Monday, November 2, 2009

Whadahek JAIS, Whadafak PGSA

Salam,

1. Sejak bilakah JAIS dan PGSA (Persatuan Peguam Syarie Malaysia) menjadi Abu Jahal dan Abu Lahab? Mengapakah mereka cuba memfitnah Dr Asri, bekas mufti Perlis (namer glamer dlm internet-MAZA-Dr. Mohd. Asri Zainul Abidin).

2.
a)Sebagaimana pembesar2 Quraish yg cuba meghalang dakwah rasullulah dgn tak bagi Rasullulah s.a.w kebenaran/permit untuk berdakwah di Kaabah/Mekah, sebegitulah juga JAIS tak bagik permit/kebenaran kat Dr Asri berdakwah di Selangor. (reference)
b)Sebagaimana JAIS dan PGSA mengunakan alasan yg sama dgn Abu Jahal dan Abu Lahab dan konco2nya, iaitu dakwah Rasullulah s.a.w akan memecahbelahkan ummah Arab, sebegitulah JAIS dan PGSA kata Dr Asri akan memecahbelahkan ummah ahlussunah-wal jamaah di Malysia. (reference).

3. Adoi..pecah kepala aku. Nak je aku carut whadafak JAIS so whadafak mufti Selangor!! Ape korang dok pikir? Akal takde ke? Benarkah dakwaan terhadap Dr Asri tu?

4. Wahai JAIS dan PGSA bahlul! Cubalah dengar kembali apa Dr Asri dok bersyarah. Banyak dalam utube tu. Dengarlah dengan hati yg terbuka dan minda yg waras. Kalau kau bajet nak melenting je bile kene cuit sikit, inggatlah marah itu dari syaitan. Adakah korang SETANNN wahai JAIS dan PGSA!!!!.

5. Okay aku dah tekan button pause untuk emo aku sat. Untuk sesaper yg tak tau hujung pangkal cerita, ni aku bagik sinopsis.

NEGERI SELANGOR DARUL FACKAP

6. Dulu Selangor di bawah BN. Maka bestlah rakyat bergelumang di bawah maksiat. Maka dah org tension, so masjid menjadi pot untuk berdakwah sewaktu kuliah maghrib/subuh atau khutbah jumaat. Maka lama2 masuklah elemen2 politik, iaitu PAS atau "pendakwah bebas" yg pro-PAS atau anti BN (whichever way you wanna put it) yg boleh threaten kekuatan politik UMNO/BN di negeri Selangor.

7. So org2 JAIS (Jabatan Agama Islam Selangor kot) yg taik UMNO telah meng-report kat Sultan. Maka Sultan selaku ketua agama di dlm negerinya telah bersabda, "diharamkan penceramah2/imam2/pendakwah2 yg tidak bertauliah/berpermit dari JAIS, untuk memandai2 berceramah di mana2 masjid di selangor". So kalau kau org politik ataupun pendakwah bebas yg di senaraihitamkan, maka bile mintak permit/tauliah/kebenaran, akan selambe-dog nya di tendang. Masjid di Selangor tak boleh di politikkan. Masjid hanya untuk org UMNO. Aku tak sure plak sejak bila ceramah kat rumah persendirian macam kes Dr Asri ni pon kira salah gak.

8. So kira 12tgh malam weekend aritu, Dr Asri di tangkap.
Di waktu yg sama, aku pasti ada berpuluh2 geng2 Jemaah Tabligh dok mengesat peluh dingin di dahi mereka denagan tisu sebab diaorang terselamat walaupun diaorg pon takde permit untuk berdakwah/berbayan/tazkirah/ceramah/qiam di berpuloh2 masjid di negeri Selangor.

9. Di waktu yg sama, aku pasti ada berpuluh2 org islam tengah mengesat air mata mereka, kerana tak tahan di dera oleh suami yg kejam ataupun menangis kerana ditinggalkan tergantung tanpa tali oleh suami durjana dan mereka telah mengadu kpd JAIS, but JAIS don't give a fak!

10. Di waktu yg sama, aku pasti ada berpuluh2 org islam tengah mengesat air mata dan peluh di dahi2 mereka kerana duit kehabisan setelah betting no ekor tak kene malam tu. Along sudah calling.

11. Di waktu yg sama, aku pasti ada berpuluh2 org islam tengah mengesat bibir mereka dengan tisu, sebab ade arak yg tumpah sikit masa mereka tgh teguk arak kat club/bar tadi.

12. Di waktu yg sama, aku pasti ada berpuluh2 org islam tengah mengesat bibir mereka dgn tisu, sebab air liur overdose mase diaorang dok beromen/kissing/necking/ringan2/projek rumah kos rendah dgn pasangan masing kat dalm keta, rumah, kebun bunga etc.

13. Di waktu yg sama, aku pasti ada berpuluh2 org islam tengah mengesat zakar dan faraj masing2 dgn tisu untuk menghilangkan air mazi dan air mani mereka selepas berprojek sakan dgn pasangan kekasih atau pelacur yg mereka langgani malam itu.

14. Where dafak was JAIS on that maksiat-heaven night? Dok fakap kat Taman Ukays nak cuba tangkap Dr Asri dari pukul 9 sampai pukul doblas.

15. Wahai JAIS, di manakah priority korang?

16. AKu nak kene chow keje. Nanti sambung balik cerita. Lagipon cerite dari Malaysia tgh unfolding. Kita saksikan bersama.

Salam, terimakasih, wassalam.

6 comments:

ihsan_huhu said...

cis.. baru je aku plan nk buat ceramah agame mingguan kat umah aku kat mesia kang, xjadik r kang kne tangkap plak

♥ayudeadwish♥ said...

ngaa~~
abg ben kren maut pon wat entry pasal MASA ni gak..

maer wan said...

tu lah pasal..

banyak lagi benda yg boleh diserbu..

memang wadefak la JAIX (ganti X dgn apa2 huruf sesuai).. tak kira la JAIX negeri mana, or bawah pemereintahan negeri mana..

aku suka banyak ceramah agama kat s'gor nih.. kasi kurang siket kepanasan / bala..

aLturkistani said...

huahuahauhauha..

ganaz,rakus,brutal!!!

gua ade pandangan yg b'beza..

even gua pro dr. asri lbey dr JAIS..sbb banyak pndgn dia sama dgn gua,dan gua pn byk stuju dgn dia..byk mnfaat,kita bley amik dari dia..

sbb gua org Klang,gua knl JAIS mcm mn..

tapi..

kte xbley r nk hntm JAIS semata2...

kena adil..

sebab..

1. mesti ada tauliah dari pihak JAIS..ini adalah law di Selangor..masuk negeri org,kne la ikut law negeri org..

2. dr. asri sepatutnya apply la..aku rase if dia apply,mesti diorang bagi kot..tak salah pun berlembut..lebih hikmah..lebih bijaksana..

3. kalaulah pihak JAIS menghalang kerana dr.asri membawa fahaman luar dari mazhab syafii dan akidah asyairah.. dr. asri boleh je b'lapang dada.. tak salah pun aja mazhab syafii..mazhab syafii pn ikut sunnah gk..asyairah pun ahlussunnah gk..

Teringat..

1. Kisah Imam As-Syafii ketika beliau di Kufah..Beliau menjadi imam subuh, tetapi tidak mengangkat qunut..org ramai bertanya kenapa beliau berbuat demikian..beliau menjawab,aku malu pada orang itu(imam abu hanifah)..

2. Kisah Imam As-Syafii ketika pulang ke madinah..Imam Malik yg telah uzur meminta beliau mengganti tempat dia untuk mengajar..Imam As-Syafii mengajar usul2 Imam Malik tidak usul2 dari beliau..

Menjawab..

1. Gua rase karkun chill je..diorang amik jalan taqwa kot..manfaat mudharat di tangan Allah..pe nk pening2..Allah maha kuasa, makhluk takde kuasa..

2. diorang akn ikut je law..org suh mntk permit,diorang mntk..tak bagi, mlm nnt doa nangis2 pd Allah..

Papepon, doa hidayat utk umat seluruh alam..

mangkuk statik said...

huhu: kau dok Johor. takde hal. Nak buat karaoke dangdut kat rumah pontak de sape kisah.

ayu: dah isu glamer, memanglahjadi bahan tulisan penulis2 blog yg ketandusan idea macam diaorang tu semua. AKu tidak...sebab akuhebat.

maer: Jgn risau. Weekend ni iA, selangor akan sejuk je. Sebab ramai org kelantan turun sana, sapport bola. Kami membawa bersama kami aura serambi mekah yg bakal mententeramkan bumi selangor. tapi kalau kelantan kalah,.....silalah pesan kat mak pak kau beliinsuran keta dna rumah yg cover kebakaran sekali

Aliph; Betul apa yg kau kata tu. Apela Asri. Mintakla permit!! Chitt pooda..
Woi...dah lame aku dok tanye...ke aku yg pelupa. Kakrkun tu pekebende? Tu bahasa jawa ke, eskimo ke ape barang?

maer wan said...

aku takut bab kelulusan permit ceramah nih ada bau2 politik je.. eh eh, JAIS tuh bukan kat S'gor ke? Bukan negeri PR ke? yang datang ceramah tuh pun bukan org PR ke? dan JAIS tuh bukannya bawah kuasa kerajaan negeri ke?

:)

setakat aura serambi mekah tuh, gua takde hal la bro. sebab tuh gua tekel che' mek kelate jadi girlfren. kasi sejuk sikit.. kurang dosa.. haha..

so, bab2 bola nih, aku kira half2 la. belah parents aku: NS, belah bakal makpak mentua: Kelate.. so, win-win la utk aku.. kalah menang, aku tak boleh cakap banyak, nanti ada yang panas..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails