Monday, January 19, 2009

Israel vs Palestin: SKip kentut. BERAK terus.

Salam,
This POST is RATED MH +4(mangkuk Hayun). Only for mature and fellow MH audience.

1. Sedey gua tengok ape jadi kat gaza. Tiap kali jadi camni kat pelestin, ramailah mangkuk2 yg bagik cadangan yg hampeh untuk menyelesaikan isu palestin-israel ni eg:

a)mengecam israel- kau maki hamun la israel lam 192 language kat UN tuh, buat perabis air liur jer...keje bodoh. Tapi lagi bodoh sebab nak past resolusi ni pon tak leh sebab kene veto ngan US. Bodoh bin bahlul lagi biler kiter nak jugak UN kecam israel. Buat aper? APer?.. kalau kau nak maki mat rempit cilok line kau perlu resolusi dari JKKK kampung kau ker?. MAki jer lah!! Tak yah meeting2. Lantak aper negara lain kater

b)demonstrasi - Demo demo ni macam demo silat la, semuer belakon je. Tak de org yg sakit betul2 pon. KIter bakar bendera israel dan baling kasut kat bush, tapi kiter pikir buat camntuh somehow boleh bagi israel/US lemah, gentar, cuak dengan kekuatan islam? Gilo ko! Demo ni olok2. KIter nak yg real. Aper pekdah kumpul juta juta kat staduim pastuh jerit2 maki israel. Aper kater kiter kumpul juta2 kat palestine pastuh serang israel pakai penumbuk dan penyepak? TEngok...Sekor pon tak berani...termasuklah aku. muahhaha.

c)boikot - Aku sokong boikot tapi kene lah comprehensive, bukan selective.

Ni seblum turun pegi demonstrasi anti-palestine lu cukur bulu ketiak pakai gillete, kumur2 pakai listerine, bedak buntut lu ngan J&J, pkai spender calvin-klien, sarung jeans levi's, baju nike, pastuh minum Milo untuk mengalas perut.

PAstu lu pakai helmet motor Bell ader sticker Man United besar2 (owner Malcolm Glazer tu yahudi US), naik motor harley davidson, Skali awek lu tepon handset motorola hang ajak pegi starbuck. Tapi lu lapar jadi tukar gi KFC. Seblum gi melantak, lu singgah 7-11 beli stayfree untuk awek lu. Di KFC awek lu bagik lu movie tropic thunder dier download pakai computer compaq dier semalam sambil dier google blog Swinging Bowl (iklan kejap).

Lepas mentahkedarah, lu mintak satu brader pakai jersey chelsea nyer zippo untuk mengasap marlboro lu. Tengah pam oksigen, skali lalu satu awek cun badan cam botol coca-cola. Lalau lu usha pakai lu nyer oakley bajet awek tu tak perasan la konon. SKali lu kantoi. Awek tu trus gi kat hang dan biler dekat lu tetiba duduk melutut sambil buat2 ikat kasut reebok lu. manCISs..kusangkakan dara rupernyer khunsa!

Then lu merempit ke esso bagik minum kuda lu. Skali check pulus tarak, jadi lu hulur Visa kasi settle. Pastu lu on lu nyer ipod dengar lagu iron maiden, opps silap metallica seblum continue gi dataran merdeka nak demo. Tengah2 merempit tertibe gatal buntut nak kene garu. Tengah syok mengaruk tetibe satu chevrolet captiva makan lu nyer line, trus lu jadi superman 5 saat, cium jalan-man 5 saat dan sakit-man bersaat-saat.

Lu jumper doktor kat sepital dier kater lu nyer buntut gatal sebab lu ader cacing kerawit. Namer scientific nyer ancylosotomadoedenali necator americanus. BArua..sebab tu sial...cacing america rupernyer. PAdan muker lu..pakai barang america sampai cacing di lubang taik pon cacing branded USA. NAh amik ubat vermox ni kasi cacing tu lak gatal buntut, kater doktor tu yg skali pandang cam accapan, 2 kali pandang cam obama lak!. Lu pon balik umah tengok demo lam utube dah lah.

JAdi korang betul2 nak boikot ke nih? Ni acah tak acah macam dok terkentut2 jer lam tandas. Taiknyer tak keluar pon. Kiter umat islam dah lama terkentut-kentut kat tandas. Sekarang tibe lah maser nyer untuk BERAK...

2. (Ehh baru no 2 ker? muahahah) Jadi aper tindakan yg sepatutnyer kiter ambil wahai tuan kedai SB yg perasan bijaksana? Mula2, kiter kenalah educate ourself. Belajar la geography jadi tau sikit Israel kat maner, palestine kat maner. Bace sejarah penubuhan negara israel, jadi korang tau camner org org arab di untakan. Belajar sikit tentang aper tu yahudi, aper sifat mereka? ruper cam ner, cam king-kong ker? sembah rimau albino ker? main bola pakai baju chelsea ke?

3. Pass tu buat aper lak yg arif? Entah...aku pon tak tau. Tapi memandangkan cadangan2 sebelum ni agak mangkak-mangkak gak , maka ape salahnyer aku tambah semangkuk dua cadangan gilo babi untuk membela org pelestin.

a)Semuer org Islam boikot drpd gi SaudiArabia untuk buat haji atau umrah selagi Saudi tak keluarkan investment mereka di USA dan gunakan duit tu utk invest di negara islam lain yg tak sebodoh mereka. Jadi ia memperkasakan kekuatan ekonomi negara2 islam lain dan melemahkan US. Perkembangan ekonomi pula haruslah digunakan untuk menghasilkan RND mantap di bidang ketenteraan untuk membebaskan kita drpd dependent kpd West utk military equipments.
b) biler kite dah bebas drpd belenggu US/west, barulah kiter boleh buat pakatan tentera islam sebagaimana yg di cadangkan oleh sesetangah pihak. Jadi tak lah kite tengah2 perang tetibe kene mintak peluru drpd pihak musuh untuk tembak musuh tuh balik!!
c)melantik Khalifah. Enough said.

4. Amacam ada brani? Saper brani gi beritau tuk, nek, moyang yg dah nak mati di kampung yg tahun ni kiter tak leh gi aji sebab kiter boikot Saudi? Kambing ader beriani, ayam pon ader beriani. Koarang ader beriani dak?....Semuer hampehhh.

5. Kalau korang ni jenis kecut telur tak suka perang2 aku ader satu lagi cadangan. Org Israel ngan Palestin ni macam org pompuan bermadu sebenornyer. MAne leh letak satu rumah, rumah sebelah2 pon tak leh. Asyik dok bercakar jor. JAdi aku cadangkan kepada United Nation untuk mengalih negara israel ke kutub utara dan palestin ke kutub selatan. Negara israel dan palestin sekarang kita isytiharkan "world heritage fun fair". Semuer org leh masuk tapi kene bayar cam masuk movie world kat gold coast tuh. Tapi tak leh tinggal, hatta dok bermalam kat situ pon tak leh. Biler sekor kat artic dan sekor kat antartic, ia ibarat bini pertama aku di malaysia dan bini kedua aku pulak di australia. JAdi depa takkan bejumper satu samer lain. JAdi tak lah gadoh...Genius tak aku???

6. Pemgumuman kedai. Mulai esok Char kuey tiaw dan yg sewaktu denganyer akan naik harge kpd $7.50 untuk bukan student dan $6.80 for student. Ni Bukan sebab aku tamak cam yahudi lah. Ni sebab harge minyak naik la...harga indeks minyak senyonyong muar naik semalam.

7. On second thought, baik israel pindah kutub selatan dan palestin pindah kutub utara. Sebab kalau israel dok kat artic, silap2 dier carik kes ngan org eskimo lak nanti. Tak pasal2 beruang kutub jadi collateral damage!

Sekian. Mokasey. Wassalam.

9 comments:

Abang Ben said...

Time umat Islam tengah lemah ni ke banyak sabar. Nabi s.a.w. kat Mekah dulu pun tengok sahabat kena seksa DEPAN mata, Nabi s.a.w. suruh sabar dan DOA.

At the same time Nabi s.a.w. pastikan sahabat2nya IMAN bertambah. Bila iman bertambah datang kewajipan2 yang Allah s.w.t. suruh, sonang2 je depa amik. Nak tahan badan kena panah? ANYTIME! Dah tu korban diri tu SEMATA-MATA kerana Allah dan Rasul. Bukan pasal marah, pasal nak glamer...

Dalam Al-Quran pun ada sebut, Allah s.w.t. janji hantar pemerintah yang adil apabila orang2 kebanyakannya beriman dan beramal soleh.

So pendapatan gua yang kais pagi makan pagi ni rasa, ikutlah petunjuk Nabi s.a.w.

Beza sahabat r.a. dengan kita cuma satu je... IMAN DAN AMAL mereka.

Apapun, sedara2 kita kat Gaza tu bantulah mana2 yang patut. Tak boleh la nak tinggal gitu je.

Eh gua macam pandai2 pulak... mintak maap tuan blog.

huda humairah said...

layari..

www.mykhilafah.com


disini, kami membuka minda-minda anda untuk berfikir secara fikrul mustanir (berfikiran cemerlang) harap sudi hadir.

mangkuk statik said...

abg ben: aku dah cuak dah sebab aku ingat kau nak ajak aku keluar 40 hari dah tadi. LEga aku...
mak huda humairah: tq. Saya dah gi. Makaseh.

Anonymous said...

hahaha..
tokey, if abg ben ajak kuar 40hari pon pe la salah nyer..sahabat2 ade yg kuar x blk2..

tokey, cube lu check blk psl demonstrasi or boikot dgn ulamak2 len..

cube check tgk, nabi ngn sahabat penah wt x bnde2 cm2..

aiyok..ade org promote page HT..xtau..=p

ihsan_huhu said...

jgn kate nk lantik khalifah, nak lantik pengerusi n imam mesjid pon dh nk kne perang saudare sp 5-10 taun gk tuh.

idea ko yg boikot saudi tuh cam bes gk, kite wat haji kat mesjit kristal je r pasnih. bukan ade org pon kat situ. hahahah

mangkuk statik said...

En anon: Alamak bro, betul gak cakap kau yerk. ABis aku dah konpius. Aku ni maleh sikit nak check-mengecheck ni. APer kater kau bagik link aper2 yg patut kat aku.muahahha
Ihsan: Ye ker tak de org? aku tak pernah sampai. AKu hanayer pernah sampai mAsjid tanah jer. Ghamai giler org sampai habis jam jln...taim org balik rayer la.

GheySA said...

camne pulak kalau berawek israel, walaupon cun gile babeng kena talak jugakke?

mangkuk statik said...

Ghey: mane leh berawek ngan yahudi. Mesti kene clash pastuh pasing kat aku!!

Izrul Zainal Abidin said...

kalau dah ade awek, tak ghey laa namenye.. bek tuka name jer.. bi-sex SA..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails