Sunday, January 23, 2011

Kenapa Orang2 Yang Rambut Belah Tepi Wajar Di Sula

Salam,
....salh satu drpd siri Kenapa?

1. Sejak kecik2 lagi, kalau aku sikatkan rambut anak aku, Muhammad 8 y.o, aku kasi dia "pachak-style". Macam aku. Baru stailo milo mengetarkan lutut aweks2 pra-haid, yang sepermainan denganya.
Aku hantar dia pergi sekolah rambut cengini. Cikgu dia kata "cool hair". Kalau Cikgu kat Malaysia paling koman dah kene public canning dah ni. Biasalah cikgu2 Malaysia. Bervagina sempit.

2. Tetiba, minggu lepas, bini aku cakap, sebenarnya selama ini dia tak suka bila aku pachak-kan rambut anak dia. Dia kata nampak cam gangster. Dia nak aku sikat rambut anak aku belah tepi!

3. What de what? Dah 8 tahun baru kau nak kecoh? Lantak kau la. Anak aku lelaki, jadi aku tau lah camner nak kasi hensem. Kalau anak pompuan, okay itu bidang kuasa dia. Kau nak belit tudung sampai sepuluh tingkat rupa burung merak ada lampu lip-lap dan air pancut, go ahead.

4. Malangnya, mulut tempayan boleh di tutup, mulut pompuan kene tutup pakai shotgun. Tak sampai beberapa jam selepas itu, dakyah songsang bini aku itu sudah di imani oleh anak aku. Hanya tuhan yang tahu betapa tergurisnya jiwaku sewaktu dia cakap kat aku,
"I don't want spiky hair anymore papa. Mama don't like it. I want to belah tepi."

5. So, aku berada di dalam dilema. Aku nak kata jgn dengar cakap mak dia, itu sudah di kira menderhaka sebab hadith nabi kata kene respek mak dulu baru bapak kan.

6. On the other hand, aku tahu bahawa stereotype bini aku (dan juga korang semua) bahawa orang2 rambut pachak itu gangster adalah salah sama sekali. Kami yang berambut pachak ini mungkin nampak cam gangster dari luaran-nya, tapi di dalm hati ada salah satu taman daripada taman-taman rasyidah utama.

7. Kalau tak caya, cube bagik kat aku nama orang2 jahat yang berambut pachak? Kasi kat aku sorang sudeh.

8. Haaaaaaaa.....baru korang tau manada kan? Skang cuba kau bagik aku nama orang2 jahat yang rambut belah tepi? Tak de idea? Meh sini aku tolong skit.

Nama: Hitler.
Kejahatan: Bunuh berjuta2 org sewaktu perang dunia ke dua. Pencetus negara Israel.
Rambut stail: Belah tepi

Nama: Mao Zedong.
Kejahatan: Mengkominiskan China. Berjuta mati.
Rambut stail: Belah tepi

Nama: Colonel Hans Landa.
Kejahatan: Isap paip besar gaban. Minum susu bapak Soshana tak baca Bismillah. Gelakkan Dominik de Coco.
Rambut stail: Belah tepi

Nama: Benjamin Menatang Yongtaufu.
Kejahatan: Prime Minister of Israel. Beribu rakyat Palestine dibunuh. Beribu rumah di musnahkan, Berjuta di tindas.
Rambut stail: Belah tepi.

Nama : Bill Gates.
Kejahatan: Monopoli through Microsoft. Inspirasi kpd ribuan virus.
Rambut style: Belah tepi

Nama: Mr Bean.
Kejahatan:
Jahat nak mampos. hati keji gile. Kerje tiap2 ari hanyalah nak ngelat je.
Rambut style: Belah tepi

Nama: Shariff Dol. Samseng Kampung Dusun
Kejahatan: Melebamkan biji mata P Ramlee. Cuba meromen Saloma.
Rambut style: Belah tepi

Nama: Anuar Zain
Kesalahan: Rela di cium peminat. Tapi dah 40 belum kawin dan no scandal dgn aweks at all=gay?
Rambut stail: Belah tepi

Nama: Najib
Kesalahan: Errr.....nak mula kat mana?
Rambut stail: Belah tepi
__________________

9. Ketahuilah, setan tidak akan datang mengoda kita dengan rupa gangster. Obvious gile tu beb! Kantoi la dia kan. Setan akan always nyamar jadi orang baik2, orang alim2. Baru efektif. Ingat tak kisah Barsisa?(baca sini)

10. Oleh itu ketahuilah wahai manusia2 yang berakal lemah. Setiap orang yang rambut belah tepi itu berkemungkinan besar adalh syaitan! Oleh itu sekiranya ada orang berambut belah tepi datang kat kau, cepat2 lah baca ayat Qursi, ludah muka dia dengan air Yasin, simbah dia dengan air zam-zam, azan lah kuat2 dan tangkap dan sulalah duburnya.
Sesungguhnya itu adalh lebih baik bagi kamu sekiranya kamu mengetahui.

Sekian, mekasey, wassalam.

8 comments:

Penk said...

wahahahah. sumpah x bole bla

mangkuk statik said...

Penk: mentang2 rambut kau macam meggi,cepat je kau komen yer!

Anonymous said...

haiiih..kesian anuar zain aku.

ihsan_huhu said...

belah tepi adelah lebih kool. cacak2 nih utk org gila hair product je

Aslina said...

wey, flat top la. baru semat. takyah da nak sikat tepi ke apa. silap2 sikat pun takyah beli. hahaha...

anak2 buah aku semua style flat top. jadi kegilaan gadis2 seusia mereka.

Anonymous said...

ini post plg aku suka so far utk 2011.mcm gampang.hahahaha

astro

mangkuk statik said...

anon: lagi kesian awek2 dan makcik2 yang dok peluk cium dia. Dah lah dosa free, pastu gagal membangkitkan syahwat nuar zain plak tuh! Fail!

huhu: Rambut belah tepi langsung tak cool. Rambut kemaluan belah tepi, baru cool.

aslina: flat top mmg lagi best dari flat chest.

Astro-man: Baru 24 aribulan january. Hekelleh! Mentang2 rambut kau pacak kacak seperti aku! Pergh! tak leh bayang kau belah tepi! Muahahhahah

pendekar kebat said...

ini diskriminasi terhadap orang rambut belah tepi.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails