Wednesday, August 19, 2009

Lelaki terkacak di dunia

Salam,

1. Dalam dunia ni, ada 2 orang jer Usin yg aku kenal. Usin Hassan Ali dan Usin Bolt.

2. Kalau kompare diaorang berdua side by side physically, memanglah jauh lagi gempak Usin Hassan Ali dari Usin Bolt. Walaupun both lahir pada tahun 1986 (22 yo), Usin Hassan Ali berketinggian 1.98m vs Usin Bolt yg pendek dan kontot 2cm, so 1.96m je. Dari segi berat pon Usin Bolt (86kg) kalah ngan Usin Hassan Ali (90kg).

Usin Bolt (kiri) dan Usin Hassan Ali (kanan)

3. Usin Hassan Ali juga lagi gempak kerana dia berkebolehan untuk memasak 8 roti canai dalam masa 9minit 58second. Usin Bolt boleh buat ape? Lari 100m dalam masa 9.58seconds? Hek elleh! Bukannya boleh kenyang perut aku pon kalau kau boleh lari laju laju.

Kameraman yg dok belah line pelepasan tu macam homo. Die zoom semacam ke bontot racer kaler merah tu. Aku rasa lagi satu inci muncung kamera tu nak masuk lubang bontot mamat tuh.

4. Jadi ramailah org kata Usin Bolt "is the fastest man alive "la, "world record holder " la..bla bla bla. Boleh belah!!!! TAK LOGIK LANGSUNG !!!!

5. Ginilah senang cerite. Adakah pemenang Miss Universe tiap2 tahun tu gadis tercantik di seluruh alam semesta ( kau kata Miss Universe= Semesta alam lah kan?). TIDAK. Sebab ada bini2 org, janda2 hot, awek sekolah tingkatan 2, minah arab bodi power tapi pkai purdah, alien dari planet Zuhal, juara tahun lepas, juara tahun lepas lepas lepas dan ramai lagi yg tak participate dalam competition tu kan. So mana logik tu gadis tercun di seluruh semesta alam.

6. Samalah macam tittle "the fastest man in the world". Percayalah cakap aku, semasa kau dok baca blog ni, somewhere in the world rekod Usin Bolt yg di kecoh-kecohkan tu telah di pecahkan oleh Wak Kartono yang berlari kencang 9.2sec ke jamban umum di kota jogjakarta kerana dia nak tercirit sebab blasah tempe basi pagi smalam. Ukule Niyongabo seorang nigger dari Burundi plak berabuk-rabuk lari 8.9sec diperambat rimau di Afrika. Muhammad Bin Azam Nur plak, seorang pelajar darjah satu SRK Kubang Kerian, mencanak lari pulang ke rumah 7.1 sec sebab Wonder Pets dah nak start dah.

7. Bezanya, Usin Bolt lari masuk TV dan di rekodkan. Org lain lari tak masuk TV. Tu jer. So tok sah kecoh2 lah Usin Bolt!!

8. So, based on the same logic, ada kemungkinan lelaki terkachak di dunia ni adalah...aku. Cuma tak masuk TV lagi jer, so orang tak tau. Melopeh lah korang awek2 seluruh dunia sebab tak dapat aku!!

Sekian, terima kasih, wassalam.

8 comments:

ihsan_huhu said...

cayalah usin

usen kachak said...

hahaha...dh lm x masak 8 r.canai skaligus..

btw, tetttt!! ko dh penah masuk TV ms krew dr msia dtg, so x layak jd laki plg kachak!

so, since aku x masuk tv lg..aku la laki plg kachak di dunia!! muahahaha

MusafiR said...

usin hassan ali lahir 1987.

heheh. that makes him 22 this year, abg azam.

Abang Ben said...

bro... aku bila tengok ko first time dah terpikat... nasib baik ko lelaki kalau tak lama dah...

mangkuk statik said...

huhu: aku tak caya usin

usen: terlupa plak aku ni memang dah glamer. Kau sebenarnya tak leh masuk TV usen sebab TV screen tu tak muat nak masuk gambar engkau. Nanti klau hanya nampak antara pusat dan lutut je, jadi cerita lain plak nanti.

Musafir: Waa..i donno that was U becoz u speaking to me lah. Not only hensem, but can speaking too (i am referring to myself only)

abg ben: Itu pasal aku tak nak ikut kau keluar 3 hari. Nanti termengandung I, u nak bertanggungjawap ke?

FakirFikir said...

Aku setuju. Memang kacak. Memang handsome. Itu kalau dibandingkan dengan kulit bawang kat kedai hang. Kalau dibandingkan dengan seurat bulu dada Arshad, aku tak pasti lagi.

maer wan said...

hahaha..

neway, arituh, aku chat dgn sorang member aku, dia kata: "kau rasa, mungkin tak satu hari nanti, manusia tak dapat pecha record dunia? yelah, mesti ada limits to human (strength, speed, etc).."

jawapan aku: "that day will never come. sebabnya manusia nih competitive. apa susah, nanti, buat jam yang lebih accurate, dapat la masa yang lebey cepat"

eg. Usin Bolt lari 9.58saat in 2009. Kalau kira ikut jam dulu2, dapat 9.6 saat, atau 10 saat. 10 tahun lagi, ada org lari 9.5769saat pulak, sebab jam dah makin tepat..

but actually sama je..

ataupun, contohnya, nanti Usin Hassan Ali makin tinggi siket, in a year, dia jadi 1.982cm.. Hah, kan dah lagi tinggi dari sekarang yang cuma 1.98cm?

*kalau tak paham, tanya budak yang amek physics or engineering about 'precision of measurement'..

mangkuk statik said...

fakir; berapa jag air daun ketum hang telah belasah hah, hinggakan gagal mengenal jauhari dari manikam? (macam tak betul je ayat tu..muahhaha..aku tau la).
Tolong jangan buat lawak racist di sini yer. Bulu dada arshad yg ikal mayang tu isu sensitip. Bole kene ISA. Lagipon mane tau dia kenal karpal, tak pepasal aku kene sue..muahahhahah

maer: baca sekali komen kau, aku hanya paham 99.99%. Baca kali kedua baru aku paham 99.999%.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails