Sunday, November 2, 2008

Poll carta lagu swinging bowl

Impak drpd series lagu pilihan gempaq SB (fiona, huarghh dan hidung tamilku), aku di hujani dengan macam2 komen yg aku pon jadi biol tatau nak pilih maner satu.
JAdi susah2 aku buat poll lah berdasarkan komen2 bernas yg aku listkan dibawah. Sile undi poll di seblah ni. Ingat korang boleh mengundi lebih drpd satu pilihan.

1. "ABg Ben raser lu kene pasang lagu death metal kuat2 sampai keluar tahik telinga. Jadi kalau gua komen lu nyer CKT masin ker, teh tarik lu cair ke lu tak dengar jadi tak trasa lah kan". Lu datang kedai gua lagi skali gua bagik lu "special" baek nyer kawan2 nyer harga. Arsyaddd....susu basi tuh simpan lam fridge yer. Ada "special order".

2. "Biarr senyap je lah bang. Suasa sepi di kedai abang mengingatkan saya kesepian yang kita akan alami di alam kubur nanti. Tak pon kekadang tuh safwan trasa mcam beriktikaf di dlm masjid sambil mengmuhasabah diri". Itu kalau tak kene seksaan kubur lah kan. Adus..aircond aku takjalan ke ari nih.

3."Lisa nak abng pasang lagu fiona 24/7 jugak. Kalau tak I akan nyanyi kuat2 all day sambil berdiri atas counter abang mcm lam cayote ugly tuh!".Pergh..sabau sabau, maner aku letak air yasin aitu hah? Ader budak nak kene di renjis2 sikit nih..

4. "Abang pasang lah lagu nasyid yg mendayu2 dan penyanyi dier jambu2 tuh. Jadi ramai lah sikit sisters2 usrah datang senang arsyad nak pilih calon isteri". Ehem..abg pon sama...sama sama minat lagu nasyid cam tuh.

5."Lagu feeling lah bang, baru org layan lagu sambil makan slow2, jadi kedai nampak ramai org. N raser, silap2 terus lelap kat kedai. Kita leh charge cam hotel lak kan!". Wooo, yahudi pon tak pikir jauh macam tuh. Ideea yg bagus. AKu raser IQ kau memang lagi tinggi daripda ketinggian kau dalam cm.

6."Industan lah bro. Tak pon tamil ker. Dr mahathir dalam chedet.com pon setuju bagik datuk kat syah ruk khan atas sumbanganyer menglamerkan melaka. Abang pasang lagu industan , gerenti Indian satu adelaide lepak kedai abang. Maner ade kedai kat adelaide ni pasang lagu industan. nyillekk. Silap2 Bollywood pulak bagik abang datuk! " Neehhhiiiiiiiiiiiiiiiii usen sahab. Nanti menyusahkan kau ngan arsyad asyik tukar baju 5-6 kali satu lagu. Lagipon kalau hanya awek industan datang lepak kedai no hal. Tapi biler balak2 industan datang tuh, aku raser mcm OKBD lak..orang kurang bulu dada.

7."Yanti rase pasang jer al-Quran all day. Kita dapat barakah dan ketenangan drpnya insyaAllah". Alhamdullillah. Betul tu istriku. Sama macam poligami, ader barakahnya dan ia mendatangkan ketenangan kepada jiwa suami yg bergelora.

Sekian. makasey. Wassalam

11 comments:

alif said...

Salam.

Buat kelakar pagi pagi buta ni. Thanks lah ek. Lepas gak la keketatan perasaan dan jiwa akibat assignments :P

Reply kepada komen no 7 tu memang tak bleh blah. Ada bunyi-bunyi carik nahas Hehehe...

is-wani said...

kekadang konfius, ni blog swinging bowl ke majalah UJang... ntah bos tau majalah ujang ke x ni.

Lutfie said...

azam, aku nk offer diri buat part time nih,xde chance ke?haha

n said...

as if i'll call u 'bang'.. in ur dream, boss

Abang Ben said...

poll dah beratus... hasilnya bilaaaaaa????

mangkuk statik said...

alif: makasih.Jgn gelak kuat sangat nanti arsyad yg dok study last minit kat bilik belakang lempang kau, habis ilang ilmu.

iswani:aku raser aku nak jadi penulis ujang lah. Dapat duit.Ni tulis kat sini buat letih free jer.

lutfie: kau hanya layak apply categori A dan C je. Kalau cat C ari ni apply, semalam boleh start kerja.Kalau nak pakai cat A, aku nak test satu jer,kelajuan kau.Disebabkan aku busy takleh gi stadium, aku nak kau lari kat rundle mall dari target ke simpang kedai aku berkain pelikat dalam masa kurang drp 9.67s. Tapi kalau kau berkemban aku bagi maser 1 minit!Test hanya boleh dibuat di waktu siang sebab aku rabun malam!

n: betul gak.Kau kan biase panggil aku "yang". Seperti "yang" berhormat tuan boss, duli "yang" mulia Sultan Boss.

abg ben: baru 2 poll aku buat,yg no 2 ni pon belum abis lagi.Camner jadi engineer bilang pon tak reti. Tu lah, "bangin" byk sangat, mati cell otak.

usen said...

hahahaha...xleh blah~

mesti laku arr kdai ko klau bukak lagu hindustan...tp bab2 menari sorilaa,aku rejek..xtau laa klau arsyad berminat plak ke..ho3 =p

btw, jgn kcau awek2 hindustan tuhh..serahkan kat aku..klau ko nk kcau balak2 xpe..hua3 =p

btw, xleh bayang lutfie berlari sambil berkemban!! ROFL~

n said...

hahaha in your next life boss

ihsan_huhu said...

aku rs ko psg sume skali r.. so time ade quran dpt barakah, time lagu jiwang buleh layan jiwang jap.. time rock2 boleh r hantuk2 pale kat petisejuk.

hindustan xbes. gle bosan

Lutfie said...

hahah,kalau laju drumming tak boleh?aku boleh buat 137beat perminit!:p

anyway bukan takat berkemban.nak suruh pakai baju robocop pun gua boleh lari ilang alik rundle.tapi pancit sket ah

GheySA said...

aku rase in case anything happens kat kau nye kedai, kau bleyh cuba apply utk masuk Astro Raja Lawak musim ketiga, camne ade beran?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails