Sunday, March 7, 2010

PRAKTIKAL Stalking Aweks: Fesbuk..

Salam,
....sebahagian drpd "my Valentine suck Ass" series......for MALE readers ONLY. 1 intro, 2 balak, 3 kurap , 4 bini, 5. cun, 6 hasben, 7 stalker intro,8 kolek info. 9, gugel, 10 intro fesbuk

1. Jom stalking awek2 dlm fesbuk.

2. Apa yg aku nak citer kat sini, hanyalah basic teknik yg aku tau korang semua tahu dan amalkan. Tapi di sebabkan ada sekor dua yg masih "innocent", lets corrupt their minds!

3. Dan "Awek" yg akan kita "kenduri"kan untuk latihan amali kaedah2 basic dalam meng-stalking di dlm fesbuk arini ialah........pojaan hatiku yg berbodi SHAPOW!!!.
Rozzy Mai Luv :))....

4. Kepada sesapa yg protes kata "Ehh! Tu bukannya Awek! Tu kategori makcik2 la bro!". Tolong hantar kat aku nama penuh dan alamat anda, ........utk aku hantarkan pos ekspress penumbuk aku ke alamat muka hengkau!
___________________________________________

Hapalaga? Dgn niat yg murni, maka aku pon meng- Search lah RCW dlm fesbuk !


.....Tgk tu! Baru tulis Rozita dah kuar Rozita Che Wan. Memang la aku ni hardcore stalker! Dah stalk RCW berpuluh-puluh kali dah! Fesbuk pon dah kenal aku! Siol la Fesbuk! Diam-diam sudeh!! Selambe kantoikan aku!
______________________________________________

Results from the search.

Sebab nama Rozita Che Wan ni namer yg "Unik" , maka the results yg kita dapat walaupun sikit ni je, tapi all relevan. Takde result yg merapu2 macam rozita from new york ke, zimbabwe ke gituh.

Ada 4 hits je. Jom stadi!

NO 1: Woi siyal lah! Korang perasa dak apakah yg "pelik" kat NO 1 ni? Tak perasan? Kau mmg la hampeh! Camner nak jadi hebat cam aku.
-Inggat dak apa aku tulis kat siri no 8: Info is power
-Jadi utk menjadi hardcore stalker, kau kenalah rajin mengulangkaji pelajaran. Kau kenalh rajin kumpul as much info as possible. Info can be facts and it can also be pictures.
- So, bila aku tengok je profile picture tuh, aku trus tau, something wrong.

- Awek dlm gambar tu bukan RCW. Lekuknya kurang SHAPOW! Sebaliknya, gamba ni adalah gambar adik RCW, yg namanya akan naik nanti kat bawah post ni kang!
- Kalau kau gugel namer RCW, kompirm akan jumpa gamba ni bersepah2 lam internet!
- RCW mmg ada dlam piture atas tuh, tapi dah kene edit. RCW dok berdiri sebelah kanan adik dia tuh. Adik RCW tgh "parking" ketiak dia kat atas peha kiri RCW!

-Dan bila aku kelik on that link, mangkuk tu hanya ada 32 frens jeh! What de heck. Takkan byk tu jer kawan2 RCW? Bole belah lah. Ni mesti kes nak tumpang glamer lah nih.

NO 2: Fulamek! Gambar profile manyak SHAPOW!! Yes it is Rozzy. The most likely results. Karang kita kelik yg nih. ..........Next

NO 3: "Rozita Chek Wan Sudah". Ni adalh utk sape yg nak cari gamab RCW yg "sudah" abis makan, sudah melepas, sudah tua, sudah loose, sudah labuh ect. Tak sanggup aku tgk. Aku nak gambar sebelum.

NO 4: Fan page. Bohsan gaban ! Album ada satu gambar RCW je. Sebijik je! Lain2 gambar kat situ ialah gambar2 fan Rozzy yg yg selambe aplod kat situ, sebab nak tumpang glamer. Kat wall plak penuh ngan org2 yg dok puji lebih2, iklan org2 nak niaga dan org2 laki yg dok mencarik lubang. So prospect stalking kat sini ialah hampeh.

Fan Wall RCW: Lelaki perkasa!!! Kapsul utk payudara Montok dan Tegang!
Wei brader! Kau nampak dak camner
Montok dan Tegang tetek RCW. Dia tak perlu product kau dah bro! Cuba kembali 5 tahun lagi!

....... ayat-ayat desperate....

....... ayat desperately looking for penyepak free
____________________________________________

So apalaga, jom kelik NO 2:

Yes, based on my profesional stalking experience, this is RCW nyer personal FB kot! WAI U asked??
a) Jumlah fren dia logik/make sense. Average. Tak lah macam engkorang budak2 yg fren sampai 800 above tapi byk yg kau main add je ntah sesape.
b) Tgk lah sapa fren dia. Kalau kau scroll profile pic fren2 dia, kau akan jumpa ramai artis2, model2, Datuk gituh. Fren2 yg fit the celebrity status of RCW.
c) Gambar profile yg di pilih, penuh dgn ke-poyoan. Mmg stail RCW.
d) The privacy setting. Wall dia private, photo dia private dan info dia partially private. No free skodeng here! RCW ni rupanya pemalu orgnyer!!!

Hampeh! Semua rahsia. Mungkin Rozzy sebenarnya nak sorok longkang besar yg terdedah kat depan rumah dia. Longkang tu terlalu SHAPOW utk tontonan umum. Dahlah cerunan longkang itu agak curam. Kang ramai yg jatuh masuk longkang tu kang sape gak yg susah kan!
____________________________________________

So nak buat camner? Adakah kita akan quit drpd mengstalking Rozzy? TIDAK SEKALI-KALI!

So the next step yg paling obvious dan straight forward ialah...."Add as fren". Walaupun kantoi kepada makcik Rozzy yg kita sedang/akan mengstalking dia tapi nak wat canner? Desperate times call for desperate measures.

_________________________________________________

Next step pulak ialah teknik yg memerlukan kegigihan usaha, ketabahan hati dan sedikit good luck!
JOM MANCING!!

Sapelah yg edit gambar ni. Saje je nak ngam2 atas longkang! Aduhai nafsu serakah ku!

- So sementara menunggu RCW meng-approve kan fren kita, kita kenalah proaktif.
- Sebelum mancing kita hendaklah mengenalpasti Objektif dan Teknik yg betul di praktikan. Baru dapek ikan tu jang!

A) Kita nak mancing ape?
-mancing information atau sebenarnya mancing gambar2 Rozzy dgn longkang2nya yg penuh keSHAPOWan tersebut!

B) Kita nak mancing kat maner?
-Di dalam longkang? BODOH la kau nih. Longkang tu longkang kering. Tak de air. Camner lah nak ade ikan.
- Lubuk mancing yg kaw2 dan di iktiraf oleh GP Joran ialah Frens awek tuh.

C) Kita nak pakai umpan apa?
- Good question.
- Umpan dia ialah information2 yg kita dah buat ulangkaji sbelum nih. Ingat siri no 8: Info is power tadik dak.

- Jadik kita kenalh tau sapekah.......
i) fren yg RCW paling rapat or BFF. Kawan yg RCW slalu lepak dan most likely amik gambar melepak bersama2 (lubuk paling mantap utk stalk aweks )
ii)fren yg keje ngan RCW. Artis or lagik best mekap ppl. Yg auww lagi best. Sebab geng2 mekap ni gossip..opss silap...ngumpat no satu! Poyo no 2! So nak prove kan kat "rakan2 seangkatan pengumpat2 tegar" yg diaorg tu betul2 kenal RCW, maka diaorg amik gamba RCW and put in fesbuk sebagai bukti!
iii) adik beradik, sepupu sepapat RCW utk gamba2 candid famili gathering/kenduri etc
iv) kawan2 sekolah untuk tgk camner rupa RCW masa masih anak dara dan untuk membuat carta kadar tumbesaran payudara RCW yg SHAPOW tersebut.
__________________________________________________

Maka sessi memancing pon bermula......tiba2........

Jeng...jeng ..jeng...ada ikan dah kene umpan kita! Baru huruf A!

Mungkin ramai tak kenal sepekejadah Ayu Raudhah nih.
Well. Itu adalh name komersial dia. Nama sebenar dia ialah Raudhah binti Cek Wan, MyKad 841207-02-XXXX. Ni lah adik RCW yg parking ketiak kat peha RCW kat NO 1 tadik.

So, jom stalking Rozzy di Ayu Raudah nyer fesbuk page plak!
______________________________________________

Yes!!! .... Ayu Raudah ni tak kisah pasal privacy. Wall dia dan Photo dia Public. Luv ya bebeh! Sonang kojo. Kakak kau tak sporting la beb. Jual mahal!
________________________________________________

So, jom kita usha wall dia dulu.
Ade plak org yg aku kenal kat sinih! Tak pe bro. Lu hangkat adik, gua sapu kakak.

So sekarang kita scroll down perlahan2 wall dia carik "loophole" utk tembusi privacy wall fesbuk RCW. What we are looking for are.......
a) Ayu di tag dalam photo album RCW or
b) Ayu komen photo dlm album RCW.
Dan dari situ kita boleh klick link tuh dan .........SHAPOW! Kita dah boleh masuk dalam salah satu albun RCW!

Bila dah sampai bawah wall tu, klik on "older post" utk get the previos page.
Tapi aku tak jumpa neither of the two loophole pon bro. Maleh aku nak scroll down "older post" banyak2. Silap aribulan boleh sampai infiniti kalau wall dia "hapenning".
So kalau kau betul2 saiko kat hawek tuh, kau scroll lah older pages sampai sampai juling2 bijik mata kau. Lautan api lagikan ku renangi, inikan plak scrolling down the wall semata2 nak dapat pic. Kacang je! Nothing!
___________________________________________________

Tapi lain yg aku carik, TETIBA......aku jumpa seorang jejaka yg telah tag gambar dia ngan Ayu Raudah.....

Tidak semena2 mataku terpaku. Jantungku ter-pause. Walaupun gamba dia kecik je, tapi aku tahu "gadis hot "tersebut BUKAN Ayu Raudah. Raut tubuhnya, terlalu SHAPOW utk Ayu Raudah.

Hello mai luv! Hello Rozzy!!
Kelik...kelik!!


I say SHAAAAA......U say POWWWW!
SHAAAAPOWWWWWOWW!


Brader ni nak tag RCW sebenarnya, tapi dia bukan fren RCW. So dia tag ler Ayu Raudhah.

Woit! Ni budak ozzy ni! Sape kenal? Kurang ajinomoto! Lu amik gambar ngan awek wa!! Pukul mau!
Cuba kau baca apa brader ni tulis kat situ. Klakar tul brader nih.
"....Wit my actress pujaan hatiku.....mempunyai bakat sert lakonan yg sentiasa TERBAIK serta memberi impak yg berkesan dan mendalam pd sesuatu cerekarama...Rozita Che Wan at overseas"
.............Iyo lah tuh!
Impak yg berkesan di dalam seluar ada lah kot!

Ape2 hal pon , Tenkiu bro for the pic! Aku dah sensor album dia, tapi kalau kau klik pon takde dah gambar RCW. Ader gamba dia je dok rewang2 kat Ozzy ni.
___________________________________________________

Bila kau agak2 dah boring or frust mencakar dinding Wall tuh, tibalah masanya untuk klik tab Photos Ayu Raudhah plak.

What we are looking for are.
a) Gambar RCW di dalam "Album" Ayu Raudah. Mungkin Ayu tak tag akak dia sebab tu la tak kuar kat Wall. So bukak satu2, dan korek puas2 macam puasnya kau lepas korek idung!
b) Gambar RCW di dalam "Photos of Ayu" =org lain yg tagkan.(mcm ateh tadik la)
c) Gambar Ayu di dalm album RCW yg kita termiss masa stalk wall dia tadi.

Tapi masalahnya bila stalking artis2 glamer ni ialah.............

.......byk yg nak tumpang glamer!
Tensen aku tgk akak ni yg nak jual tudung yg bagik tetek nampak tersembul gitu. Hmm....agak bagus gak product nih sebenarnya. Mungkin aku bole order satu, pastu boleh suruh bini aku pkai tudung .......dlm rumah...... malam2! Baru ngancam! Sungguh ngancam jiwa dan raga!
____________________________________________

Bila dah abis perah fesbuk Ayu Raudhah ni, proceed la plak ke fren2 RCW yg lain sampailah ke hurup Z.
Kau masuk satu2, stadi satu2.
Kau kan saiko!
___________________________________________

Begitulah serba "ringkas" (ringkas lah sangat!) kaedah2 BASIC meng-stalking haweks dlm Fesbuk! Aku rasa semua org tau dan pkai the same teknik.

Kalau kau applykan the same teknik kat haweks "biasa", it will be more productive bcoz
a) takde distraction drp org2 yg nak tumpang glamer
b) aweks biasanya tak bajet ader org nak stalk dia! So everthing is Public.....OR
c) awek memang NAK org stalk dia. So everything mmg sengaja di-Public-kan.
Look at me...look at me....!!!!

So gunalah this teknik wisely utk carik bini (yo lah tuh). Kalau agak2 dah terlebih bajet 4 org tuh, jgn lah lupakan daku di sini........

Untuk awek2 yg kene stalk pulak, skang korang dah tau camner org stalk dlm fesbuk. So ambilah langkah2 yg sewajarnya utk prevent saiko cam aku drp makan free. Letak semua privacy setting sbg private. Atau paling senang, tutup trus acct Fesbuk. Setel! (tidaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkk!!!!)

Sekian, Mekasey, Wassalam.

shapow!

4 comments:

ihsan_huhu said...

gle r bosan gle. wat pnt tgn je last2...

pnt click mouse daa

Abang Ben said...

tolong stalkkan awek MRSM Kuantan SPM 92 nama yang ingat Nur Fazeera (ejaan mungkin betul mungkin salah). Kalau lu boleh cari, gua belanja lu makan ;)

mangkuk statik said...

huhu: stalking ni kene byk bersabar. kene slow n steady. Mcm beromen. Tak leh gopoh gapah! Aku tahu kau tak paham. Sebab kau belum beromen lagik!

abg ben:
1. Nama tu penting bro. Ejaan kene tepat. Infolain takde ke? dia ni mianh thrash ke usrah ke, org mane, lepas spm gi maner etc.
2. Dah 2 hari aku stalk alumni MRSM kuantan 92 dan "91 dan 93"(senior, junior) facebook.
The closest name i can find is "Nazatul Fariza Muhamad Nasir". Link http://www.facebook.com/search/?q=mrsm+kuantan+92&init=quick#!/profile.php?ref=sgm&id=1410781879.
3. takde org nama nur fazeera or nur fazira that i can find.
4. Tapi nak konpirm nama sebenar awek/makcik tersebut senang je. Hantar je email ke admin Kuatagh (alumni/ANSARA MRSM kuantan). kalau kau pegi site dia, tiap batch ada kapla. Kau email je brader tuh. Tanya namer btul makcikfazeera tuh.
5. Kalau nak taraf gempaq cam aku, kau gunakan nama AWEK senior/junior (carik dalm fesbuk grp MRSM kuantan). Buat email temporary. Send to the batch kapla tanya " boleh dak AKAK/ADIK nak tanya. Ape nama betul.Fazeera. Lost contact la"
Baru stealth.
6. takpon kau carik kat sini
http://www.alumni.net/Asia/Malaysia/Pahang/Kuantan/Maktab_Rendah_Sains_Mara/
Aku malas lah nak register. Buanga karan aku jer. Awek batch aku tak best pon!
muahahhahah.....

greenhall said...

perenggan2 last aku stuju. haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails