Wednesday, November 5, 2008

Buruh kasar yang mangkuk

SAlam
Ehh letih dah aku buat lawak. serius sikit.
Dah nak masuk 6 bulan dah kedai dibuka. Ader pekerja aku dah pulang ke rahmatullah dan ramai akan menyusuri hujung tahun nih. Jadi utk ingatan aku yang dah nyanyuk nih, aku listkan pekerja2 SB ikut tututan start kerja lebih kurang.
1. arsyad macha teh tarik special..
2. hiswani jawa murtad yg jiwang
3. aini sastera lalok
4. intan jawa sijangkang
5. aishah tangga batu
6. ihsan huhu makan berak dier pastu tido
7. aznan umno melaka
8. azmi ustad KIK
9. mat syah "the destroyer" yg "belum kawin lagi"
10. asri che ali
11. CD abang DVD
12. kamarun datuk K
13. syazila siti nurhaliza
14. rozanizam dr chef
15. lisa andartu che ali
16. N suraya angkasapuri kerdil
17. farah katun maksima
18. usin macho galah bernyawa
19. safwan lawyer khalwat
20. bear jambu SDAR
21. N besar Kelate sesat di Kedah
22. seri Kelate sesat di Adelaide
special mention.:
CD, sani blonde dan fakir fikir. Tolong maser aku setup mula2.
Din roti canai master.

Ader tertinggal ker? AKu terhutang budi dan gaji kat korang semua. Klaau tak der korang aku dah gulung tikar lama dah. Aku harap aku tak gulung tikar mase cuti 2-3 bulan ni sebab student tak der. Sedap jer aku kutuk korang kat atas yer. Kutuk lah aku plak. Aku tak kesah pon....untuk buang sesapa yg kutuk aku!

Pantun 3 das
erra fazira bersimpuh ayu
mengkemut buntutnya, menahan kentut
korang semua datang to the rescue
dengan pertolonganya, hilanglah semput.

badak dikacuk dengan labi2
anak mereka di panggil ba-bi
terima kasih daun keladi
ade rezeki kubayar gaji.

anak katak di pijak mak limah
pecah perut, tahinya jingga
sehingga badan di kandung tanah
budi baikmu ku kenang sentiasa


lesen L:
nadia dan nisa. Application pending.








Woit! brapa gelen dah masuk dalam singki. klau gua bankrap, gua saman lu safwan. Ehh lu lawyer ker, solli yer solli. Mintak no tepon. Ader member sorang tuh nak tau aper procedure2 utk kawin dua. Aku ni kawan yg prihatin jer. Satu lagi aku nak registered trade mark tahi lalat aku boleh ka?Apo den kesah ngan teh tarik aresyad! Tak do ko bondo spesel pon! Tengok den taghik tak do mandang air nyo pon!Aduh, konno tangan den.PAneh..paneeehhh. Omakkk setat kancil tu copek kito konno poi ghumah KJ! Aduihhh KJJJJ..KJJJ tolon bawak den pakai halikoptar ko sepital bole?

Sekaian.Makaseh.Wassalam

8 comments:

Arshad said...

hahaha... aku nak beli pantun ko..

Twinkle-twinkle little star,
How I wonder what you are,
Time mabuk,pekerja dibagi penampar,
GAJI aku bile ko nak bayar?

naik katak pegi ke tumpat,
ikut sunnah nak kawin empat,
azam oo azam si anak bongsu,
nak kawin lagi kerana nafsu.

hari-hari masak kari,
mane taknye customer lari,
aku tau ko tak sabar nak kawin lagi,
pekerja sb, pandai2 la kamu jaga diri.

n said...

halamakk jiwang laa pulak entry kali ni boss

lutfie said...

wohh. ni yang buat rasa nk masuk list nih. ntah2 boleh jadi legend jugak lagi 7 8 taun lepas gua habis setadi.

'antara staff paling brutal SB'

hahaha

mangkuk statik said...

Adus, pedih hatiku. MAne aku letak minyak gamat nih..

bertuah datuk K dpt Siti,
ramai jeles dan sakit hati
berilah masa hai tuan chetti
tak de duit ku bayar pakai capati

manusiai ciptakan oleh tuhan
nafsu di berikan sebagai ujian
nasfu dan ujian masing2 berlainan
akhirat diadili diberikan balasan

jodoh adalah ketentuan illahi,
aku tak leh deny ataupun lari
pekerja SB pukan pilihan hati
kalau boleh nak yg cantiklagi!!

ihsan_huhu said...

"yo descanso a la manana"
kata hang huhu kpd hang jebat
awek vietnam ntah kemana
nk yg cantik, bebulu gk yg lekat

ps: BM SPM/STPM/SRP ko dlu A1 ke? zaman ko dlu dh ade SPM ke blom? wahuahuhaua

isuzu_aizu said...

ihsan:

"ps: BM SPM/STPM/SRP ko dlu A1 ke? zaman ko dlu dh ade SPM ke blom? wahuahuhaua"

wahahaha takleh belah!!! pandai esan menuakan kau :D

mangkuk statik said...

Utk pengetahuan encik ihsan dan puan intan result BM SPM aku gempaq giler. Aku dapat C5. Kalau C4 boleh letupkan altantunya bersepai tanpa kesan, C5 kira lagi brutal lah kan.

ainishamsi said...

manede grade c4. b4 adela encik boss.

aku rasa zaman kau kire agregat kan? zaman yang susah betul nak kire2 result spm tuh. tak paham den~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails