Sunday, October 14, 2012

Ape Salahnya Sekali Sekala Kalah

babai cup....

Salam,

1. Kalah sial arini main futsal. ISMA Cup 2013. Kalah final 0-1. Setelah 3 tahun menapau segala mak nenek futsal tournament bersama team Ole, akhirnya tahun ni aku hanya menang satu je out of tiga tournament futsal yg aku masuk.

2. Just for this tournament, kami team Ole telah decide utk tidak participate sebagai satu team, sebab asyik menang je bosan gak. Team2 lain pon konfem dah bosan asyik kalah kannnn....hahaha.

3. Lagipon aku dah lama nak merasa main bersama2 dengan set2 kito. Nok tengok setaro mano biso ore2 klatey ni main bola. Jadi kitaorang buat team "The Red Warrior" dengan 3 ex-Ole players. Tapi last2 kami terpaksa ada impot ore luar la sorey, Wan Brandong bin Wan Fey Hung, sebab ada last minute kanselasi.
Isey, Brandong, Cheroh, Khairul Fahmi Che Mat, Jimmi, Im, Mat Yuh. "The Red Warrior". Gambar quality srupo ciss drp ipong-7 aku.

4. First2 game mmg kalut ayam giler as expected sebab tak biasa main skali dlm tournament. Nyaris kalah. Pastu bila kitaorang dah dapat rhythm, aku ingatkan sessi penapauan seperti biasa akan bermula. Sekali, nyaris nak kalah semi sebab leka masa defending. Masa final plak semua org mcm cuak utk hilang bola, so main safe, so last2 kalah.


5. Tapi perasaan aku macam serba salah. Off course aku rasa down sebab kalah. Mana boleh kalah. Main mesti menang! Dah lah kami wakil Kelantan! Demm! Tapi on the other hand aku happy jer team Gagak Hitam @ Noobs FC @ Team Cho @ Team Nigger Malaysia menang akhirnya satu tournament.

6. Tournament yang terakhir plak tu utk Anep dan pemain import mereka Miu yang tak aci siol bermain pakai tangkal sais bapak jin. Main pakai hantu boleh lah menang weii..
Mak datuk tangkal dia.. Agak2 la kalau nak pakai. Ni Ustd Harun Din tengok pon boleh pengsan.

7. Malangnya utk team tersebut, salah satu drp tonggak utama mereka Epul tak boleh main tadi. Jadi bila team tu tetiba menang setelah 3 tahun main, korang paham2 je lah sapa sebenarnya punca kekalahan selama ini ..........

8. Off course kalau kita nak berbincang tentang "kalau", ianya tidak berkesudahan. Kalaulah team aku tadi defend kemas sikit. Kalaulah Mat Yuh main lama sikit masa final dan stay kat atas, so spread the opposition Kalaulah bola kat kaki Isey tak kene curi. Kalaulah masa aku ada chan tadi aku rembat instead of passing yg tersangkut tadi. Kalaulah Ikhwan tak bajet Suarez dan diving ingat ni kolam renang ke hahaha.

9. Tapi all credit must be given to them sebab memang diaorang control the game kot. Diaorang lagi aggressive. Team aku was on the pressure all the time and lack of idea or skill to break their organize defense" 

10. Off course aku dalam hati ada jugak terlintas perasaan kalau main ngan team Ole ni, inshaAllah boleh tapau. But its okay. Aku rasa kami team Ole telah membuat decison yg baik utk break. Baru open sikit. Baru challenging sikit.

11. Lagipon bila dah menang banyak sangat ni kita kenalah keluarkan zakat. Dah cukup haul dahni. Kasi lah org lain menang 25%. Next year kita story lain.

12. Well done Cho, fid, anip, ikhwan, ilham, aizat, miu dan tak lupa juga Epul kerana berjaya form this formidable team. Semoga berjaya menambahkan kejuaraan ngkorang di tahun2 akan datang ........iiiiyo lah tu jang....
 
Mitok maap kepado semuo rakyat Klatey. Kami telah buak yang terbaik.

Champ ISMA 2012. Gambar terpaksa aku increasekan brightness supaya mereka kelihatan lebih "putih" daripada kaler kulit mereka yg sebenarnya.
Sekian mekasey wassalam

p/s: Mat Yuh "Raja Ole"= pemain terbaik=pemain terbanyak skor. Congrats.

7 comments:

gym_midas said...

hidup laie ruponyo.....welkam bek bro....kalah tu adat le....

gym_midas said...

hidup laie ruponyo.....welkam bek bro....kalah tu adat le....

ihsan_huhu said...

baru skang ko paham perasaan aku yang saje2 main dengan team tak berapa power. inilah kemanisan iman orang kata

gym_midas said...

dabel pos lak

gym_midas said...

dabel pos lak

gym_midas said...

dabel pos lak

Marissa said...

Lamanya bertapa..esok final Klate lwn ATM..harap Khairul Fahmi Che Mat tu de la kelik KL jago pintu gol deh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails