Saturday, July 24, 2010

part 2: KANTOI NGAN BINI: Babilah Sapa Yg Design HenFon Nih.!

Salam,
...ni adalah sambungan kpd Part 1.Kantoi Ngan Bini

1. So, bila bini aku cerita kat aku pasal "Suci" besok hari tu, aku tergelak gila babeng. Keras perut aku. Aku pikir ni sudah boleh jadi modal blog terbaik nih.

2. "SUCI? SUCI? Takkan la aku pakai perkataan SUCI!" Aku cakap kat bini aku.
"Takkan la aku bodo gitu! Kalau aku nak sorok nama pompuan, baik aku pakai nama Jantan!"
Baru inconspicuous.

3. Pastu aku tanya bini aku.
"Itu je ker yg aku terkantoi? Kau takde nampak SUCI dok belai zakar aku ker, beromen ke gitu? Bosanlah mimpi ngkau!"

errr...MIMPI sebenarnya.

4. Muahahhahahaha. Itu pasal aku langsung tak cuak!
Tapi 2-3 hari gak la aku gelakkan bini aku sambil nyanyi kuat2 lagu "Suci Dalam Debu".
Dia bengkek jer...
Macam nyesal je citer kat aku.



5. Tapi its a reality in married life that, almost ALL wives check on their husband's phones for "suspicious" calls or messages. Ada sesetengah awek tu, waktu berkapel pon dah sebok2 nak check fon balak dia lagi.

6. Aku dah tak larat nak kira dah berapa kali aku dengar citer kawan2 aku or org2 lain kantoi ngan bini sebab SMS or Calls Record on the phones.

7. Itu pasal kita ....eh silap.....engkorang yg pasang lain tuh kenelah berhati2. Hidup stress. Kene vigilant slalu. Asyik kene check fon slalu. Kalau ada text yg "hot" kene delete on the spot. Calls received or made to cikaroz pon kene delete gak. Kene pepandai kaber-line.

8. Klau dak, Fuuhhh! Parah-parah !

9. Ada sesetengah org yg pemalas tu, sanggup pakai dua fon. Satu utk bawak balik rumah. Satu lagi sorok tpt lain utk aweks, skandal or kekasih gelap. Klau pakai topap, camner nak kantoi kan?

10. Lagipon kekadang tu kita susah2 mengarang SMS yg gempaq2, klau nak delete trasa sayang lah plak kan? Lagipon, SMS2 yg gempak tu sebenarnya kita boleh Recycle pakai kat aweks lain la plak nanti. Tak elok membazir. Itu amalan syaitan.

11. Dan SMS yg awek hantar kat kita ....eh tersasul lagi... kat engkorang yg ada skandal ni, mestilah engkorang nak simpan kan? Buat kenangan abadi. Untuk di baca berulang2 kali di kala berseorangan. Pastu dok sengih sengsorang!


12. Errrr.... klau ada sesapa yg tertanya2, camner aku tau semua ni. Errr... aku ..hmmm...ada terbaca kat wikipedia sebenarnya!

13. Tapi ni teknik2 kaber-line ollskol! Aku tak main la kaedah2 gini. Aku nyer teknik, Einstein baca pon dia pening kapla.

Itu aku cerita in Part 3.....kaedah org lelaki yg pandai, bijak dan genius utk elak drpd kantoi kat bini

Sekian, mekasih, wassalam

5 comments:

ihsan_huhu said...

suci tuh name org ke? indon mane r ko layan

aque said...

hahahaha.. baik punye kaberline eh.... dush3.. tok kamu.... (geng bini kamu ni...) keh3..

mangkuk statik said...

Isan: bukan aku la ngok! Bini aku yg berfantasi liar! muahahha
Aque: citer belum abis. Bile habis citer baru kau nangis tgk betapa hebat aku bole kabe line

THE LEKAT LEKIT STORY said...

jarang nak check hp hubby.. dulu penah tp skrg berserah. Tuhan Lebih mengetahui apa yang kita tidak ketahui & dia yang selayaknya menghukum. Bila dah berusaha, berdoa & last kena redha.. Itu la yg sy lakukan.

mangkuk statik said...

Bagus! InsyaAllah okay. Toksah paranoid sangat! Kau pening kepala. Laki kau plak jadi rimas.tension

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails