Friday, February 19, 2010

Kategori-Kategori Cun Seorang Wanita Bagik Aku

Awek sape ni? Pinjam buat cover girl bley. Spotted and stalked in FB.
(Sila scroll bawah skali of this entry. )


Salam,
.....sebahagian drpd "my Valentine suck Ass" series......for MALE readers ONLY. 1 intro, 2 balak, 3 kurap , 4 bini

1. Apakah itu Cun? Siapakah awek Cun? Adakah anda mengenali seoarang awek yg Cun? Bagik nama bley, nak add as fren kat fesbuk? Bley dak gua stalk awek cun anda? Adakah anda sendiri merupakan awek yg Cun? Cun yg org lain kata kau cun, bukannya bajet Cun sengsorang ? Sekiranya anda memang Cun, bolehkah kita berkenalan? Kalau TAK BOLEH, mengapakah anda membaca blog ini? Bukankah aku dah tulis kat baris pertama lepas salam kat atas tu, "for Male readers ONLY?". Adakah anda buta? Adakah anda berzakar? Jika tidak.....belah lah tunggu apa lagi?.............Jadi, bolehkah kita berkenalan sekarang?

2. Jadi apakah yg di katakan awek Cun ni sebenarnya? Definasi yg di terima pakai oleh WHO, WWF, UNESCO dan bakal masuk wikipedia ialah ......"bawak hawek itu jumpa aku, dan aku akan kata awek tu cun ataupun tidak". Bukan setakat itu, malah aku boleh bagik kategori manakah "takat level kecun-nan" aweks tersebut.

3. Kaedah pemarkahan untuk aku mengkategorikan taraf kecunan seoarang awek itu terpaksa aku rahsiakan. Kang org tau plak yg aku bagik markah bonus untuk awek yg ber.......berbakat besar...Opps!

4. Walaubagaimanapun, aku takdehal untuk britau korang apakah

KATEGORI KE-CUN-NAN SESEORANG AWEK

a. Awek yg Body Power, Muka blasah je lah.
-never underestimate the power of lekuk2 yg membentuk sudut cakah, sudut refleks, sudut tegak dan tendangan sudut yg di anugerahkan Allah kpd kaum wanita.

-sudut2 yg "kena" angle-nya, boleh meng-ketarkan lutut kaum lelaki.
Kerana darah yg "sepatutnya" membawa oksigen ke kepala lutut anda telah di divertkan ke kawasan "lain", yg tetiba mememerlukan darah tambahan!
Jadi lutut anda tak cukup oksigen.....itu pasal lutut anda mengelupur ketaq.....macam ikan mengelupur bila nak mampos lepas keluar dari air gitu.


b. Awek yg sekali pandang tak cun, dua kali pandang baru nampak cun.(mungkin gak 3 kai pandang..mungkin 30 kali pandang...dsb)
- awek gini bersepah.
- rupa mereka tak kan boleh jadi model ke, artis ke gitu.
- tapi bila usha awek gini, hati kita ...."warm". Rasa OK. Boleh lah layan. Ataupun pinjam istilah kawan aku, awek gini di panggil "ngam2 tarok". Kira cukup-cukup je ngam dia gitu.
- inilah awek yg boleh di capai/miliki/perbinikan oleh SEMUA kita org lelaki. Kerana inilah awek untuk para lelaki yg masih "berpijak di bumi nyata".

c. Awek yg Ayu.

- Ayu ni bagi aku ialah bukan rupa physical semata2. Ia sebenarnya ialah the physical movement of the haweks !
- Maksud aku, perbuatan dia yg menyebabkan awek tu di kategorikan sebagai ayu. Contohnya jalan ayu, tidur ayu, makan ayu, jatuh ayu, berfesbuk ayu, korek idung ayu dan berak kayu...ehh silap...berak ayu !!! ......
-Ibarat pijak semut tak mati lah gitu.
-Rupa dia, kalau tak cun pon tak pe. Masih boleh di kategorikan sebagai ayu sebab "movement" tu yg penting.
-ramai gak awek yg "rupa" dia ayu, tapi bila jalan mengangkang2 mcam jantan, bila jatuh selambe tergolekdog, bila tidur air liur leleh baeknyer sampai boleh menyebabkan banjir kilat di kawasan Lembah Klang dan bila berak, bunyi dia meneran menyebabkan jiran sebelah tepon ambulan sebab inggatkan ada org dok beranak kat tandas sebelah rumah.

d. Awek yg Jelita.

- Jelita ni bagik aku ialah 80% rupa paras/muka dia. 20% je body.
- Awek gini, muka dia sungguh cun, org asyik usha muka dia je......sampai semua org tak perasan/tak peduli pon kalau awek tu flat-chest.
- Ia juga di kenali sebagai cantik, gojes ataupun di panggil oleh orang2 NewCastle..."comel lote" or "cek mek molek".
-Kuih cek mek molek. Mengapakah istilah yg di gunakan untuk describe awek yg cun/jelita, juga di gunakan untuk describe kuih ni, yang sebijik mcam ketulan2 najis yg keluar dari buntut kita dan jatuh....cerpluppp...masuk kedalm air di dalam mangkuk2 tandas seantaro dunia.
- Ini bagik aku adalh satu penghinaan kepada kesemua spesis awek cun.
- Aku saspek, ini adalh satu konspirasi yg di dalangi oleh awek2 yg tak cun/tak jelita a.k.a huduh untuk menghina korang!
- Kesiann diaa!! Meh cinni abang peluk!! muaahh....muaahhhhh

-Awek Jelita ni biasanya semua org akan tertarik masa first impression. Orang Kota Bharu kata, "Love at first sight".
-Biasanya ....awek gini agak sukar lah sikit lah utk kita. Banyak persaingan. Tapi kalau kau ada kelebihan macam hensem ke (cam aku), kaya ke (bukan cam aku), terer ayat ke ( kdg2 cam aku) dan paling penting, ada rezeki/jodoh (insyaAllah cam aku), baru lah kau boleh "tapau" awek sebegini.
-Gud lak trying bro......Usaha tangga kejayaan.

e. Awek Kategori "Patah Tengkuk".

-Ini adalh kategori paling Extreme. The highest achievable by any women.
-They r sooo cun. Tak de sekor manusia pon yg bila tidor malam tak termimpi2.
-Org laki asyik nak terkam dia. Org pompuan plak sanggup jadi BFFFL or "Best Fren Forever with Fantasy of Lesbo".
- Awek gini jadi macam centre of gravity kepada semua lelaki. Tiada lelaki yg berjaya keluar dari orbit mereka mengelilingi wanita tersebut setiap masa.

-Aku panggil awek gini awek "Patah Tengkuk", sebab tak kira awek tu dok seblah mana, org laki akan sanggup berpaling nak usha awek tuh. Walaupun sudut dia agak ekstreme sampai tersalah tengkuk ataupun "Patah Tengkuk".
-Awek gini juga mungkin akan mejadi punca pergaduhan sampai putus ataupun "Patah Tengkuk".
-Awek ni kalau dok tepi jalan, akan banyak berlaku eksiden sampai ramai yg "Patah Tengkuk".
-Awek gini kalau kau usha lama2, jantung kau akan "lupa" berdenyut dan paru2 kau akan "lupa" bernafas. Jadi otak kau tak sampai oksigen, so kau boleh jatuh pengsan dan kalau silap landing boley "Patah Tengkuk".

- Biasanya, awek "Patah Tengkuk" ni, tak perasan pon impak dia kpd spesis manusia yg berjantina lelaki. Sebeb dah ari2 org laki eksiden, jatuh pengsan or masuk sepital kerana dia. So dah terbiasa. Lumrah alam bagik dia!

- Fortunately for women but unfortunately for men, awek "Patah Tengkuk" ni tak ramai dlm dunia ni. Sepanjang idup aku yg nak mencecah 10 tahun gajah ni, aku baru jumpa 3 org je. Pertama di MRSM, kedua di Matrik dan ketiga "Janda Hot Nak Mampos" yg pernah aku mention seblum nih (klik, kelikk)

f. and lastly...Awek yg Cun Personaliti nya.

- Kalau kategori2 di atas semuanya dari segi fizikal, kategori personality yg Cun ni plak ialah lebih berbentuk rohani. Personality ini di bentuk oleh ...jeng jeng jeng...."agamanya" dan di perkukuhkan dgn keturunannya (didikan mak pak ataupun inherit sifat baik2 dari familinya). Sila refer hadith yg lepas yer murid2 sekelian.

- Personaliti yg Cun ni jugak adalah subjectif. Lain org, lain yg di cari/di idam2kan. Ada laki yg suka awek/bini yg manja, tapi ada laki yg muntah ijau bila cakap manja2. Ada yg suka wanita yg patuh, tapi ada gak laki yg carik "strong" woman utk di patuhi. Suka di queen kontrol! BDSM!!
-So taste masing2 la.

- Tetapi ingat! Ni lah kategori yg PALING KRITIKAL. Personality seorang awek itulah yg menentukan adakah awek di hadapan mata anda itu (tak kira rupa camner)
i) hampeh
ataupun
ii) girlfren/main2 material, .....atau kalau mcm sial
iii) "kenduri"/"maeen2" material .......ataupun ultimately,
iv) wife material.

5.Begitulah kategori2 aweks cun bagik aku.

6. Org slalu kata don't judge a book by its cover. Tapi UNTA-SHIT la, sesapa yg klaim dia ikut falsampah tuh all the time. Everybody judge everyhing based on the looks pada mulanya. Pastuh baru depa tgk internally. Sudah lumrah manusia sebegitu.

7. Even a feminist wear deodorant.

8. Kita selalu di lupakan oleh nafsu kita dan syaitan, that looks is temporary. Everybody will age. Whether U aged gracefully or horribly, depends on your genetic and not the price of your lotion.

9. So, my message is simple.
Stop chasing only the gojes one. Kalau kau carik rupa, it will be gone one day.
Then whats left is their personality. So now, can U tolerate your wife (or wives) personality when beauty deserted her?
So better finds a girl that suit yr personality in the first place lah. Also known as your soulmate.

Gud lak trying. May Allah guide U!
..........and let me handle all the gojes one.....Yeaaahh.......kenduri...

Sekian, mekasih, wassalam
video
......my crush

p/s: Ini adalh message yg telah aku hantar kpd awek cun FB di atas tadi...Ramai kenal dia kat Adeled ni rupanya !!!
Salam,
U don't know me. I am a blogger at http://swingingbowlsatay.blogspot.com/ .

My latest entry is about awek cun. So kerana U saaaangat cun, maka I use yr pic because it fits the story.

You will remain anonymous. Tapi if u mau glamer free, I can put yr name there if u like!!! mauhahahaha

Sori yer beb!!

Ehh lupa plak! ..Aku juga nak mintak ampun maaf kerana telah mengstalking anda di fesbuk......

Plis stay cun forever!!!

Amin

Salam............mangkukz

...dan awek tu dah reply. Boleh. Tq for being sporting!
.........sebab tu lah aku legend!

9 comments:

Munir said...

okeh.... aku kene mulakan aku punye journey cari awek patah tengkuk. kau baru dpt tiga kan... aku target 4.... hahahah.

mangkuk statik said...

Munir...kau mmg lah seorang pembalak.....ehh silap...."balak" yg rakus !!!! Insaflah!

ihsan_huhu said...

aku tau kecantikan tuh xkekal. tp at least pernah cun

mangkuk statik said...

huhu: betul tuh. Lagi pon ada hikmahnya Allah buat pompuan tak kekal cun 4ver. Boleh jadikan alasan untuk kawin 2,3,4.

BooK said...

Anak sapa la yang tak bersalah tu. Haha.

GheySA said...

Siut je stalk and ambik pic kawan guwe. haha ada2 je ekau ni.

mangkuk statik said...

book: buat2 tanya anak spa la plak kau ni. Kalau kau nak nama dia sebab nak stalk dia cakap je lah! muahhah

GheySA: Yess! Crita sebenarnyo, gua usha gambar mu, gamba karok. Pahtu wa kelih gamba awek come nih. Pahtu...three!

GheySA said...

Haha. Dem. Segala xtvt aku bersama gadis diperhatikan rupanya.

Faithcraft said...

Semua definasi awek tersebut benar belaka!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails