Sunday, December 11, 2011

Menjawap Soalan "Why Men Want Sex And Women Want Love"?

Menjawap Soalan "Why men want sex dan women want love?"
...salah satu entry di dlm siri Panduan Cinta XXX

Following drpd previous entry, ada dua soalan yang aku nak elaborate. Aku citer pasal yg ni dulu
___________________________
Drpd komen anonymous ke Tiga: "Why men want sex and women need love?"

1. Of course, for the sake of simplity,aku telah generalised pasal men in that post. Tapi memang aku bercakap benar apabila mengatakan semua lelaki pikir pasal s eks all the time. BUT, tak semua lelaki akan mempunyai obsessi tentang seks melampau sampai meraba2, cium2 dan romen2.

2. Ramai je di antara kami yang boleh control nafsu sekstu. Meletakkan akal di atas nafsu. Iman di atas segalanya. Ataupun sebab kami tahu bapak awek tu taiko besar Petaling Street yang akan mengerat peler anda dan kasi makan buaya.

3. Basically, obsesi lelaki terhadap seks ni ada dua punca. Pertama hormonal dan keduanya pyschological.

4. Research found that testosterone menyebabkan kau horny. Sesiapa yang have very low testosterone level akan tak de mood nak buat seks. In facts, they also found out that, men yang mula2 fall in love akan have reduced testosterone level. Mereka menjadi mandom. Jadi baik. Mula2 je lah tu. Pastu lama2 testosterone akan naik balik dan tanduk tumbuh kembali...

5. Research juga found that wanita pula hanya horny beberapa hari sebelum ovulation. And guesss what? Level testosterone awek2 taim tu tetiba naik.

6. Jadi lojik lah beb kenapa lelaki asyik pikir pasal seks je. Level testosterone lelaki constant je setiap hari. Jadi tiap2 hari kami pikir pasal seks. Kau lain! Dalam sebulan ada lah 3-4 hari yang kau gedik nak beromen. Hari lain2, kau dingin.....

7. Oleh kerana itulah Allah s.wt. telah membenarkan supaya lelaki boleh berpoligami. Untuk mengisi tempoh2 dingin kaum wanita. Kalau kau kahwin dua, kau dapat extra 3-4 hari lagi utk romen so 6-7 hari tempoh "best". Kahwin tiga, 9-10 hari. Kahwin empat 12-13 hari. Pehhh!

8. Islam itu indah.......!!!!!!!!!!

8. Punca kedua obsesi lelaki terhadap seks ialah psychological. Semua lelaki tak kira bangsa apa di dalm dunia ini meng-associate kan kesihatan mereka dengan keupayaan peler mereka untuk keras.

9. "Kalau peler aku keras, itu bermaksud aku SIHAT walafiat!". To some extend, it is true. But not necessarily.

10. Jadi semua lelaki obses dengan ubat2, minyak2, urutan2, amalan2 dan gadjet2 yang boleh mengeraskan zakar mereka. Generally, diaorang nak erection jer. Sebab bila dapat erection ni rasa memang best. Macam high! Memanglah high sebab otak kurang oksigen sebab darah semua gi ke kepala bawah.

11. Tapi bila peler keras ni, "side-effect" dia adalh dia nak romen untuk mencapai klimaks, pastu nak erection lagi , klimaks lagi dan so on. Macam drug addict! Jadi, berpunca daripada obsesi terhadap pengerasan zakar, ia menghasilkan obsessi kepada seks.

12. Sebab itulah kalau kau tengok, pakcik2 wargamas yang dah kerepot tu lah yang obses dengan kopi jantan ni. Kerana secara lojiknya testosterone mereka rendah lah kan sebab telur diaorang dah kecut macam asam-masin (testosterone is produced in testis/telur). Tapi kenapa pakcik2 tu still horny as hell? .......Sebab peler mereka keras after minum kopi jantan ler tu....

Source:
1. Testosterone
2. Libido in women
3. Use of testosterone to cure lack of libido in women
___________________________________
Sekian, mekasey, wassalam

5 comments:

ihsan_huhu said...

pakcik2 tuh kre umur kau ke kire camne?

muahahah

JAIRO said...

1. kalau lelaki tu terlebih pikirkan cinta aku rasa dia ada ciri2 seorang gay....

2. then aku setuju ngan statement "tak semua lelaki akan mempunyai obsessi tentang seks melampau sampai meraba2, cium2 dan romen2."

mangkuk statik said...

ihsan: jap, aku nak check, aku ada asam masin ke ada buah kana......

Jairo: Baguslah kalau kau setuju. Bila plak kau nak setuju lompat parti? Hahahha

Anonymous said...

:)
wanita tertarik dengan lelaki yang membuatkan dia ketawa..maksudnya lelaki yg ada sense of humour. Bila wanita ketawa, badan wanita menghasilkan "endorphins' (sejenis hormon). Endorphins menghangatkan perasaan dan menjentik emosinya..Endorphin juga bertindak sebagai painkiller semulajadi, ia menguatkan sistem immune wanita...Ketawa juga mengurangkan hormon stress, "cortisol" dan ia merendahkah tekanan darah.
Maka secara tabi`iy, wwanita akan tertarik dengan lelaki yang ceria dan boleh mencetuskan humor yang membuatnya ketawa..berbanding lelaki yg serius, masam dan keras...Maka ketahulah, humor menarik hati wanita... okhohohkohkohokkhhko :D

mangkuk statik said...

Anon: "menjentik emosinya"?? Kau ni sapa A Samad Said? Jetik je buat apa.Tak kuat! Aku nak menampar emosi wanita boleh tak? haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails