh sakit dan sudah mati. Dia pon tunjuk kubur olok2 awek tu yang dia dah buat siap2 kat diaorang. Abang2 budak prempuan tu pon redhalah dgn pemergian adik mereka.

8. Sekali malam tu, syaitan muncul dalam mimpi2 diaorang dan citer kisah sebenar dan tunjukkan kubur sebenar adik mereka. Besoknya diaorang pegi gali kubur olok2 tu dan off-course tak jumpa apa2. Pastu diaorg pegi rumah Barsisa dan korek exactly kat spot syaitan tunjuk kat diaorg, so jumpalah mayat adik mereka dan babynya.

9. Maka Barsisa pon di tangkap dan di jatuhkan hukuman bunuh oleh pihak berkuasa. Sewaktu Barsisa hendak di hukum, munculah Syaitan dan ngaku kat Barsisa bahawa dialah yang berbisik kepadanya selama ini. Lantas syaitan pon offer untuk menyelamatkan Barsisa dengan syarat Barsisa harus sujud kepadanya. Barsisa yang desperate trus sujud kepada syaitan. Lantas syaitan berkata
"Sesungguhnya aku berlepas dari kamu, Sesungguhnya aku takutkan Allah, Tuhan sekelian Allah"
(Al-Hashr 59:16)
dan di kala itu Barsisa di bunuh.
________________________
Pengajaran

1. Barsisa, yang pada mulanya seorang yang baik dan beramal soleh, akhirnya mati dalam keadan kafir. Segalanya bermula dari niat dia yang baik dan ikhlas.

2. Dr Zaki/ISMA, Dr Kamarul/MyPSA/postgrad students, Bukhari Ramli/MASCA/UMNO/Usrah-rejects, Aliph al-Turkistani, geng2 neutral dan Aku, Azam Mangkuk wal-Hensemi, semuanya berniat baik dan ikhlas di dalam hal ini.

3. Akan tetapi, siapakah yang pada kesudahanya akan berada di jalan yang benar dan siapakah, nauzubillah, akan mendapati diri mereka di landasan yang salah kelak?

Sekian, mekasey, Wassalam

References
1. Kisah Barsisa, satu, dua
2. Surah Al-Hashr 59:16
3. Bro Hani, khutbah jumaat Uni Adelaide 3 Dec 2010

Friday, December 3, 2010

Aku Takkan Britau Anak Aku Makan Babi Itu Haram

Salam,
.... sebahagian drp Siri Usrah. di bawah Siri Agama.

1. Bagi geng2 oldschool, kalau kau takde gelaran "Ustad", kau tak boleh cakap pasal agama. Hanya org2 agama shj yg boleh cakap pasal agama. Orang2 lain yg tak de kelayakan/pentauliyahan agama secara formal/tradisional, adalah di anggp sebagai bukan "ahli" dlm bab agama. So shut the fuck-up!

2. Bagi mereka, kalau dengar2 ceramah je gitu, dengar2 kat usrah, baca buku, dengar2 kat radio, tengok dalm TV, jumpa kat internet, usha kat utube, dll, semua tu kira belajar tanpa guru. Semua orang tau,
"Sesiapa yang belajar tanpa guru, maka
syaitanlah gurunya".

3. Semua orang tau ungkapan di atas sebab ustad2 dan alim2 ulamak selalu ulang2 ayat tu. Mesti kata2 itu datangnya dari Al-Quran or Hadith kan? Takkan keluar dari lubang jubur mereka kot? Walaupun takde sapa pernah jumpa ungkapan tu dlm mana2 kitab sahih. Hmm...orang2 yang mengikut ajaran sesat tu, semuanya "berguru" kan? Tapi aku ni sapa. Ehh...ni semua syaitan nak bagik idea2 songsang kat aku nih. Syuhh syaitan..syuhhhhh!

4. Sesiapa yang tengah belajar agama pon, bagi geng2 oldskool ni, mereka belum layak berceramah tentang Islam. Belum abis berguru lagi kata mereka. Ilmu tak lengkap. Ada 13 ilmu mereka kene jadi pakar sebelum boleh bercakap sepatah dalam agama katanya.

5. Al Quran dan Hadith pula bagi mereka adalh sangat2 kompleks, asbtract dan sedalam lurah Rozita....eh silap... Maraina, dari segi maksudnya, yang takkan tergapai message sebenarnya oleh manusia2 yg tak belajar agama di universiti2 or di pondok2. Tak kiralah brader tu doktor pakar ke, rocket scientist ke, Nobel Prize winner ke etc. Tok guru mereka lagi gempak.

6. Barangkali Al-Quran dan Hadith di turunkan Allah untuk dewa2 kot. Bukan utk manusia2 biasa yg lemah cam kita ni. Wow! Aku takkan baca langsung dah maksud terjemahan Al-Quran pasnih. Takut nanti aku jadi kapir dan sembah jubor Angelina Jolie tujuhbelas waktu sehari.

7. Oleh sebab itu juga, pasnih aku tak nak suruh anak aku solat sebab aku bukan Ustad. Aku tak nak halang dia makan babi sebab aku tak tau dalil yang mengharamkan makan babi etc. Aku nak antar dia belajar, tapi kat Ozzy ni takde "Ustad tulen". So nasib dia lah! Bad Luck anak2 ku. Masuk neraka lah kau.
"Papa tak leh tolong sayang. Sebab kalau Papa ajar, papa pulak yang masuk neraka! Papa bukan Ustad agama. Papa Ustad seks je."


8. So kalau korang nak datang kat aku dan bising2 kata pendapat aku ni salah, korang jgn lupa bagi dalil Al-Quran dan Hadith yg sahih skali yer. Pastu, jgn lupa tunjuk kat aku ijazah Ustad kau or sijil pondok kau skali.

9. Kalau takde bro, mintak maap la bebanyak yer.
Shut The Fuck-Up je la bro!

Sekian, mekasey, wassalam.

Sumber rujukan:
1. Syaitan
2. Iblis

Tuesday, November 30, 2010

Sabun Tetek

WARNING: Sila baca sambil duduk dan memakai topi keledar. Sebarang KE-PENGSANAN dan KE-SAWAN-BABIAN tidak di tanggung oleh penulis. AKU SERIUS NI!!
__________________________________

Salam Saudari2, Puan2 dan Makcik2 sekelian!

*Adakah anda seringkali jeles dengan flatscreen TV kerana lelaki terliur dan terlopong memandangnya, tapi tak heran pon bila usha dada anda?

*Ataupun orang seringkali bersalaman dengan tetek anda kena orang ingatkan itulah tangan anda kerana terlampau labuh sehingga ke pinggang?


Jangan risau, Jangan khuatir!

Daripada Fesbuk.
________________________
Sabun Breast Firming USA

kegunaan:
- Menegangkan payudara yang kendur atau jatuh
(melebihi muatan la tu)
- Memejalkan struktur otot payudara yang longgar
- Membesarkan payudara yang kecil dan bermasalah (membantu tumbesaran)
- Mencantikkan struktur payudara secara semulajadi, selamat dan berkesan.

Cara Menggunakan:
- Hasilkan buih dari sabun dan sapu pada bahagian payudara.
- Biarkan 2-5 minit selepas mengurut di sekitarnya.
- Bilas seperti biasa.
( Bukan senang untuk maintain buih di tetek anda sekiranya anda flat-chester tegar. Untuk demonstrasi kaedah yg effektif, sila hubungi Abang Mangkuk (0402342684) agent kawasan utara dan barat Adeled ataupun Abang Huhu (0416635506)-agent kawasan timur dan selatan Adeled)

Keistimewaan Sabun Breast Firming USA

Sabun ini bertindak sebagai agen pembentukan semula payudara dengan mengembalikan kepada bentuk asal seperti menegangkan dan membesarkan termasuklah mencantikkan struktur payudara. Ia juga boleh dijadikan agen pemecah lemak yang tidak diperlukan atau berlebihan yang boleh menyebabkan payudara melondeh atau jatuh.

- Berasaskan herba yang bersih dan selamat tanpa kesan sampingan.
- Mampu mencegah kanser menerusi herba yang digunakan.
(WOW! Cepat korek kubur Hendon/Bini PakLah sapu kat tetek dia. Entah2 arwah boleh hidup semula!)
- Memadatkan dan membentuk payudara agar lebih kemas .
(Bilik kemas, baju kemas dan tetek kemas. Itulah rahisa orang2 yg berjaya)
- Mencantikkan kulit payudara agar lebih bersih, halus dan cerah.
(Tetek cerah lah baru senang suami nak cari di malam2 buta. Menjimat kos elektrik anda)
- Kesan yang ketara dalam hanya sebulan.
(WoW! Cepatnyaa...)

Kandungan:
- Caffeine Tea Salicylate Panthenol: Sejenis kafien dari pokok teh yang tumbuh di kawasan tanah tinggi atau berbukit yang bersuhu sejuk. Ia dapat bertindak sebagai agen menegangkan struktur payudara dengan berkesan dan secara semulajadi.
(Kafein boleh menyebabkan tetek besar ker? Patutla tetek mat salleh besar. Diorang suka capucino)
- Pegaga: Tumbuhan yang hidup di Asia yang didapati berkesan dalam bertindak sebagai agen memejal oeh pakar perubatan.
(Selama ni org buat ulam. Rupanya kene sapu kat tetek baru berkesan)
- Glycerin: Boleh bertindak sebagai agen memecahkan lemak yang tidak diperlukan atau berlebihan.
- Minyak Lanolin: Boleh membantu melembabkan kulit payudara agar tidak menjadi kering ketika proses penegangan dan memejalkan struktur payudara.

Saiz Sabun: 4.5cm x 4cm. Tebal = 2cm

_____________________________
JANGAN PERGI LAGI ..... Sudahkan anda mendengar produk SABUN kami yg kedua?

Slimming & Firming Gel Soap (Sabun Pelangsing Badan)

Dapat membantu mengurangkan selulit di pinggang dan punggung serta membantu menghilangkan rekahan supaya warna kulit kelihatan seragam. Ia sesuai digunakan setiap hari bagi menghilangkan kesan rekahan dan mengecilkan saiz badan.
Kandungan:

- Seaweed Extract,
Iny Extract, Lime Bossom Extract, Lanolin Oil, Natural Gel Soap

Kebaikan Sabun Ini:

- Melangsingkan badan,
Menganjalkan kulit, Mengurangkan selulit, Melicin dan melembutkan kulit, Membersih dan memudarkan tanda hitam kulit , Memudarkan tanda rekahan (stretch mark) pada perut, Membantu mengatasi masalah parut.

Cara Menggunakan:

1. Buat buih pekat (creamy type) menggunakan sedikit air.

2. Urut pada kawasan pinggang dan punggung dengan urutan dari bawah ke atas beberapa kali.

3. Biar seketika supaya herba dapat meresap ke dalam kulit.

4. Bilas dengan air bersih.

(Untuk demonstrasi sila hubungi agent kami, Abang Huhu SAHAJA. Kerana Abang Mangkuk tak de kerje nak pegi mengurut makcik2 gemuk!)

Amalkan sekurang-kurangnya 2 kali sehari. Sebuku sabun boleh bertahan sehingga 5 -6 hari jika digunakan dua kali sehari. Kesan yang luar biasa boleh dilihat selepas penggunaan selama sebulan.(WOW Sebulan jugak? )
__________________________
SPECIAL OFFER!
BELI 3 ketul bole cmpur dgn sbun breast..rm 30 shj

Tetek besar dan mantap dan perut yang slim dalam masa yang sama. Siapakah lelaki yang boleh mengatakan "Tidak", "No" ataupun "Nehiii" kepada anda?
Apa salahnya belanja RM10 untuk seketul sabun. Tiada harga boleh diletakkan untuk kebahagian diri anda.

Disklaimer:
-Pihak kami tidak akan bertanggungjawap sekiranya anda tertukar sabun.
-Sekiranya anda terguna sabun Slim pada tetek dan tetek anda menjadi "slim", itu bukan salah kami.
-Sekiranya anda terguna sabun Tetek pada perut dan perut anda menjadi bonjolan yang gebu dan anjal dan mengeluarkan susu, itu juga bukan salah kami.
-Sekiranya suami anda terguna sabun Slim pada zakarnya dan zakarnya menjadi "slim", apekes plak nak marah kami.
-Sekiranya suami anda terguna sabun Tetek pada zakarnya dan cukup sebulan tumbuh nipple pada testisnya, itu boleh rujuk kepada kami. Kami nak ambik video, pastu upload dalm utube pastu gelak sakan ramai2.
_________________________________
DEAR STUPID SHIT

1. Kompeni yang jual sabun ni di fesbuk itu, ada jugak jual padding foot detox. Aku cadangkan, kalau kau nak beli sabun ni, kau beli jugak pad Foot-Detox tu, pastuh kau pelekap menatang tu kat kepala kau siang malam. Kasi sedut toksik2 mereng dari kepala hotak kau tu.

2. Sauna pants untuk meng-selimkan buntot pon dia jual gak. Angkut yg ni sekali la. Boleh pakai atas kepala kau masa kau tidur, biar bakar sikit cell2 otak kau tu. Aku rasa kau tak perlu cell otak banyak2. Bukan kau pakai pon. Sia2 je. Kau perlukan more space dalam kepala hotak kau tu untuk mengisi angan2 kosong kau lagi.

3. Wahai Melayu. Nape la korang suka short-cut. Nak kurus tapi tak nak exercise dan diet. Kau nak senang2 je telan pil dan pakai seluar sauna pastu lepak depan TV dengan kepercayaan penuh kau sedang mengurus tatkala itu. Sama gak dengan minum air penerang hati/Yasin sebelum exam tapi study tidak dan kelas pon ponteng.

4. Hidup tak semudah itu wahai kawan ku. Tiada short-cut utk kejayaan. Kena sakit dulu, baru berjaya bro. (check Surah 94:Asy-Syarh/" Alam Nasyrah")

5. Hidup kita ni umpama berak. Sakit perut dulu, semput meneran taik dulu, perit lubang jubur mengembang untuk di lalui taik dulu, busuk taik menyengat hidung dulu, barulah datang kejayaan yg berupa kelegaan yang di rasai selepas selesai "melepas".

6. Kawan2. Tiada "pil" yang boleh di telan yang boleh melegakan sakit perut buat selama2nya. Berak lah ubatnya. Itulah hukum alam.
__________________________________
ADAKAH PRODUCT INI BENAR2 BERKESAN?

1. Untuk Sabun Slim, jawapanya, Fuck-Off La. Untuk Sabun Tetek, jawapanya ......... YES! Muahahhahahaa....abislah pasni awek2 satu Adeled semua ada sabun ni kat dalm bathroom.

2. Sabun tetek itu ada komponen2 yang mimic estrogen. Estrogen mengalakkan tumbesaran tetek. Tapi sebab dia di sapu pada kulit, konsentrasi yang meresap masuk adalah sedikit. Lagi banyak produt2 lain yang terbukti lagi kaw-kaw utk membesarkan tetek anda sebenarnya.

3. Kau boleh injek je estrogen, ambik pill estrogen (Breast Success/Tetek Berjaya) or makan estrogen. Takpon kau boleh belasah semua. Untuk Flat-Chester tegar, aku suggest kau injek, pastu makan pill, pastu boh krim dan bila mandi pakai sabun tu pulak (Nature Breast). Gerenti boleh challange Rozita Che Wan lah nanti!

4. Tapi product paling sempoi bagi aku adalah Zoft Breast-Gum. Kalau kau makan chewing gum pon kau tetek kau boleh besar! Gila cool! Product ini sangat sesuai untuk awek2 tembam yang ingin menguruskan pipi sambil membesarkan tetek mereka biar nampak "respectable" la sikit.

5. Serious product ni berkesan. Sabun tetek tu pon. Daripada New England Journal of Medicine (Journal impak maksima gaban. Ibarat kitab Sahih Bukhari di dalm medicine), ada researcher investigate kes2 pre-pubertal gynaecomastia (tumbuh tetek sebelum baligh) di kalangan budak2 LELAKI, dan diorang mendapati Emak2 budak ni suka bagik budak2 ni product2 herba especially "lavender" dan "tea tree oils". Herba2 itu act similar to estrogen dan telah membesarkan tetek budak2 lelaki itu. Demm! (source satu, source dua= full article)

6. Itu tetek budak JANTAN! Kalau tetek Awek ..... .Hu lala! (kepada pondan2 yg baca blog aku, akhirat nanti jgn lu heret gua depan Allah dan kata wa yg ajar lu org camner nak dapat tetek. Nanti wa blasah lu!)

7. Bila aku terbaca "tea tree oil" je, aku rasa macam nak terjatuh kerusi sebenarnya. Sebab I, yang masih muda remaja ini, sedang pakai tea tree oil la skang ni untuk mengubati jerawat I. Ada org suggest kat I. Trus I meramas2 mesra payudara I. Dem. Nasib baik takde apa2. Panik sebentar. Sebab aku pakai sikit je kot. Orang tu pon takde jerawat sangat so kurang gak pakai tea tree kot. Jadi paham2 je lah prestasi dia camner.

8. Tapi jangan di lupa juga placebo effect adalah sangat2 besar di dalm pengunaan sabun or product2 sapu pada tetek ni. Kalau kau sapu or massage tetek tu tiap2 hari, memanglah boleh membesar kot. Kau pakai Sabun Tetek ke, Sabun LUX ke, sama je. Dah kau meng-ujakan ia, memanglah body akan react to it, menghasilkan hormone and what-not.

9. Ginilah kalau kau sapu kosong (tanpa product) pon tetek kau boleh mengembang dan mengeras kan? Sama je tetek ni ngan zakar in that aspect. Cuma aku tak rasa zakar aku semakin tua semakin besar la pulak walaupun sudah mengembang mengecut berjuta2 kali. Kerana saiz zakar tidak di pengaruhi oleh hormon, seperti tetek wanita. Dem U women!

10. Renungilah wahai rakan2ku kerana di situ ada hikmahnya. Allah jadikan sedemikian kerana Allah tahu, sekiranya sais zakar boleh di tambah dengan testosterone, maka WAJIB Fardhu Ain SEMUA lelaki di dalm dunia ini akan melantak testosterone sampai tak hingat! Maka akan berlonggok lah lelaki2 yg zakarnya lagi panjang dari badan, yang zakarnya merayap di malam hari dan meng-trafficjamkan jalanraya2 kita.

11. Kerana itulah fitrah lelaki. Kami sukakan yang besar2. Kereta besar, rumah besar, zakar besar dan tetek yang besarrrr. Oleh itu belilah sabun ini. Sila dapatkan dari agent2 yang berdekatan dan pasaraya di kawasan anda.

Sekian. mekasey, wassalam

Saturday, November 27, 2010

Siri USRAH : My Disclaimer

Salam,
Ini adalh permulaan kepada Siri USRAH yang berada di dalam Siri AGAMA aku. InsyaAllah, aku cuba finishkan kalau di berikan kesempatan olehNya.

So belum apa2 hal, these are my disclaimers

1. Aku adalah fasik
Kau tengoklah bahasa2 aku yang "indah" di dalm blog aku ini dan dalam last entry aku cakap pasal nak sodom orang. Tengok pulak keujuban dan riak aku di dalm blogpost2 aku. Ini semua tentunya datang daripada seorang individu yg hensem akan tetapi flawed.

Oleh itu, ingatlah ayat 6, surah Al-Hujurat
"Wahai orang-orang yang beriman! Jika datang kepada kamu seorang fasik membawa suatu berita, maka selidiki dahulu (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum dengan perkara yang tidak diingini, dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menjadikan kamu menyesal apa yang kamu telah lakukan."

Oleh itu berhati2lah bila baca apa yang aku tulis.
(source satu, dua, tiga)

2. Aku adalah jahil
Aku tidak mempunyai sebarang ilmu di dada aku. Kerana semua ilmu2 aku berada di kepala. Kepala aku kecik, so ilmu tak banyak.
Jadi ada banyak bende2 yang aku tak tahu or salah faham. So kalau gitu, tolong perbetulkan yer.

Antara bende paling tak best dok obersea ni ialah aku missing a lot of pengajian agama. Aku tak leh mengaji kitab, pergi masjid dengar orang mengajar dan lain2.
Ceramah2 kat masjid sini, lebih kepada nasihat2 umum gitu je, bukan like proper "mengajar".
Nak baca buku, aku ni liat. Aku nak dengar dan melopong jer sambil meng-osmosis ilmu.

My only source of ceramah datangnya dari utube (banyak pahala pencipta utube ni kalau dia Islam). Akan tetapi video2 utube ni ada dua problem.

a) Pertama. Peng-upload2 video utube ni adalh mostly, young progressive Islamist. Jadi video2 ceramah yang diaorang upload, mostly di sampaikan oleh ulamak2 muda yg dinamik. Ceramah2 oleh ulamak2 tua tok guru pondok adalah membosankan dan di hadiri oleh warga2 emas yg dah pencen dengan sebelah kaki di dalam kubur dah. So sapalah di antara mereka yg nak upload? Nak rekod camner pon diaorng tak tau. Pegang kamera pon ketar2.

Tak caya pergi search kat utube "Harussani" pastu search "Asri". Jauh langit dan bumi search result dia kan. Video2 Asri banyak pasal dia mengajar. Video2 Harussani, dah lah sikit, pastu mostly dari ceramah2 sahaja. Dan semua org tau, ceramah2 ni hanyalah sampah2 if compare to mengajar proper kitab.

Tapi bosan tidak bermakna salah. So, sesapa yg follow ceramah2 di utube, akan eventually menjadi biased kepada idea2 ulamak muda.
Aku antaranya. Well....ulamak muda tak semestinya salah/jahil kan?

b) Kedua. Di dalm utube ada banyak distraction. Jadi biasalh, aku ni kan orang "muda" yang berdarah muda yang ingin meratah bini-bini muda, empat tiga ataupun dua. Jadi biasanya kalau aku masuk utube, aku lebih banyak usha video2 lain daripada video2 agama.
Aku congak2, aku rasa less than 1% je kot aku spend tengok ceramah. Lagi 99% tu, aku dok layan rock kapak, gitar lessons, video2 lawak, konsert2, movie dan video2 exercise goyang gerudi, goyang gergaji dan kegemaran Saudara Huhu, goyang Allen key.

3. Aku adalh hipokrit yang mempunyai ciri2 munafik.
Aku ni cakap tak serupa bikin. Aku paham, tapi aku ni tak mau beramal.
Dan bila aku tengok ciri2 orang2 munafik, terasa sungguh.

4. Aku adalh pencinta akal.
Aku suka berfikir. Aku suka mengkritik. Aku suka protest.

Bagi aku, orang yang banyak ilmu/alim, tak semestinya dia "bijak". Berapa banyak Professor2 dalam Pengajian Islam di serata dunia ini yang kapir or secular. Diorang tahu lagi banyak Al-Quran dan Hadith daripada aku, tapi bagi aku. diorang ni tetap "bodoh" sebab diaorang tak "paham". Diorang tak de akal.

Jadi berdasarkan akal aku, Ulamak2 Anti-Usrah (dan juga Ulamak2 UMNO, ulamak2 pro-kerajaan) semuanya nampak bangang. Argument mereka tak masuk akal. Nampak berat sebelah. Nampak dangkal. Nampak lemah mati pucuk.

Masalahnya ialah, bila banyak sangat mengunakan akal tanpa ilmu yang cukup di bawah buah dada, maka kemungkinan besar conclusion yang aku capai itu di pengaruhi oleh interpretasi oleh hawa nafsu aku or bisikan2 syaitan. Oleh itu be careful bila baca apa yg aku tulis.

5. Aku kawan semua orang
Aku boleh "masuk" dengan semua orang. Aku kawan dengan geng2 usrah, dengan geng2 neutral, geng2 "lalok belum sedar diri" dan geng2 "anti Usrah" "anti Dr Zaki Ibrahim".
Aku bukannya kawan main2. Aku kawan betul2 la nih.
Aku berkawan dengan "junior" aku, Zaki sudah berbelas tahun kot. Aku kenal sangat dia dan dia kenal sangat perangai aku ni.
Aku pon berkawan dengan geng2 lalok. Tengoklah sapa yang kerja di kedai aku. Tengoklah sapa yang selalu datang ke kedai aku. Tengoklah sapa yang mainbola ngan aku.
Geng2 "anti-Usrah" pulak, aku selalu makan bersama, betepuk tampar dan bergurau senda. Tapi ramai giler sampai aku tak leh rapat ngan semua orang.

Jadi masalahnya ialah bila aku nak menulis nih, maka akan ramailah yang akan terasa. So, aku mungkin apply brek sikit2 di dua tiga tempat, sedangkan sepatutnya aku jalan terus je langgar mereka2 ni biar mampos semuanya.

6. I dont give a shit
Jadi janganlah korang tanya aku, KENAPA aku nak tulis pasal Usrah/ISMA kalau aku ni fasik, jahil, hipokrit, munafik dan ahli aqli(akal).

Seirously, kalau korang nak baca, berhati2lah.
Kalau korang tak suka, FUCK OFF lah!

Sekian, mekasey, wassalam.

SIRI AGAMA

Salam,

Walaupun aku ni nampak hensem, tapi aku bukan Ustad. Jadi berhati2lah bila baca ke-merapu-an aku.
Inilah post2 aku yg berbaur keagamaan sikit.
Lagi kebawah, lagi recent.

1: Penyelesaian mutlak isu Palestine vs Israel
2: Nak berzina takpe. Asalkan Jangan kawin dua sudeh
3: KaraOkay ke KaraTakOkay
4: Fadhilat berkaraoke untuk anak2 kita
5: Bila Ustad2 BerkungFu
6: Whatdeheck JAIS, WhatheFak PGSA
7: Tarikh Posa part 1
8: Tarikh Posa part 2
9: Wanita2 yang Sempoi di untuk di jadikan Bini
10: Tenkiu Harussani
11: Fitnah wanita dari perspective seorang Mangkuk
12: SIRI USRAH: My Disclaimer
13: Siri USRAH: Aku Takkan Britau Anak Aku Makan Babi Itu Haram
14: Siri USRAH: Kita Semua Adalah Orang2 Yang Berniat Baik

Sekian, mekasey, wassalam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails