Sunday, January 9, 2011

Kenapa Lelaki TAK SUKA Awek2 Yang Terer Main Gitar

image di cilox dari sini
Salam,
......sebahagian drpd siri Kenapa dan siri Muzika Swinging Bowl

Katakan awek kau adalh sorang juara kung-fu. Sekali one day masa kau berjalan2 ngan dia, ada geng mat rempit datang kaco ngkorang. Sekali awek kau toleh kat kau dan dari bibir mulusnya terbit kata2 ini....


"Bang dok tepi jap yer. Biar ayang belasah diaorang. Abang kan tak tau kung-fu"


Apakah perasaan anda di ketika itu?

________________________

1. Gitar adalh satu alat muzika yang macho. Lelaki yang terer main gitar di anggap macho-man. Kalau kau tak tau main gitar sekali pon, bila kau amik gitar dan letak kat riba kau jer, WOWW!! Tetiba anda trasa macho.
Betul tidak?


2. Jadi apabila ada awek yang lebih terer main gitar dari kau, apakah perasaan anda?
BENGANG! Trasa dayus! Betul tidak?

3. Jadi adakah awek yang menyebabkan kau bengang dan trasa dayus akan anda mengorati?
Boleh pegi mampos! Awek lain bersepah!
Betul tidak?


4. Orang lelaki mungkin ada mempunyai fantasi utk ngorat awek bergitar, tapi setakat itu jelah. Setakat fantasi. Orang2 lelaki yang betul2 berani nak pergi tekel dan buat bini awek terer gitar hanyalah balak2 yg betul2 terer main gitar gak bukan? Berapa kerat balak yg betul2 terer main gitar? Berapa percent dari jumlah balaks di dunia? Jadi chances utk awek bergitar bertemu jodoh adalah slim.
Betul tidak?

5. Awek2 pegi la main alat2 muzik yang sexy sikit macam violin ke, piano ke, flute ke gitu. Jangan lah main alat2 muzik jantan macam gitar, drum, saxaphone, trumpet gitu. Jatuh saham.
Betul tidak?

6. Jadi, kalau kau dah memang dah terer main gitar skang ni, perlukah kau quit? TAK. Tapi, kau janganlah tunjuk skill kat balak kau atau post video2 poyo bajet Yuna atau Ana Rafali dalm utube plak. Lepas kau dah kawin anak sorang dua, kau beli la gitar, pastu buat2 la tak reti mcm budak baru blajar. Cukup 3 bulan, apalaga, keluarkan abes skill lama. Kalau laki kau tanya time tu apsal bole terer sangat ni, kau cakap la
"Bakat terpendam".

Betul tidak?




7. Things not to do. Ana Rafali ajar camner nak main lagu dia pakai chord Aadd9, Bsus/A, Bmsus, Cmaj7 dan apa carut lagi ntah. Mak datuk aihh! Pakai basic chord sudeh. Poyo abes.
Seriously,tiap kali aku tengok video nih, trus aku teringin nak solat hajat. Aku nak mintak supaya
a. Ana tak tergigit lidah masa cakap. Lidah berbelit2. Cuak aku tengok!
b. Burung yang dok memekak sepanjang video ni pergi berak atas kepala budak ni.
c. Ada la mana2 kereta pergi langgar Ana Rafali ni biar masuk sepital. Jadi biar dia belajar jgn buat video kat tengah2 jalan dan biar orang lain yang lagi layak, menang AFL-25 semalam.
Oppssssss..

Betul tidak?


Sekian, mekasey, wassalam.

9 comments:

clarky said...

kau.memang.DENGKI

hahahahahaha!

ihsan_huhu said...

yg penting body gitar tuh lebih ketara drpd skill gitar.

mangkuk statik said...

clarky: Aku manade dengki sebagaimana aku tak dengki lagsung dengan asset 40E kau tu! muahhahaha

huhu: bodi gitar acoustik ke gitar karen?

YONG JIAO XIU said...

hahaha biasa saja, aku tak pk la macam tu. ikut suka depa la nak main apa. kalo dah cinta apa saja diterima...

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

haha jeles la tuh. act, rmi lelaki ta kisah pn. kau je y kisah. hahahaha

mangkuk statik said...

Yong dan Cik Yuki: Muahahha.. uollss aweks. Aku cakap dari perspektif balaks. Tak caya sudeh! ....muahhahahah.

solehah said...

hhahahaha kene fire :P

MATAHARI said...

oooo. tak semua perspektif beburung sama.


aku tak de hal. lagi aku suka ada lah.

mangkuk statik said...

sol: akukebal
matahari: betul tu. tak semua org di jadikan hensem juga

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails