Sunday, April 11, 2010

Ni Semua K-Mart Punya Pasal !!!

Salam,..after 24 hrs, back at the same computer in melben airport. What a stuffap day it was.

Aku tengah bayar kat kaunter K-Mart, di Melben. Tetiba......

.KRInGGGGG!!!!!
Aku: Ello
Arn (Budak Sabah): KAU DI MANAK NI BAH?
Aku: Kay-Mat la bro.
Arn: KITAK MAU START SINGKARANG SUDAH!!
Aku: Sekarang? Bukan lagik 2 game ker?
Arn : BUKAN!! ....Kitak SUDAH SILAP bacah timetable.
Aku: Alamakz! ....Okay. Aku datang sekarang.!

1. Aku dah tanya dah sebelum pegi.

Bila next game?

Semua org kata lagik 2 game. So aku pegi la KayMart!

2. Aku dah tanya dah.

"Ehh! Naper semua team group sebelah pindah pegi dok padang kita plak?"

Rupa2nya, selepas main 2 game, semua team swap padang. So semua team merasa kedua2 pitch.

3. First game ngan "Kaki Bangku". Seri 1-1. Both goals penalties. Main gabrak giler.

Sekend game ngan "Drop-Out". Seri 0-0. Takde luck.

4. Sekarang ni tinggal 2 game lagik in the group. Brisbane leading with 2 wins kalau tak silap. Lain2 semua same point sebab banyak giler seri. So, utk proceed to semi, WAJIB MENANG salah satu game dan WAJIB TAK BOLEH KALAH kedua2 match.

5. Aku sampai je ke padang, aku tengok. Aikk..maner semua org pegi? Diaorang dah pindah ke padang satu lagik rupanya. Bila sampai ke padang satu lagik tuh, game dah On. Org lain dah ganti tempat aku, as Centre Back. Kelam kabut aku carik kasut.

6. Bila dah siap. Kita score satu goal. Amri. Pastu kita kontrol game. Team Clayzio tu kene ayam jer ngan team aku. Tetiber camner ntah, selepas bola melantun2 cam ping-pong dlm kotak penalti team aku, BANG...kene volley. Diaorg score. 1-1. Pergh...takpe...takpe. Game still kita kontrol.

7. Sekend half, aku tak masuk lagi sebab aku tgk defender main baik jer. Aku maleh nak kaco chemistry defender yg dah main baik in the first half tadi. Sekali tetiba mamat no 6 team Clayzio mat nyah maner ntah dive kat penalti box kitaorg. PENALTI! Damn. Memang ader contact. Tapi very soft. Diaorg score. 1-2.

8. Alamak! Team Clayzio pon apalaga. Main defensive. Tekel pemain2 Adeled macam dok menekel gadis2 kilang baru abis shift. Arn, Fiker dan Miu, masa gelecek bola bunyi macam kompang...kelepek..kelepek..kelepek...kelepek..shin pad kene tibai ngan pemain2 Clayzio.

9. Tapi, to be fair, kalau aku in that situation, aku pon akan buat bende yg sama. Kalau leading dan masa sikit je tinggal, standard tactics is to tackle hard as hell. Kalau opponent injured lagi bagus, sebab masa akan terbuang masa player opponent to bergolek di padang.

Apa yang Penting?....KERJASAMAAA!!
Budak Adeled berkerjasama mengerjakan kaki Q, star Drop-out.

10. Standard Referee dia mcam biasa. Atas dari mangkuk jamban, bawah dari jubur. Ada 2 Ref. Ref kat padang first, kau "jamah" sikit je pemain lawan, trus kene free-kick or yellow. Tak boleh body contact keras2. Tetiba Ref di pdg kedua, nak bagik Yellow Card macam nak serahkan Dara.

11. Bila Ref tak keluarkan yellow card or bagik freekick, pemain naik tocang ler. Biler diaorg perasan tekel macam haram pon boleh lepas, jadi diaorg tekel macam setan la plak. Ref sepatutnya guna otak. Dia kene jaga the good player yg kene tibai. Bukan biar lantak player kene sodom kat tgh2 padang.

12. Kalau aku ada kat tgh2 padang tu, aku dah menyontot dah sekor dua player Clayzio tu.

teknik yg ni dalam kamasutra pon tak de.

13. Lagi 3-4 minit game tinggal, baru aku masuk. Aku main atas...ehm..ehems. Dah ketinggalan kan? So kenalah carik gol kan. Tapi masa tu aku tak tepikir. Sepatutnya aku main defense dan suruh defender aku yg lagi mantap gelecek yg naik atas, macam Naim or Anas. Tapi nak wat camner. Tgh kalut2 tu, maner bole pikir.

14. Preeeeetttt !!! Masa tamat. Uwaaaaaaaaaaaaaa....Kami kalah 1-2.

15. Last game, lawan Brisbane, seri 0-0. So kami dapat tempat sekend last dlm grp. So kami, the defending champion was eliminated. Brisbane and Clayzio proceed.

16. Adoi la. Itulah nasib bola. In general, team2 dlm grp tu sepatutnya boleh makan. Brisbane je liat sikit kot. Tapi, defendlah power camner pon, kalau tak score goal, komfirm out of the tournament.
So, main 4 games, 3 points, bolos 3 (2 penalties, 1 field goal), score 2 (1 penalti, 1 field goal). 3 yellows (Kapitan Donk, Azrul dan macam biasa ....Imran Jahat!!).
Hanya SATU gol je kami score during normal play!

17. Itu la pasal aku selalu dok "berceramah bebas" tentang kewajipan main di padang besar yg bergoal besar. So, baru reti camner nak score goal! Ni asyik dok main goal kecik kat EsQ or Robe jer. So biler main goal besar je, engkorang tak reti camner nak score.

18. Ari-ari main bola pakai gol kecik ni macam ari2 kau dok melancap. Bajet power la konon. Tapi biler ader pompuanb berbogel atas katil di depan mata engkau, kau tak reti pon camner nak beromen.
Ehh..ni nak start lagu maner nih?

Udah2 lah tu. Biarkan lelaki2 yg berzakar kecil je bermain di gol2 kecik di EsQ dan Robe tuh!

18. Petang tu jugak, di tepi padang tu kami bermuhasabah diri, di manakah kesilapan2 yg telah berlaku. Aku pon, selaku abang hensem yg dah season, dok berpot-pet la pasal point2 aku kat atas tu.

19. Sekali, sape ntah mencelah.
"Hek Elleh! Ni sebab ada org tu pegi K-Mart ler nih! Game dah start, kau dok mengatal pegi KMart per criter!"
Sialan nyer budak2!
Muahahhahhahaha...

20. So, ape kes aku pegi Kmart tadi? Aku kalut2 pekap spender secukup rasa utk ke Melben, tapi aku lupa bawak baju sejuk/sweater/jacket! On the game day/saturday temperature was 25C. Tapi aku tau besoknya, kalau masuk semifinals, temperature lagi sejuk. So aku bajet, aku nak cilok taim pegi beli baju sejuk murah di KayMat untuk pakai waktu semifinal dan final besoknya! Tapi aku tersilap bajet!
Peringkat group pon tak lopeh!

21. Tapi aku terima jelah, tohmahan2 bahawasanya aku pegi KMart la punca kekalahan game ngan Clayzio tu. Walaupun aku dah tanya berjuta2 kali, bila next game, boleh dak aku pegi KayMat skang ni....Walaupun mcam la engkorang tau, kalau aku main, entah2 aku yg bagik penalti tuh or buat kesilapan lagi besar sampai kene dua tiga bijik lagi !

22. Tapi keluh resah rintihan kalbu pemain2 bola Adelde ttg pemergian aku ke KayMat itu sebenarnya agak memBANGGAkan aku. Itulah buktinya bahawasanya aku ni SANGAT-SANGAT PENTING utk team Adeled.

23. Sungguh tak ku sangka, di sebalik gaya, mutu dan keunggulan kehenseman aku ni, rupa2nya aku ni bapak power mainbola. Hanya 40 minit ketiadaan aku, sudah bisa merubah segala-galanya.
Selama ini, aku ingatkan hanya cikaroz Adeled jer yg AMAT memerlukan daku.
Rupa2nya balakaroz Adelde pon bernaung menumpang kasih di bawah kehebatan aku main bola.

24. Terima kasih KayMat kerana telah menyedarkan mereka..........

Sekian, mekasey, wassalam

p/s
i) Clayzio menang UMNO cup! Biar benar! Mmg standard taun ni drop skit. Sekend thights, third carlton dan my favourite Brisbane fourth.
Aper citer Brisby? Apa sudah jadi?
ii) Acknowledgement kpd Aqmal Anis. Timo kacih atas kebenaran utk gunakan gamba2 UMNO Cup dari fesbuk dia. Gamba lu cun. Kepap da gud work!

7 comments:

ihsan_huhu said...

aku tgk gambo padang lecak2 siap

Capik! said...

takpe bro, next year ade :D

mangkuk statik said...

huhu: Tak lecak langsung. Tak ujan pon. Dah takde engkau. Kalau ada engkau...mesti kitaorg boleh salahkan engaku..ngan migraine la, krem la!

Capik: next year aku dah tua. Tahun ni aku baru separa-tua....muahhaha

Jejaka Clayton said...

Salam bro. hrmm saya penyokong pasukan victoria pastu saya tgk team adelaide main macam biasa je. abang kata standard tahun ni rendah tapi team abang dapat 1 goal je? tak lepas grouping pon eh? terer betul team abang.

Lepas tu bang dah ada anak, dah ada isteri nak cakap pasal lancap la, pasal ngorat perempuan lain la. mmg abang menjatuhkan maruah orang melayu la. saya kesiankan anak abang.

Thx

azmin said...

Salam.

Buat malu orang melayu kat adelaide je.. dah ada anak bini tapi bahasa yang kamu guna MasyaAllah, keji sungguh. Nak baca pun malu. Muhasabah diri tu, jangan suka cakap besar and kotor je.

ps. jangan marah, ini cuma teguran sesama muslim. W'sallam.

mangkuk statik said...

jejaka clayton: Benar team aku main macam taik. We should be better.
Tapi masa aku main last year, team clayton lagi mantap. Team lain2 pon jauh lagi mantap last year...kaki bangku, carlton blues, kampung vic pon. Pergh...mcam nak terberak lawan engkorang.
Tapi this year agak hampes bro...especially team aku dan juga team kau=team clayton.
But bola is bulat. Dan clayton kalahkan team2 yg tradisionally power, thights dan carlton, termasuklah defending champ=kami.
So, even though I hate it, but I have to admit, clayton definately deserve to win that tournament.
Muahahhahahha...tu dia..Pueh hati?

Terima kasih kerana kesiankan anak aku. Nak duit raya buleh?

Azmin: W'salm. Tak suka jgn baca! AKu memalukan org melayu adeled saje ke? Aku ingatkan satu dunia.
Bahasa aku akan jadik lagi kasar in the future. Jgn baca dah blog ni dik yer...Tak baik.
Thanks for the teguran. Appreciate it.

麻辣鴨血Maggie said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails