Monday, March 2, 2009

Adat org meniaga ke-2: Bini yg di tinggalkan,

Salam,

....fiona...tercipta lah irama.. cinta ini....tuttt
Suami Ensem: A.kum adinda, apahal tepon, rindukan kekanda lah tu?
Bini Pertama: W.salam kekanda. Sudah garahu cendana pula kekanda ni. Mane boleh kalau satu hari tak rindukan kekanda yg ensem lagi macho tu.
SE: Terima kasih2. Adinda tak yah lah ayat kekanda sebab adinda tu dah tua kerepot. Nak terkeluar taik telinga kekanda mendengarnye.
BP: Ampunkan adinda kekanda.
SE: Beta ampunkan.
BP: Kekanda, ade orang dok mengorat adidnda lah kekanda!
SE: Ye lah tuh! Org buta kot? Tak pon org indon yg gersang?
BP: Betul la. Ade orang dok message adinda sampai 3-4 kali, dok tanya boleh dak berkenalan. Semalam pon ade miss call dari no yg sama 3 kali lagi. Tapi dier call sekali dering jer. Pastu letak.
SE: Ehh camne lelaki durjana itu boleh dapat no adinda?
BP: Entahlah kekanda. Tapi no adinda ni no public sebab adinda kan lecturer. Jadi satu university tau kalau tanyer maner2 staff.
SE: Ntah2 student adinda kot dok kacau adinda kot. Tu yg call sekali dering tu. Bajet org call balik sebab tak cukup kredit.
BP: Entahlah.
SE: Dia orang tau yg adinda ni dah tua kerepot kan?
BP: Ya kekanda.
SE: Dia orang tau yg adinda ni dah ade anak dua kan?
BP: Ya kekanda
SE: Dia orang tau yg adinda nyer laki sangat ensem lagi macho kan.
BP: Ya kekanda.
SE: Tak pe. Nanti kekanda talipon Razak Baginda mintak nasihat ye. Jgn ghisau.
BP: Baiklah kekanda. Roger and out
.

1. Celaka nyer manusia. Bini aku nak di ngoratnyer. In sudah serius. Ini lah nasibnya bila bisnes sampai bini terbiar.

2. Untuk sesapa yg blur, bini aku dan anak2 aku dok malaysia sekarang ni sebab bini aku kena serve her contract with USM. Jadi aku sololah sekrang ni..ehem ..ehem. Tapi bulan July ni iA famili aku dtg balik sini.

3. Manusia yg pesen ngorat bini org ni memanglah manusia saja cari nahas. Nahas pertama adalah drpd Allah sebab hukumnya haram ngorat bini org. Tunang org pon kita kena elakkan. Tetapi kalau ngorat laki orang, tu aku rasa no problemo sebab laki boleh kawin 4. Yahuuu!

4. Nahas kedua yg di tempah oleh setan2 camni adalah nahas dunia. Nahas bila aku jumpa malaun tu. Nak carik org bodoh tu bukannya susah. No talipon dah terang2 tertulis dalam miss call atau SMS tu. Bila dah dapat no talipon, aku adalh cara2 aku nak locate mamat tu. Pastu BOOMM!!

5. Manusia yg ngorat bini org ni dah selalu kita dengar atau baca lam paper. Aku pon ader kenal dua tiga ekor setan camni. Sekor tu, dok ozzy lagi, dok ngorat bini kawan aku yg dok solo kat sini buat pHD. Memanglah bini kawan aku tu cun tak kalah ngan rozita che wan, tapi itu bunga larangan beb. Aku dok usha dari jauh jer setan tu dok pasang perangkap. Kononnya, cam bini aku jugak la, bila org pompuan dok jauh dari suami ni, senang nak di uja. Nasib baik tak jadi.

6. Tapi bini kawan aku yg cun melecun tu sekarang dah jadi janda due to unrelated problem. Jadi aku dalam process untuk mintak bini aku, bagi aku amik janda tu jadi bini no 2. Aku tak boleh. Aku kesian. Aku kesian tenggok ibu-ibu tunggal ni! Lebih2 lagi ibu tunggal yg HOT!!

7. Aku suspect, drpd kekerapan SMS dan call yg bini aku terima, aku rasa ade org dah tulis namer bini aku kat pintu jamban mane2 ntah ni. Untuk pengetahuan kaum2 hawa pembaca blog ni, org lelaki ni cacat otak sikit. Kami suka tulis bende pelik2 kat pintu jamban sambil dok meneran taik. Pintu jamban tu seolah2 menjadi tempat berkarya atau membuat lawak badul. Memang banyak ilham datang ke kapala mase berak ni. Mungkin bile teran taik tu, banyak darah naik ke kepala kot!

8. Jadi, adalah mangkuk mane tulis namer dan no tepon bini aku kat pintu jamban tu. Jadi biler ader org dok melabur, sambil2 dok menunggu ketibaan baginda yg kedua ketiga dan sterusnya, apa salahnya dia SMS guna tgn kanan dia yg free tu.

9. Jadi dengan ini, aku melutut dan merayu, kepada semua awek2 di sini, untuk tulis nama dan no tepon aku di pintu2 jamban seluruh adelaide ni. Mane aci bini aku jer kene mengorat. Aku pon nak di mengorati !!.

10. Kepada GheySA dan member2 nyer, korang toksah lah buat2 rajin tulis name aku dan no tepon kat jamban lelaki plak yer. Kalau aku dapat pangillan drpd abang roslan ..."tapi panggil I Rose dah lah yer!!" , next time korang gi jamban...BOOMM!!.

sekian.mekasih.wassalam

6 comments:

Abang Ben said...

bro, majlis persandingan lu kat adelaide bila eh? Bukan bulan Jun ke?

mangkuk statik said...

Bini mane satu? No 2, 3 ke 4?

GheySA said...

Namamu di jamban ibarat pengubat rindu buat usus yang terseksa melalui proses penyahtinjaan..

ihsan_huhu said...

haram pe.. mamat2 gay berbontot gatal je yg tulis no tepon kat pintu jamban

maer wan said...

weh, Azam, kalau kau nak locate mamat setan tuh, ada gak cara aku boleh tolong..

but takde la gedeboom..

aku tak suka letup2 nih, cepat sangat mati.

kalau aku: aku nak patahkan jari satu2, cabut satu2 kuku kaki&tangan dia, patahkan sendi2 tangan dan kaki, dan siat2kan kulit.. pastuh biar mati slow2, ala-ala lemas.. haha..

biar mati slowly dengan tersiksa..

ada mau? aku ada cara.. :)

mangkuk statik said...

saudara maer: Memang la org2 AMNO cam kau ni Sadis dan Gratis.
Sikit2 ISA, sikit2 torture, sikit2 c4.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails