Sunday, August 1, 2010

4 Perkara Yang Amat Mengujakan Aku.

Salam,

Ada 4 bende dalam hidup aku yg aku agak pro dan kalau aku tengok, aku trus teruja tergedik2 Nak Join Sekaki.
_____________________________________
Pertama: Bila dengar Qari mengaji Al-Quran,

1. Aku pon nak tiru "lagu" diorang.
2. Kalau dengar LIVE lagi powerful impactnya pada aku. Tapi klau dengar recording live pon okay gak.
3. Qari Melayu bagi aku agak hampeh! Orang yg kata lidah melayu lembut sampai boleh tiru suara org Arab, hanyalah merepek.
4. Qari Arab yg jenis "tak main la masuk Musabaqah" tu yg ramai betul2 gempak.
5. The best Qari for me is Meshary Rashid Al-Afasy.
_________________________________________
Kedua: Bila tengok orang main bola di Padang or Stadium.

1. Paling power impactnya.

2. Just the thought pon dah cukup buat aku teruja. Terus keras ....err muscle2 aku. Kalau aku letih camner pon, bila aku sampai kat padang, aku akan trus boleh main. Bau padang pon dah cukup utk bagi aku gian.

3. Kalau kat stadium lagilah. Kalau masa kat stadium, kau bagik kat aku bot dan suruh main final World Cup pon aku sanggup, biarpon diorang tu semua star.

4. Hmm. Aritu masa aku tgk Rugby Seven kat stadium pon aku dah mcam org gila. Turun naik dan dok tawaf stadium brapa kali entah. Punggung tak lekat di seat. Aku rasa mcam crazy horse geram nak berlari tekel Maori2 gergasi tuh. Ni Rugby. Belum bola lagi.

5. Tengok bola dalm TV agak hampeh bagi aku. Aku rasa mcm tgk bola through KOTAK. 4 segi vision. Its shit. Aku nak tengok the whole padang. Position semua player. Bukan position mamat yg "bawak" bola tu jer.

6. Sebab tu world cup arituh, aku tak tengok live. Tgk highlight jer. Aku dah bosan.

7. The best player for me is Zidane. Gojes futballer. Nangis aku bila tengok dia nyer passing dan gelecek.

_____________________________________
Ketiga: Bila aku tengok orang Sparring

1. Aku mmg kaki martial arts. Sejak kecik2 sekolah rendah lagi aku dah blajar TaeKwonDo. Bapak aku pon kaki. Dia beli buku teknik2 martial arts dan selalu rent video kungfu.

2. Adik beradik aku plak semuanya lelaki 5 orang. So martial arts was not only learnt. It was practised everyday utk membelasah sesama kami.

3. Pastu bila aku kene belasah sampai KO ngan budak silat masa kat MRSM, aku belajar silat plak.

4. Aku dulu suka sparring. Kalau ada budak2 dok sparring masa kat sekolah, aku mesti join sekaki. Biar berdarah. Biar lebam2. Best.

5. Walaupun aku taklah terre sangat tapi aku tau cukuplah utk nak idup. Aku bolehlah "baca" sikit2 tektik, teknik, strength dan weakness of anybody.

6. Tapi paling aku excel was "bunga silat". Aku suka sungguh the artistic part of silat. Aku tengok sekali je org tu bukak langkah sembah, aku dah tau sumbang ke idak.

7. Tapi sejak aku dok Ozzy, aku dah tak practise dah. Tak de geng. Bila ada brader bukak kelas silat 3-4 tahun lepas, aku dah tak de masa. Skang ni skill aku dah berkarat abes. Kick semua fail. Hampeh sungguh.

8. Kalau ada org pas ni ajak aku gaduh, aku mungkin gigit je dia sampai mati je kot.

9. The best kaki pukul/martial artist for me are Bruce Lee, Benny "The Jet" Urquidez dan Royce Gracie. The best "mat bunga" ialah Jet Li.
Benny Urquidez

Gracie...the kurus one la!
_____________________________________
Keempat: Bila Aku Tengok Porn

1. Opsssss.!!!
2. Kalau aku tgk porn aku mesti nak beromen jugak. Err.. "Kalau" jer tau. Org baik2 cam aku maner layan porn .... dah. Bawak2 bertobat korang semua.
3. And the best pornstar that I've ever seen is
Sekin, mekasey, wassalam.

3 comments:

Hapiz Rahman said...

hahhaha... yang last paling tak boleh blah.. betul ke bro.. susah nak caya nie.. hahaa

ihsan_huhu said...

sejak bile crazy horse boleh tekel2 org?

mangkuk statik said...

Hapis: Sendiri punya blog, sendiri puji diri la! mauhahah. masuk lift tekan butang!

huhu:Itu nye crazy horse kalau tekel boleh batal wuduk!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails