Thursday, December 15, 2011

Kenapa Muka Hensem Tu Tak Penting Utk Mengorat Awek Sebenarnya....

Salam,
...salah satu entry di dlm siri Panduan Cinta XXX

Daripada entry "Ciri2 Lelaki Idaman Wanita: No Bullshit Version", ada sorang mamat ni komen,

" Anonymous said... bro, ada awek pernah reply kat aku camni:

"MOTHERFUCKER LEAVE ME ALONE LA BODOH. TAK FAHAM BAHASA KE? KAU HODOH. AKU SUKA LELAKI HANDSOME SAHAJA. YES, I AM THAT SHALLOW."

apa pandangan ko terhadap awek camni? :("

Ololololo....keciannyer dierr.. Sabar bro. Hakikat sebenarnya ginih...

___________________________
Betul Ke Awek Pilih Lelaki Hensem Jer

1. Ingat tak apa yang aku tulis dlm entry tu. Bawah "Important Lesson"....

"PERTAMA: Apa yang perempuan "cakap" dan apa yang dia "buat" di dalam mencari jodoh adalah two different matter. So listen, but jgn ambik pot sangat"

2. Sebenarnya kalau kau tengok keliling kita, kau akan perasan sangat2 yang kebanyakan awek2 yg hot akan last2 end-up dengan lelaki yang langsung tak hensem.

3. Kau tengok lah artis2. Kalau tak caya lagi, kau tengoklah amoi2. Banyak awek2 cina ni rupa macam model tanak kalah, tapi balak dia, masyaAllah! Ngan babi pon boleh kalah!

4. Jadi, benar semua awek memang akan cakap diaorang "SUKA" lelaki hensem. Tapi kenapa last2 diaorang "PILIH" lelaki yang tak hensem jugak.?
_______________
Pengalaman Pahit Aku

1. Aku adalah seorang lelaki yang hensem. Jadi awek2 minat kat aku ni adlah perkara biasa je, macam ManU menang EPL.

2. Tapi aku notice, sejak dari sekolah menengah lagi, di kalangan awek2 yang suka aku ni (termasuklah bini aku), aku boleh sense yang ada hari diorang suka giler sampai nak terjun atas aku dan meraba2. Tapi ada hari yg diorang tak ambik pot pon walaupun aku dok sapu2 minyak kat bicep-bicep ku depan mata diaorang. Why?

3. Dan memang ada awek yang betul2 tak cair ngan aku. Muka aku langsung tak berharga dimata mereka umpama duit rupiah. Weird.

4. Jadi ini adlah satu keganjilan bagi aku. Kenapakah awek2 ini semua tidak beristiqamah di dalm meminati aku di setiap hari sekiranya kenyataan "Perempuan Hanya Minat Lelaki Hensem?" itu benar?

5. Jadi emosi aku tergangu. Mengapakah fenomena ini terjadi? Adakah aku benar2 hensem ataupun aku perasan sahaja? Adakah aku salah seorang drpd lelaki yang rupa cam babi tapi berawek hot membara cam Neelofa?

6. Maka bermulah satu research yg sewajarnya melayakan aku mendapat PhD.
____________
Kehandsome-man Lelaki Di Mata Wanita Bergantung Kepada Kitaran Haid Mereka

1. In 2006, Daniel Kruger drp University Of Michigan telah mengpublish satu landmark article yang sampai sekarang orang dok refer.
"Male facial masculinity infulences atrribitions of personality adn reproductive strategy"
Personal Relationships, 13 (2006), 451–463.


2. Apakah itu handsome? Simple. Handsome adalah lelaki yang awek minat. His research found out that women perceived handsomeness differently during their menstrual cycle.

3. Daniel telah ambil muka lelaki pastu manipulate digitally untuk menjadikan muka tu lebih masculine dan juga lebih jambu. Pastu dia tunjuk kat awek2, pastu suruh pilih mana satu yang lebih "menarik" di mata mereka.

Pilih! Pilih! Pilih! Murah! Murah! Beli satu dapat lima!

3. He found that masa diaorang subur (follicular stage/ovulation), awek2 akan kata wajah macho itu lah yg paling hensem. Tapi di waktu2 diaorang tak subur, awek2 akan pilih wajah yang lebih jambu.feminin.

4. So the theory is, masa diorang subur, awek2 sungguh berselera untuk di ratahi oleh lelaki yg lebih berwajah macho kerana ia somehow signalling lelaki tersebut tinggi testoteronenya, maka lebih jantan. Jadi awek2 akan dapat sperm jantan dan mendapat anak2 jantan/perempuan yg perkasa juga.

5. Akan tetapi apabila awek2 yang sama ini juga, di stage tak subur, diaorang akan prefer lelaki yang jambu pula. Kerana evolusi telah mengajar wanita2 ini bahawa lelaki yang macho adalh haprak di dalm menolong mereka menjaga anak, kemas rumah, dsb. Jadi selepas menerima "spem jantan" drp lelaki yg macho, awek2 kini mencari lelaki yg lebih feminin untuk menolong mereka menjaga anak, rumah, awek itu dsb, untuk long-term relationship.

6. Jadi, wanita hanyalah minat untuk romen lelaki2 macho seperti aku, tetapi tak minat untuk kahwin pon. Orang2 macho seperti aku di layan seperti lembu susu. Di perah spermnya, kemudian di buang sepah2 gitu. Errrr...... I have no problem. Perahlah aku selalu.
_____________________
Implikasi dan Applikasi

1. Oleh itu menjawap soalan Anonymous yg di label MOTHERFUCKER di atas tadi. Bro! Mula2 kau kene tanya awek tu dia berdarah sebulan berapa hari? Taim dia bersih boleh sembahyang plak berapa hari? Pastu kau tilik muka engkau. Adakah muka engkau macho ke jambu?

Link
Dulu masa aku belajr dulu, aku puas dok pikir "Buat menatang apa lah aku belajar bendalah ni. Bukannya aku nak pakai pad". Sekarang baru aku tahu betapa berharganya ilmu ini.

2. Pastu Bro, kau kene pandai2 bajet lah. On average awek ovulasi/bertelur 14 hari selepas first day of period, in a 28 day cycle. Jadi sekiranya kau macho macam aku, taim dalam 7 hari slepas dia start haid sampailah hari ke 14 adalh taim paling ngam untuk kau ayat dia. Masuk hari ke 15, kau kene stop! No! No! No!

3. Tapi sekiranya kau berwajah jambu, kau line clear panjang skit. Dari hari 15 sampai 28 dan kemudian 1 sampai 7.

4. Itulah puncanya kenapa orang2 yang macho seperti aku susah nak tekel awek. Kami dapat seminggu je. Tapi orang2 yg muka jambu dapat 3 minggu. Babi la mat2 jambu ni!

5. So jadi bro, kau buat2lah tanya awek tu, "Ehh, U boleh sembahyang tak arini? I ada Al-Quran nak bagik U ni?". Kalau dia kata tekleh, kau tanyalah secara selamba, "berapa hari dah?". Pastu kau bilanglah dia sedang hari keberapa tu. Pastu bila sampai taim, kau cakap lah I love you. Konfem melekat bro. Wa gerenti.

6. WARNING: Awas! Sesetengah awek mempunyai PMS (pre-menstrual syndrome). Jiwa mereka kacau beberapa hari sebelum datang haid. Haaaa!! Untuk awek2 yang mempunyai PMS, kau janganlah mengatal kacau masa tu. Kalau kau kacau, alamat di panggil MOTHERFUCKER lah engkau.

7. Pada pendapat aku, itulah yang terjadi kat engkau wahai anonymous yang malang. Kau jolok betina yang tengah tak stabil. Padan muka engkau!

8. Jadi selamat mencuba kepada semua dan marilah kita bersama2 merahsiakan ilmu ini rpd mana2 awek sebab kalau diorang tahu, pasni dioarang tanak beritahu kita dah taim period diaorang! Kang kita juga yg susah.

Sekian, mekasey, wassalam.
P/s: intro lemah. Sori! Nanti aku edit supaya kemas skit!

9 comments:

GheySA said...

haha. setuju. camne nak klasifikasikan diri sendirik sebagai jambu atau macho? susah jugak tu, kena buat tutorial.

mangkuk statik said...

GheySa: aku rasa muka jamban adalah lebih menepati definisi muka kau! Hahah! Takdelah. Kau kan iambu dowh. Tiap bulan masa aku datang haid, mmg lah i mandi basah teringat u! Hahah

ihsan_huhu said...

dem u bieber

Hapiz Rahman said...

susah nk jangka pompuan nie.. sungguh!

http://tepi-pantai00.blogspot.com

Cik Siti said...

just for the lulz

bieber=jambu
k-pop=jambu
vin diesel=taf bdn ketak ketak
fahrin=macho
mike shinoda zaman rambut pacak=macho

mangkuk statik said...

Huhu: sebab tu masa ada klaim dia pregnant anak beiber, aku awek tu nipu. Mana ade perempuan yg minay kat beiber masa subur!

Hapiz: awek jengka senang nk di jangka

Siti: aku muka beiber badan vin diesel kira kategori hapa plak?

Cik Siti said...

hahahahaha yg tu masuk kategori ngeri seeyyyy

takde la tu kira ko bertuah laa masuk kategori oh-aku-matjambu-tapi-macho. tapi kalau kategori tu kat msia banyak jadi geiboi bro.

Anonymous said...

terima kasih bro swingingbowl sebab respons utk persoalan aku tu..

aku tak tahu laa samada ni cinta atau apa2
ok aku terus terang je laaa...
aku boleh berfantasi sex dgn awek amoi lain, tapi bila aku nak berfantasikan awek ni, aku tak dapat nak imaginekan dia depan aku bogel...

bila aku onani ke,atau khayal sex ke, aku tak sampai hati nak buka gambar awek yg sorang ni... aku tak sampai hati utk imagine kotor lucah porn pada dia sebab aku nak dia secara halal disisi agama (walaupon aku ni bukan kuat sangat agamanya....)

tapi aku dah nak give up rasanya..
harap harap aku tak beralih arah kepada gay homosex ...

dia ni mix malay chinese... orang nya pandai, study medic oversea.... niat suci aku nak amik dia sebagai bini , utk bimbing dia .. sbb dia ni mixed so paham2 je laa latar belakang agamanya....
thanks..


In my hour of need,
Ha, no, you were not there
And though I reached out for you,
You wouldn't lend a hand

Through the darkest hour,
Grace did not shine on me
Feels so cold, very cold,
No one cares for me...

Did you ever think I get lonely?
Did you ever think that I needed love?
Did you ever think to stop thinking?
You're the only one that I'm thinking of

You'll never know how hard I tried
To find my space and satisfy you too...

Zinedine Zaiddin said...

pehh niat bagus anon atas ni. good2.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails