Tuesday, November 25, 2008

Ulat bulu dah naik daunnnn!


1. Miracle do happen. Harge minyak murah giler beb. Jom semuer beli banyak2. Kalu tak de keta pon boleh beli minyak, pastu simpan cam saham ler. Harap2 harge brg2 mentah aku jatuh sikit pass ni pasal transportation cost jatuh lah kan. Biler cost aku murah, boleh lah aku jual murah sikit kat korang........muahahhahah.. boleh blah. Its one way street babeh. Once its up, it stays up. Otak aku mungkin mereng , tapi nafsu aku yg pegang stereng. Nafsu nak kayo dan nak kawin dua..ceewaahh. Kau ingat murah ke nak kawin 2 sekarang. Kena bagi gula2 kat pak mentua sikit, kat bini tua sikit dan kenduri kendara, maner aku nak cekau fulus?

2. Ader org dok tanyer "ape ke jadah kau ni asyik citer nak kawin 2 jer, nak sangat ker?" Muahahhaa. Yes pliss. Tak de lah. Aku tau ramai yg tensen biler citer pasal kawin 2 ni. Poligami ni isu yg leh bawak kepada perpecahan keluarga, perpecahan pinggan dan perpecahan kepala. Tapi sebab aku degil dan suka sakat org2 yg anti poligami ni, aku nak citer gak pasal poligami. Kalu leh, tiap2 post aku nak kaitkan dgn kawin dua tiga atau empat muahahha.

Aku happy kawin ngan bini aku sekarang. Alhamdullillah. Tapikan kalau aku leh kawin satu lagi tak ke double my happiness. Worst case senario, katakan bini muda aku sewel. Satu happi satu tak happy , jadi aku jadi neutral balik cam zaman bujang dulu la...in the state of hampeh-ness. Penyelesaian nyer mudah. Kawin no3. Kalau worst case senario bini no 3 aku "masuk angin keluar asap" gak. Aku carik no 4 utk neutralkan yg no 3. Kalau pisang berbuah 3 kali, yg no 4 ader angin kus-kus pulak, aku akan tetap happi. Camner lak tu? Kan ader satu jer bini tua yg baik tapi ader 3 bini muda yg mereng?

Kawin bukan matematik my fren. Maner ade org kawin 4 ateh dunia ni yg tak happi. Maner dier, cube tunjuk kat aku. Ader 4 org bini beb, best giler tuh...Ader 4 macam paras rupa, 4 jenis cara masakan, 4 otak utk fikir masalah keluarga, 4 org yg generate duit utk famili (kalau bini2 keje la kan), 4 kampung untuk balik beraya dan 4 kitar haid yg berbeza-beza. Impossible utk tak best. I rest my case your honour.

Senang nyer dalam hati, kalau jadi lelaki.......

Sekian. mekaseyyyyyyyyy. Wassalam

4 comments:

FakirFikir said...

Idea yang baik bagi lelaki yang kelebihan wang dan tenaga! Pernah tengok movie Indonesia - 'Berbagi Suami". Baguih gambar tu untuk pedoman suami yang miang macam Azam!

n said...

sengaaallllllllllllllll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mangkuk statik said...

fakir: aku miang terang terangan semua org tau.Kau miang sembunyi-sembuyian, macam buaya mencari mangsa, tertiba terus ngappp.Lagi bahaya.
n=contoh bini muda yg mereng.Eja sengal pon tak reti.

ihsan_huhu said...

fuh.. kepale hotak aku xsegenius ko r.. xpaham lak ko nyer care perkiraan nih.

papehal pon, aku xberbini lg sbb xdek duit r nih..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails