Monday, October 26, 2009

Aku bukan boroy la...Tu six pack aku ler!



Salam,

1. Aku kekadang dah lupa yg aku dah tua. Maklumlah, banayka sanggat awek2 muda dok usha aku, jadi aku masih inggat aku ni evergreen lagik. Jadi ade sesetengah tebiat buruk aku waktu muda2 tu masih aku terbawak2 sampai la ke sekarang ni.

2. Antaranya, aku ni suka makan merapu. Aku ni suka makan junk food. Hampir tiap2 ari aku tibai samada cokelat, aiskrim, cikedes, chips, biskut, sweets, keke etc. Air gas tu dah kompirm tiap2 ari aku cilok dari fridge kat kedai tuh.

3. Tak caya, tanye lah pekerje2 SB. Mesti diaorang perasan dan silap aribulan diaorang gak tumpang sekaki atau dua kaki belasah junk food aku! Sekarang ni pon mase aku dok berblogging ni, aku dok mamah mamee...ermmmmm!

4. Jadi baru2 ni, aku dapat mesin penimbang berat badan pusaka arwah brader zai yg telah kembali ke tanahair. Jadi tiap2 ari lah aku dok timbanglah. Mak datuk aku dah 72-73 kg gitu sekarang. Gila bapak berat. Dulu masa aku muda2 isap rokok berat aku range 65-67 je gitu.

5. Apa sudah jadi ni? Adakah aku sudah obese? Ataupun pahala ku yg menambahkan berat itu?

6. Ataupun sebenarnya berat aku tu naik di sebabkan oleh otot2 dan muscle2 aku bertambah besar sebab angkat periuk ari2? Adakah aku bertambah tough? Bertambah macho? Bertambah hensem? Adakah itu logik untuk di capai? Bukankan kehemseman aku sudah di skala maksima di dalam spektrum taraf kehenseman manusia?

7. Aku terfikir, kalau berat badan naik, besar kemungkinan nampak di perut a.k.a boroy! Tapi camner nak check hah? Camner nak tau? Tapi apekah definasi boroi sebenarnya?

8. Cepat pikir..Cepat......Nanti aku sambung lepas aku bukak mamee satu lagik...maner paket msg dia tadi.....Saje je buang maser sebab aku nak ngelat buat post ni 2-3 part...baru tercapai bloggo extremo aku..muhahahhaha

Sekian, teriymakasey, wassalam

Post ke 20 didlm bloggo extremo challenge.......

5 comments:

speedrider said...

adoi... baru nak diet.. pi cerita pasal megi la pulak... lapar ni.

- IS - said...

tertinggal satu dlm list junk food ko. Asam..kantoi, asam puun ko makan.. haritu ade plastik asam terkeluar dari beg ko

you-know-who said...

saya yg muda belia ni pun muak makan mamee tu...ni ade satu paket besar gedabak kat umah tak tersentuh lg pun..muak punyer pasal..time beli ikut napsu..haihhh

mangkuk statik said...

is: tak sangka kau stalker aku sampai beg aku pon kau geledah! Kantoiiiii asammboiii!!

i-know-who: patut la badan cekeding macam cicak kering. Tapi yg peliknya, badan yg kecik tu pon tak cukup kain nak pakai untuk tutup aurat sepenuhnya.....Kesian!!

GheySA said...

bori takper, janji poket boroi gak. haha.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails