Monday, March 30, 2009

Balik negeri.....

Salam,

1. Sori lambat nak letak post baru sebab aku dua tiga ari ni berhempas pulas di malaysia dok bayar bill yg tertunggak. Sekarang dah settel. Tapi sekarang aku dok berkerja keras bayar bill 3 bulan yg ke depan ni plak.

2. Jadi aku sekarang ni ader kat malaya selama seminggu. Ade org kate jgn bagitau org aku tak de sebab nanti awek2 dan budak2 gay adelaide tak dtg kedai sebab muka hensem aku tak de.

3. Tapi mak aku dah pesan , menipu tu tak elok. Kita hendaklah bercakap benar sentiasa. Jadi aku pon letak lah sign kat atas tu di kedai aku dengan message yang tulus suci penuh dengan kebenaran semata2.

4. Aku balik malaya ni korang jgnla mengfitnah aku, kata aku balik ni macam mat bangla atau indon balik negeri dengan bawak duit berguni2 bagik anak bini. Kalau lah duit aku berguni2, lebih baik aku guna duit tu carik bini muda kan? Tapi memandangkan pulus aku negatif, maka option untuk balik malaya kepada bini tua adalah lebih economical. Itu pasal aku balik.

5. Walaupun duit aku kritikal dan timing plak tak cun sebab sekarang ni time bizzy, tapi aku sedar yang aku WAJIB balik bila aku raser macam nak terkam je sekor2 anak dara org yg dtg kat kedai aku tu.

6. Tapi bila balik ni, aku rasa rugi kalau aku balik hanya dengan satu matlamat shj. Selaku seorang yg efficent, aku telah membuat objektif2 sampingan untuk memanafaatkan sepenuhnya kepulangan aku ke tanah air ni.

i. menghadiri perhimpunan agung AMNO untuk usha awek puteri amno atau janda wanita amno yg hot!

ii. mengundi KJ selaku ketua pemuda.- tak sempat, tapi kalau sempat pon aku dah tak layak jadi ahli pemuda dah....aku dah veteran mcm datuk K. Tibalah masanyer untuk aku kawin artis gak.

iii. mengusha bini2 cun melecun datuk2 dan tan sri2 AMNO sebagai sumber inspirasi untuk berjaya di dalam perniagaan.

iv. mendaftar mengundi untuk kawasan batang ai, serawak. Sebab kat bukit gantang ngan bukit selambau dah konpirm BN hancus. Walaupun aku tak sempat mengundi, tapi aku sudi name aku di pengundi-hantukan untuk kebaikan kerajaan kita tercinta iaitu barisan national. Daulat najib!

v. menggocoh penyokong bolasepak negeri sembilan yang gila sasau datang ke KB untuk sapport team loser bola mereke malam 31 march ni. Aku dah detect sekor dah arini kat KB ni. Aku nampak bro Gayour di pesta buku kelantan tadi. Malam esok ekau datang ko stadium tu kalau ekau boghani. Baghu ekau tau apokobondo maknonyo "hoben jang hoben " tu.

vi. meeting ngan abang razak baginda kejap

vii. memberi peluang kepada cek mek kelate untuk ngorat aku. Mana aci hanya mat salleh dan awek2 melayu kat ozzy jer yg bole ngorat aku. Aku kenalah berlaku adil dan saksama kan?

viii. mengorat awek air asia. Aku ader 4 peluang untuk ngorat. Fight perth-kl, kl-kb dan returns. Takkan ikan tak makan umpan kot? "If u come to my shop, I give U 30% diskaun tau. Pramugari MAS I bagik 20% je tau!. Ehh terjatuh plak duit I ni , maklumlah duit bersepah2. Tolong ambikkan bole? I sakit belakang sikit lah ari ni"

7. Alamak, SA water dah panggil. Aku kene chow bayar bill. Bukak plak office mlm2 gini. Jgn jeles..


Sekian, makasey, wassalam.

7 comments:

Anonymous said...

kau punye notice tu tkleh blah lansung..haha

astro

Abang Ben said...

kalau terlebih kawin lebih dari 4 tu tak boleh. Haram. So pass2 kat kengkawan di sini.

ihsan_huhu said...

nih rekod baru ke ko dok mesia lame sket?
bape ari? besenye 2-3 hari pastuh blah

arshad said...

sejak ko balik, ramai lak customer datang.. x tau apesal.. ko stay la lames sikit kat sane.
xnak balik pun takpe. huahuahua

mangkuk statik said...

astro: aku ingat nak tulis melayu. Tapi nanti awek ozzy cun blonde tak paham plak kan..

abg ben: dlam bab agama ni kita patut banyakkan yg sunat kan, mcm sujud lama sikit, semayang sunat banyak sikit, sedekah bebanyak. Sama lah mcm beristeri. Jgn risau nanti aku pass bukan satu tapi tiga sekali gus, no hal iA.

huhu: aku balik kalini ikiut kitaran haid bini aku. Die dtg haid ari sabtu ni kot, jadi aku jumaat ni dah chow balik sana.Baut ape tunggu lelama.

arshad: walaupun aku tak de, tapi aura kehenseman aku masih lekat lagi kat kedai. Tu yg masih ramai awek dtg tu

Anonymous said...

haha..boleh je kelatang kaloh malam takdi..

astro

GheySA said...

semoga aktiviti pembayaran bil tidak menjejaskan prestasi di padang.. lol

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails