Friday, January 30, 2009

Kopi Kuat 2: Sape minum dier mengaku mati pucuk!!

Salam.
sambungan kopi kuat.
This post is rated OP. Ia hanya utk orang pandai atau org yg persan pandai sahaja.

1. Aku biler tengok org minum kopi-kuat , aku mesti geram nak bertanyer.:

- sejak biler encik ni mati pucuk sampai kene makan tongkat ali nih..eh kesiannyer. Nah amik buah limau ni.
- En zakaria demam ke ari nih?
- Muda2 pon barang dah kondem ker?
- woo bestnyer lu ...malam ni "on" ke?
- abang nak bersilat malam ni dah dapat permit polis ker?
- abang tak nak tapau kopi kacip fatimah skali ker...?
- Ehh bang..minum kopi "power" pagi2 ni nak "kais pagi makan pagi" ker? Tak kerje ke arini?

Jadi, tak malu ke korang dok minum kopi-kuat ni. Seolah2 korang declare kepada khalayak ramai yang kau ni mempuanyai masalah batin ATAU kau ni nak balik rumah buat project!

2. Peminum2 kopi-kuat tegar akan berkata, kopi ni bukan untuk tenaga batin jer. Malah ia baik untuk kesihatan. Cuber lu check forum kopi radix ni. Cuba bacer bahagian komen pembace tuh. Mangkuk sungguh. Sebok bertanyer al-nujum tetang masalah kesihatan drp masalah batin kepada masalah zahir.

3. Pak belalang nak jual obat. Memang dia cakap semuer boleh. AKu tension jadi aku pon post komen ni
  1. 1. Adakah kopi radix ni dapat menyembuhkan masalah gejala mat rempit di negara kita?
    2. Bolehkah kopi radix ni membantu rakyat palestin dalam perjuangan mereka menentang israel?

Ciss aku lupa nak bubuh satu lagi. Bolehkan org lain menjadi sehensem saye biler minum kopi radix ni?
(Note- kalau aku mati tetiba, itu bukan sebab aku di santau oleh HPA Industries Sdn Bhd pembuat kopi radix yg terer bab herba ni. Mati ku hanyalah suratan takdir. Plis don't avenge my deathhh !! And you can mengorat my wife..kesian dier menjanda nanti!!)
(Second note- kalau nak santau ker antar hantu/jin/setan ker..naper tak hantar ke israel ker, ke goerge bush ker. Ke adakah mungkin ia sebenarnya TAK JALAN!!)

4. Jadi persoalan aku, ADAKAH PERLU KITA MENGAMBIL KOPI-KUAT ATAU PRODUK2 TENAGA BATIN SEUMPAMANYA?

5. Bagi aku, kalau kau ader masalah batin yg di sahkan oleh doktor...why not. BUT kalau kau sehat wal-lepat-liat kenape kau nak ambik jugak? Contohnya: kau biasa makan panadol bila pening kepala. Tapi bila kau tak pening kepala, adakah kau makan panadol jugak?....sajer suka2 makan panadol, mane lah tau kan ..kot2 datang pulak pening kepala ni. Giloo ko!!

6. Product2 seks ni bukan main2 cam panadol. Impaknya MERBAHAYA! Sebabnya ramai org gunakan pruduk-seks ni sebagai amalan harian sebab termakan dengan label "menjaga kesihatan". Buatnyer product tu betul2 effective...tak ke ramai org lelaki yg berjalan denagn keris yg terhunus....sedang mencari sarungnya. Kalau sarung tu sarung yg halal tak pe. Tapi kalau sarung yg haram camner?

7. Biler asyik dok pikir seks jer dalam otak dan asyik mengujakan diri sendiri dengan makan ubat-kuat.....maker timbulah banyak masalah. Pembuat product2 herba seksual ni dah tak peduli effect camtuh. Depa dah berijtihad korang pakai product tuh utuk jln yg halal. Tetapi secara tidak langsung, mereka sebenarnyer menyumbang kepada gejala haruan makan anak/sumbang mahram, zina, khalwat, pemerkosaaan, bohsia pre-paid, vcd porno dsb.

8. Dalam website kopi radix yg lain ni, tengok responses pertama drpd farahin(yg obviously salah seorang jurujual radix) dan jawapannya di responses ke dua. Adekah patut seorang emak dan tok bomoh rekemen bagik kopi-kuat ni kepada remaja? Langsung tak bertanggung jawap! Ni "salah satu" punca kes yg aku baca masa aku balik malaysia aritu yg seorang budak perempuan berumur SATU TAHUN di perkosa oleh suami dan anak lelaki remaja penjaganyer (child care). Mak budak tu bukak nappies tengok penuh ngan darah. Ni namernyer Bangang tahap babi kuraplah kalau kau nak bagi anak kau makan kopi-kuat!! Budak2 muda mana perlukan ubat kuat. Awek tiup jer dah cukup!!

9. Kita kenalah pandai dalam menbuat pilihan. Jangan jadi terlalu taksub dengan ubat-ubatan melayu yg tidak di kaji secara scientific tentang effect dan side effect nya. Jgn termakan dengan ayat2 salesman yg memjual nama2 saintis jalanan maner, doktor murahan mane dan kajian2 universiti yg tidak pula diberikan tajuknya, tahun bila dipublish, journal mana etc. Kalau betul ia menyembuhkan kanser, naper ari2 masih ramai org kat malaysia mati kanser lagi? Engkorang ni bukannyer BODOH. Korang tengah dok study OBERSEA lagi. Jgn merendahkan minda anda ke level pakcik makcik tak sekolah tuh. Kritikal sikit!

10. Kalau ader org still kater ni ubat jaga kesihatan, silelah tulis komen, nanti aku bagik hujjah2 aku. Kalau ader org bagik AYAT STANDARD..."nanti bile dah tua baru tau ape kesanya". Aku nak mintak pakcik/makcik tu bagitau aku aper kesanya SEKARANG, aku nak buat list tulis satu2 dan kalau tak jadi nanti biler aku dah tua, aku nak report kat ALLAH. Biler dah tua tuh, enjine dah semput, sendi2 dah jam..tak kira lah kalau kau ambik ubat herba maser muda ke tidak. Sakit2 maser tua tu PASTI. Mati tu KONFIRM. Jgn nak jadikan alasan nak jual ubat.

11. Sebelum aku chow, kopi radix aku jadikan contoh bukan sebab aku tak suka kompeni tuh. Tapi sebab depa kempen sakan lam internet, tu yg senang search tu. Kopi2 lain pon 3 kali 4 gak. Kompeni HPA tu aku tengok lam website memang bagus. Satu kompeni muslim yg patut di contohi. Semoga Berjaya.

to be continued..

Sekian. Terima Kasih. Wassalam

7 comments:

Abang Ben said...

You convinced me!

Gua amik keputusan untuk BOIKOT produk2 kopi tongkat ali.

ihsan_huhu said...

so jgn minum kopi tongkat ali,

minum r sirap tongkat ali, teh tongkat ali, slurrppy tongkat ali, dan air kosong tongkat ali pon xpe

Lutfie said...

masa kat asrama aku suka lenjan teh tarik dewan makan CAMPUR kopi tongkat ali ali cafe.gila memang baru sedap.rasa lagi kaw.tapi tak de plak rasa horny memanjang.hahahahahahahah

mangkuk statik said...

abg ben: Lu anak berderet boleh penuh setengah bas. Lu bukan stakat tak leh amik tongkat ali, lu ni dah level perlu kene "kasi" dah.

huhu: kawin ngan anak pak ali je yang boleh.

lutfie: Tak horny? Saya rasa anda kemungkinan seorang khunsa. Sudahkah SAUDARAI mencuba set kesuburan wanita HPA?
1. Paramaria Plus
2. Herba Penggalak kesuburan (rebusan)
3. Evergreen Centella
4. Kopi Radix
5. Mega 3 kapsul
Hargenya cukup murah $999.90 shj.
Pasti menghornykan anda!

Anonymous said...

hpa punye tongkat ali boleh bg horny ke? aku pnah try cni,poweroot masa study dulu utk segar mata. itu pun sbb nescafe takde bg kesan so aku minum la tongkat ali. tp takde la plak sampai keris terhunus. ni bukan kesan kat aku je, tp kwn2 aku pun sama

Anonymous said...

kopi susu, kurang manis tambah gula.... lagu lama tradisional... tu pasal org sekarang pun dok minum.. tp tak de lak rasenye leh teransang baik punye...

mangkuk statik said...

encik2 anonymous: kan aku dah story kat kopi kuat part 1 tuh. Yg no 12 tu kan aku dah cakap org dah buat eksperimen ngan kopi tongkat ali. Kopi2 ni tak leh bagi korang "teruja" sebab kandungan tongkat ali di dalmnyer sangat2 rendah. Korang kene minum sampai kalau tak silap SEJUTA gelas (convert nano kepada miligram..betul ke?)baru boleh ON.Itu pon daripada 10 kopi yg di ujikaji, ader 3 yg langsung tak de zat tongkat ali. Yg ni minum 34 billion gelas pon tak jalan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails