Monday, March 23, 2009

Datukship part 3: Shah Rukh Khan vs Arsyad.

Salam,
Aku penat, tapi aku pulun gak sejam setengah buat post penting ni!

1. Mane aci shah rukh khan (SRK) dapat datuk! Ehh ni kes lama dah beb. Aku tak kira. AKu nak kecoh gak. Aku tau che det sokong SRK dapat datuk, tapi lu che det dah nyanyuk. Aku tau chedet tu minat industan. Tok sah nak nipu aku che det!

2. Khalil yaakub (yg di pertua melaka) pon minat industan. Tu yg dier bagik title datuk kat SRK tu. Jadi deir bajet biler SRK datang melaka, mesti kene lepak 2-3 hari paling koman. Jadi boleh lah khalil beramah mesra pekena teh tarik barang segelas dua dengan bintang bollywood hebat tu.

3. Sebenarnya, apekah jasa SRK yg melayakkan beliau mendapat tittle datuk? Wah jasa beliau sungguh besar sekali. Inggat tak cerite One 2 Ka 4? Inggat pon korang. Kan ada satu scene (nyanyi la kot..) yg maser dok nyanyi-nyani tu, kejap SRK dok india, kejap dok las vegas, kejap dok malaysia dalam satu lagu tu. Yang tang dok malaysia tu, datuk SRK telah mencemar duli berronggeng di A Famosa Resort kat Alor Gajah.

4. Maka seluruh benua india dan pakistan dan bangladesh berkata WoW! Resort tu macam tak cukup org jer dok sapu sampah, papan tanda tu macam berabuk2 sikit, kapet tu macam nak kene ganti baru jer, tandas tu macam banyak je lalat berterbangan, rumput tu dah serabai macam bulu dada SRK biler dah seminggu tak di di syampoo dan di conditioner.

5. Jadi bermulalah sejarah di negeri di mana sejarah bermula, walaupun sebenarnya patut di panggil negeri di mana british nak sejarah malaya bermula, kerana british nak menunjukkan sejarah melaka yg di katakan terhebat dan tersohor seantaro dunia hanya boleh bertahan 111 tahun jer (1400-1511) sebelum kita di rogol bergilir2 oleh portugis, belanda, british, jepun dan british balik selama 446 tahun (1511-1957) dengan sewenang-wenangnya dan pemerkosaan itu di bantu oleh sultan melayu dan org melayu sendiri hingga lah kita di sedekahkan kemerdekaan oleh british dimana kalau tidak di sedekahkan, aku yakin kita masih menjunjung daulat queen elizabeth dan nyanyi lagu "God save the queen" kerana kita ni bacul sebab telah di takluk physical dan minda oleh pemerkosa kita yang mengunakan Melaka sebagai simbolik kemuncak kekuatan org melayu tu pon tak boleh lawan depa, inikan pula bile kita ni lemah lagi tak de chan jadi tok sah lah melawan senang kata dan mereka mengperingatkan kita dengan licik sekali apabila belanda sajer je tak peruntuh A Famosa dan british plak sajer jer tak peruntuh Red building (menantang aper panggil entah kt melaka tu) dan bangunan2 tu masih kekal sampai sekarang cun-melecun sebagai tanda kita telah di rogol dan bukan dara lagi buat selama-lamanya, hinggalah aku jadi TPM yg tau pakai C4 dan BOOM semua tuh dan aku akan kutip batu2 afamosa dan red building buat isi akuarium kat rumah aku dan buat guna beristinjak biler rumah aku tak de air..

6. Ape aku nak kata tadi ...lupo lak. Ohh..maka bermulalah penghijrahan beramai tenaga pekerja dari benua india (india, paki, bangla, nepal), ke negeri melaka, dan melaka menjadi kosmopolitan yg pesat membangun.

7. Aku geleng kepala jer biler tengok SRK di anugerahkan Darjah Mulia Seri Melaka (DMSM) yg membawa gelaran datuk tu. Patut bagi gelaran Tokoh Maal Hijrah dah lah disebabkan SRK mengalakkan penghijrahan rakan sebenua nya ke melaka, betul dak?

8. Ape sebenornye kriteria untuk dapat datuk datin ni yer? Datuk seri, tansri , tun etc? Ade exam ke gamaknyer? Setengah, eh silap... 99.9% drpd yg dapat gelaran ni kite tak kenal pon sape kejadah. Kadang2 aku raser depa dah tak de org nak bagik dah, tapi nak kene bagik gak kat ramai2 org baru grand majlis tu, walaupun kebanyakannya tak layak. Kalau ikut kelayakan, aku rase majlis tu 5 minit pon dah siap. Sultan tu nak pakai baju yg berjuta2 pin tu pon lagi lamer. Sultan nak buang seluar untuk gi berak pon lagi lamer.

9. Jadi di sebabkan tak de idea, maka sebarang cadangan mengarut akan di terima dan rasuah untuk mendapat gelaran2 berkenaan adalah amat di galakkan. Ehh, bukan rasuah! Yuran permohonan la...

10.Here's a thought, naper Jackie Chan tak dapat datuk? Jackie dah buat pilem berpuluh kali kat malaysia per. Dok tunjuk KLCC, pasar seni, KTM dll entah tempat maner ntah atuk dah lupo. Dan scene tu bukan maser jackie dok joget2 ke nyanyi2 ker khayal ker. Scene tu bukan pendek cinonet. Semeur scene hebat2 siap kungfu sakan meletup2 lagi. Jackie is without doubt a bigger star than SRK becoz dier dikenali di seluruh dunia, from hongkongwood to bollywood to hollywood. SRK hanya glamer di benua india, kelantan dan estate Sg Siput jer. Ape kelass!

11. Kalau SRK yg dok joget 3 saat kat A Famosa melaka tu pon boleh dapat Datuk, camner ngan bintang Swinging Bowllywood ini.
Siapakah yg dapat melupakan filem breakthrough beliau "Kuch Kuch Hotak Engkau Heeh"



Tak cukup satu pilem, dier belakon 2 sekaligus.


Nasib baik arshad dtg adelaide untuk bekerje di kedai aku sambil belajar sambil-sambilan di uni adelaide. Kalau dak, mahu penuh 1/3 utube ngan pilem beliau.

12. Ini macam, sudah promote port adelaide la, entertainment centre la, airport, botanic garden, mount lofty, university of adelaide lagi, ini kalau tak dapat gelaran datuk drpd kerajaan negeri South Australia ni, aku tak tau nak kate ape dah. Ehh..maner ader datuk kat sini , Sir ada la kan......Sir Arsyad.

13. Aku tau ade org mase arsyad ngaji kat sunway dok ucapkan "good morning sir" kat arsyad sebelum ni, tapi tu sebab depa dok inggat arsyad tu lecturer kerana kematangan penampilan beliau. Tapi kali ni aku nak kempen biar arsyad betul2 dapt gelaran Sir, baru korang jeles. SRK dok joget satu tempat dah dapat datuk. Aryad dok promote satu adelaide lagi. SRK glamer, arsyad pon glamer, SRK ader bulu dada, Arsyad pon ade bulu dada, SRK hensem, Arsyad pon hensem, SKR peramah dan pemurah dengan senyuman, Arsyad pon peramah dan murah dengan senyuman. Apalaga.......I rest my case.

14. Tuan direktor ringgo boleh lah di berikan AMN di sebabkan kecun-nan video beliau taraf slumdog millionaire. Untuk pengetahuan sesiapa yg suka sibuk nak ambil tahu, english ringo sekrang tak perlukan subtittle lagi. English ringgo berabuk berasap2 sampai terbunyi-bunyi smoke detector kedai aku biler dier goreng pelanggan aku (Ringgo keja ngan aku skang). Kalau english ringgo tak power, jenuh aku nak tulis subtittle kat bawah muka ringgo tiap kali dier goreng customer aku. Untuk pak pacak topek dan faku, bagi anugerah PCK dah lah (Pacak Cukup Korum).

15. Apa apa hal, jangan luper superstar kita Sir Arsyad. Saper panggil dier macha lepas ni akan kene daulat queen elizabeth dan daulat aku...

Sekian, makasih, wassalam.

ps: ejaan sebenar arsyad adalah arshad. Sorri sir...

8 comments:

Abang Ben said...

bro, apa lagi... kasi upah la buat iklan Swinging Bowl. Gua boleh jadi direktor.

Lagu latar kita boleh pakai lagu 4U2C dan Iron Maiden, amacam?

Silap2 boleh masuk carta MTV!

p/s: upah crew, lu kasi makan tengahari free cukup.

ihsan_huhu said...

ape ag.. pasnih mng Oscar r...

tp kne ade Latika r.. br leh mng

ainishamsi said...

sesungguhnya, aku membaca en3 hari ni dgn pandangan biasa (bos yg perasan ensem nih dlm mood nak mengutuk lagi le tuh).

sampai la part gamba arshad yg macam ala2 pencahayaan di bawah pokok pine tuh, aku dah tergelak sakan.

part tgk lagu ngn latar lagu keling tuh, lagi laaaa takleh blahhh!!

mr boss, u make my day. kem salam sama sir arsyad. btw, budak tuh belajo kat taylors kah? asal aku tatau?

mangkuk statik said...

bro ben: aku tak mampu sponsor baju 17 persalinan untuk buat video clip arshad la. Tu tak termasuk kost flight nak hambat arshad sebab tiap tiang yg arshad lalu, tup tap dier dah kat china la, alaska la.simpang renggam la..bangrup gua.

huhu: woo tak boleh. nanti abg usrah marah!!

aini: Aku tershasul la. Arshad budak sunway. Hanya budak yg spek tak sukup power sampai tak perasan aku hensem jer yg dok kat taylors. Ralat telah diperbetulkan. Terima kasih atas feedback anda.

n said...

KAHKAHKAHKAHKAH!!!!! Legend siot.. gamba tu cilok kat frenster dia ke bos?

Farah said...

hahaha.. lawak aa boss nih.. sesungguhnya gamba sir arsyad yg bos cilok sgt xle blah. *gelakguling2versiYM*

p/s: kem salam kat kuli2 SB yg saye kenali~

Cari Ilmu said...

Salam boss...
Kalau 'shooting' dalam kawasan Simpang Rengam, aku boleh sponsor... Hehe...

mangkuk statik said...

n: gambari di cilok from arshad fan club yg telah aku linkkan tu kat tepi kanan tu.
farah: idup lagi kau. Akan aku smpai kan salam sayang kau kepada sir arshad.
cari ilmu: kalau kau nak sponsor tempe ngan air kacang soya je pon aku menerima dengan penuh kesyukuran. Untung2 muka aku jadi tegang mcam mat toyo.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails