Wednesday, August 4, 2010

Katak Mampos

Salam,

1. Apakah beza antara Katak Mampos dan Katok Mapuh?

2. Katak Mampos rupanya gini.

3. Katok Mapuh rupanya gini.


Fighter yg kene "katok" tu dari team Vince. Vince dok berdiri kat blue corner tu.


Mapuh doh! Lepas brapa kali tersungkur ntah, Vince pon throw in the towel. Tgk bile fighter tu berjalan ke corner dia lepas fight abis. Tak abis pening lagi.

4. Utk yg bengap, Katok Mapuh maksudnya pukul sampai mampos. Ni lingua franca Klate.

5. Cepat sapa terer cuba cakap kat aku knaper mamat tu kene KO?

6. Sebab dia kene hook punch from right and left. Dia dok angkat tgn guard muka, tapi kot sebelah kiri dan kanan exposed. Tu yg opponent dia boleh carik makan tuh.

7. Sepatutnya dia elak ke belakang or masuk rapat, so his opponent tak boleh masuk.

8. Satu lagi, lepas tumbang, dia terlalu cepat bangun. Lek dulu bro. Kasi ilang pening. Pastu bila abis countdown, kalau still pening, sepatutnya dia cepat2 peluk his opponent. So opponent tak boleh sambung tumbuk dia. Buy time. Kasi pening tu ilang dulu bro.

9. Aku pon pernah kene KO dulu. Masa sparring, kene baling ke tanah head first judo-stle by budak silat masa aku form 4. Berpusing satu dunia dekat 5 minit kot. Nak bukak mata pon tak leh. Bila berdiri, terhoyong hayang cam org mabuk.

10. Pastu aku re-match banyak kali ngan mat silat tuh. Dia byk ajar aku. Tapi aku still kene belasah ngan dia. Tapi tak KO lah. Apa2hal, aku ada bagik dia sup kaki dua kali kat muka dia. Pueh hati den!

Sekian mekasey, wassalm

3 comments:

Abang Ben said...

bahaya punya aktiviti bro... efek bukan on the spot. Nanti bila fizikal kita dah mula start turun graph, baru datang efek2 lama ni.

mangkuk statik said...

Bisalah tu, dah minat. Cam kau la bro. Kau tak risau ke jadi pekak tua2 nanti sebab slalu dgr muzik bising?Minat punya pasal kan...
Macam aku "berminat" nak berbini muda la kan. So aku tak risau pon pasal bini tua nagamuk ke pekbende...(Cewah...sembang lebih!)

ihsan_huhu said...

org2 tua bergadoh (berbincang) aku xnk masuk campor hahah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails