Thursday, July 7, 2011

Gerimis Mengundang ....

Salam,

.... Lebam. Baru balik dari Melben NCG 2011. (Sukan antara state di Ozzy between Malaysian students). Team aku kalah futsal quarterfinal penalti shoot-out. Bola padang dapat no empat je.



Kusangkakan panas berpanjangan ( Kami bajet boleh menang sempoi2 sebab kami kononya "HEBAT" dan champion of Melbourne Cup 2011)
Rupanya gerimis..rupanya gerimis mengundang (Sekali kami pulang dgn tangisan di hati....padan muka)
Dalam tak sedar ku kebasahan (Tobat la basah! Main dalam ribut taufan, artic weather, angin non stop, muka aku kebas, aku taleh rasa dari lutut ke bawah. Telur beku)

Pernah juga kau pinta perpisahan ( Bila kita tak train dan tak fit mmg aku dah bajet kita konfem akan struggle)
Aku sangkakan itu hanyalah gurauan (Sekali tengok kita sempoi2 je qualify bergaya ke second round. Boleh main2 lagi last group match tuh. Aku pon score!! So boleh menang kot NCG tahun ni!)
Nyata kau serius dalam senyuman (Sekali kene lawan Carlton Blues kat semi sebab dpt no dua dlm group baru semua terkedu)

[Chorus]
Bukan sekejap denganmu ( Dah lama aku nak main NCG. Ni lah first time kita hantar the strongest team ever ke NCG)
Bukan mainan hasratku (Aku pegi NCG bukan sebab gadis. Bukan sebab makanan. Bukan utk jalan2. Bukan utk shopping)
Engkau pun tahu niatku (Bukan Gangsa. Bukan Silver. Aku nak Gold bola padang dan futsal!)
Tulus dan suci (Main sampai mati)
Senang benar kau ucapkan (Senang benar own gol aku masa futsal tu. Bodoh! Knape aku tak jaga post elok2)
Kau anggap itu suratan ( Dah nasib penalti quarter taim futsal tu semua org kantoi kecuali aku. Dah nasib gol Miu offside dan penalti miu tak masuk masa semi bola padang )
Sikit pun riak wajahmu tiada terkilan (Lepas kalah futsal aku try control jangan sedih sangat sebab ader semi bolapadang plak pastuh)

Hanya aku separuh nyawa ( Tapi aku admit aku mmg tengah down)
Menahan sebak didada (The emotional rollercoaster of the quarterfinal futsal)
Sedangkan kau bersahaja ( Struggle aku nak maintain cool dan bersemangat utk main semi)
Berlalu tanpa kata ( Memang aku semangat nak main, tapi aku emotionally dan intelectually drain slepas 2 hari of pecah kepala pikir line-up bola dan futsal di dalam weather yang gile babi. Aku dah ketandusan kata2 semangat yg "cliche" before kita masuk padang. Berapa kali lah aku boleh ulang "Lupakan masalh tiger" or " Boleh makan ni, boleh makan" or "Kita dtg jauh2, takkan nak balik kosong kan?". Korang pon dah boring dengar sequel. So akhirnya, masa last group hug before 3rd/4th place tuh, lidah aku kelu . I am sorry!)
Terasa diri amat terhina kau lakukan (Babi la Ragby! Boleh menang plak this year)
Terasa diri amat terhina kau lakukan (Babi la Netball! Awek pon boleh menang gold. Sunggh aku terasa dayuss!)

[End]
Sia-sia ku korban selama ini (Training walaupun ade 2-3 org je turun, Jetstar, Hertz, bekpekkers, saman, tol, Madam Kay, KFC, McD, Krispy Creme)
Jika kasihku, jika hatiku kau guris ( Balik dengan kaki lenguh dan suara serak, tapi tangan kosong)
Dalam tak sedar ku menangis ( Lagi sepuluh second game futsal nak abis, aku terscore own gol. Lagi seminit bola padang nak abis, aku kene red card. What a fitting end.......)


Sekian, mekasey, wassalam.

7 comments:

ihsan_huhu said...

bahahhaahhaha,

Anonymous said...

xde rezeki tu. ko pun dh skor last minute equaliser msa futsal. dh la team queensland tu kalah 2-7 masa 3rd/4th place dgn nsw. kalaulah kita yg main...

-GK-

nobody said...

takziah >'_"<
tapi biaselah tu bro ^^

adat permainan.


erm.
cume.
nak tau.

selalu lelaki kalau down sebab yang bersangkut paut dengan bola, u guyz buat ape eh untuk hilangkan down tu?

atau dalam erti kata lain, macam mana orang di sekeliling bulih tolong bantu? macam isteri ke, anak ke...

selalu ayah down pasal bola, tak reti den nak buat guano ...



*tabik spring lah still dapat main dengan cuaca camtuh*

Dr. Ben said...

tanda emo la tu

mangkuk statik said...

huhu: sedih ni wei! muahhaha

GK: TQ Kamal. Kau pon tlah buat yr best. Next year iAllah Jom!!

nobody: cara nak ilangkan kesedihan org2 lelaki pasal bola ni sennag je. Kau pegi kat dia pastu bacakan sura Al-Asr!" Sesungguhnya manusia itu di dalm kerugian" .
Bola hanyalah permainan. Akhirat itulah yg realitinya! Pehh..

Ben: Takde lagu goncang otak yg kau bole sajest?

mangkuk statik said...

huhu: sedih ni wei! muahhaha

GK: TQ Kamal. Kau pon tlah buat yr best. Next year iAllah Jom!!

nobody: cara nak ilangkan kesedihan org2 lelaki pasal bola ni sennag je. Kau pegi kat dia pastu bacakan sura Al-Asr!" Sesungguhnya manusia itu di dalm kerugian" .
Bola hanyalah permainan. Akhirat itulah yg realitinya! Pehh..

Ben: Takde lagu goncang otak yg kau bole sajest?

mangkuk statik said...

huhu: sedih ni wei! muahhaha

GK: TQ Kamal. Kau pon tlah buat yr best. Next year iAllah Jom!!

nobody: cara nak ilangkan kesedihan org2 lelaki pasal bola ni sennag je. Kau pegi kat dia pastu bacakan sura Al-Asr!" Sesungguhnya manusia itu di dalm kerugian" .
Bola hanyalah permainan. Akhirat itulah yg realitinya! Pehh..

Ben: Takde lagu goncang otak yg kau bole sajest?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails