Friday, March 19, 2010

Akibat Terlalu Glamer......!

Last year......
"Brapakah umur saudara Ensem? "

"Terima kasih kerana panggil saya Ensem. Saya berumur 35 tahun dari pusat ke atas dan 25 tahun dari pusat ke bawah."

Tediam Bro Interviewer tuh slama 5 second. Pastuh baru mamat crew dia tergelak. Bro menten cool.
Patut tak masuk final cut Majalah 3.


Salam,

1. Dah 4 hari dah aku dok tahan marah ni. Aku control diri dari update sebab aku tak nak tulis isu ni masa otak aku dok bercelaru. 4 hari aku dok pikir camner nak approach this subjek. Aku masih tak tau apakah kaedah yg terbaik utk handle this problem. But this is me now yg dah cool dah. Firstly I wanna say....

FUCK YOU!!

2. Blog aku ni tak lah sangat2 glamer. Tapi enough utk tersebar pantas macam siput babi di kalangan kawan2 lama aku di Msia walaupun aku tak pernah sikit habuk pon cakap kat diaorg. Siap dapat fon call dari Msia lagi airtuh. Di tempat bini aku kerje pon ramai yg baca. Colleague bini aku called dari UK pon kecoh pasal blog nih. Mak aku pon baca kekadang. Ayah aku pon baca. Silent reader belonggok kot.

3. Aku myself plak, tak lah "glamer sangat" pon. Sangat Glamer gitu je di Adeled ni. Level aku atas dari engkorang, bawah sikit dari artis kot. Hampir semua org tahu sapa aku. Org yg tak tahu, semua nak "kenal" aku. "Mana satu bos swinging bowl nih?". Slalu giler manusia entah turun dari pokok petai mana tetiba tegur aku mcm member lamer..." Bro mangkuk. Per crite?". Aku dok situ ternganga......

4. Jadi ramai orang2 yang baca blog aku, "tengok"/menikmati kehenseman aku di kedai or dengar2 cerita pasal aku, mereka ASSUME yg DIORANG "KENAL" AKU! Diaorang buat conclusion based on what they read, what they can see or what they heard. And what a FUCKED-UP conclusion that they have made even though they don't KNOW me personally!
How could they judged me if they don't even knew which one of my Online characteristics are betul and which one are merepek?

5. Bila manusia2 ni bitching about me on my back, aku tak kisah sikit pon. Mangkuk2 ni bukan makan kat kedai aku pon biasanya. So I don't give a fak..opss silap..fuck. Akhirat suku crita lah kan.

6. Tapi bila pukimak2 ni cakap bukan2 pasal aku kat BINI aku, itu sudah crossed the line!
Bini aku dah brape kali cakap kat aku..
"Tau dak, Blog tu telah mengdominate life aku"
Bini aku skang dok keje kat Msia. Dia kata hampir tiap ari, ader je org akan tanya dia soalan yg standard.
"Ehh! Kau baca dak blog Mangkuk?" (nama sebenar aku di rahsiakan! Nanti kene stalk ngan awek2 cun, aku tak tahan godaan bro)"
Bini aku dah siapkan jawapan standard......"Tak de masa la..."
dan ayat susulan drpd pentanya pon standard
"Baguslah tak baca.....Kalau kau baca nanti kau sedih/marah".

7. Bini aku is a cute and adorable woman (This statement does not in any way, shape or form implying that I have abandon my search for future no2, 3 & 4 cute and adorable wives). Semua org yg jumpa dia akan suka kat dia. Jadi bila manusia2 with a fucked-up conclusion ni jumpa bini aku, diaorang akan kontrast kan aku (yg dikatakan ashole, womanizer, playboy, gatal, giler seks, ensem...ehh...yg ni benar) dgn bini aku, dan kata.....
" Alah, kesiannya Pamela (bkn nama sebenar bini aku) dapat laki macam tu..."
Implying that I am an asshole and doesn't deserve her.
Level of insults ni meningkat-ningkat sehingga akhirnya ke level syaitan.
" Apela kau nak sangat ngan si Mangkuk tu. Dia bukan ada apa pon. Kau kan still lawa. Carik yg lain la masa still laku!"

8. Apelah salah aku pada engkorang yg sampai kau nak ganggu hubungan antara aku ngan bikini aku...ehh silap...bini aku. Apekejadah yg aku dah buat pada engkorang? Aku ada rogol kau ke? Isap tetek kau ke? Aku tak kenal pon engkorang ni sapa sebab bini aku tak nak britau sebab dia tahu kalau britau aku, .....abis engkau!

9. Tidak kah korang tau aku ni bukan balak yg boleh di tebang sesuka hati? Aku dan Pamela ialah suami isteri yg sah di sisi Allah. Kalau kau goncang rumah tangga aku, Allah akan sanggat2 emo kat kau tau dak! Kau nak mampos?

10. Aku tau pukimak2 sial ni akan cakap, "Elleh, aku cakap sikit pon dah trasa". Tapi cuba kau imagine kalau org cakap cam tu tiap2 hari dan dari bermacam2 orang. Walaupun bini aku tau org2 tu bukannya kenal aku pon, tapi lama kelamaan, makan dalam gak beb! Pokok kayu jati pon, kalau tiap2 ari kau takik pakai pisau lipat je, lama kelamaan tumbang gak.

11. Brapa kali dah aku gaduh laki bini pasal blog dan pasal aper yg "orang2 lain" kata pasal aku. Sampai bini aku kata,
"Tutup je lah Blog tu."
Hmmm. Out of the question. I have my own reasons to keep going.
Sebenarnya bini aku tak kesah pon pasal aper yg aku tulis sebab semau tu aku dah diskas ngan dia. Tapi dia trasa biler "org lain" react negatively terhadap apa yg aku tulis.

12. Ramai yg tak puas hati sebab aku criter pasal poligami, aweks, seks, rahsia2 laki/pompuan etc dgn open-nyer. Ini semua sabjek taboo bagi diaorg. Dah lah bahasa aku chanteek!
So, for the last time, kepada manusia2 yg tak puas hati ni aku ingin cakap...
" Do u see any wall around U?
" Now go to the wall and fuck it. Go FUCK THE WALL.....FUCK IT.....FUCK IT!!

WHAT? U don't like fucking the wall? So why are u listening to me? Stop it then! I didn't force U to fucking do it. You Fucking idiots!
(kpd sesape yg tertanya2 camner nak fuck a wall, aku pon tatau sebenarnya..muahahha)

13. Aku dah bohsan dah layan kes cenggini dah bro. Aku cakap banyak2 pon, aku tau akan berlaku lagi in the future. So it left me with NO OPTION except...

"Bismillahirrahmannirrahim. Ya Allah Ya Tuhanku! Sekiranya aku telah di fitnah oleh manusia2 yg berniat jahat kepadaku ataupun terhadap hubungan aku dan isteriku, yg telah berlaku ataupun apabila di lakukan pada masa hadapan, maka tariklah kebahagian daripada diri individu2 tersebut."

Melainkan kau memohon maaf daripada aku dan isteri aku, personally, di depan2 mata. No surat, no email, no komen, no anonymous.
Bini aku ada lagi 2 minggu di Msia. Kepada mangkuk2 di USM/Malaysia, sila gi mintak maap cepat2.
Aku plak plak berada di sini, Swinging Bowl, 18, Stephens Plc , Adelaide. MAS ada direct flight. But Air Asia is cheaper via Perth, Gold Coast or Melbourne.
Kpd kaki2 ngumpat di Adeled, U know where to find me.

Just jumpa aku dan cakap only ONE word.
......... "Sorry".
Tak payah cakap kat aku, aper yg kau dah ngumpat psl aku.
Aku takkan marah2 kat kau. Aku takkan pukul kau. InsyaAllah!
Aku hanya akan cakap these FIVE words
"Okay! Jgn buat lagi dah."
Then kau bole belah.

I will be waiting!

Sekian, mekasey, wassalam.

11 comments:

ihsan_huhu said...

oi kl ade yg nk dtg, kasik tau, boleh kite buat style underbelly sepam.

scene2 yg dlm strip club tuh r, bukan yg gado2

FakirFikir said...

Takpa, biarlah depa tuduh hang macam-macam. Sekurang2nya aku tau yang hang orang baik. Di Adelaide ini, hang orang kedua baik selepas aku.

Amacam? Bila boleh makan free?

Lutpi said...

diorang ni terpengaruh dengan cerita drama melayu perasan keparat(korporat) degki tak sudah.sebab tu jadi nosy gitu.kalau jumpa kasi sumbat sama botol f&n kickapoo sampai terkeluar bijik mata.nice.

mangkuk statik said...

huhu: walaupun aku "mungkin" bolelayan stripeer,tapi kau tak leh layan underbelly. Bosan siol citer ozzy. muahahahha

fakir: kalau betul kau baik, kau takan mintak makan free bro. Kau bagik duit je trus kat aku tak payah makan2.
Tak pon kau belanje satu falkulti ke, satu myPSA ke dtg makan kat kdai. Baru kau betul2 the best!!

lutfie: Silalah join grp tabligh utk menenangkan hati metalmu. Cntohilah Abg Ben. Perut kau pon dah nak mcam abg ben last aku tgk arituh!Biler lagi nak jadi cam dia keluar 3 hari ke gitu.

Abang Ben said...

beo... berani buat, berani tanggung. Tu tagline dari Al-Quran tu...

isuzu_aizu said...

abg mangkuk dan kak pamela tetap best di hati aku :) sgt baik dan sgt berbudi. anyway, aku rasa semua abg2 & kakak2 @ adelaide best2 belaka :D (kecuali bbrp :P)

n cun said...

kak pamela kat mesia suda??

Capik! said...

sabo abg azam, manusia mmg gini, senang2 je judge orang, senang2 je pikir macam2, die pikir die taw semuanye, kalau tak taw citer di sebaliknye, tak perlu bising arh... aku sokong ko azam! swinging bowl 2 bakal terbina muahahahah!

ainishamsi said...

to be honest, kalau org yg tak knal ko n simply judge ko via blog ni.. aku rasa agak shallow aaa.

ko baik pe abg azam. kak pamela mmg lagi baik laaaa.

kem salam kat dora the explorer nnt!

mangkuk statik said...

tenkiu everybodi!!!

~cinonet~ said...

Sepengalaman aku mengenali orang, selalunya lelaki sebegini memang sangat setia kepada pasangannya. Biarlah apa orang nak cakap, yang penting diri dia dan pasangannya. Kata orang lebih baik nmpak terus terang daripada nmpak pendiam tapi sangat berbisa di dalamnya. cayalah bro!!

*opps~!jgn lupe kenalkan sy dgn Kak Pamela. dah byk kali tny hubby, jomlaa bwk jumpa Kak Pamela. nak jugak buat kawan. kat cni manalaa ada org nak kwn sgt dgn sy. uhuhu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails