Saturday, March 14, 2009

main kotor

Salam,

1. Tadi ade frenly lawan korea. First half kita leading 1-0, second half jadi 2-0 dan "third half" jadi 2-1. Aku yg menghadiahkan penalti kepada pihak lawan. Ciss.

2. Aku dok jaga budak no 9 tu yg badan tough cam badak. Dia body aku dan aku trus tolak die mase bola cross. Sekali biler dier tak dapat bola, dier sempat perasan yg dier dlm kawasan penalti dan tetiba 1 saat selepas tu, dier pon jatuh dengan ayu nya! Auwwww dia jerit dlm bahase korea.

3. Pretttttt! Penalti. Aku pon apalaga, emo la! Aku tau aku ni salah, tapi mana rock kalau aku just kata "Sorry mate, silelah tuan hamba ambil penalti ni". Aku terus menceceh2 verbal abuse team korea tuh ngan referee kita Bro Sani. Sorry bro. Dah lah volunteer jadi ref kan! Kat team korea tu aku bagik F word, "loser korean", "are you a girl, are u wearing a bra?".

4. Lepas depa score penalti, bila main balik aku tibai no 9 tu dua kali. Sekali depa dapat free-kick dan second time no 9 tu aku titik kat ankle dan dia terus surrender dan keluar. First time tu sengaja, second time tu tidak sengaja. Muahahha.. ye lah tu! Babai no 9. Tata..

5. Pertama2 nya, aku ngaku yg aku ni memang main emotional. Aku main bola aku suka main marah2. Aku kalau main ngan team bolasepak "persatuan ibu2 tunggal pengkalan chepa" pon aku akan main emo. 'Woi balik jaga anak la woi" ,"Mak cik pasti ke"gersangan" gol ari ni", "Kak ni mak si Kiah bohsia tu kan? Saya baru tengok dia dlam utube semalam", "Woi tengok ni! Darah haid puan dah jatuh atas kasut bola predator X12 aku ni. Ganti balik!"

6. Biler aku main marah2, aku boleh rase adrenalin aku membuak2 naik. Aku rase bdan lagi ringan, lari lagi pantas, konsentrasi maksima dan everything jadi slow motion gila babi. Aku rase ader banyak maser untuk berfikir dan membuat tindakan. Jadi syokk main. Korang perasan tak kalau main sambil gabra semua nampak laju gilos. Bola laju, musuh laju. Main ngan adrenaline is the opposite la.

7. Tapi ade masernyer, bukan adrenalin yg membuak2. Tetapi darah panas yg di didihkan syaitan yg merasuk aku. Tu yg aku maki hamun lawan aku selambe, aku tak kire besar ke, kecik ke, tau tae kwondo ke, arab, africa, mat salleh, indon, thailand, hong kong semua kene sembur. Member pon silap2 kene. Pastu biler main, aku dah bajet nak tibai mamat tu.

8. Kadang2 mamat tu tak buat salah kat aku pon. Tapi dier tibai kawan/team mate aku ker, dah cukup buat aku naik angin. Macam kes petang tadi. Budak2 team korea ni besar2. Depa main body, selambe rock jer penyek budak2 kita yg tak cukup zat. Tu la! Lain kali makan kedai aku, aku bole bagi extra lauk bagi power sikit. Budak korea main baik, tapi sebab dier main body sampai terpelanting2 sani, mus, miu dan lain2 tulang bergerak. Tu yang aku hot tu.

9. Senang cerita, aku ni kalau main bola aku tak leh ader org main lagi terrer dari aku. Aku tak kira, aku mesti halang org tu drpd score (sebab aku deffender). Messi ker, zlatan ke, ronaldo ke, maradona ker, pele ker, Mus petronas ke, aku mesti cari jalan camner nak kawal diaorang. By hook or by crook. Kalau diaorang terlepas, backup plan aku aderlah bantai kaki ler (kecuali mus lah kan sebab mus hensem makan kedai aku! muahahha). Kalau main tu sebagai wakil malaysia melawan team negara lain, lagi lah aku lebih2. Aku rase kene buktikan yg org malaysia ni bukan calang2.

10. Jadi dalam berbelas taun aku main bola ni, aku tak tahu dah berape org melayu, cina. india, mat salleh, aprika, arab dah aku retirekan drp bolasepak sebab ankel atau knee. Banyak gile dosa aku. Yang tambah rase bersalah tu, biler sekor2 budak2 yang aku pernah titik maser tournament datang makan kedai aku. Adus malunye...Rasa kocik jer hati den ni tau dak!

11. Kira-kira 4-5 tahun lepas, Allah nak tunjukkan kat aku, biler aku sendiri kene blasah. Aku maser tu main league ngan mat salleh jadi wing atau striker untuk team tu. Bukan sebab aku terrer yer, tapi sebab team tu bangang la aku main atas tu. FYI aku score hanya sebijik for the whole season ie: 20 matches gitu. Cam sial. So , kali ni deffender mat salleh sapu ankle aku baek punyer sampai raser nak terputus aku rase. Yg barua nyer tu, maser aku dok terguling2 sakit referee kata aku main2 dan tak dapat free-kick pon. Cilakak yg tibai aku dapat congrats drpd teamate dier lagi! Kalau lah aku dpt masuk balik......

12. Pencen bola aku selama setahun gitu. Pelan2 aku rehab sendiri. Aku tak jumpa tukang urut ker atau bomo sebab aku tak nak di cabuli ! Sampai sekarang tak elok 100% pon dan aku tau takkan elok balik pon. Risau gak biler bukak kedai sebab kene diri lama2. Jadi bila aku main, aku pakai guard la. Adakah aku sudah tobat? Ya, aku tobat tak main striker dah. Aku main deffender balik dan still inflict the pain every now and then.

13. Fenomena macam kene rasuk ni terjadi kat aku kalau aku main bola atau bawak kerete jer. Aku sedar itu adalah kelemahan aku. Aku takabur, ujub dan riak. Dan kelemahan ni bukan setakat boleh menyebabkan kekalahan team sendiri bile team musuh dapat penalti, tapi ia juga menyebabkan aku boleh hilang pertimbangan dan dapat dosa free. Aku tau aku kene jawap di akhirat kenaper aku menyebabkan kecacatan org lain hanya semata2 kerana bola. Kenape aku menunjukkan akhlak yg buruk selaku seorang yg mengaku muslim? Uwaaaaa...

14. Tapi sekarang ni aku perasan maser aku dok masak kat kedai tu, adrenaline aku menbuak2 gak! Gila dak? Aku rase macam mase main bola tu ler, everything jadi slow motion dan aku boleh pikir dan decide and act accordingly. Tu yg kalau org tegur aku tak dengar sebab konsentrasi maksima, aku lapar tapi boleh tangguh makan sampai pukul 3-4 ptg dan kalau org komplen aku macam nak meletup. Astaghfirullah.

15. Kepada member2 yg main bola tadi sorry lah yer sebab aku emo tadi. Kepada budak2 baru bandu dan meiu aku mintak maap sebab tunjukkan contoh yg tak baik selaku org tua. Sorry reff sani. Kepada defender pidut dan bear pon sorry lah atas kebenggongan aku tadi. Kepada korang yg bace post ni , sorry lah terpanjang plak. Ehh aku tarik balik. Woi, saper suruh bace? Pegi bace al-Quran lagi baik. Aku tibai kaki kau nak.......

sekian, mekaseh, wassalam.

p/s: Aku main bola dengan hensemnyer berseluar jeans. Aku baru abis kerje dan terlupa lak nak bawak kasut dan seluar. Kasut pon pinjam sani nyer. Ingat nak main bola pakai spender jer, tapi bile pikir budak2 team aku ni ntah-ntah budak STAR, SDAR, MC atau Maahad Muhammadi (Lelaki), terus kansel. Jeans pon jeans la!

7 comments:

Abang Ben said...

adrenalin rush macam atas stage jugak. Kalau gabra, memang rasa penonton dok cari silap lu je. Tapi kalau adrenalin rush, rasa penonton ribu2 macam budak2 sekolah je. I am in command!

Antara kecedaraan atas pentas:
1. Sakit tengkuk (hangguk kepala overdose)
2. Bengkak dahi (terhantuk microphone)
3. Berdarah jari (terover menekan tali2 gitar)

mangkuk statik said...

abg ben: Gilos. Sampai camtu sekali? Berdarah jari yg aku tak sangka tu. Tu la, you have to bleed for the things you love.

ihsan_huhu said...

haha..

xcarut2 xplayer bola r... p main lawn ball r

mangkuk statik said...

huhhu: org2 main lawn bowl carut ape. Cuma tak de sekor pon yg dengar sebab semua dah pekak bedak.

Anonymous said...

kau mmg keji..mase final haritu kau punya takik kaki member aku mcm sial..mentang2 dia cina singapore.. racist sungguh kau..

astro penjaga gawang cemerlang

mangkuk statik said...

astro: muahahhaha. Aku tau. Gilos.
Okaylah. Untuk membuang semangat racist yg ader dlm diri aku, biler aku balik malaysia nanti kita main bola sekali nak. Aku nak jadikan kaki kau astro , kaki melayu pertama yg aku "cium"

GheySA said...

kau same cam halim napi aza.. sebelum die kene gantung setahun sbb lempang referee.. aku rasa kat kelantan kite diasuh muay-thai dalam apa jua aspek kehidupan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails