Tuesday, June 15, 2010

Kalaulah Aku Ni Seorang Awek, Aku Takkan Pilih Lelaki Yg Romantik.


Salam,

1. Apakah itu Romantik? Mai check pakcik Wikipedia. Dia direct kpd page romance
"....romantic love relationships, romance usually implies an expression of one's love, or one's deep emotional desires to connect with another person. This is especially apparent in platonic love where sexual drive is sublimated into an expression of desire."

2. Hah! Gapo dio?

3. Maksud dia, kau royak/cakap/tunjukkan/zahirkan perasaan cinta kpd seseorang awek. Cinta ikhlas dari hati semata2 ye, bukannya cinta dari dalam seluar.

4. Platonic love tu maksud dia hubungan cinta tanpa seks, macam kita orang2 Islam ni la. Mat salleh kebanyakanya tidak ber-platonic love sebab manjang nak beromen je, tak kira cinta ke idak!

5. Senang cerite, mat2 romantik ni ialah org2 yg pandai ayat org2 pompuan dan pandai amik hati kaum hawa ni ngan hadiah, bunga, kad, cokelat, anak kucing, puisi, playlist, nyanyi dan lain2 kaedah yg boleh mencairkan haid...ehh silap, hati mereka.

6. Dan kesemua orang2 pompuan ni without exclusion, dari budak darjah satu sampailah ke moyang hang yg dah nak masuk kubur tu, sukakan lelaki yg romantik. Hint: Sapa suka twilight movies dan romance novel angkat tangan!

7. Tapi, kalaulah aku bervagina .... ataupun gay, aku takkan pilih laki yg romantik!

8. Sebabnya mudah saja.
"Kalaulah dia boleh beromantik dgn aku, apakah yg akan menghalang dia drpd beromantik/ngorat dgn org lain?".

"Baik cari org yg level romantiknya sama level ngan Batu Bersurat Terengganu, so kalau dia cuba beromantik/ngorat dgn awek lain, KONFIRM FAIL punya!".


9. Sebab aku rasa, utk menjadi seorang yg romantik ni bukan sempoi! Seseorang itu kena ada
A) Talent -terrer ayat, mimik muka/body language yg boleh melembikan lutut wanita.
B) Bijak-terrer kelengtong, tahu adjust strategi according to the aweks, opportunistic
C) Practice - practice makes perfect. Apedia.....?

10. Yes! Orang2 romantik ni mesti dah slalu practise ngan awek2. So dia selesa ngan awek2. Dia paham apakah naluri dan kehendak batin wanita (cinta la....bukannya seks).

11. Dan untuk memenuhi kehendak hati wanita ini bukannya kacang! Kan nafsu mereka lagi banyak dari lelaki! Even when they are easy to please, their pleasure will not last forever! They demand more everytime. Kalau tahun ni kau bagik bunga, tahun depan kenelah Up skit, bagik jam ke. Pastu ipod, pastu dinner, pastuh necklace, pastu kereta, pastu rumah, pastu kebebasan engkau, pastu nyawa engkau.

12. So laki yg boleh maintain romantik ni, bukan calang2 orangnya! Mereka adalah pe-romatik tegar. Jadi sejauh manakah ngkau pasti yg mereka ini beromantik dgn ngkau jer? Hah! Tau cuak skang!

13. From my experience masa muda2 dulu, kawan2 aku yg mat romantik ni memangla pasang banyak2 awek. Buat franchise. Jeles gua. Tapi bila diaorg dah kawin, ada yg menten setia ngan bini2 mereka (at the moment...to my knowledge) dan ada gak yg tak tobat2 lagi. So, nasib engkorang la!

13. Dan jgn lupa gak satu lagi persoalan yg penting.
"Adakah mat2 romantik ni akan menten romantik selepas kawin?".

Ataupun dia berpura2 romantik skang semata2 utk dapatkan/berbinikan/meromen engkau je!

14. Aku dah jumpa 2-3 org kawan2 aku yg kata,
"Apalah kita org melayu ni langsung tak romantik. Aku nanti bila dah kawin aku nak jalan pegang2 tangan ngan bini aku macam mat salleh kat sini!".

Lepas diaorg kawin, adakah diaorg buat gitu? Hampehh!! Bila jalan sorang pandang utara, sorang lagi pandang..err ke arah di mana awek berada.

15. One hint: Kalau kau tengok orang2 kat Malaysia yg jalan2 pegang2 tangan tu, tak kira bangsa/agama apa, 99% adalah kapel. Bukan laki-bini!

16. So, adakah aku ni romantik? Walaupun aku tak pernah bagik sekuntum bunga kat bini aku, but I think that I am romantic in my own way.

17. By that I mean, bunga boleh di beli, jam, necklace, kereta etc boleh di kasi. Tapi ini semuanya bende2 yg "zahir". Senang. Ada duit, semua boleh bagi. Ini romantik Datuk2.

18. Aku prefer romantik yg "batin". Iaitu, kau berikan pengorbanan bertahun2 tunggu, long distance r/ship, kesabaran drpd pegi mengorat awek lain, ketabahan hati apabila di mengorati awek lain, fikiran yg rational utk tidak kawin dua, etc, iaitu sacrifices that you made to express or prove your love.

19. And that is not something you can buy. For me that's the "true"definition of romantic. Wah! Gempaq dak falsampah aku! I know!

20. I know that its very hard to find someone like me. An asshole but also a romantic. Please be patient and form a que when taking turn mengorati gua. Everbody will have their turn. Dont worry. There is so much love in me to be shared around.

sekian. mekasey, wassalam

11 comments:

Anonymous said...

lol.

Anonymous said...

i like this post...

brenn said...

aku letih gak nak meromantik kn diri ni...da mcm bukan aku da nanti

Munir said...

aku pon tabah kalau ada awek ngorat aku. so aku dikira romantik gak ah ni. yes2. hahahha.

Penk said...

bini kau lah yg tabah camtu.salute ah kak yanti!

mangkuk statik said...

TQ Anonnymous

Brenn: kau belakon je lah bro. Bila dah dapek tuh, pandai2 kau lah nak jadi romantik ke idak.

Munir: Mestilah kau romantik Munir. Kau kan abg gadis, casanova, casablanca...

Penk: Hotak engkau! Kau pernah dgr org kata.."Eh ...romantik sungguh awek tu yer?". Romantik adalh eksclusive utk LELAKI..mcm aku jer. Org2 jawa di panggil "RomongTik".
Sape Yanti? Bukan bini aku nama Pamela ker? Pergh Penk! Kau mengkantoikan gua le bro. Abisla bini aku yg bernama PAmela sidekick tulang rusuk aku akrang ni!

Abang Ben said...

"fikiran yg rational utk tidak kawin dua"

laaaa... selama ni gua ingat lu sungguh2... rupa2nya eksen je?

mangkuk statik said...

Ben: Aku tau otai2 cam kau mesti pikap ayat tuh! Aku kata tak kawin 2, tapi kawin 3 dan empat masih optional! Nilah namanya politik rumahtangga. Janji tak kawin 2 itu hanyalah janji2 politik semata2!

n said...

asshole.

lol

ihsan_huhu said...

eh, awek mane yg ngorat ko munir? ko bkn ngorat tp xdpt ke?

Hapiz Rahman said...

aku tidak romantik kerana lelaki yang romantik adalah lelaki yang berpura-pura.. betul ke?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails