Monday, March 19, 2012

Camner Aku Nak Apdet Blog Ni?

Salam,

1. Dem. Anak bini aku baru balik dari Malaysia last Sunday. So abis tunggang langgang life-cycle aku skang ni.

2. Biasanya aku akan start tulis blog balik2 je dari kerje dlam pukul 8pm gitu. Tulis sampai 2-3 pagi then baru dinner. Yes. Aku tak boleh tulis bila aku kenyang. Dan yes, setiap entry, especially yang komplikated mmg makan masa berjam2 or berhari2 or berminggu2 pon ada.

3. So sekarang ni balik2 rumah jer anak aku dah datang kacau. Aku nak tulis, dia nak tengok Dora. Bila diorang tidur jer dalam pukul 12 gitu, aku baru bukak facebook je bini aku dah sound.

4. Mampos la cenggini. Aku dah lah letih physically sebab kerja, pastu letih mentally sebab pressure anak2, pastu di tambah lagi dgn letih batin. So camaner aku nak apdet blog gini?

5. Aku mmg ada plan nak tulis something complikated regarding what happen in the last 3 months, but aku mmg dah terlalu pancit bila start tulis pukul 2 pagi. Asyik sangkut jer la.

6. Ini aku curi2 masa tulis 9 ayat pagi ni pon, bini aku dok bising2 kat belakang ajak b/fast. Aku maner b/fast! Serabut2. hahah

7. Aku juga sengaja jer tanak baca lagi komen2 kat my last post, "Jangan Kawin Dengan Wanita2 Peminat K-Pop" sebab aku tanak bertambah serabut. Dah 13 komen aku nampak. Menarik. So silalh komen kpd sesapa yg belum komen. Belum terlambat lagi.

8. Satu jer aku nak cakap skang ni. Blog ni bukan fakta la makcik.

9. So hopefully aku boleh finish my self-glorification entry soon. Then maybe aku patah balik ke K-Pop or more of a concern to me, isu mak nyah di Malaysia.

Sekian, mekaseh, wassalam.

7 comments:

Jemz said...

isu mak nyah kat mesia ni dh biasa sgt...apa kata entry utk mak nyah kat ostolia..err..ada tak maknyah kat sana?..

Marissa said...

ooo..nak tulis blog makan masa jam2 ye (*note taken)..patut ler blog ni beshh..tapi jgn la serabut2 sgt bro..it should not be a burden..nnt tak hemsem :P

ihsan_huhu said...

la bukan fakta ke?

mangkuk statik said...

Jemz: tapi masalah mak nyah kat msia tak setel2. Kenapa? jeng jeng jeng.

Marissa: Aku tulis lama sebab aku lembap.Bukan sebab aku hebat. BM SPM C5 sebab tak cukup masa! Hahaha

huhu: Bukan fakta. Fuckta la...

Anonymous said...

abg mangkuk, boleh tak tolong bagi pandangan pasal isu Dr Zaki Ibrahim?

Anonymous said...

woit azzam...aku baru jumpa blog ko nih...harap ko ingat lagi kt aku..izwan mates 11..ala midfielder team east zaman dulu2..haha.aku terjumpa blog ko nih pasal kes zaki la...

mangkuk statik said...

Anon: nanti aku tulis lepas jumpa dia.

Izwan: Sapa Azam? Azam yang mana satu ni? Yang hensem2 , taf2 dan bicep besar tiang gol tu ker? Haha. Mestila aku ingat ngkau lagi. Muka apek, main takraw. Brape kerat la budak2 team east!
Apecer? Main bola lagi? Dah boroi?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails