Tuesday, May 26, 2009

part 2: Tika cintaku bersemi .....Woi semi tu pekebende hah?

Salam,
continuation from part 1....

1. Tak lame lepas kes classmate aku berbaju ketat atau badan "membengkak" (kau boleh argue both ways), kawan aku plak trima love letter..sioll! Giler terperanjat beruk mamat tuh. Habis satu kelas dier kongsi surat tuh.Pastuh kami pakat komen kuat2.Muahahhaha. Yg mangkuk nyer surat tuh dari budak sekelas, sah-sah dier dengar. Kesian awek tuh...di reject slamberdog in public!! Tau naper? Let me give u the EXACT quotation from my pren that got the letter..

"Tok say aku nate' kelling paria tuh!!"

(subtitle: tok memberitahu aku nata'de coco ada di keliling pari tu!...ehh pari tu mender? ikan ker?)


2. Yes, awek tuh anak singh maner ntah. Silap besar la sis! Maner kau ader chan ngan org kelate!!. Blom terlewat aku nak ucapkan, "Welkang tu kelate darul racist". Ginilah senang citer. Kami org kelate ari tuh, kalah main bola lawan negeri sembilan pon dah try nak tangkap sekor2 pemain2 "melayu" negeri 9 dan sumbat dalam tempayan , boh garam sikit, asam jawa seperah dua dan peram setahun sampai jadi budu. Untuk yang bukan melayu, kami buat BBQ mlm tu gak. Api dah siap pasang dah. (Terima kasih kpd pihak polis atas sumbangan bahan bakar. Truskan"Mesra Berkhidmat" bro)



3. Sian dier kau. Syabas anyway becoz brani menyuarakan isi hati. Bagi aku, kalau tak tanyer, maner nak tau kan!". Bodo btol kami taim tu. Awek industan ngorat pon kami gelakkan. Ntah2 awek2 tu besar2 jadi asha gill ntah.....pergh meleleh beb!! (sape asha? google sendiri)


4. Tapi di dalam gelak2 tuh, aku tau di hati masing2 berkate "Fuhh...nasib baik bukan aku kene ngorat. Malu siak!" tapi ader gak "Tapi naper aku tak di ngorat? Naper kawan aku? Waiii" Berbagai fikiran dan perasaan konfuse bercelaru di kepala.

5. Jadi pada suatu malam di tahun 1996, masa aku berdarjah 6 tuh, aku pon dok naik keta ngan mak pak aku pegi dengar ceramah agama. Sekali keluar lagu headwind baru "kita serupa". Bile dengar into lagu ni, tetibe aku senak perut.
"Ape kess? Aku makan tak bace bismillah ker".



"kalau dapat ku petik, bintang di awan biru"

"kan kusematkan ke dalam dada mu"
(ehh macam lucah.....giler pervert aku ni!)
Ehh aku nampak bintang.."kalau aku petik bintang, aku nak semat kat dada saper yer? hmm..senaknyer perut"

"kalau dapat ku capai, bulan mengambang penuh"

"kan kuhadiahkan di harijadi mu"

Ehh bulan mengambang plak mlm nih, " kalaulah aku dapat bulan, aku nak hadiah kat saper? Cepatla sampai rumah, aku nak terberak ni.."

Brainstrom sat.
Awek body mantap? Hmm...body power, tapi muke biasa. Berak lagi best.
Awek supermodel? Hmm..Ntah2 rumah dier ader anjing. Aku takut anjing. Pruuuuttttt! Banyaknyer angin. Ntah2 biler besar muker die jadi gini sebab kuat makan babi....oink...oink!

"Tapi aper kater aku bagik kat Roswita? (Aikk..Roswita celah maner dtg plak?) Woi diam la kau! Yes! Aku bagik kat roswita. Tapi naper aku nak bagik kat roswita plak? Ape ke hal? Ape lah perut aku ni? Aku ni nak terberanak ker?"

"begitulah janji ku kepadamu, walaupun dikau hanya menunduk bisu"

" ku tahu kau diluka, kerna cinta................"

TOING!! Aku mcam spring terus terbangun dari berbaring.
Tetiber meremang siol. Raser macam landak. Aku raser aku blushing skali. Nasib baek malam, org tak nampak. Tapi kalau siang pon org tak nampak gak, sebab kulit aku kan "tanned" ala espaniol.

6. Biar benar! Cinta?? Ehh sakit perut dah bergerak ke hati plak. Hati ni raser mcam nak gugur plak. Drp prrrettt pruttt..kepada Dub Dab Dub Dab!! Drpd otak dok pikir camner nak semat bintang ke dada, tanpa di tuduh mencabuli, kepada image rupe paras awek tuh silih berganti. Siol!!....Jadi pada suatu malam di tahun 1996 tuh aku baru tau bagaimanakan perasannya bila di lamun cinta. Macam sakit perut rupernyer!! Selame ni rupernyer aku tiap2 pagi jatuh cinta...WOW!!

7. Jadi, bermula dari tahun 1996 hingga lah ke tahun 1994 sewaktu aku datang ke adeled......WOII...penipu besar! Ehh kesilapan teknikal berlaku di situ. Tersilap tekan nombor. Dah dekat2 sanggat button kat keybod, sebelah nyeblah. Jari aku besar, jadi silap tekan la. Tahun tu tahun 1986 sebenarnyer. Nah amik kau...puas ati dah?

8. Take two! Jadi, bermula dari tahun 1986 tuh, bermulalah era kejiwangan aku melayan lagu2 cintan. Feeling bro!!.....Wai not? U have to feel to know that u are alive. Semue pesen lagu cintan aku layan, rock kapak ker, glam rock, pop, boy band, girl band, grunge, hip hop, rap, heavy metal, dikir barat etc. Tapi lagu melayu atau mat salleh sahja. Indon, industan, korea, jepun, eskimo, negrito, etc tak main la

9. Cume dua genre jer aku tak leh masyuk. Death metal/thrash sebab nak jiwang camner lirik pon dengar kelam2 jer. Dan nasyid sebab mane lah ader nasyid jiwang kat awek? Nasyid paling xtreme jiwang pon citer pasal kasih di antara sahabat sejantina, "brotherhood ukhuwah", eg "teman sejati", "padamu teman". Giler gay!! Mauhahahahhaha

aku akan di rejam suatu hari nanti....aku dapat merasakanya.


To be continued......part 3

WEI KORANG? Seriesly. Adekah korang nyampah dengar citer cinta bodoh aku nih? Aku nak warning awal2, ader at least 2 part lagik. Aku inggat nak settel bab cintan ni perabih, pastu no more. Siler bagik vote kat atas kanan tu yerk.

Sekian, makacih, wassalam.

p/s: next one continue crite melben cup balik iA. Then patah balik citer ni.

6 comments:

ihsan_huhu said...

dr kecik jiwang tp apsal gf 1st jadik bini tros?

adekah ko jenis lelaki yg baling batu sembunyi batu sendiri?

n said...

hahaha nice huhu

mangkuk statik said...

huhu: TOLONG JGN PREMATURE EJACULATE kat sini!!!...citer belum abis bro...Kita main "rengan2 dulu"/fore play...kan aku cakap ader 2 part lagik..nanti aku bagik la reasons.
Peribahaser kau tuh manyak pelik? Takkan batu dah di baling , pastu sorok plak. "baling batu, sorok tangan la"

n: nice hotak kau!! TOLONG JGN...ehh..pompuan ader premature ejakulasi ker?? Masih banayk yg perlu daku pelajari drp wanita....Terpakselah aku kawiin 4 atas namer research..Ya Allah ...permudahkanlah insan mu dalmmencari ilmu...AMIN.

Cari Ilmu said...

Mudah-mudahan dimakbulkan doa. Amin.

LutfiePOOdle said...

post ni buat blog kau tersenarai dlm list blog death metal aku selalu usha donlod lagu.ngehhhh

Abang Ben said...

gila babas gua nak paham rambling lu ni... gila kacau...

gua paham...

tu pasal kita dibenarkan tambah lagi satu kalau tak cukup satu. Gua sokong je bro!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails