Monday, June 27, 2011

Filem2 Yang Di Haramkan Di Malaysia ....uhukk...uhukks


Salam

1. Ramai org kata kerajaan makan gaji buta lah, pemalas buat kerje lah dan macam2. Tetapi, ada satu unit kerajaan yang rajin buat kerja! Jabatan Penapisan Filem Malaysia (aku belasah je. Malas nak wat research cari nama betul)

2. Woii! Kalau kerja aku tiap2 hari tengok movie je secara PERCUMA, Pehhhh! Kalau start pukul 9, pukul 830 aku dah masuk opis. Overtime pon aku tak claim. Duit popcorn dan coke pon aku pakai sen aku. Taim raya pon aku boleh kerja! Cuti Wesak, Thaipusam,Birthday Agung dan "cuti peristiwa Kelantan bajet menang FA Cup tetapi sekali kalah ngan Terengganu", lagi la takdehal.

3. Of course kau taleh layan ngan aweks . Tapi lets face it, kau nak ke tengok "Showgirls" or "Zack and Miri Make A Porno" sebelah aweks? Pehh...nanti ular melingkar tu tetiba nak melurus kang, camne kau nak caver broo?

4. Lagipon, dah sah antara penonton2 kat Jabatan tu ialah pacik2 berkopiah dan akak2 bertudung labuh! Mereka mesti pandang slack je kalau kau bawak aweks-aweks kan? Diaorang pon nak layan movie itu secara "halal" atas dasar fardhu kifayah. Tolong jangan potong steam mereka!

5. Tapi Pacik2 dan Macik2 berkopian/tudung labuh or tidak ni lah yang betul2 buat kerja. Pelik sikit je citer tu, trus ban. Di sini aku mengucapkan terimakasih!

6. Tapi semua org tahu, kene ban ke tidak, semua movie ni lepas je! Muahhaha. Kalaulah DVD porno boleh dapat kat pasar malam, ape kau ingat susah sangat ke nak dapatkan "Aqua Teen Hunger Force Colon Movie Film for Theaters kat Wakaf Che Yeh?

7. Belum kira torrent or rapidshare, megauload opss..tak boleh kasi contoh banyak2. Kang ramai org Malaysia panas sebab dah kene banned! Muahahahaharam skit!

8. Tetapi kekadang tu aku wonder gak, pacik macik ni paham ke bahasa omputih? Hmm... Takkan Jaws dan Shawshank Redemption pon kene banned? Mushkil aku!

9. But aku confessed. Aku rasa 95% drpd movie dari 80 han ke atas tu aku dah usha! Muahahha. Ehh tak elok menipu. 99% sebenarnya!

10. So kat bawah ni adalh list movies allegedly banned by Malaysian government from wikipedia.

So korang semua...!!!
JANGAN TENGOK TAUUU!!!

Sekian , mekasey, wassalam

Malaysia

4 comments:

ihsan_huhu said...

mcm xpasan je ade ban2 nih. the king ad I tuh aku tgk je mase kecik2 dlu

nobody said...

rajin nampak :)

* tengok nanti capai tak misi :P *

tapi cool je
tak dapat pun takpe
bukan lari mane pun
kalih2 jenguk sini jugak :)

Dr. Ben said...

ada yang tak tengok lagi

mangkuk statik said...

huhu: ngaku je lah kau mmg biasa tengok filem2 "merbahaya" bro

nobody: aku tau mungkin tak tercapai, but saje nak motivate skit

Ben: Banyak movie2 teenagers bodoh dlm list tuh. Buang masa je layan. AKu layan takpe. AKu masih teen..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails