Sunday, July 3, 2011

Cinta Pertama Aku ...........

Salam.

1. Aku mmg gila main bola. Letih camne pon, sakit demam teruk camne pon, bila aku nampak je padang, cium bau rumput, pehh...aku akan jadi gila! Bola adalah dadah untuk aku. Tapi bola bukanlah cinta pertama aku.

2. Cinta pertama aku ialah ........



3. Martial Arts. Tak kisah ape jenis sekalipon. Sampai skang ni, kalau aku tertengok je ape2 tournament martial arts, pehh .... aku trus terasa nak sparring. Nak bantai orang. Trasa mcm nak challenge Buakaw!

4. Masa aku tingkatan satu gitu ayah aku entah ape angin tetiba gila nak belajar Tae Kwon Do. So abis kitaorang adik beradik join sekaki. Kitaorang suka gila lah wei. Adik beradik aku mmg semuanya jantan. Betumbuk dan sepak menyepak antara satu sama lain itu adalh ibadah harian.

5. Mula2 aku join ayah aku belajar ngan sessi "orang tua2" malam2 kat Dewan Merican depan Hotel Perdana KB. Pastu bila adik aku nak join, dia tukar aku join sessi "budak2 sekolah rendah" kat dewan St John Ambulans, juga di depan Hotel Perdana. So senang sikit aku boleh jaga adik2 aku, ayah aku kata.

6. Aku mula2 tu protes lah kan! Bosan lah wey kalau train ngan budak2 sekolah rendah. Aku dah Form One time tuh okay. Sekali bila aku pergi .....Pehhhh!.... Double Pehhh Pehhhhh! Sessi budak2 ni dia kombine dengan sessi "aweks2 only" dari seantaro daerah Kota Bharu!!! Mujur aku tak trus sujud syukur arituh!

7. Kau imagine, semua budak2 kecik sekolah rendah, pastu the rest are aweks2 dari tingkatan satu ke tingkatan lima. Dan jantan yg dah akil baligh hanyalah ...... aku sorang! Gua! Ambo! Pehhh .. Heaven.

8. Kau imagine awek2 peluh2 brader! Pehhh! Kau imagine awek terbongkok2 tertungging2 stretching! Pehhh! Kau imagine baju TaeKwondo camner? Terbukak besar kat dada kan! Pehh! Aku ade terabyte of images of training bra dan sport bra dalm hotak aku.

9. Dannnnnnn...... aku kene sparring dengan diaorang. Biasanya dua orang awek lawan aku sorang. Threesome brader! Ménage à trois. Kenape aku gedik sangat bila sebut pasal sparring ni? Kerana sparring maksudnya aku "terpaksa" memberikan sepakan2 dan tumbukan2 mesra ke dada2 dan buntut2 anak2 dara yang baru menyubur itu. In other words, pukulan manja.

10. First time ever aku sparring ngan awek, aku kasi baek punya. Takde kasi chan. Terpelanting awek tu sampai tersungkur2 slepas kene dua tiga kali sidekick kat perut. Tak sampai seminit instructor aku dah stop the fight sebab minah tu dah senak. Awek tu trus pergi pelan2 ke corner, ...... pastu nangis! Adoyaiii! Dah lah awek tu cun yang amat!

11. Second time aku sparring, aku lawan awek tomboy yang hawt giler. Farah! (pengkid pon hot what! Layan sudep). Kesudahannya, the instructor stop the fight bila aku ........ tersepak vagina dia! ( Tak terkoyak selaput dara kan kalau aku sepak situ? Kene labia majora je pon kan? Bukannya ibu jari kaki aku masuk terowong pon!)

12. That's it. Slepas tu, tiap kali aku nak sparring, instructor aku akan jerit kat aku, "Control Azam! You must control your hits". So bermula dari situ, aku pon control lah sepakan2 aku, kasi manja2 je gitu. Kalau ade opening nak bantai, aku kasi chan. Aku biarkan dia orang yang memberikan pukulan2 mesra kat aku. Aku defensive. I don't mind. Aku kan sukakan pain!

13. Trasa mcm heaven siol. Masalahnya time tuh, walaupun aku dah baligh, tapi aku belum dapat growth spur lagi. So aku pendek, tinggi mcm diaorg je, 150 cm gituh. So tak macho lah kan. Dah lah aku mmg jenis tak reti ayat. So, peluang keemasan untuk menapau berlori2 awek2 daerah KB itu telah aku persiakan. Dem.....

14. But motherfucker! After 3 years of sparring dengan aweks-aweks, pelir aku menjadi keras akan tetapi body aku menjadi lembik, sepakan aku macam pondan dan tumbukan aku jadi slow. Kau imagine after 3 years,(aku form 3), awek2 tu boleh fight aku one-on-one takdehal. Babi betol.

15. And aku discover ni apabila aku termiss grading session untuk sessi "Aweks dan Budak2" dan terpaksa pergi grading sessi "Budak2 Lelaki Sekolah Menengah" iaitu yg sebaya dgn aku. Aku yang talipinggang "biru nak masuk merah" (2 gred before black-belt) kene sparring ngan noobs yang talipinggang yellow (atas satu je drpd putih).

16. Mamat tu tapau aku dengan dua kali sepakan je. Dua2 dia guna "double sidekick". Kene dagu aku straight dan aku terpelanting ke blakang dan terhuyung hayang. Aku pening skit lagi nak KO! Trus instructor stop the fight. Semua budak2 gelak kat aku. Haram.

17. Bila aku keluar dewan tu jer, dagu aku dah sengal2. Lidah aku trasa kebas dan bila aku ludah, berdarah siol. Aku straight tahu ni semuanya sebab aku dok sparring ngan aweks2. Kimak btol! Kaum wanita mmglah perosak kaum lelaki.

18. The next year aku masuk Form 4 kat MRSM Jasin. Walaupun budak2 lelaki batch aku ada ngam2 satu dorm je, Al-Khawarizmi (40 org gituh), tapi, 90% budak2 martial arts! Tiap2 malam, after lights off akan ada dua gelanggang sparring kat dlm dorm. Dan kita org akan sparring full contact or training sampai ngantuk. Lebam2, luka, terseliuh dan patah itu perkara biasa.

19. Aku still jadi budak belasahan di sebabkan kelembapan aku yang lampau, sais badan aku dan kebodohan TaeKwonDo (TKD is good for exercise.But VERY VERY VERY VERY bad for self-defence. Not practical). Tapi aku never give-up. Aku stop TKD dan change to streetfighting-style yang heavily influence by silat. After all the pain dan satu lagi KO, lama2 aku jadi keras dan terer lah sikit.

20. Then akhirnya waktu aku masuk matrik, aku terjumpa cinta pertama aku. Silat Cemandi Jalak Lenteng. Pehhh!! Silat ni menyebabkan aku wish aku ni Jawa. Guru aku punya philosophy in sparring really blow my mind. Aku yg sceptic ngan silat, try bantai guru aku after the second session kot, tapi dia mudah2 tapau aku walaupun dia dah tua. Dan bunga dia. Mak datuk. Indah sungguh.

21. After aku fly ke Ozzy, aku try gak nak menten practising martial arts. Tapi takde sorang pon budak silat taim tu kat Adelaide. AKu terpaksa practice sengsorang. Akhirnya bila aku masuk second year je, aku tinggal trus.

23. Dan masa second year tu lah aku start main bola. First time aku beli boots. First time belajar camne nak sepak bola sebab aku sepak still macam sepak TaeKwonDo lagi. Within 6 months, aku masuk tournament bola for the first time. And the rest is history...........

Agak2 gambar ni tahun brapa?

Sekian, mekasey, wassalam.

6 comments:

ihsan_huhu said...

pergh, gilo silat

topex said...

apsal xnk prekti ngn aku dulu? hahaha

-rabbow-

mangkuk statik said...

huhu:kau fragile dowh. taleh join.

topex: Tanak! Nanti kau tapau aku sebab rambut kau mcam aweks dowh! Nanti gua dapat flashback memori silam yg hitam.

Dr. Ben said...

aliph al-turkistani tengah cari kawan nak sparing ni. Apa lagi? Lepas tu boleh buat laporan kat sini.

nobody said...

menarik ^^

saye suke martial arts jugak
dolu amik karate kat sekolah men
bertanding sampai peringkat negeri
tapi kalah pusingan pertama :p
kui kui kui

masuk uni amik silat
silat cekak hanafi...
last skali joint
untuk silat open day
Malaysia Book of Record

tu lah kenangan paling manis :)

tapi tak dpt habis sebab cuti semester berbeza dengan budak silat lain :(



p/s : Gambar tu time matrik kowt

mangkuk statik said...

Ben: Aliph kategori faeatherweight. Aku categori bantamweight. Tak acila klau aku lawan dia. Penumbuk akulagiberat. Mane boleh Mike Tyson lawan Manny Pacquia kan!

Nobody: Silat cekak bagus! Simple and practical.
Tidak. Gambar tu bkn time matrik!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails