Saturday, January 10, 2009

MERRDEKAAAAAAAAAAAAAA.......

Salam
Takziah diucapkan kpd fikrul dan roslinda yg kehilangan bayi 7 bulan dalam kandungan. InsyaAllah dia akan menanti saudara saudari di syurga kelak.

0. Atas suggestion bernas zaki, blog aku slepas ni akan di bagi content rating. WARNING. THIS POST IS RATED R18+ . IT CONTAINS BLOOD AND VIOLENCE PICTURES.

1.Alhamdullilah aku dah selamat kembali setelah anta anak bini balik negeri. Baru jejak bumi adelaide 5 minit dah ader org tanyer maner bini muda? Tak bawak datang sini ker? Terharu sungguh aku...Kata2 itu adalah doa. Terima kasih lah Astro. Semoga kau kawin 4!

2.Sempat gak aku jumpa asrul seblum dier pulang ke pangkal jalan. Tenkiu bery much tu the krew yg cover line maser aku off- lisa, seri, asrul, bear, safwan, nazerul, nina dan cheb. Amacam senang dak jaga kedai? Brapa kali terkincit dalam seluar masing2? Tak pe resit dobi leh bagi kat aku.
hek elleh...ulur kunci kedai buat aper..ulur lah rokok sebatang dua asrul

3. Malasnyer nak keja balik. But no work no money. No money, no bini satu lagi. No bini satu lagi, no happi.

4. Susahnyer nak tuning balik otak, tukar setting ostolia ni. Baru tadi aku nyaris nak cium keta org lain maser driving sebab terbawa2 aksi rempit mesia. Aku paking kat coles pon ikut malaysian freestlye, dah lah masuk senget, tayar makan space org seblah lah..hentam saja. Pegi coles nak terbayar pakai duit mesia. Lapr petang tadi nak cari goreng pisang. LAst2 makan maggi je lah.

5. Masuk je rumah tadi aku dok cari mesin penimbang. Nak tengok aku dah pregnant brape bulan. Tak jumpe lak, maner la bini aku letak ni.

6. Wajah baru kedai setelah di letak susuk dan di cocok botox sedas-dua.

muhammad tinggal bulatan putih besar2 kat tengah2 dinding tu yerk


wei muhammad, maner bulatan putih papa? memang lah kau ni umno!!

7. Aiseyman. Wokay..Saper kecut toksah tengok. Aku baru start first day dah ter-trim jari skali lagi la. Pisang berbuah 2 kali sunguh. Jari yg same, luka yg same dan pisau yg same telah di alami oleh mangkuk yg sama. Tu baru melepak 10 ari, kalu sebulan terpenggal lengan kok agaknyer.

yg atas tu september 08, yg bawah tuh ari senin lepas. Tak blaja blaja...

8. Sebagai seorang yg pro-PAS dan pro-aktif, aku pon apalaga..trus mengambil tindakan untuk memastikan pisang tak berbuah 3 kali. Adalah teramat penting untuk aku mainten mempunyai paling kurang 4 jari untuk aku sarungkan cincin kawin bini2 aku nanti. JAdi kebesokan arinyer aku trus angkut sarung tangan kalis peluru mikel jackson ni...jgn jeles.




9.InsyaAllah tak lut pisau. Tak payah lah aku menuntut ilmu kebal dari abg jak atau mintak susuk besi drpd ayah pin. Sarung tangan besi ni juga sesuai untuk digunakan sekiranyer anda berkerja sebagai pengorek lubang idung singa di adelaide zoo, pengosok gigi jaws di sea world atau untuk pengusaha restoran kedai makan di adelaide melempang pekerjer nyer yg mintak gaji atau berpeleseran.

10. Dan pisau yg telah makan tuan, mulanyer aku nak sedekah kan ke tong sampah. Kalu kat malaysia aku dah jual dah kat apek besi sekerap dah. Last2 aku offer kat bear. SApe bear ni? Tu bohjan yg paling kanan lam gambau ramai2 antar asrul tuh. Wei korang jgn bagitau bear pisau tu dah belah aku 2 kali ye..muahahhaaha. NAsib lah kau bear!!

Sekian, Mekasey, Wassalam

10 comments:

Abang Ben said...

welkem back!

Apa? Zaki suruh Rating M blog ni... pigidah... lu mafia... apa kira!

Hidup Mafia!

Anonymous said...

haha..aku bini dua dah cukop kot..4 ramai sgt..



Astro

LutfieBroontal said...

mafia?

'maplelah' lagi ganas kot

isuzu_aizu said...

tahniah2. cun gle kedai wajah baru. menepati citarasa aku gamaknye. heh, jage2 la tgn tuh bos, cuak lak aku tgk jari ko tu, naseb laa aku x jadik amik doktor dulu2. huhuhu

mangkuk statik said...

abg ben dan lutfie: mafia pon dengar cakap paderi itali dier. JAdi aku kene la dengar cakap "spiritual leader" aku: bro zaki!!
astro:kite kene letak target tinggi2. JAdi kalau dapat 2 ke tiga tu kira balik modal la.
intan: tak "jadi" amik medik ke "tak layak" amik medic? Ayat tu kene kasi jelas2 sikit.

isuzu_aizu said...

ciskek! fine laaa aku tak layak amik medik. nak buat camne, budak kisas tuh ramai betul yang bijak2, tak dapek la aku nak menerobos ke kelas sains masa form 4 dulu, kelas akaun je la layaknye..huhuh

weh, ko patut berterima kasih kat PENGUNDI HANTU ni disebabkan tu org2 KT masih mampu menonton bulan penuh utk term yang akan dtg :P


(aku tak sure org2 kat umah aku ni belah mana, tp bile tgk brite td ktorg lak yang terlebih sorak/ hepi bile dpt tau result PRK KT..huhuhu syukur2 alhamdulillah~)

GheySA said...

patutlah sedap semacam masakan kedai kau, fuhhhh!

ihsan_huhu said...

tuh jambu mane yg lukis bunge tuh?

mcm bunge kat botol perfume menzo je.. kes2

mangkuk statik said...

intan: aik...aku tengok kau pakai tudung pink tu jadi aku bajet kau org puteri amno la. Rupenyer ibarat peribahase eskimo..ku ingatkan dara rupenyer janda!

gheySA: aper la tetibe citer masakan aku lak ni. Org cite lain, lain lak kau nyampuk. Mamai bangun tido petang ko?

huhu: wall paper la bro. TAk de keje aku nak cari artis lukis kedai aku lak. LAgi baek aku cari artis kawin ngan aku.

nazee said...

hahahha azam..tak leh blah..glove tuh dah laa tak muat untuk aku.. lain kali jgn buang parang tuh..kasi dkt aku jer..kah kah kah...picture tangan ko pun dah gruesome gile..kah kah kah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails