Saturday, May 23, 2009

Tika cintaku bersemi .....Woi semi tu pekebende hah? part 1..

WARNING: Bahase dan isi kandungan dewasa yg boleh menghantui pemikiran anda buat selama2nye.. Senang cite, Jgn bace!!

Salam,

1. Bini aku marah siol. Dier kater aku kene delete post tuh sebab aku telah "breach the trust between parents and child". Muahhahahahaha."Sue me!!". Cheb (my pren) pon der bagitau, "kene jaga2 jgn membuka aib org lain". Pikir2 betul gak. So aku pon selaku seorang yg hensem dan berfikiran waras telah membuat keputusan untuk mendelete ke dua-dua post yg sebelum nih......dalam mase yg terdekat...sebelum muhammad tau mambacer blog......mungkin lagi 10 tahun lagi kot!
Amik ko.......papa jahat!!
2. Tapi kalau lah aku mati besok lusa kene tikam tokey restoran cina manetah ke, terbakar kat kedai ker atau mati heart attack sebab risau duit terlalu banayak, maka, to be fair to muhammad, aku pon bukak citer la tentang my pirst love.

3. Mase aku kanak2, aku dibesarkan di dalm famili yg semue lelaki dan kawan2 pon budak2 jantan. Nasib baik aku tak jadi auww atau gay. Budak pompuan adalah species yg di anggap alien yag boleh di temui di sekolah atau di tepi jalanan. Bagi aku budak pompuan ni boleh pandang jer, tapi tak leh di tegur atau di sentuh. Macam anjing kurap la!

4. Sampai lah darjah 6. Di zaman aku, kami tak amik UPSR. Kami amik "Penilaian Darjah 5" maser darjah....lime la. So darjah 6 adalah darjah enjoy sebab tak de exam. Cikgu siap ponteng tak masuk ngajar lagi. Secara tradisi, lepas exam tuh, 99.9% dpd budak2 darjah 5 tu akan bersunat. Make maser masuk darjah 6, kami telah "suci drpd najis terkumpul di kulup"(bdk jantan jer yg paham). Tapi kami masih macam budak2 lagi, sebab majoriti belum "mimpi best" lagi.

5. Lainlah kes untuk budak pompuan. Tetibe taim tuh bebudak pompuan dah tak tergedik2 mcam beruk lagi. Masing2 dah ayu dok bersimpuh atas kerusi. Taip2 bulan ader la yg "absent". Ader gak beberape kes yg tetibe jer ader tompok merah kat kain. Cikgu cepat2 bawak budak pompuan tu ke bilik guru. Kami bebudak laki tengok pelik semacam jer. Budak2 bodoh di kalangan kami akan bertanyer,
"Ehh, saper tikam budak tuh sampai darah...Sadisnyer!!".
Tapi budak2 laki yg pandai cam aku akan kata,
"Itu bukan darah lah ngokk!! Budak tu terberak ke terkencing lam seluar...ehh kain. Lihatlah betapa lemahnye kaum hawa. Darjah 6 pon masih tak dapat mengawal sistem kumbahan hadapan atau belakang. Jom kawan2, kita tanding korek idung tengok sape ader taik idung paling banyak dalam sukatan gram."

6. Kemudian berlakulah satu kes yg mengempak kan kami tahun tu. Seorang drpd budak pompuan kelas kami telah di-mengoratti oleh budak sekolah menengah sepagar dengan sekolah kami. Brader tu siap antar surat lagi. Sekali surat tu kantoi kat cikgu. Cikgu tu emo, satu sekolah dier kecohkan...cikgu pompuan lah katekan!

7. Pastuh dier marah2 kat classmate aku tuh. Walaupun aku belum mumayyiz lagi taim tuh, tapi aku dah nampak betapa bodohnyer cikgu aku tu. Naper marah kat budk pompuan tu? Marah lah kat brader sekolah menengah tu! Katakanlah aku hantar selori surat cinta kat erra fazira, logik ker kalau mak pak erra gi marah kat dier?

8. Aku inggat lagi, cikgu aku pangil budak tu ke depan kelas dan lecture awek tu. Antara point2 cikgu tu adalh naper baju ketat sanggat dan naper kain baju kurung pon dah singkat sampai nampak betis sikit. Dah budak tu tenggah membesar dan darjah 6 pon dah nak abis, so logik la kalau mak pak dier tak nak beli baju baru. Pegi la marah mak pak dier. Ntah2 anak org miskin.

9. Tapi, biler aku dengar point cikgu tetang baju ketat yg menampakkan "bonjolan2 kedewasaan" tu, baru lah aku perasan!! Kata kawan aku
"Wei azam! Kito bulih napok kopek dio?"
Thanks my pren for pointing out the obvious. So sejak ari tu kami mula2 lah curi2 pandang awek tuh. Dammed!!
Naper la korang pakai baju putih? Giler ke! Pakai la kain putih skali. Baru matching!
10. Maka bermula dari detik bersejarah itu, berubahlah paradigma kehidupan kami sebagai budak lelaki. Pada mulanya, halatuju pemikiran kami sebagai bebudak lelaki ialah untuk "study hard". Tetapi kini telah berubah kepada "hard elsewhere".

11. Inilah punca utama kejatuhan prestasi budak2 lelaki dari peringkat persekolahan hinggalah ke universiti sejak akhir2 ini. Zaman dulu taim2 p.ramlee, budak2 pompuan tak sekolah sebab kene dok rumah tolong mak pak jage adik bradik. So budak2 lelaki score jer manjang kat sekolah. Tapi sejak zaman siti nurhaliza, budak2 pompuan dah bersepah2 kat sekolah. Kat luar sekolah plak ader berduyun2 bohsia.

12. Aku raser budak2 pompuan ni telah menyusun startegi yang ampuh untuk mengagalkan kite budak2 laki. Budak pompuan yg cun tapi bodoh bertindak sebagai peng-distract (decoy) so that budak2 pompuan yg huduh tapi pandai berjaya meragut mahkota kecemerlangan akedemik milik budak2 lelaki selama ini. Tu la pasal kami budak2 lelaki prestasi merundum dan impaknya kelihatan apabila budak2 lelaki gagal untuk memenuhi kuota2 pelajar lelaki di IPTA dan juga untuk ke obersea.

13. AYUHLAH BUDAK2 LELAKI!! Sedarlah! Usah di pandang awek2 itu. Konsentrate stadi. Gapai lah bintang2 bergemerlapan di angkasa. Panjat lah pergunungan akedemik yg penuh cerunan tajam. Redah lah danau peperiksaan yg beronak duri. Cekalkan hatimmu! Lupakanlah gadis2 ayu itu buat sementara waktu. Pausekan cinta di hatimu. Kerana, bak kate org2 tua, "Bunga bukan sekuntum, tetek bukan sepasang".

14. Giler babas aku merepek sampai jauh lari giler dari topik...Terpakse aku sambung balik lain hari pasal..eh pasal ape ntah tadi..aku pon dah luper!!

Sekian, makasey, wassalam.

8 comments:

nkecik said...

blah la bos. ko nk suh bebdk laki kat adelaide konsentret blaja supaya ko bole konsentret ngorat aweks2 adelaide,seko pon xkan perasan kewujudan ko kecuali kari ko. muahahaha

Abang Ben said...

Lu ni layak jadi bomoh sakit wanita la bro... boleh bukak table sebelah Swinging Bowl....

GheySA said...

lucah dan sensasi seperti biasa. hangaaaattttt.
kau sekolah mana ni baru darjah 6 dah lucah2 gile babs ni, haha.

mangkuk statik said...

nkecik: aku tau kau sakit ati kat aku sebab aku tak ngorat kau mcam lecturer mat salleh kau tuh. Aku tak suka budak2 Bohsia nih..Aku cari yg beriman jer!

Abg Ben: Woooo.!!!. itu tak boleh bro..AKu lelaki gersang ! Nanti tak lame lepas jadi tabib, naik namer dan muke aku lam Harian Metro " bomoh mencabul kehormatan pesakit"

Ghey SA: Sekolah Rendah Kebangsaan Batang Berjuntai, Selangor

Igniz said...

seyes cite2 ko ni mmg membasahkan gusi aku..XD

cite pasal anak ko yg bernama mohammad tu lagi ar...XD

adoi..XD

mangkuk statik said...

igniz: timo kacih. Mak oii powernyer inglis kau lam blog kau..aku tenggok pon malu betape lemahnyer inglis aku.

Capik! said...

mauhahaha! nak jadi bomoh boleh, tapi jgn smpai buat cerek elektrik besaw lak kat rundle mall sudehhh

ihsan_huhu said...

ade ke awek yg ade tetek 2 pasang?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails