Tuesday, June 23, 2009

Jangan Jadi Bodoh! Mengapa Chin Peng Wajib DiBenarkan Balik ke Malaysia

Salam,

INTRO

1. As a reminder untuk yg nyanyuk atau bahlul, dengan penukaran name blog ni tempohari, maka apa yg tertulis di sini adalah tiada hubungkait whatsoever dengan "kedai yang namanya menyerupai tapi tak sama" dengan namer blog ini. Walaupun jari jemari yg memasak kari siang tadi merupakan jari jemari yang sama ku gunakan untuk mengorek idung sambil menaip blog sekarang ini. Ermm.. nikmatnya.

2. So sekarang aku nak tulis pasal politik lam blog ni gak. Aku pernah buat blog separate dulu untuk politik, tapi banyak songel lah. Maleh aku nak apadet. Tapi aku tau ramai gak engkorang yg tak minat politik kan. So sebagai petanda/sign, post2 politikus pasni aku akan mulai dengan statement "Jgn Jadi Bodoh", kemudian apa topiknya, macam kat topik post ni la contohnya. So kalau kau rase aku yang bodoh atau korang tak minat politik, skip je lah.


Mengapa Chin Peng Wajib DiBenarkan Balik Malaysia

1. Susah jadi org pandai ni. Aku bace sekali jer pasal isu ni, aku dah terlompat2 sokong Chin Peng balik Malaysia. Come la...come la.. I welkam U beck la... Itu dulu2, kila cincai la!

2. Aku bersama mu Gerakan Penang boss Datuk Dr Teng Hock Nan (sapa ntah) dan Datuk Sri Nuar Brahim! Pedulikan orang2 yng berfikiran singkat, politician2 nak tunjuk terrer, persatuan2 bekas perajurit yg berdendam kesumat dan media2 yang dok terover-emo dlam isu nih sampai buta dari bende yg tersanggatlah obvious.

3. Engkorang bodoh dok memekak menentang kepulangan Chin Peng buat pekejadah? Tak guna sesen pon. Dia lahir kat sini, dia orang Sitiawan dan dia join Kominis tu agak2 untuk kemerdekaaan sapa? Kemerdekkan kita lah ngok. So, Chin Peng wajib dan berhak untuk pulang ke Malaysia. FullStop!!

4. Dan bila sampai2 jer Chin Peng kat airport, kita bagilah dia cukup2.

5. Kalau tanya aku, khas sempena menyambut kepulangan Chin Peng, aku akan pasang siap2 bobbytrap ke landmine ke kat maner2 padang, pastu suruh dia jalan kat situ. BOOM!..ilang kaki. Pastu bila luka di kaki yg kudung dah semboh, aku amik parang WACHA!...putus tangan...Bila dah okay, aku amik senapang, PANG!.. aku tembak perut dier...alang2 PANG! PANG! PANG! PANG!..dan PANG! biar terburai abis isi perut. Pastuh kita masukkan balik isi perut lahanat tu lebih kurang, dan aku nak letak die kat dalam rumah papan. .......pastu aku akan BAKAR rumah tuh. Ingat tak ape terjadi kat Bukit Kepong?


Aku memang serrender ngan filem ni. Aku tak boleh tengok sebab ia sungguh terkesan kepada aku selaku anak polis. The best movie ever. Uwaaaa.....Tapi the scary thing is, the communist atrocities at the time were much2 worse than this and most of them were commited against defenseless unarmed civilians.

6. Tapi sebenarnya ikut hukum Islam, pancung kepala je pon cukuplah. Biarlah Allah balas dosa2nya di akhirat. Lagi best dan power.

7. Mungkin ada org kata Chin Peng dah tua, dia dah tobat, itu kisah dulu. Suck my Duck la! A murderer, rapist or paedophile must faced justice regardless of their age. Kalau cam tu aku boleh bunuh engkau, rogol bini kau dan sodom anak engkau pastuh lari gi indon. Cukup 85 yo mcam chinpeng, boleh selambe balik malaysia dan immune from prosecution. Macam gampang.

8. This is not a racist thing. The same treatment should be served to all the Malay granpa and gradma wrinkly assholes from MCP (Malayan Communist Party) like Rashid Maidin, Shamsiah Fakeh, Abdullah C.D, Wahi Annuar dan Ibrahim Mohamad. Unfortunately, some of them are dead already.

9. So people. Kalau lepas ni korang terjumpa orang dok membebel pasal chin peng "tak boleh jejak bumi bertuah yang tercinta ini", kau pegi lempang mamat tuh dan katok pakai kayu sampai dia pengsan. Pastu kau heret mamat tu ke balai polis dan buat report dakwa mamat tu barua atau talibarut komunis yang ingin menyelamatkan nyawa chin peng dengan menghalang kepulangan Chin Peng ke Malaysia!

Kalau kau buat gini, giler kau hebat!!

Sekian, makasih dan wassalam.

12 comments:

Penk said...

nice one tokey! tp just utk pengetahuan umum, nick name aku bkn laa sbb chin peng tu idola aku mahupon sedare aku lol

mangkuk statik said...

Penk: EHH!! Tetibe jer kau cuak? Tak de hujan , tak de ribut, tetiba kau terasa perlu menjelaskan status asal usul nick name kau!! Bro Penk, "klau kau tak speeding, masakan dapat surat saman SA police".Apakh yg ingin kau sorokkan ??

Jimi Teratas said...

Salam Bro. Azam.

Penjenayah-penjenayah perang yang terbukti bersalah membunuh orang awam (bukan tentera), mesti dihukum walaupun dah tua.

Lagi satu, dalam membincangkan isu ni, tak timbul soal perkauman. Kebenaran dan keadilan 'apply to all.'

Kalau benci Chin Peng sebab dia Cina, itu sifat perkauman yang hina. Kalau benci seseorang kerana dia zalim, itu keimanan yang mulia.

Em, kenapa mulakn tajuk dgn 'Jangan Jadi Bodoh!'... Hehe...

Abang Ben said...

Chin Peng ni sapa?

;)

- Gua budak amik Geography daaa...

nkecik said...

chin peng tu sape?

sejarah fail

Lutfie said...

dulu masa sekolah form 1 ada mamat nama chin peng(nick name je).perangai memag macam haram.memang org nama/nick name chinpeng ni nak kena sepak sampai mandul ke?

mangkuk statik said...

jimi: sebab aku pandai..muahhaha

abg ben: hek elleh. Orang negeri kau lah ni. Tak abis2 org perak bikin kecoh satu malaya!

n: "chin peng" adalh between "nose peng" dan "ear peng"

lutfie: betul gak tuh. Memang budak2 nick chinpeng ni kira habis setan la. Ape kata kira sepak Penk sampai mandul, in case dier pon perangai cam haram?

Capik! said...

isk isk isk, kesian penk hahah!

ihsan_huhu said...

aku ade bace gk buku yg chinpeng ke shamsiah fakeh ke sape ntah otai2 PKM.

so aku pon mcm xkesa je kl die blk ke x, die xkacau aku pon. hahaha

Penk said...

aku innocent weh! kang x pasal 1 adelaide pulau aku hahaha

mangkuk statik said...

capik: Ni kira mcam ISA la. Kira belasah dulu, betul salah blakang cerita la..

huhu: kalau amoi kominis datang malaysia aku tak kisah,siap sambut kat airport lagi pon bley. Tapi ni ah pek tua maner ntah.

Penk:Ehh! Maner plak pulau. Tendang sampai mandul jer.muahhahaha

maer wan said...

Saja bagi lawak. Ntah mana ntah aku dapat. Sorry kalau ada sesiapa terasa lawak nih racist.

Pada suatu malam, sedang sorang mamat Melayu jaga (pak guard kilang) tgh sedap2 menyedut asap rokoknya dan meneguk kopi di atas kerusi plastik di luar pos kawalannya, datang seorang tua berbangsa Cina.


Si tua: "Encik ah..tanya sikit ah..itu Chimpeng mana ah..?"

Pak Guard: "Apa?"

Si tua: "Chimpeng, Chimpeng...saya sudah tanya itu kedai makan ah.. dia cakap sini ada satu Chimpeng..."

Pak Guard (sambil menahan emosinya. Maklumlah takut2 nanti ada yang kata racist etc.): "Sorrylah Apek. Saya tak tau woh...Chin Peng ada kat sini ke?"

Si tua: "Aiyah...ada.. ada.. Itu Chimpeng balu ada..Saya mau cari Chimpeng... Mau angkat wang"

Pak Guard: "Betul ke? Chin Peng dah balik sini ke?"

Si tua: "Betul la. Anak saya kata itu hali dia nampak Chim Png dekat2 area sini. Dia punya kawan buat loan sama itu Chimpeng"

Pak Guard: "Biar betol, apek? ChinPeng sudah jadi along pulak ke? Bukan dulu dia komunis ke?"

Si tua: "Aiyah! Suey! Bukan itu manyak jahat punya olang. Saya cari Chimpeng, bukan itu olang ma..lu itu pun tak tau ah..? itu Chimpeng macam itu May Peng, Public Peng, RHetB Peng...itu balu punya Peng.."

Pak Guard" "Oh.. Cakap la C.I.M.B. Bank.. Buat suspen je.."



:)



Moral:
1. bila ada orang bercakap, pikir dulu sebelum reply.
2. Perjuangkan penguasaan bahasa2 asing dan dalam masa yang sama, perkukuhkan kedudukan bahasa nasional kita.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails