Tuesday, November 18, 2008

Mari mari adik kakak abang pakcik..dah ader poll terbaru

1. Sorry, aku busy sikit semenjak dua menjak nih. Ni pon aku curi2 maser update.

2. Ulasan poll lagu. Mekasih kpd yg menunaikan tanggungjawap mengundi.
-Cayalah no satu dgn 46%(12 undi) nyer ialah tak pasang aper2 cam sekarang. Senang keja aku. Aku memang dah agak dah.
-No dua pasang lagu jiwang at 30% (8 undi). Rock kaparkk ruless
-No 3 Fiona 24/7 at 23 % (6 undi). Ni nak dengar lagu fiona ker nak dengar lisa nyanyi ni?
-No 4 Death metal at 15% dgn 4 undian. Ni tak lain abg ben ngan lutife; mula2 kat rumah, pastuh pakai comp uni lak!
-No 5 Al-Quran at 11%. Korang ni aper nak jadi. Suruh bace liat, nak suruh dengar plak malas. Terpaksa lah aku mengambil tindakan drastik utk menenangkan jiwa ku yg bergelora ni. Kalau bini aku tanyer kenaper, aku nak salahkan poll korang ni!
-No 6 Hindustan at 7% dgn 2 undian. Satu Arsyad, satu lagi Usin. Org lain maner? Racist la korang nih. Kari mau, maruku mau, capati mau, teh tarik mau, kain pelikat mau, toll mau, lagu industan apa pasal tarak mau?
-No 7, 3% dgn 1 undian jer nasyid jiwang utk carik calon bini. Muahahhaha. Korang ni budak2 laki, tak nak carik bini educated ker? Ker sabar menanti awek2 malaya yg "educationally challenged". Kawin bini educated lah best. Nanti dier mesti senang dapat kerja, pastuh dier akan bizi ngan kerja tak lekat kat rumah, makan minum anak maid indon yg jaga, anak pon cakap bahasa indon, piala Thomas pon sokong indon, nak jumpa kena buat lunch date, balik rumah dah gelap lama-lama muka bini pon dah tak ingat kalau jumpa siang2. Itulah sebabnye saya nak kawin 2 tuan hakim!! Ehh terpraktis kuat2 lak.
Tu lah , kalau kawin bini kurang education (ni aku generalised lah ni) nanti bini dok terperap kat rumah 24/7, jumpa tiap2 ari dan dijaga segalanyer, so tak kukuh lah alasan nak kawin satu lagi...betul dak?


3. Poll terbaru. Ari tuh ader konco2 MAS aircrew dtg makan kedai. Skali ader org naik angin sebab brader2 MAS yg beruban panggil dieorang "kakak". Dieorang kata dieorang masih muda lagi, jadi tak patut la di panggil kakak. Jadi aku suggestkan aku buat poll lam nih, nak tau aper pandangan korang. Individu yg traser ati dan yg meng-volunteer diri untuk di poll-kan adalah "kakak" Lisa dan "kakak" Seri. Saper Lisa dan Seri ni? Boleh usha sini.
Pekerja cemerlang yg kanan tu Lisa dan yg kiri Seri. Di waktu kedai tak laku, kepala mereka di gunakan utk sangkut kuali2 basah oleh brader Kamarun.

Jadi persoalan yg di tanyakan adalah "Wajarkan Cik Lisa dan Cik Seri di panggil kakak oleh krew MAS yg beruban?" Pilihan anda adalah seperti berikut
a) Wajar. Beruban tak semestinyer tua. Ntah2 silap pakai minyak rambut, tak pon genetik. Tengok APAM!.
b)Patut. MAS crew dilatih untuk bersopan santun. Adalah menjadi adab melayu untuk menghormati seseorang dgn di panggil panggilan abang atau kakak.
c)Memangla. Kalu panggil "cik adik" kang ader org perasan pramugara tu nak ngorat lak kang.
d)Bagus apa. Kalau panggil puan lisa/sri nanti ader org kene sawn babi lak ari tu.
e)Tepat la tu. Sedarlah diri sikit, korang dah tua!!
f)Tak patut. Kalau saya , saya panggil makcik Lisa dan makcik Seri. Dah layak jadi mak tiri saya dah ni

Aku ni bila pramugari panggil aku abang , aku tak kesah pon. Kalau panggil sayang pon aku tak kisah.
Sekian.Makaseyy. Wassalam.

5 comments:

.:farayas:. said...

hmmm.. kesian2.. tadi diorg pggl "dik" je.. xde aa rase nk ngorat pulak.. bile tgk poll ni, terpk plak.. "Nmpak muda sgt ke aku keje kat kedai nih? hmmmm..."

ihsan_huhu said...

pramugari skang nih xcun pon.. dlm satu grup tuh ade r kot sorg yg cun..

so panggil woi2 pon xdek hal nyer, xmendatangkan fitnah.

hahahah

seri:) said...

perlukah poll ini wujud??? huhu alar, mana aci, abg azam kena la letak gambo crew2 mas tu, baru ar org boleh tgk, betapa mudanya kami berdua compare ngn diaorg huhu

mangkuk statik said...

seri: Aku dah edit post tulih "crew mas yg beruban". Tapi yg kat poll tu aku tak leh ubah la.
farayas: kau dressing cam katon samapai kau nenek pon org akan panggil dik.
ihsan: aku setuju. Sorang yg cun tu pon silap2 jantan.

n said...

selambe kutuk apam!

x kesa je panggil akak.. kalo salah xpe.. tapi kalo panggil kitrg 'adik', salah pun LAGI XPE..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails