Thursday, April 12, 2012

Dah Nampak Dah Petanda-Petanda Nak Kalah Ni.....

Salam,

1. Lagi 1 hari lagi the time will come again. Waktu yang di tunggu2 oleh budak2 bola Adelaide. Tournament bola anjuran kelab Umno Melbourne, atau Jimmy ("Timbale Kekteng Pasukey"), panggil Melbong Kap. Yeaaaayy!.

2. Kitaorang memang suka gi Melbong Kap. Mana boleh challange the thrill buat road-trip, pastu gi main tempat orang, lawan team power2, pastu menang plak tu. Di samping ianya memupuk semangat assobiyah kenegerian Australia Selatan, Melbong Kap juga memberikan peluang kepada budak2 Adelaide untuk mengusha awek2 hot, yang amat2 jarang di temui di kampung Adelaide.

3. Alhamdulillah, team Adeled pernah menang dua kali Melbong Kap ni, 2009 and last year 2011. Jadi this year kitaorang akan pergi sebagai defending champion. Pehhh. Tapi bro, belum apa2 lagi, aku dah nampak macam-macam petanda2 nak kalah ni. Camner ni bro, camner?
________________________
Punca2 Kekalahan Team Adeled Tahun Ni.

1. Aku injured
- Aku sebenarnya sakit lutut kiri aku dah dekat dua bulan .......sebab aku tersepak dinding sorang2. Dah puas aku rest, makan neurofen, glucosamine dan fish oil, semuanya hampeh.
- Jadi aku nyer "swing" masa sepak dah lari alignment banyak. Sebab tu lah aku tak skor penalti masa final tornement futsal arituh. Bukan sebab aku dah tak hebat. Aku masih hebat. Tapi lutut aku tak hebat.
- Jadi aku psikologically agak terganggu. Sebab tu prestasi aku agak dowm dan seringkali posisi aku terhad di atas padang dan di atas ranjang.

2. Star player tak ikut
- Jadi apabila aku, selaku star ranking no dua dalam team ni injured, aku ingatkan boleh lah star2 ayam yang lain cover aku kan? Sekali back-up2 singer Adeled macam Miu, Bebeh, Im dan Naimullah, tanak pergi pulak! Kerek siol diaorang.
- Tak pasal2 midfield, defend dan keeper kita kureng. So mula2 aku chill jer sebab star ranking no satu Adelaide kata dia pergi. Dia sorang jer boleh cover kesemua posisi2 tu, termasuklah posisi striker, linesman dan pom-pom girls. Sekali tetiba semalam dia cakap dia pon .......tak pergi.......uwaaaaaa.
Star ranking No Satu

3. Dua kali kena halau beb!
- Dua kali beb. Dua kali! Mula2 tengah syok2 training kat Greenhill Rd tetiba datang mat salleh halau kitaorang. "You cannot play here! This is our pitch! We will sue you!". Rilek la bro. Jangan nangis plak.
- Pastu dua hari lepas kat St Clair. "We pay for this field. We paint the lines. Next time you must called council first. They will tell you, to contact us". Banyak la kau punya konek...ehh kontek. Naim dah talipon doblas kali kot. Diaorang cakap line clear.
- Jadi korang paham2 lah kan. Ni macam alamat2 tak baik lah nih. Tak pon ni kerje budak2 Melben ni aku rasa. Dioarng nampak kita post kat group fesbuk kita train kat mana, pastu dioarng suruh awek2 hot diaorang called mat salleh-mat salleh ni semua. Demm. Haha, Gurau je budak2 melben hokay. Jgn bunuh saya..

4. No Gewes, No Win.
- Tahun 2008 masa first taim aku main Melben Kap, tiada gewe2 Adelaide yang ikut. Result = Kalah.
- Tahun 2009, gewe follow satu kereta. Result = Menang.
- Tahun 2010, No gewes. Result = Kalah.
- Tahun 2011, gewe follow satu kereta. Result = MENANG!!
- Tahun 2012, NO gewes. Result= Konfom Kalah!

5. Isey tok ikuk!
- Semua budak2 bola tahu, mastermind kemenangan team kita last year adalah Isey selaku coach dan Afiq selaku manager. Malangnya tahun ni Isey tak ikut!
- Jadi tahun ni, tiada lagi seorang individu yang kurus macam tiang, putih melepak kalah neelofa dengan muka serius macam Aaron Aziz dlam KL Gangster (melampau sangat dah nih!), yang berada di line-out dok conduct movement and substituition team kita.
- Aku tahu semua orang agak down sebab Isey tak ikut kerana dia cakap dia test next monday ni. We need his expertise. Tapi aku yang kenal Isey selama dua tahun ni langsung tak down. Sebab aku tau taktik kotor dia ni.
- Aku tau Isey bajet bila kita 20 orang budak2 bola yang hensem2 berada di Melbong, dia boleh senang2 tapau semua awek2 Adelaide sorang2. Dem. Korang ingat tak masa NCG last year, selambe dia tinggalkan kita budak2 bola semata2 kerana dia nak main frisbee......dengan aweks2. Takpe Isey! Takpeeee...
Salah satu drp berpuluh2 bahan bukti kekantoian beliau mengodis....

6. Akmal Khairy
Siapa yang dia sokong, konfom.......alah kau tengok skor tu sudep.

_____________________
Life is not perfect


1. Bro. Tiada bende yang perfect di dalm dunia ini. The only perfect stuffs are in heaven. We are meant to live in this imperfect world with our imperfect self, so that we can be tested to separate the worthy from the not worthy, to enter heaven.

2. So kalau kita being tested, surrender should not be in the menu. Kita fight. Sampai mati kita fight. Menang kalah suku cerita. Kita bukan di judge dengan keputusan fight tu menang or kalah. Kita di judge dengan semangat kita untuk fight. The quality of our fight.

3. Korang jangan lupa. Orang2 yang mati syahid tu, mati bro. They don't even know dioarang menang ke kalah dalam pertempuran itu. Doesn't matter if dioarang ayam main pedang or pukul macam pondan. Diaorang masuk syurga sebab they died for their cause.

4. Aku tak mintak korang semuanya mati syahid hari Sabtu dan Ahad ni. Aku hanya nak korang main bermati-matian. Forget all the alasan2 remeh yang boleh kita jadikan alasan kita kalah.

5. Setiap kemenangan yang kita kecapi dulu di dalam Melbong Kap ni, datangnya dengan dugaan. In 2009, sampai pagi Sabtu so tak cukup tidur, main gaduh2, injury etc. Last year, 2011 pehhh...kalaulah korang tahu betapa gilernye "behind the scene" taim tu, or even "after the tournament" nyer politikus, pehhh. Mampos pecah pala aku. Tapi alhamdullilah everyone was very professional and put the team first. Tq people.

6. And sorry to Que and team kaki bangku from myself. Totally my fault.

7. So this year aku no longer jadi kapla. Aku happy je dok belakang2 diam2 dan follow instruction from kapten Naim, coach Isey dan manager Afiq. They have done a good job to manage the headache untuk select sapa main dan cover budak2 yang tak boleh pergi. We have a good team again this year, and hopefully we will go all the way insyaAllah. So boys. Gud lak!

" Melbourne Cup 2012 Champion. NCG 2012 Gold Medal. Nothing less"
Kite bakorr...

Sekian, mekasey, wassalam.

2 comments:

ihsan_huhu said...

berkat doa kau kat title nih.

mangkuk statik said...

Aku mmg power

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails