Friday, January 23, 2009

Alahai che det..!! !Hang ingat hang terrar

Salam.
This posting is rated G. It contains opinion bodoh tahap Gaban.

1. Pengumuman kedai. Kedai aku dah ader chopstick. Sekian. Trima kasih.

2. Aku hari tuh dengan berbangga hati-nyer cadang nak ajak che det dtg ke blog aku untuk bacer pendapat aku yg gempaq pasal gaza tu lah. Jadi aku pon slamberlah tulis komen kat blog dier kat the latest blog entry "united nation". Aku raser ngam-ngamlah releven-nyer dengan post aku ari tu kan.

3. Komen aku berbunyi lebih kurang gini:
"Salam tun,
Kalau tun ader kesempatan, diharap sudilah membacer pendapat saya tentang Israel-palestin ni di blog sayer di
http://swingingbowlsatay.blogspot.com/2009/01/israel-vs-palestin-skip-kentut-berak.html
Tapi tun jgn mati terkejut la pulak...nanti kesian kat saye ni.
Wassalam."
Tu jer

4. Skali aku check2 takde keluar pon komen aku. CIssTanbul!!

5. Komen ader sampai 166 ari ni takkan tak leh letak komen aku. 70% drpdnya ialah burung kakak tua kaki bodek/yes-man yg repeat balik cakap drM tapi tukar susunan ayat. Sekor2 macam amik exam BM bahagian mari membuat ayat ttg topik yg same. CUma 20% jer yg bagik original idea kot. LAgi 10% ntah aper2 komen; terkeluar tajuk giler.

6. Bertambah lah dengki aku biler org lain pon berlambak letak link blog sendiri. Kembang kempis lubang idung aku ni.

7. Tapi aku tau la yg drM tak becer pon komen sekor2 budak2 tu. Gilo ke nak bcaer komen yg kadang sampai beratus-ratus. Ader la tuh mamat maner ntah yg grad IT yg tuliskan blog tu (drpd draft/recording dr M kot) dan mamat tu lah yg menapis komen2 drpd org2 yg perasan pandai cam aku nih.

8. SAtu lagi aku suspek mesti ramai yg cuba nak sabotaj blog drM nih. Mesti SB ker, budak2 AMNO ker dah cuber spam chedet ni mcm giler. Pembangkang takan kacau daun nyer sebab blog ni dah cun-cun hentam pak lah.

9. Jadi untuk ngurangkan spam , certain word tu mesti kene black listnyer, contohnyer yg maki2 tu la. Jadi bler mamat IT tu bacer komen aku ader perkataan kentut la, berak la dan swinging bowl, gerenti kene reject-nyer la kan.

10. Satu lagi sesaper yg pernah post komen kat chedet mesti tau yg semuer org kene daftar dulu amik login/username dan pw. User namer aku adalah spender.

11. Sebenornyer che det pernah post komen aku seblum ni pasal apekejadah ntah aku dah luper, ni dengan username spender la ni!. Tapi aku kutuk pak lah lah kan. Mungkin tu silap aku kot. Patutnyer aku kutuk pak lah dulu kot!!.
"SAlam tun. Saya raser pak lah tak ensem cam tun.
Bulu dada pak lah, tak selebat bulu dada tun yg mempunyai dada yg bidang macam bendang di negeri kedah jelapang padi.
Walaupun pak lah mempunyai batang idung yg mancung, tetapi ia hanyah ibarat bukit bendera kepada idung tun yg macam gunung jerai tuh. Lebih-lebih lagi lubang idung mu tatap manjadi pojaan hati ku.Tentang isu boikot ni, saya raser bla bla blah...."


Sekian, Morekasih, Wassalam.

6 comments:

Abang Ben said...

gua baca posting che det je, tak baca komen2 tu. Kalau gua tau lu ada post komen, pasti gua sokong lu!

Lu kena bukak satu blog nama Che Jam. Tapi blog resepi la.

GheySA said...

patutnye kau buat cam spam2 biase kat e-mail tu, "che det, your blog is selected to receive beneficiary fund etc... mr. eric djemba djemba was corrupted national bank governor of southern rwanda had passed away and leaving $10 Billion pound of embezzlement for the same corrupted politician bla bla..plz give me your details to receive your fund at http://swingingbowlsatay.blogspot.com/"

kau dah penah try camtu? aku rase mesti dapat sbb che det dah takde pendapatan sangat cam duit komisyen kapal selam atau duit2 beli helikopter mahupun duit bina masjid kat tgh2 pulau yg takde org kampung pun nk pegi..

FakirFikir said...

Patutnya hang bagitau kat Che Det...
Please la, masukkan saya punya comment ni. Isteri dan anak saya dah balik kg. Saya sepi, gersang dan boring ni. Saya tak ada benda nak buat ni. Please la Tun. Saya bukan nak projek catering pun, nak masukkan comment jer.

Bro Halim said...

hahaha.. menarik berani tahap ultraman tiga, memang menarik gler sbb tak ramai yg dok terpikir nak bagi msg kat DrM lebih2 lagi kita yg golongan marhaim ni.. Dia tak terbace or kalo baca pun delete dulu baru dia letak yg puji2an dia.. tp satu tindakan berani seberani pejuang intifada yg belum berjuang lagi, tunggu saat dan ketikanya...

mangkuk statik said...

abg ben: Kalau aku bukak blog resepi, aku leh buat 5 post jer. Pastuh dah abis akal nak boh aper lagi.

GheySA: org tua2 cam drM tak perlu duit dah. Yg perlu bini muda. Aku tau la sebab aku pon dah tua...dan gersang..cisss.

fakirfikir: sat aku nak google carik mentera santau angin!!Aper alamat rumah kau yer?

bro halim: Mekasih. Aku agak dah dr M takkan letak komen aku. Tapi aku dah bajet nak tulis gak lam blog samada dier letak ataupun tak letak komen aku. muahaaha.

ihsan_huhu said...

hahaha.. mmg bes r. lain kali ko ajak r die naik kude.. pastuh br r leh sembang

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails