Sunday, May 17, 2009

Adat orang meniaga ke 3: Anak yang terbiar. Part 1

Salam,
Ini adalah susulan kpd adat org meniaga ke 2: bini yg di tinggalkan

.,,,.fiona gadiskuuuu..fiona.cintaku..adalh milik mu..mekar untuk selama-mananyaaaaa..fionaaa..tutt.....
Aku: hello....pehal tepon2 nih..aku dok tunggu SMS Helija Misbong nih. Sebok lah lu.
BT (Bini Tua): Ampunkan dinda kekanda. Adinda membawa khabar gumbira ni kekanda.
Aku
: Pedia? Berite kau dah boleh side parking dah?
BT: Belum lagi kekande. Tapi ingin di khabarkan kpd kekanda, anakanda muhammad dapat no 3 la, BI die je 80%, lain2 high nineties dan sains dan agama islam dapat 100% lagi ..kelas gitu.
Aku: Besa lah tuh org pandai2 cam aku dapt anak pandai...tak pelik...Cuma aku lagi pandai sebab aku dapat no 1. Cakap kat muhammad....dier loser.
BT: Dier siap kerek lagi kat atuk dier. Dier cakap "tenggok ni atuk. Muhammad pegi sekolah lambat tiap2 ari pon muhammad boleh dapt no 3. Giler hebat muhammad."
Aku
: Woooo....Bab-bab riak tuh mesti datang dari genetik kau. Aku seorang yang merendah diri dan berpijak di bumi nyata.
BT:Maafkan adinda kerana genetik adinda telah mencemarkan anakanda kita.
AKu: Beta no hal.
BT: Satu lagi kekanda....Ade sorang budak perempuan dok slalu kawan ngan muhammad sekarang nih.
Aku: Besa lah tuh kawan2. Berkawan biar seribu, bercinta biar satu, berkawin biar empat.
BT: Kawan mende kekande. Dok makan sekali, kongsi2 air, berlari-larian di tengahari kat pdang sekolah berdua jer. Budak pompuan tu, dok ikut jer muhammad gi maner2.
Aku: Ehh buat2 lupe plak. Besa lah tuh biler bapak "chick magnet", anak pon "chick magnet" gak. Suratan takdir. Takkan kita nak melawan.
BT: Maafkan sifat pelupa adinda kekanda. Jadi nak buat camner ttg anakanda kite nih?
Aku: Budak tu cun dak?
BT: Entahlah...cun gak la untuk budak2.
Aku: Takpe..lagi 10 tahun maser dier 17 tahun aku masuk minang jadi bini aku no 4. Settel problem. Ok Babai..!


1. Adoiiiihhh....aku dah tua. Di dlam kehidupan kite, ader berape milestones yang important that charted our life. Bermula drpd kelahiran, kepada fist steps, first words, starting school, etc. Dan apa yang di alami Muhammad pada hari tersebut adalh jeng...jeng...jeng..."dunia percintaan"...How sweet...if i can smack his face..kApoWWW!. Kecik2 dah jiwang karat. Ngikut sape nih?? Ni mesti sebab mak kau tengok Kuch Kuch Hotak Hei 3 juta kali mase pregnant kau ni.

2. Muhammad baru 6 tahun, oktober ni baru 7 y.o. Tapi dah pandai yerk...Ciss. Ni melawan tokey ni. Tapi aku tak pelik sanggat sebenornyer sebab memang ader org kate budak2 sekarang ni cepat sikit pandai bab cintan ni. Kau tenggok la brape banyak katun pasal cintan yg ader, cindrellela, snow white, cars, shark tale, shrek, wall-E etc. Camner budak2 ni tak terpengaruh.

3. Generasi aku zaman kecik2 (drpd 0-17 yo) tenggok cerite cumi dan ciki, ultraman, gaban, kesatria baja hitam. Maner la ader jiwang lam citer tuh. Seingat aku, maser aku sekolah rendah, nafsu aku terhadap budak perempuan ni ibarat nafsu aku terhadap lubang jamban. Perempuan di pandang dgn perasaan jijik...huarghh muntah aku....boleh belah. Dah lah aku 5 adik bradik semuer boys. Kami memang misogynistic (anti-perempuan) gile babeng. Biler masuk sekolah menengah pulak aku jadi "benci, tapi suka" pada pompuan. Dan biler dah tua ni suke sangat2 kat pompuan sampai org2 lain pulak yg benci dan nyampah." haish ..org tua miang ni...bawak ngucap skett!".

4. Tapi budak pompuan cik mek molek kelate tu bukanlah "first love" muhammad. Cinta pertama muhammad sebenarnyer berputik di bumi adeled ni. Jeng ..jeng ..jeng.. Mari kita ngumpat muhammad. Sesaper nak buat milo ker horlick ker gi buat cepat!

5. Muhammad (MhD) sebenornyer dah lame "minat" kat sorang budak pompuan sekolah die nih. Budak tu memang lah tersangat cun sampai aku yang yg tua ni pon dah bajet2 nak masuk booking gak. Skali MhD cilok line aku. MhD memang slalu lukis bende2 dan bagik gift kat budak pompuan tuh. Mhd sampai gune namer pompuan tuh untuk masuk competition kalering lagik. Bajet kalau dia menang, pompuan tu yang dpt hadiah lah konon. Gile pandai kau ngorat betine yerk....Bagus...Anak Bapak!!

6. Walaupun aku tau, aku buat donno je lah sebab aku bizi ngan bisnes. Sampailah ke suatu hari yang paling mengemparkan di dalm sejarah idup aku selama 35 tahun ni..Pada hari tu bini aku report kat aku, muhammad aritu sambil tersengih-sengih dan tersipu-sipu malu, slow talk ngan bini aku...

MhD: mama mama , muhammad ader something I wanna tell you but i am very shy..hihihihihi
Mama: what is it muhammad? U can tell me..
MhD: last night mama, i have a dream with H (awek dier la)

TEEEEEEEEEEEETTTTTT......jantung aku berhenti berdenyut, paru2 ku berhenti bernafas dan aku yg tengah drive terus buat U-turn menghala ke hospital
Mama: dream macam maner muhammad?...
MhD; muhammad shy la mama...I don't want to tell U....hihihihihi.
Mama; ala..muhammad can tell mama la.....
MhD: But U have to promise not to tell anyone..
Mama: Okay I promise...come on tell me..
MD: I dream that...... I ..hihiihihhi..hug and kiss H....hihihihihi


GEDEBUK.
.aku jatuh pengsan beberape saat sambil kene sawan babi kat situ jugak. Bile aku dah recover..aku tanyer....." ADER KELUAR APE2 KE?"
Bini aku: Haishh merepek la kekanda ni.
Aku: Merepek krepek Ah Pek hang!..Ye lah ..aku kena lah tau. Kalau yer , dah kene ajar mandi junub nii!!

To be continued. Crita panjang sangat sampai kene potong dua....

Sekian, Makasey, wassalam.

12 comments:

Farah said...

hahahaha *gelakguling2* gile bess muhammad nih. lg up dr bapak dia plak. mesti dia blaja tips2 ke-comel-an dr akak2 kiut yg keje kat SB (dulu & sekarang) tuh. nmpknya ko kna blaja ngan muhammad aa pasni. (^_^)v

GheySA said...

damn, berhenti time bab saspen, dah macam drama telenovela ni. haha.

nkecik said...

kahkahkahkahkah..and last time i asked that H girl, do u miss muhammad? she answered: "who is muhammad?owh,i forgot he used to come to training" *gelak-guling-guling* seb bek muhammad da ada awek baru :p

nkecik said...

ohyer,muhammad SANGAT ensem! xtau sempat jupe x pasnih.kemsalam!

when she writes said...

hahaha.. mcm drama tivi.. break bile climax.. haha

Hijaz Kamal said...

suruh Mhd buat facebook..gerenti naik gambar2 bes..hahahaha

Oh My Photoblog! said...
This comment has been removed by the author.
Oh My Photoblog! said...

Ada sekali tu Muhammad hilang dari kedai SB.

Bila dia balik bonda dia tanya "Muhammad pergi mana?"

Muhammad jawab "Pergi Rundle Mall carik Anne (N kecik tu la)"

Gile player Muhammad. Semua dia nak sapu.

Anne pulak guna ilmu ape ntah semua budak kecik angau kat dia. Mula-mula Zubair anak Abg Zul. Haritu Muhammad anak tokey SB. Lepas ni taktau la sape pulak.

Lol.

Anonymous said...

hahaha... giler r... mmg power rangers r mama ni... hahaha

mangkuk statik said...

farah: muhamamd learn from da master of the beast called female..

Ghey: aku tau kau baru nak stim..

n kecik: sempat jumpe nyer sebab kau kan nak fail sem nih..

w s rites: bagi suspen..lagi setahun baru aku sambung...

hijaz: muhd kalau ader fesbuk...dia post gamabr aku plak yg dok lompat2

photoblog: Pembetulan cerite...mmhd kater dier carik "mama" dier..die ringat bini aku keluar gi woolies la...
tapi...n memang la aku rase ader pakai susuk ke tangkal jampi sejak balik dari msia nih...Dah lah dapt balak baru kejap jer di mesia, sekarang ni kene goda by the lecturer plak..Sile lawati blog dier untuk tau kisah sensasinya..muahhaha

anon: tengok la saper bapak dier....

ihsan_huhu said...

hahahh.. tuh r awek 1st jadik bini mmg xdpt merase r camtuh.

hahahahh

n said...

main kasar siootttt!!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails