Thursday, July 1, 2010

Toksahlah Jeles Kat Orang2 Yang Kapel Ngan Mat Salleh!

Salam,

1. Bini aku balik2 dari Harbour Town tadi, trus bising2 kat aku. Dia tgh emo. Dia tgh tension. Dia trus tanya aku,
"Apsal takde mat salleh nak kat aku hah? Sepanjang dok Ozzy ni, takde sekor pon Mat Salleh minat kat akuu....Uwaaaa~!!! "

2. Aiikk! Apahal plak ni. Rupa2nya dia jumpa sorang awek melayu ni dok kapel ngan Mat Salleh. Dok meng-kebab bersama2 tadi (kebab ye..bukan club). So bini aku jeles! Dah lah tuh, diorang ni mesra semacam. Main pegang2, peluk2 dan bertepuk tampar gitu.

3. Hmm! Mula2 aku pelik gak. Aku ni kan Penyimpan Mohor Besar Raja2 Adelaide. Jarang gossip yg aku tak tau. Gossip baru nak berputik pon, gua dah dapat terhidu skandalnya! Lagi2lah plak skandal interacial gini. Tak bole nak nyoroknya dari aku!

4. So, bila aku suruh bini aku describe sikit pasal kapel tu, aku trus je kenal ! Kapel tu memang laki bini. Kawin beberapa bulan lepas. Mat Salleh tu sangat2 aku kenal. Dia supplier daging halal utk kedai aku. Baik gila mamat ni. Convert masa teenagers dengan Mak dia skali. Dia ketagih sotong kedai aku. Sebok mintak resepi. Cacat!

5. Bini dia tuh ialah cek mek Kelantan. Datang sini asalnya nak tolong jaga anak sorang student kat sini. Sambil2 tu dia kerje kat kedai daging Mat Saleh tu. Trus Mat Salleh tu berkenan. Trus kawin. Alhamdullilah! Tak banyak berdating dan merepek kuar usung kesana kemari satu dunia.

6. Iktibar untuk aku di sini ialah, pekerje boleh di tekel dan di buat bini. Kalau Mat Salleh boleh buat, aku juga Malaysia Boleh!

7. Iktibar kedua pula ialah untuk engkorang. This is a classic example of kehebatan orang Kelantan. Di Adelaide skang ni ada 3 families yg kawin mixed. Semua husben dia ialah orang Kelantan seKelantan2nya, yg cakap English pon bau budu cap ketereh, walaupun dah dok sini/kawin lebih dari 10 tahun. Dan bini mereka Ozzi yg seozzi-ozzinyer! Gempaq!

8. Di kalangan undergrad plak, amat2 jarang aku jumpa budak laki yg kapel ngan minah salleh. Tapi gewe Melayu yg kapel ngan Mat Salleh dah banyak gila. Ada yg main2 je. Dan ada 2 kapel yg sampai kawin. Tapi the last two awek yg mesra (kapel la kot), ngan Mat Salleh ialah gewe cek mek molek. Sebak tu aku royak ore' Kelate Hebak!

9. Kenapa sekarang ni takde budak LELAKI Melayu yg kapel ngan Mat Salleh bukan satu misteri untuk aku. Dulu, di zaman senior2 kita pada tahun 1980han dulu, boleh kata sempoi2 je setiap budak laki Melayu untuk angkut awek Minah Salleh. Dok serumah lagi. Dia minat kat kita sebab kulit kita. Dia kata kulit, lelaki Melayu sejati ni, cun. Sebab kita tanned! Bagi mat Salleh, putih tu huduh. Nampak kotor! Terbalik ngan kita. Nak jadi putih!

10. Tapi, as time goes, skang ni kita budak2 laki dah tak laku. Sebab ramai sangat Asian skang ni. Banyak penyangak. Dan stigma2 pon banyak skang ni macam kita ni "mengonkong" kaum wanita, zakar kecik dan lain2. Tapi aku tau deep down, masih ada lagi antara diaorang yg kita "boleh makan". Cuma ayat kene betul dan kene ubah attitude kita la kan. Pergilah try!

11. Tapi untuk AWEK2 Asian, perghh, ...mat salleh memang tak boleh tahan. Kalau awek2 bertudung pon diaorang boleh berkenan, lagikan plak awek2 Cina, India, Filipina,Sian etc. Mostly Mat Salleh suka sebab awek2 Asian generally
A) tak banyak songel dan
B) tak menyundal ngan laki lain.

12. But, aku notice that taste Mat Salleh terhadap wanita Asian ni lain skit dari kita. Cantik bagi diaorang adalah lain skit dari definasi cantik bagi kita. Aku pon still konpius ngan definasi cantik diaorang. Kekadang tu awek yg cantik bagi kita, diaorang namapak cantik gak. Macam Maya Karin contohnya. Tapi kekadang tu awek2 yg biasa je pon, tapi bagik diaorang cun giler cam Miss Universe.
cun!

...hampeh

13. Dan, awek2 yg segojes2nya, yang seayu2nya, wanita melayu terakhir, kryptonite setiap lelaki Melayu, mereka ni konfirm Mat Salleh sebelah mata pon tak pandang. Aku perasan gak amoi2 yg cun melecun bagik kita pon Mat Salleh langsung tak minat.

14. Dulu masa aku keje kilang ayam kat sini, penuh satu kilang tu awek2 Vietnam, Thailand dan Cambodia. Adalah soarang awek Thailand ni yg mak datuk gojes. Dah kawin anak 3. Tapi tiap kali dia pegi kantin kat situh, sangat2 lah obvious setiap orang2 lelaki Asian kat situh dok usha dia, dok berangan menekel dia dan dok membogelkan dia dlm kepala.

15. Tapi bila aku tanya kat kawan2 mat salleh aku kat situ, sekor pon tak hingin. Diaorang kata "Her face looks funny!", "Something wrong with her nose" etc. What? Cacatz. Perfect je aku tengok. Tapi mat salleh ni sekor2 kapel ngan awek Asian. Tapi bila aku tengok Girlfren2 diaorang, sedih siol!

16. Wahutevah! Kalau semua orang dalm dunia ni taste sama, abis sapelah yg nak kawin ngan awek2 yg tak berapa cun tu kan? Teori aku, setiap awek/balak itu cun bagi seseorang di atas dunia ni.

17. So berbalik kepada soalan bini aku apsal takde Mat Salleh minat kat dia. Jawapan dia senang je.
A) Sebab kau bukan orang Kelantan. Orang2 bukan Kelantan takde nilai komersial di kacamata Mat Salleh!
B) Mat Salleh muntah tengok muka kau. Kau bukan taste Mat Salleh!

18. Oleh itu bersyukurlah aku nak kawin ngan kau walaupun aku senang2 je boleh tekel Minah Salleh sebab aku orang Kelantan dan aku memang taste Minah Salleh, Minah Melayu, Minah Siam, Minah Kambodia, Minah Filipina, Minah Vietnam, Minah Amoi dan seorang Minah hot yg bernama Rozita Che Wan.

Sekian. mekasih wassalam.

p/s:
1. Mat Salleh minat gak kat org bukan Kelantan sebenarnya. Jgn le emo plak!

2. Aku lupa Hasan kawin Ozi gak. Dia org Johor.

5 comments:

Hapiz Rahman said...

hahaha.. entri ko nie pedih dan kelako.. ko rasa la kan. org helap,, pendek, rambut kerinting cam aku nie ada ke mat saleh akan minat? sila jawab.. haha

tapi aku org perak..

mangkuk statik said...

Ermm..org perak yg gelap, pendek dan kerinting. Kalau aku jadi kau, aku ngorat Negro je cukup. Baru realistik sikit prospek kau. Banyak apa negro2 cun amcam Beyonce, Naomi Campbell, Condaleeza Rice, Queen Latifah dan Oprah.
Tapi kalau kau nak try Mat Salleh gak, mungkin kau boleh taget mat salleh yg buta kot.
Sekian. Harap maklum dan Selamat mencuba.

Hapiz Rahman said...

haha

ihsan_huhu said...

malas nk story je bape rmai oz aku dh rejek

yg cun ade yg gemok pon ade, aku tunggu yg beriman tapi seksi hot je

mangkuk statik said...

kau citer ni ozi laki ke ozi pompuan?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails