Tuesday, September 27, 2011

Duda vs Janda

Salam,
________________
DUDA
ehh...ehhh

1. Di mata lelaki, kami takde perasaan apa2 pon terhadap mana2 lelaki yang berstatus duda. First thing yang comes to out mind is "Bini dia mati kot".
So baik aku toksah tanya apa2. Kang dia sedih nangis guling2 kang, sapa nak pujuk. Buruk kalau orang lelaki nangis nih!

2. Dan kalau dia duda sebab bercerai, kami pikir "Aku pon sedih kalau hilang awek".
Kira macam break-up lah gitu. Lagipon entah2 bini dia ambik hak penjagaan anak2 lagi. Lagilah sedih. So baik toksah tanya.

3. Akan tetapi di mata orang perempuan, kalau kau cakap kau ni "Duda", akan secara automatik, "TING! TING ! TING! WARNING! WARNING" alarm bell akan berbunyi dalam kepala hotak mereka.

4. Kalau kau "Duda kematian isteri", diaorang akan tengok kau ada anak ke tidak. Kalau ada anak, diorang akan pikir, "Sorri lah der aku nak jaga anak lu". Kalau kau duda takde anak, diaorg akan pikir "Mandul kot mamat nih!" pulak.

5. Dan kalau kau duda sebab bercerai, hulaweyyy! Parah bro...parah!

6. Okay ni rahsia terbesar wanita hokay! Diaorang takkan britau kitanyer. Tapi meh sini wa britau lu.

7. Semua wanita , retrospectively (bila pandang belakang in the future) akan lebih rela berpoligami daripada kawin dengan duda. Sebab kalau bermadu, diaoarang akan pikir, "Somewhere in this world there is another women that love this guy despite him marrying me. So mesti I can love this guy as well, tambah2 lagi aku kan bini muda"
Tapi kalau kau menduda, diaorang akan pikir "Somewhere in this world, there is a woman that hates him. So maybe someday I will hate him too."

8. Memang benar, secara refleks, kalau mana2 lelaki nak berpoligami, bini akan mintak cerai dan bakal bini baru pulak akan mintak kau ceraikan bini lama, so kau jadi "duda-in-transit" kejap pastu baru kahwin ngan dia. Itu adalh natural. Perempuan kan sell-fish. (hambek!!!)

9. Tapi kau jgn dengar bro. Jadi gile nanti. Sebab kalau kau ceraikan bini lama pastu kawin baru, aku GERENTI bini muda kau takkan hidup aman SEUMUR HIDUP! Sebab kalau kau sanggup ceraikan bini lama kau semata2 sebab kau nak kat dia, apakah yang boleh menghalang kau untuk ceraikan bini baru kau tu pulak untuk kawin ngan bini yg laaaaaaaagi muda!

10. Mampos lah ngkau dia akan stalk ngkau everyday, check phone, tepon setiap 5 minit, kasi nasi kangkang Pehhh! Nauzubillah!

11. Sebab itulah, aku cakap, semua wanita, bila pandang belakang, akan lebih rela untuk berpoligami drpd kahwin duda or "duda-in-transit". Malangnya perempuan di ciptakan Allah tanpa rear-view mirror and inability to reverse park.

11. Pandai tak aku.....pandai tak? Kaannnnn~
________________________

JANDA
Gulpp...telan air liur sebaldi dua dah ni!

1. Di mata wanita, kalau kau cakap kau ni Janda jer, "TING! TING ! TING! WARNING! WARNING" alarm bell akan bunyi jugak!

2. Bagi mereka Janda is always gedik dan gatal nak carik payung untuk berlindung. So diaorang pikir, "Silap aribulan payung aku pulak yg kene rembat kang!".

3. Ginilah kan. Janda biasanya dah berumur 30han gitu kan. So takkan nak kawin org muda. Adeke yang nak? Mampukah mereka "menandingi" suami lama mereka sewaktu bertempur? So biasanya diaorang akan cari laki baru yang sebaya ataupun lagi tua drpd mereka. So pusing2, most likely, Janda akan "ter"rembat laki orang!

4. Di mata lelaki pula, Janda is always HOTTTTTTT!! Grrrrrrrrrr! Biar lah huduh camner, gemuk, tetek labuh ke lutut, aku GERENTI, akan ade je lelaki yang berkenan nyer.

5. Dan kalau Janda tu memang lah dah cun, body berlekuk, packaged, jalan berlenggang, lemah lembut, suara mengoda, pehhhhh... Aku cakap tak tipu nyer hokay. Anak dara kami nak tengok pon tak berselera. Nampak macam budak2 tadika jer gitu.

6. Ini adalh natural bagi kami. Kerana kami kaum lelaki mmg di lantik Allah sebagai khalifah di atas muka bumi. Jadi kami kenalah prihatin terhadap insan2 yang malang. Maka mana2 insan yang hot, kami payunginya. Apabila dia kekeringan, kami siraminya. Apabila kegersangan, kami tanaminya. Apabila kedinginan, kami hangati. Apabila keseorangan, kami duainya.

7. Seks bukan isunya di sini. Isunya di sini adalah isu kemanusian.


Ololololo....sie-nye dio. Janghe gituh. Ambo ado.

Sekain , mekasey, wassalam.

5 comments:

Dr. Ben said...

You nailed it this one.

mangkuk statik said...

Ben: Hanya jauhari mengenal manikam! Pehhh! Muahhaha

Anonymous said...

ceh~~sample perempuan mana ko amik tu?dan kalo takat 3-4 org bukan good sample.

aku pompuan jugak nak bagitau.mungkin aku juga mewakili sample2 yg lain.kami takdak selera kat jantan2 second hand apalagi nak share2.silap haribulan kang melekat pulak bakteria ke kudis2 buta kat badan kami ni.

sample lain pula- kami janda hot macam RCW of course la nak laki2 muda untuk buktikan kat bekas laki kami yang kami lagi hott.bujang mcm shahir & zain saidin pon xpandang dah anak dara.apatah lagi si mak oi handsome aidil zafuan yg lagi sanggup kawen lari Rita Rudaini.RCW & Rita dah cantik watpe amik laki2 tua.Cukup2 la dulu dah ngadap bekas laki tua nak pandang pon xselera. kami pon nak pandang laki hensem jugak sebab kami pon hot.

ihsan_huhu said...

janda mmg hot

mangkuk statik said...

anon:
1. Sample aku satu je.= AKU je! hahaha. Gile tak significant wa tau..Ini semua bukan fakta. Ni=hypothesis.
2. Tapi, serious aku dah tulis dlm draft asal "pompuan tak main lah barang2 second hand...bla2", tapi aku delete sebab "tak flow" ngan the whole post! Hahah.Terer tak aku?
3. Err..AKu rasa janda2 hot=artis je yg dapt laki muda. Majoriti janda=biasa2 saje, so diaorng end up kawin ngan org tua laki orang.

huhu: Janda yang hot adalah mengelegak. Yang tak hot = suam2 kuku. Takde janda sejuk! haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails