Thursday, December 13, 2012

Sorry Guys. SB mungkin akan di tutup


Salam,

1. Kepada kesemua kastemer dan pekerja yg di kasihi.

2. Aku kini berada di ambang penutupan kedai aku, Swinging Bowl.

3. Situasi sekarang ini adalah
a) The cost of running the bussines was soo high sampai aku pusing2 tak buat duit pon selama ini., regardless of apa yg korang fikirkan
b) Aku kene bayar baiki plumbing bangunan yg allegedly rosak sebab aku. Twice.
c) Aku kene renovate plumbing kedai aku utk meet the new requirement of the landlord
d) Aku kene renovate dinding kedai aku supaya kedap udara kerana kedai aku konon2nya membusukkan kedai jiran2 aku dgn bau masakan.
e) Aku telah terlepas pandang maintainance kedai aku, so aku in breach of my lease.
f) Aku lambat bayar rent. Duit takde baii.

4. To be frank, aku dah takde duit. Aku tak boleh bayar. Sales this year was very excellent, but the unexpected maintaince cost tu mmg draining aku. Dah lah now semua student dah balik, so sales aku at the lowest. Ni baru December. Belum January, February dan March. Aku kene endure 3 more slow months.

5. Aku telah cuba fight segala masalah kedai ini tapi lepas satu, satu pulak masalh timbul. Kekadang tu aku rasa macam tengah berboxing, aku tumbuk sekali, sepuluh kali diorang balas. Tapi aku dok tahan je terima pukulan. Tapi sampai bilakah seorang manusia itu boleh bertahan

6. Tetapi. Aku pernah give up sekali dulu masa buat medik. I remember the feeling forever. Seriously, I don't want to feel it again ever. So aku akan cuba continue fighting for my shop, until the landlady says stop. Tengok lah cemana aku nego dgn dia nanti. Hopefully dia berlembut hati. Doa2kan.

7. Tetapi kalau one day kau datang SB dan kau tgk kedai gelap dan telah berkunci, I am so sorry my friend. Swinging Bowl is no more.

Sekian, mekasih, wassalam.

p/s: Kepada pekerja2 aku yg aku still owe gaji, jgn risau. Aku still ingat dan rekod masih ada. Hutang wajib di bayar. Aku akan cuba sedaya upaya utk byr semua org oneday insyaAllah.

16 comments:

ihsan_huhu said...

alamak...

Anonymous said...

Alamak...
no more lamb kurma n lamb curry.

gym_midas said...

wa berdoa agar lu ditunjukkn jalan/kaedah yg terbaik untuk lu atasi gelombang masalah ni....amin ya rabillallamin....

gym_midas said...

wa berdoa agar lu ditunjukkn jalan/kaedah yg terbaik untuk lu atasi gelombang masalah ni....amin ya rabillallamin....

Anonymous said...

slow2 kto kayuh. inshaAllah mn molek Dio wi

FakirFikir said...

lawan sampai menang!

yenny said...

keep fighting for it...
doa yakin..insyaAllah Allah akn tnjuk jln mcm mna nk slamatkn kedai tu...
smoga dlmbutkn hati org yg bkenaan dlm nk br nego..
aamiin...

Anonymous said...

mntak2 sb akan trus beroperasi. kalau tak dapat diselamatkn pun, jgn la ttup sb selamanya sbb nama swinging bowl tu pling stylo aku penah jmpe. xde nama kdai/restoran sestylo swinging bowl. lamb curry feveret aku

Jazica Albek said...

ingat nk tutup blog td hehe. aja aja fighting! mudah-mudahan bleh cover semua n kekalkan kedai tu. apa2 pun yg penting kuatkn semangat! ;)

Anonymous said...

maybe every sunday night market, buat kad/voucher supaya ramai org tau where the kedai is and make it a bit cheaper as a promotion. sebab makanan mmg laku. tp ramai org tak tau where the shop is. when i went to SB at the sunday night market, it was the most laku booth there cause memang makanan sedap pon. so please, you can do it. it will be painful and expensive at first but inshaAllah, it will work.

Anonymous said...

ohh..aku baru nak kumpul duit nak g ostrolia sbb nak mkn kt SB

Foodie Ling said...

Sayang kalau tutup kedai. Aku dah kat Adelaide hampir 8 thn tapi baru tahu kedai kat mana because I tried the food at the Malaysian Carnival and Night Market rasa sedap so Google tengok ada permanent shop tak. Good Malaysian food tak banyak di sini. Hopefully your negotiation dengan landlord goes well. OZ pun ada suka Malaysian food so mungkin boleh advertise kat offices or something. Good luck and keep fighting!

Anonymous said...


Brother SB,

I am one of your regular customer for the past 2 years. I really hope that it's not gonna happen because SB is my official canteen, well not just that, it is the place where I find peace after hours or non stop stressful job and sometimes after a fight with my boss. SB is more than my eating place, I feel at home there (maybe because of the beautiful and lovely staff that you always have).

I would like to say thank you for being there for me all this while and what can I say except good luck and surely I'll pray hard so that you will win this battle because I know there's a lot of people that will miss SB a lot if you were gone.

Keep fighting my brother.

Marissa said...

alahaii..sabar je..nego ngan pokcik landlord tu, citer sket masalah..dia byak songeh sbb nmpk buss masyukkk tu..all the best!

my fav is curry lamb too and nasik putih..yumms

ainishamsi said...

abang azam, walauapapun, saya doakan yang terbaik.

semoga dipermudahkan dan dibukakan jalan.

Anonymous said...

balik Malaysia laa , bukak kedai jual makanan Australia pulak. Pa de hal rezeki kat mane mane beb. stop crying and start packing . we'll wait for u in Malaysia , awey gondeyy.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails