Friday, November 26, 2010

Elakkan Daripada Jumpa Aku

Salam

Ni aku cekau dari fesbuk tadi....
_____________________________
PADAH NESCAFE 3 IN 1 DAN SEUMPAMANYA...
by XXX on Thursday, November 25, 2010 at 8:41pm

erm... nie saye dapt dari group yahoo saye... hayati ler...


Kawan saya (dah arwah)...... .

dari usia muda.....

pagi nescafe..... 2 X..

petang nescafe....2X. ..

malam nescafe....? X...


depan mata saya........ .
bengun dari kerusi ........
kaki dia terus patah....
tulang dia reput.....

Nescafe 3 in 1 merosakkan jantung & buah pinggang

Zaman skarang ni, banyak penyakit datang dari pemakanan


Beberapa hari lepas saya dikunjungi oleh seorang pelajar lelaki tahun akhir. Sudah beberapa bulan pelajar ini tidak bertemu dengan saya. Pelajar ini mengemukakan beberapa masalah kumpulannya untuk diselesaikan oleh saya sebagai seorang penasihat akademiknya. Alhamdulillah masalah dapat diselesaikan.


Selepas hajat terlaksana, pelajar ini yang saya namakan sebagai Ahmad menukar topik kepada topik kesihatan dirinya. Beliau mengadukan masalah dirinya. Beliau dapat merasakan kemerosotan tahap kesihatan dirinya. Berikut adalah antara tanda-tanda yang dapat dikenalpasati:


Kerap berdebar tidak menentu masa. Kadang-kadang waktu membaca tiba-tiba jantung / dada berdebar dengan laju.


1. Bila jantung berdebar ini berlaku, ia akan diikuti dengan dahi berpeluh 2. Beliau juga kerap merasakan kesakitan pada dadanya. 3. Sering mencungap dan kadang-kadang kala sewaktu sembahyang pun mencungap. 4. Semakin tidak tahan atau alah dengan panas terik matahari dan jikalau kena panas, badannya akan banyak berpeluh dan tidak selesa. 5. Jikalau tahun lepas, kekerapan simptom-simptom di atas agak jarang namun kebelakangan ini, kekerapan kejadian semakin kerap sehingga satu kali serangan dalam setiap 2/3 hari. 6. Tapak tangannya.semakin basah.


Berdasarkan simptom yang saya perolehi saya terus menyoal tabiat permakanannya. Selepas mendapat data yang dikehendaki saya pun memberikan penjelasan 'Ahmad, engkau ni walau pun usia masih muda, jantung engkau sudah bermasalah.


Punca masalah engkau ini adalah kerana engkau kerap meminum Nescafe 3 in one. Nescafe adalah tidak baik dan merosak buah pinggang manakala krimer yang terdapat di dalam campuran ini sangat merosak jantung. Krimer ini bukan diperbuat dari susu tetapi adalah dibuat dari kelapa sawit (non dairy creamer).


Selanjutnya saya menasihati Ahmad untuk melakukan perkara berikut untuk merawat jantungnya:


1. Elakkan dari meminum Nescafe yang merosak buah pinggang dan elakkan sama sekali apa jua jenis krimer yang dibuat dari selain susu (non dairy creamer)

2. Elakkan dari mengambil coffee mate kerana ia adalah non dairy creamer

3. Elakkan makan ais krim kerana mengandungi krimmer yang tinggi

4. Elakkan susu pekat manis yang mengandungi krimer dari selain susu.

5. Elakkan memakan sebarang makanan yang mengandungi margarine

6. Elakkan memakan burger, naget, kentang goreng, potato chip dan segala yang sewaktu dengannya

7. Elakkan mandi selepas makan

8. Amalkan amalan: Ambil segenggam kacang hijau, rendam dalam air kira-kira 10 minit,selepas itu rebus asal masak dan bukan rebus sehingga pecah tanpa membubuh garam. Selepas itu buang air rebusan dan makanlah kacang hijau ini dan amalkan amalan ini setiap hari.

9. Boleh beli jintan hitam dan makan setiap hari atau pun belilah yang sudah siap diproses atas nama habbatussauda

10. Amalkan makan sayuran pahit seperti kailan, peria, pegaga, daun ubi, pucuk betik, ulam-ulam dsbnya.

11.. Kurangkan makan nasi lemak terutama sekali nasi lemak di kedai kerana mereka mencampurkan minyak masak kepada nasi lemak agar nasi lemak ini kelihatan cantik berderai dan tidak melekat.


Kepada yang mulai menghadapi masalah dengan jantungnya atau yang sudah lama bermasalah jantung, bolehlah mengamalkan amalan di atas.


Sekian wassalam wallahuaqlam. _,


'sharing is caring

________________________________

Dear stupid motherfucker.

1. Nasihat aku kepada budak tu, pergi jumpa doktor.

2. Nasihat aku yg pertama sekali pulak untuk "Tuan Doktor/Bomoh/Lancau/Pukimak". Pergi cari otak anda. Jangan lupa carik dalam lubang jubur anda. Kuis2 sikit taik tu.

3. Berapa puluh negara dalam dunia ni takde jual Nescafe 3-in 1. Berjuta gak kene penyakit jantung. Apekes?

4. Kau tanya dak pasal keturunan? Rokok? Makanan dia yg lain? Roti canai? Teh tarik? Murtabak? Ape citer ngan nasi? Aku rasa di ni mesti makan nasi paling koman sekali sehari. Jadi apsal kau tak salahkan nasi? Ape citer ngan air kosong? Mesti mamat ni minum air kosong ari2. Apsal tak salahkan air kosong? Kenapa tak salahkan Oksigen?

5. Mana kau tau dia sakit jantung? Kau teropong ke jantung dia? Aku pon TIAP2 HARI jantung berdebar, dahi berpeluh, sakit dada, tercungap2, badan berpeluh, tidak selesa dan tangan berpeluh,...... tiap kali ada awek mantap datang ke kedai aku! Aku tak minum nescafe 3 in 1 pon!

6. Kamon la people. Stop spreading this kind of stupid shit yg di forwardkan kepada engkau.
Rule of Thumb: Any forwarded stuff must be bullshit.

7. Nasihat kedua aku pula untuk "Tuan Doktor/Bomoh/Lancau", elakkan daripada jumpa aku. Sebab aku akan sodom kau sambil minum Nescafe 3-in 1 dan makan Nasi lemak 50 sen yg aku letak kat belakang kau. Doggie style baby!

"Fucking you is caring......."

Sekian, mekasey, wassalam.

p/s: kepada Nescafe. Cepat2la masukkan duit dalam account aku tu!

8 comments:

solehah said...

solehah nak takutkan wani je. sebab dia tak nak berhenti minum air kopi wahahahahaha.

saya tak percaya benda yang tiada reference mana2. chill bos chill XD

ihsan_huhu said...

mamat tuh dok atas kusi tuh 8 taun xbangun2 ke sampai bangun je tros patah.

bangang abes

FakirFikir said...

Aku rasa budak tu kena makan oleh jin.

Abang Ben said...

bro... ada dapat forwarded email ajak lu kawin lepas tu jadi millionaire?

mangkuk statik said...

solehah: takdehal Sol. Aku just bengang in general kpd spam2, surat2 layang dan bende2 lain yg merepek yg org dok forward merata tanpa fikir betul ke tidak. muhahahahha. Nescafe 3in1 mungkin tak elok, tapi banyak lagi bende2 tak sehat dlm dunia ni kan...

huhu: Aku rasa budak yg patah kaki tu nama dia Ihsan Afifi....

Fakirfikir: kau kan kasyaf. Aku percaya segala yg kau cakap..

Ben: kau antar kat which email? mangkukstatik@gmail.com ke mangkukacak@gmail.com? Aku ada spam org nak bagik duit drp burkina faso, congo, taipei dan south africa. Tapi email ajak gua kawin tarak pon!

solehah said...

hahahahaahahah derg pun otak letak kat lutut XD

penah tak dapat sekali tu, pasal pmpn ni tak penah bersetubuh, tibe2 dapat simptom loya2 yg macam org mengandung 2. then tau2 je, dia beranak kan anak tikus. ni gara2 bapak dia selalu bawak balik pad dah expired so mungkin ada telur tikus kot.


tu sumpah lawak gila.

yang lagi lawak kan, RAMAI GILA PERCAYA. wahahahahaaha

semua macam "minta izin share"

"ya Allah, jauhkanlah semua tu"
"eee tak nak jadi macam tu"

hahahahaaha tu memang mintak nak kene kame hame ha sebijik. yang kena tipu semua melayu HAHAHAAHAHAH adoi!

mangkuk statik said...

Sol; Muahahahha...tikus maner bertelur! Diorg mamalia, bersetubuh keluar sperm!
Kelaka btul!
Aku tau kekadang tu, ader budak2 nakal yg buat citer2 mrepek pastu nak testing brapa jauh citer tu boleh pergi. Salah sorang drpnya ialah Ihsan Huhu!
muahhahaha

solehah said...

HAHAHHAHHAHAAH style tu. nak cuba buat jugak lah. XD

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails