Friday, June 5, 2009

Siri Terselaklah Rahsia Wanita

Salam,

1. Disclaimer: Aku tak tahu menahu pasal wanita. Adik beradik aku semua lelaki. Aku ader sorang jer awek yg terus jadi bini. Aku ader gak cuba2 men-nekel awek2 zaman muda2 dulu (berakhir last year...december) tapi fail. Setelah di postmortemkan, terbukti kehenseman aku telah menjauhkan wanita kerana mereka merasakan tidak setanding atau secocok bersamaku. Tapi di sebalik kehampesan aku di dalam dunia praktikal pengoratan wanita ini, aku merasa kan aku mempunyai ilmu teori yg mendalam di dalm selok belok kewanitaan ini. Dari situlah tercetusnya idea untuk berkongsi ilmu dengan kaum lelaki sepertiku. Moga mereka mendapat pedoman darinya.

2. Siri penulisan aku ini tidaklah bertujuan untuk menjaga tepi kain wanita. Tidak sama sekali. Sebaliknya, aku ingin mengajak kesemua kaum2 lelaki untuk bersama2 melepak di dalam kain wanita itu sendiri, untuk menikmati permandangan dan memerhatikan kaum wanita ini dari internal perspektif dan bukannya dari external impression semata2.

3. Aku juga tidak bertujuan untuk menelanjangi perkara2 kewanitaan ini sehingga tanpa seurat benang pon yg menutupi mereka. Tidak. Aku tidaklah kejam sebegitu. Akan aku pastikan pada setiap masa, agar aib mereka terjaga sebaiknya. "Nah amik seurat benang ini untuk menutup dirmu wanita. Cukuplah tuh. Nak banyak2 buat apa. Kalau sejuk, dakaplah diriku ini. Aku pasrah!!"

4. Bak kata pujanga " tak kenal maka tak cinta, setelah bercinta dan berkahwin, duakanlah mereka ". Maka perlulah kita kaum lelaki untuk mengenal asal usul kejadian dan sifat2 istimewa pada diri kaum wanita tersebut.

5. Wanita adalah karya Allah yg kedua teragung di muka bumi ini. Namba wan (number one kalau korang lambat pikap) mestilah ciptaan Allah yg bergelar LELAKI (sat aku nak check....Yap aku leh masuk geng ni..Yeaaaaaaaaaaaaaa!!..Jap aku nak masukan balik ..eh nak basuh tangan ke dak? Lantakla!)

6. Sebagaimana Allah menciptakan gunung-ganang dan hutan belantara yg memukau mata manusia, begitulah juga Allah telah menciptakan gunung-ganang dan hutan belantara pada wanita yg menjadi santapan mata dan santapan rohani "harian" seorang manusia yg bergelar suami.

7. Pabila tiada itu semua, walaupun yg tinggal hanyalah, sebuah padang pasir yg mendatar dan juga tandus drp sebarang tumbuh-tumbuhan, ia masih tetap mempersonakan jiwa2 insan lelaki yg kesepian. Ginilah senang cerita. Kalaulah macam tiang lampu letrik TNB tu pon, mesti ada orang yang dok buat port main gitar, letak gerai burger, tampal iklan "pinjaman ekspress tanpa risiko", gantung poster2 MLM, rentang banner time pilihanraya dan menjadi tandas untuk anjing2 kencing.

8. Adakalanya, malapetaka melanda. Ader yg macam gempa bumi, ader yg macam gunung berapi meletup, ader yg macam tanah runtuh, ader yg macam tsunami, ader yg panasnyer terlalu terik (hot bitches), ader yg saljinyer turun berpanjangan (cold hearted bitches), ader yg macam pasir jerlus kalu silap aribulan kite lak kene sedut. Tetapi itupon tetap memukau mata-mata manusia yg berzakar. Lihatlah. Saban hari gambar2 pemandangn alam yg terlampau ini melewati mata kita di persekitaran2 dan laman2 majalah tg berlambakan di pasaran.

9. Prgh..hebat sebenarnya kaum sekend rate yg bergelar wanita ni. Ciss!!

10. Memang ada kedengaran suara2 sumbang mahram yg mengatakan " Tapikan abg ensem, pompuan ni pscyho, emo dan tidak siuman most of the time. Kalu kita nak lawan bertekak, silap2 kite plak yg kalah sebab depa zaman la ni, lagi pandai dari kita!". Soalan enteng. Jawapan ku mudah . Benar aku ensem. Benar mereka itu mereng, biol, tidak waras, suka exagerate dan memekak 24 jam macam live komentary siaran langsung bolasepak oleh Hasbullah Awang.

11. Tetapi Allah juga telah memjadikan pompuan ni mempunyai sifat2 seperti lurus bedul, mudah mempercayai, senang terpengaruh, selalu tertipu, tidak berfikiran panjang. In summary, berotak singkat lah senang cerita. Sifat2 ini di anugerahkan Allah supaya kaum namba wan-nyer, iaitu kaum lelaki, boleh menduakan atau paling best meng-madukan pompuan2 yg emo, psycho dan gilo tersebut. Seseungguhnya Allah mahabest dan mahagempak dalam pengkaryaan insan-insan wanita itu. Anihnya, wanita ini, perfect in imperfection.

12. Inggatlah!! Tanpa charge positive tiadalah charge negativenya, tanpa utara pada magnet tiadalah selatannya, tanpa penjenayah tiadalah polisnya, tanpa org huduh tiadalah yg jelita-nya dan tanpa decepticon transformers maka tiadalah autobots-nya. Begitulah juga hakikat wanita. Tanpa wanita yg imperfect, maka tiadalah lelaki yg perfect ini. Mahasuci Allah!

13. Tetapi, jgnlah kita mengdiskriminasikan kaum wanita ini hanya ekoran jantina mereka semata-mata. Sepertimana kita mempunyai perasaan simpati, prihatin dan mendoakan kebahagiaan golongan2 kurang upaya, terencat akal dan kurang siuman, begitulah sikap kita sewajarnya terhadap kaum wanita ini juga. Bersimpatilah terhadap mereka2 yg lemah. InysaAllah kita akan diganjariNya.

14. Dengan ini telondeh lah rahsia wanita bab pertama.

sekian, terima kasih, wassalam.

p/s: aku ader buat poll baru. Kaum manakah paling best. Sila lah vote kat atas kanan tu!!!

20 comments:

nkecik said...

sengal.


poll tu mana kaum wanita nyer? cuak undian kitrg menang ke bos?

mangkuk statik said...

1. butakah anda.
2. kan aku dah cakap org pompun ni emo, pscho, gilo dan otak singkat. Buktinya di sini.
3. Bohsia dan lesbo tu bukan kaum wanita ker? Kalu diaorang gi kencing, bukankah diaorg gi kencing tandas wanita?
4.Setakat ni aku belum lahjumpa lagi lesbo atau bohsia (wow) kat tandas jantan.

ihsan_huhu said...

gle kejam siot.. hahahah

tp berkata benarlah walaupon pahit...

Anonymous said...

Salam,

saya rasa blog anda ini, walaupun niat nya baik, tapi perkataan dan umpamaan yg digunakan adalah langsung tidak professional and honestly depicts how people often mistaken malay men for what they are. You have just proven them right. In other words, cara anda tulis blog ni adalah sangat GELI. and very uneducated. I'm sorry to say.

Dude, you own a restaurant. Please act a bit professional. Malu la kepada org Melayu.

Anonymous said...

dear azam,

i understand that this is your blog meaning you have every right to say whatever you want to say. However, you do have a lot of followers! kudos!

Your 'siri terselaklah rahsia wanita' is very disgusting and also quite degrading although you mean otherwise (im a guy btw). however i also find the way you write on the missa cup very discriminating against other races and religions. i myself am a malay and a muslim but who are you to say cina tak bersunat. bukankah dalam quran we have to respect other religions and races to make people see how indeed beautiful islam is. in other words if you dont know how to respect others and write well pls buy a book and tulis dalam diary! lagi best! and more fulfilling dan tak buat dosa.

just as a reminder, you do have a restaurant and those people you talk about, yes cina melayu india etc, are YOUR customers. they are feeding you and your family. have some respect. they are giving you rezeki.
azam, please be more mature, you're married with children!

Anonymous said...

salam abang

kalau abang nak tulis merepek, baik abang jangan guna blog nama swinging bowl yang kami bangga banggakan dan perkenalkan pada kawan kawan muslim, cina tak sunat,cina sunat, mat saleh dn sebagainya. buat malu je kami bnggakan kedai abang kalau tahap pemikiran abang tidaklah se-antarabangsa.

buka kedai dekat overseas, why dont you act a little bit more "international"..and wanita lemah? bukak account kedai anda and see how many would you lose in terms of income if they are lemah..

that is all.

Anonymous said...

ihsan huhu

berkata benar lah walaupon pahit?

hisap konek la lu hahaha jumpa kat uni bai

Anonymous said...

wanita lemah??? wow the next thing you'll be sucking dicks and sodomizing each other. ketat tau! tapi best.. aku dulu suka buat macam ni jugak itulah skarang aku gay

ihsan_huhu said...

apsal aku nk kne isap konek plak????

xpaham siot aku

ihsan_huhu said...

ps: kl komen tp xberani letak name tuh xdek telor namenye, or kalau pompuan plak xdek ovum.

wlpn aku xberkenan gk dgn bahase yg digunekan, tp kne ltk dlm konteks r. nih bukan mag national geographic or mens health ataupon time mag.

mangkuk statik said...

Salam,

1. wow...ramai giler emo,pscho dan gilo. Terima kasih atas feed back anda semua. Terima kasih atas bekap ihsan gak. Tak pasal2 dia plak kene. Jgn kacau ihsan pls!! muahhahaha

2.Mintak tolong sesape pon jgn marah org post anonymus. ITS PERFECTLY FINE WITH ME. Aku tak kisah langsung!!At least they have the courage to state their points, which valuable to me. I will do the same too.

3. Too much too answer in this commentary box. Plus not everybody read it. SO I will answer everything in my next post.

4. Sorry if i have offended anybody. But I stand by my writings and MOST DEFINATELY will do it again in the future

5. Meanwhile, pls everybody, put your 10cents into it. (bagik komen banyak2 cepat2 la)because i am gonna write my response soon.

sekian

Lutfie said...

LOL azam,kau memang wicked ahh.

Hijaz Kamal said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

wow things are really heating up here!! i was just wondering azam adakah anda bermadu? i feel like you have the potential in doing so..

anyway i would like to correct some of your factual errors. because women are emotionally unstable or as u said 'gilo' is not a reason for men to bermadu.

in the quran it says 'men can marry more than one as long as they are fair, and no humans are fair' so in other words kaum lelaki tak boleh bermadu unless adil. which is very very unlikely, if our 2nd wife is hotter and younger, for sure you would prefer your 2nd wife, thats always the case isnt it?? why is this so? because men are selfish and they think with their dicks, not their heads not their hearts.

so for all you men who want to find a reason to bermmadu, sorry your reason is not valid enough. try etheism

mangkuk statik said...

last anonymous:
1. Good point about bermadu. I totally agree with you that its damn near impossible to be fair. Thank God he gave us men 4 chances to practice our fairness and get acclimatised with the "gilo" womens. Practice makes perfect some says. Muahhahahhaa....I am soo badd!!
2. "etheism"?? I thought you mispelt that until I googled it. Too much for my stupid old brain i am afraid. Maybe next time i look at it closer.
Thanks

Anonymous said...

"in the quran it says 'men can marry more than one as long as they are fair, and no humans are fair' so in other words kaum lelaki tak boleh bermadu unless adil. which is very very unlikely, if our 2nd wife is hotter and younger, for sure you would prefer your 2nd wife, thats always the case isnt it??"

adil maksudnya meletakkan sesuatu pada tempatnya. sebagai contoh, kalau anon ada dua orang anak, satu IQ 300 dan satu lagi pandai bermain bola,tapi IQ hanya 75. jika anon bagi anak IQ tu masuk uni sekolah tinggi2, dan yang main bola tu masuk academy bolasepak, maka kita dikatakan berlaku adil. tapi kalau dua2 kita try masukkan ke uni, walaupun pada zahirnya nampak 'adil' kerana memberi peluang yang sama, sebenarnya kita tidak berlaku adil kepada si anak yang bermain bola.

berbalik kepada isu madu ni, lelaki dikira berlaku adil sekiranya memberi perhatian lebih kepada isteri baru memandangkan statusnya masih 'baru' yang cantik rupawan. tapi itu tidak bermakna kita mengabaikan isteri lama, cuma meletakkan kasih sayang seadil2nya dan kena pada tempatnya antara dua isteri itu. macam beli kasut baru la, mula2 memang kita sayang, simpan elok2, tapi yang lama kita tak buang. adil la tu.

mangkuk statik said...

anon yg last:
1.Tq atas kuliah subuh anda pda pagi ini. Aku pernah terdengar pasal adil ni dulu, tapi dah slip from my mind. TQ for painting me a vivid picture of what adil means in polygamy.
2. But still susah kan sebab how do u balance it. How do u know you achieved or maintain keadilan between isteri. I guess you will be questioned longer in front of Allah later in yr afterlife.
3. Anywho, aku dok ozzy. So no way untuk poligamy. Illegal I think. Simpan mistress boleh plak! Unless.......I keep one wife in Malaysia!!!..hihihihi

salam

Abang Ben said...

bro... aku nak buat seminar bab lelaki dan wanita... lu nak jadi ahli panel tak?

Anonymous said...

la jgnla simpan bini kat msia kesian ur wife,she's sweet- i would marry her if u do tht to her

mangkuk statik said...

bro ben: aku nak aku mampos ker. Mati aku kene sula nanti bro.!!

Anonymous: why have 1 sweet wife if u can have 4? muahahhaha. Woi carik sendiri la bro.Muahhah nanti aku carikkan okay!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails